Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Hali megint nektek! Hogy mennyit tudtok dumálni röpke kicsiny egy hét alatt. Eszméletlen forgalmassá vált ez a fórum. Nem kevés érdeme van ebben Nenadnak, ahogy látom! :)
    De mindenki nagyon kitett magáért. :D

A Reactoros láncszemmel kapcsolatban nem akarok sok minden hülyeséget mondani, csak egy pár dolgot:
    Két lehetőség van alapvetően a fizikai szimuláció megvalósítására:
    I: Lemodellezni TELJESEN a láncszemeket, a biztosító pöckökkel egyetemben, majd pedig ezt kiszámoltatni. Ez a minden egyes láncszem kapcsolatnál nagyon kicsiny szimulációs tűréshatárt, és sok subframe passt ígényelne, ráadásul, ha nem jól van beállítva, akkor még egykönnyen tweakelni sem lehet, mert a szimuláció egyes elemei szétröpülnek az első másodpercekben, anélkül, hogy bármit meg lehetne figyelni...
    II: Constraint rendszerekkel modellezni a dinamikai szerkezetet. Ez annyit tesz itt, hogy az egyes láncszemek közti kapcsolatok speciális Reactor helperekkel (pl. pin, asszem) kell leírni. Magyarán a biztosító szeg (Egy cilinder) kimarad, és a láncszemeket is lehet egyszerűen mint box kezeltetni a dinamikaui szimulációban. Ebben az esetben egy halom kritikus pont kiikatódik. Szerncsére. És nem kell a láncszemeket külön alak szerint szimulálni sem, elegendő bounding box, ami NAGYON meggyorsítja a szimulációt. Mindezek mellett azonban szükség lehet mégis a teljes mesh szimulálására (Vagy inkább instancolt lebutított mesh), ha a láncot a kerekeken akarjuk tartani.
    Pontosan nem tudom, hogy a 2. módszert hogy kell csinálni, de a Reactor duksiban constarint systems alcímen le van írva. Anno. onnan csináltam lánctalpat. És tudom, hogy sikerült. (Bár akkor még alig értettem,mi a reaktor, szal nem ment valami fényesen)
    Ja, meg van egy példafájl is, asszem a szél kicsap benne egy ablakot, no, abban van egy két ötlet, pl. az ablakok rögzítése, amit fel kellene használni a reactoros ésszerű megoldáshoz....
    Frenkie: A linknek semmi köze nincs a reactorhoz ilyen szinten, Max IK szimulációban lenne szerepe. (Vagy a Reactor 2 Rag doll szimjéban,... talán, azt nem láttam még)