63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
egy ideje megkérdeztem már ezt a lánctalpat de mindenki csak megcsinálta és senki nem magyarázott igy új projektbe kezdtem;) ugysem birta a sokmillió polit a gép énmeg utállom az xrefet
mindenesetre találtam egy most készülő plugint tankok meghajtórendszerére -
K.András #6801 Nem látod?Az a kék ami a szélén van az a zafir üveg specularja... -
Hela!
softFX:most csinálok lánctalpat,de kurva nagy meló hogy faszán működjön,ha komolyabban érdekel majd elmagyarázom
Aldaryn: köszi,kéne az a scene -> [email protected]
K.András: nincs az órán üvegbúra?
Fle go: egyzserűen a blend vagy a mix egyik slotjába (vagy akár mind2be) egy másik blendet vagy mixet raksz.így bármennyit összekeverhetsz -
K.András #6799 Megszünt a gond, megcsináltam simán displac-el... -
K.András #6798 Következö a gondom,raktam rá cápabör texturát és gondoltam mtd-vel renderelem le külön egy másik jelenetben szépen be is állitgatom lenyomja egy 10 perc alatt,aztán ugyezt berakom a jelenetbe és ilyen 5-6 orát renderel!!!Mitöl?
Igy néz ki, amugy igaz hogy csak bump van rajta...
-
Gabo #6797 Aldaryn:
A magam részéről támogatom a topik átnevezését. Szerintem már rég sort kellett volna keríteni rá. -
Gabo #6796 Adódik egy harmadik megoldás is, ahol displacement mappal manipulálsz. -
Gabo #6795 Flego:
A málladozó vakolatú falnál kétféle megoldás adódik annak függvényében, hogy mennyire részletesen kell megjeleníteni.
Ha nagy részletesség szükséges, akkor nincs mese modellezni kell.
Ha viszont csak távolabbról látszik és háttér szerepet tölt be, akkor elég textúrákkal és bumpmapokkal variálni. Blend material esetében elkészíted külön a tégla, külön a vakolat anyagát, valamint készítesz hozzá egy maszkot. A két anyag közötti átmenetet vedd minél meredekebbre. A maszkot kicsit módosítva fel tudod használni a bumpmaphoz is. Értelem szerűen a vakolat kijjebb van, mint a téglasor. A vakolat felülete ezen kívül rücskös, egyenetlen. A téglák között pedig rések, és malter rétegek vannak.
Szóval nincs szükség több blend material-ra, eggyel is meg lehet oldani a dolgot. -
Orange #6793 Szerintem a point-point helper a legjobb a láncszemek összekötésére -
hm...alakul, de a Blend, meg a Mix is csak 2 anyag kavarasara ad engedelyt, nincs olyan lehetoseg ahol tobb materialt lehet egymasra passzintani? -
Sman2=SoftFX (csak ezt használom a suliban...)
A lánctalpas dolgot hogyan lehet kivitelezni...?
(milyen reactor helpeket, vagy miket kell lerakni és hogyan) -
Ja, talán ez a legjobb... :) -
Orange #6789 Ez a lánctalpas dolog engem is érdekel. Én eddig jutottam vele: lánctalp Sajnos néha elkanyarodik, de legalább a lánc már nem esik le -
Skacok, van egy ötletem, lehet lehurrogni, meg teljesen ötletszerű, de mi lenne, ha egy moderátorral átneveztetnénk a fórumot 3D Studio MAX-ra, vagy 3DS Max-ra? Csupán leszedetnénk azt az 5-öt a végéről?
Anno amikor MAX 4/5 váltás volt is nagy vita volt kezdetben, hogy minek új fórum... Most pedig itt van a MAX 6, ami ugye ezekszerint megint magában hordozza egy új fórum születését... :) Ahogy néztem más szegmenseket itt az SG-n, van, ahol akár 20000 post is összegyűlt már, és mégsem halt be tőle a fórum engine, szóval hely az van írogatni...
Aztán úgyis ráérnénk új fórumot szervezni, a MAX 6 utáni eljövendő applicationnnak, mert állítólag az már nem a MAX nevet fogja viselni. (Gondolom azért a 3D studio-t megtartják, csak nehogy FX legyen... :/)
András: Fasza a hátulja is! Ennek tényleg már csak egy nagyon baba render kell, és ez azért meggyőzőbb modellezéstechnikailag is! Karaj...
-
Öööö. ezt nem igen értem, hogy mér postolta, miközben írtam az előző hozzászólást, de mind1...
Szóval Flego: LE is modellezheted, és akkor a texeléssel alig van gond! Polyval tök jól lehet omladozó vakolatot csinálni, ez a tapasztalatom. (SZVSZ...)
Ha texmappal akarod megcsinálni, a MAX textúra ismertetéseknél pont egy ilyen példán keresztül mutatják be a maszkolást! (Vakolat mögül kikandikáló tégla...)
Mind a diffuse, mind a bump maphoz egy-egy composite map kell majd, akár kettőnél több kompozitolt elemből is akár... A lényeg, a téglát, vagy a vakolatot aszkolni kell... -
Oh, baz, pedig pont a te kérdésedre kezdtem tegnap a válaszolást, csak valahogy elszaladtam... Bocsesz!
A scene-t átküldhetem, de nem sokra mész vele, mert a lánctalpak szarul vannak lemodellezve, és akadozik. De ha érdekel, azért még elküldöm.... mailcím?
Flego: -
Bocsi, hogy Lion helyében nyilatkozok, de ő komolyan, teljesen tökéletesen modellezi le a telcsijét... És elhiheted, már az övén sem látszanak a számok! Az ezüst gombokon is a fekete rész kopás. Ezen a képen annyira még nem jön ki, de majd, ha lesz egy jobb környezete...
-
Üdv!
Egy kérdés: van egy fal, azt szeretném hogy ez több rétegböl álljon, legalul tégla ez eddig ok, erre rakom még ugyan azt a képet bump map-nek, de erre szerenék még vakolatot rakni, ami amolyan omladozó lesz, tehát a vakolat alatt kilátszika tégla ezt szeretném megcsinálni, hogyan, ez itt a kérdés!
Segítséget elöre is köszi! -
hahó!lehet nem vetted észre de én is kérdeztem...szal a lánctalpas scene-d megvan még?ha nincs,akkor is segíccs már légyszi.köszi -
K.András #6781 Ilyen lesz a hátulja... -
K.András #6780 Thx már értem :)
-
K.András #6779 Szerintem is jo lesz de,a gombokon nem lehet látni a betüket valamiért,a középsö soron még csak csak de a két szélsön én nem látom,a modellen hibát én nem tudok találni :) a gomboktol kezdve minden ki van dolgozva méghozzá igen szépen!Esetleg ennek a telcsinek ahol a hangszoro van nincs egy kicsi mélyedés(én nem tudom azért kérdem...)? -
Aldaryn: szivesen elkuldenem a scene-t de sajnos mar nem az eredeti mar a # 6764-nak felelnek meg a beallitasok, azzal meg nem sokra mennel, meg a photon beallitast mer elcsesztem:(( -
Hopp, most látom! :) 6 óra???!!! Bocs, de ott valami nagyon nem OK. Ha elküldenéd a scene-t megnézem. MErt a Brazil ugyan lassú, de ennyire, Soha! -
Bazz, Lion képén kívül nem látom senkiét! Getright sem szedi... ? Buzi Axelero
Arrrgh!
-
A képed azért nem jelent meg mert így írtad:
http://"felhasználónév".freeweb.hu/"kép".jpg
Ez a Freeweb kis hibája, nem tudom miért de csak így tudsz betenni képet fórumba vagy máshova:
http://www.freeweb.hu/"felhasználónév"/"kép".jpg
bye -
Wow. Baromi jó lett! :) Egy prá dolgot azért lehetne rajta változtatni,d e azt majd privát elmondom, mert hosszú lenne, és különböző technikai okfejtésekbe, meg magyarázatokba is belemenne, amivel a többieket nem akarom untatni... (A szokásos stílusban...) :) -
Ú tökre jók a materiálok!!
Aldaryn!megvanmég a lánctalpas scened?mert nekem nem akar működni,csomú hülyeségbe ütközök.segítenél?thx -
fle go: szerintem csak nagyjabol dolgozd ki a hazat, hogy azer legyen minek tukrozodnie a cuccon (es akkor nem kell HDRI, es valosagszagubb lesz (marmint nem azer, mer nincs HDRI :))
Kepbeillesztes 2nd attempt:
-
K.András #6770 Vazze, nem is árnyék volt az a fekete hanem reflection :))) -
K.András #6769 Teszek rá, thx... -
K.András #6768 Azért fogom csak final renderel mert egyre jobban megy,igy az orát 21 perc alatt renderelte le amit nem nevezhetünk lassunak,ha brazilal is le akarnám nyomni akkor mindent át kell állitani ami nem kis munka,egyébként most nagyjábol kész a világitás meg a beállitások most rakok rá normális texturát vagy csinálok nem tudom(utánanéztem a dolgoknak lehet cápabör lesz a szijj)meg a hátulját befejezem az orának,az is nagyon durván fog kinézni ez egészen biztos(b1-es hátulja lesz a ref)remélem reggelre kész is leszek teljesen és akkor kirakom cg-talkra is...Amugy megint nagyon szar a supergamez minden 4. nyomásra sikerül továbblépni,vagy az üzit elküldenem állandoan ez a temporary 530 hiba van... :( -
Rendernek van Mental ray beépítve, majd expon láthatjuk a legújabb verziót, van RenderMan, evvel renderelik le a filmek nagy részét, drága is eléggé... és Aldaryn állítása szerint Vrayt is kapunk nemsokára, vagy már van mayahoz nemtom... -
jé ilyen a maya? :) bonyolultabbnak tűnik.
szerintem persze hogy ne a mayával renderelj ! :) vagy van hozzá valami fasza?
fle gó:okés a ház,de akkor tényleg nem láccik a üveg,pedig az a lényege nem?szerintem ne csináld meg az egész házat,csak a közvetlen környezetét az üvegnek,azt a kis asztalt...és úgy látszani fog hogy mi a kép témája,persze tetudod(ahogy matisz nagypapa mondaná: "őtuttá" :) -
Én is beteszem a mostani munkám :)
http://www.freeweb.hu/youth/bmw/02.jpg
Kezd alakulgatni első Mayas művem :DDDDDD majd meglátjuk, ha nem sikerül mayaban lerenderelni átviszem maxba és ott Brazilt neki!!!! -
na lassan beepitem egy jo kis kornyezetbe a poharakat meg az uveget, ezt frankon kiszeretnem dolgozni.

Igaz itt mar a caustics elveszti jelentoseget, de majd lesz kozeli meg tavoli kep egyiken a poharas dolog a masikon a haz dominal. -
Ha teszel rá becsillanást (Aldaryn mester tanította
) szóval akkor mégfaszább lesz...
-
Flego a caustics és a material teljesen rendben van, talán a szövet az asztalon nem illik össze a falllal, nekem úgy elüt... igen, lehetne kisebb skylightal a világítást elvégre zárt térben vagy ahol mesterséges fények a dominálók (kivéve nappal :D) -
K.András:
tényleg jobb így az óra,nekem kicsit a króm anyag nem tetszik...meg rgyszer próbáld már lerenderelni más renderelővel is.
flego:úgy lehetne kicsit fehérebbé tenni a címkét,hogy a self illumination slotba átmásolod a diffúzban lévő bitmapot,és értéknek kb 20 at adsz meg,így élénkebb lesz a textúra,de az árnyékok rajta halványabbak ugye fordított arányban.ha a self i-t 100 ra veszed akkor meg szinte "világítani" fog. -
K.András #6760 Szerintem probáld meg sima világitással,nem kell mindig skylight simán rakjál valamit a háttérbe reflection-ak,aztán persze ugyis te döntöd el...