63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    nem küldöd el nekem?
    -> [email protected] ra!
  • FRenkie
    ja ezt hívják flickerelésnek,akkor van-mint láthatod-ha nem jól crackelt cuccod van.nekem is ilíyen sajnos
  • FRenkie
    helló!
    tehát alapból a mtl editor 3x2 materiált mutat,a mtl editor options gombjára kattintva kitudod választani hogy többet mutasson:5x3 ill. 6x4.24 már elég szerintem,és a te kocsmádon szerintem még nincs annyi materiál...ha mégis több kéne akkor nemtudom :|
  • fle go
    vw: mutasd mar meg hogy csinaljak a verprofik, hadlassuk hogyan is kellene nekunk tudatlanknak is megtanulni.
  • LionTR
    Fle go: siman kivalasztasz egy materialt, tokmindegy hogy van-e ott vmi v. nincs, ramesz a get materialra, es kivalasztod mi legyen abban a slotban. Itt valaszthatsz uj materialt is, meg a mar a sceneben levoket is. Probald csak ki: csinalsz egy kockat, ranyomsz egy standardot, majd erre a standardra get materiallal barmi mast (mondjuk brazil glasst) es nem fogja levenni a kockarol a standardot. Ha meg vissza akarod hozni, megint csak get material, ott a scene ful, es kivalasztod a kockahoz tartozot.
  • fle go
    megcsinaltam a betuket, aztan jobb kilikk properties itt 1-re raktam a G-buffert. Aztan rendering menu azon belul effect ott kijelolod a Lens Effectet akkor kiad nehny opciot abbol kivalasztod a kis nyil > segitsegevel a glow-t arra rakattintasz es megjelenik a Glow Element opcio ott ramesz az opciora es beklikkeled az Object ID es atallitod 1-re! Hat naggyabol ennyi utana mar csak az ertekeket kell alligatnod hogy a neked megfelelo glowt kapjad es nem kell teljes rendert csinalni csak az update effectre kattintgass de mindig vard meg hogy teljesen kiszamolja a dolgokat mert a glowt csak a legvegen teszi ra az objectre!!!!!
    Hat asszem ennyi.
  • fle go
    Ehh ezt most nem egeszen ertem.
    Honnan vesyek pl uj materialt, ugy ertem hogyan csinalok uj standardot vagy barzil advencet, meg aztan ha a regihez hozza kell nyulnom akkor azt hogy szedem elo?
    Hamozzuk ezt ki:)
  • Gabo
    Hmm... Akor lehet, hogy rosszul emlékeztem. De szerintem mindig érdemes az adott anyagnak új és passzoló nevet adni.
  • Gabo
    Így van.
  • K.András
    Nem.
  • RelakS
    De a mated-ben új nevet kell adni neki, különben szétcseszi a jelenlegit, jól emléxem?
  • Gabo
    Flego:
    Nincs szükség bővítésre. He egy anyagot már hozzá rendeltél egy tárgyhoz, akkor a material editorban a helyére nyugodtan tehetsz egy újat. Ha mégis módosítani kell, akkor csak a mat. editor-ban ki kell választani, hogy a tárgyon lévő anyagot emelje vissza.
  • fle go
    Koszi skacok a tippeket! Majd alakitgatom a konyvtarat:))
    Most eljutottam en is oda hogy betelt a material editorom, hogyan lehet boviteni?
  • K.András
    Mondjuk ha már hawaii, akkor inkább egy ilyen bambuszbol készült kör alaku ivot tudnék elképzelni.
  • RelakSfromhome
    Sok köcsög! Már a HAWAIInight könyvtárat is összefirkálták?!? Jó, hogy le nem hugyozták!!!

• SaWo
    Flego, a tető fszegmens felosztását kicsit növeld, nagyon látszanak a törések. Ász kis vikilló lesz amúgy ;)
  • LionTR
    Sok szerencset! :)
  • LionTR
    Most latom, tenyleg eleg alacsonyan van az ablak! Csinalj elé egy kimelyitett reszt :) Amugy naggyon bejon, tok hangulatos. Mar most igy is. Mi lesz a talaj? Lehetne akar homok is, mintha csak ugy a tengerpart kozepebe le lenne rakva, meg a hatterhez is illene (ha marad ez a hatter)
    Megvmi: az asztalt kicsit megerosithetned, mer nem biztos hogy elbirna ha vki ratamaszkodna, ha csak nem titaniumbol van... :)
  • FRenkie
    szasztok!
    hatásos a glow,de mintha pixeles lenne,vagy valamért rossz minőségű.
    1 dolgo zavar: az ablak túl lent van.
    elkezdek csinálni egy új kocsit!
    1958 Chavy Impala
  • fle go
    csak osszehoztam ezt a glow dolgot, nem tom kinek hogy tetszik, majd elmondjatok, remelem.
    Bocs a nagy kepert!!
  • LionTR
    SoftFX: bocs, hogy nem adtam semmi eletjelet magamrol a talalkozot illetoen, de hetfon megirtam az 1. probaZH-mat, és enyhen kiabrandito eredmenye volt, ezert aznap ejjelig kollektivan tanultunk a szobatarsakkal, masnap meg tok zombi voltam, minden bajom volt, aszittem a buszon is hogy elalszok, es leszurnak meg kirabolnak... Szoval meg1x bocs.
    Jovo heten hetfo jo lenne, de biztosat nem merek mondani.

Aldaryn: Asszem nekem se kene bejarnom suliba, es akkor megtanulhatnek MAX-ozni...

Paintballt meg nem probaltam, csak akartuk tobbx, naggyon kiraly lehet.
  • LionTR
    Maradok, bizony :))
  • fle go
    hat en ugy csinalom ahogy leirtad de semmi glow nem jelentkezik:(!!!
  • aniko
    Mindenkinek köszönöm :)
    Ja, tegnap megvettem a jegyet a New Media Expo-ra :))
  • Gabo
    Valószínűleg igen. De amúgy is jobb eredményt lehet elérni, ha textúrázás előtt kezelésbe veszed az UVW-ket.
  • aniko
    Értem. Köszönöm :)
    Akkor hogyha az autómat Plane-ekből készítem, és mikor átkonvertálom mesh-be, akkor hiába volt bepipálva a checkbox, elveszti ezt a tulajdonságát?
  • Gabo
    Anikó:
    Az alap tárgyak, más néven primitívek tartalmazzák a textúrázáshoz szükséges koordinátákat alapból is. Ezt a legtöbb módosítás alatt még meg is őrzik. Viszont amint elkezdesz egy bonyolultabb tárgyat létrehozni, a legtöbbször az alapból használt koordináták nem adnak jó eredményt, illetve el is veszhetnek menet közben bizonyos módosítók hatására. Ilyenkor hibaüzenetet is kapsz rendereléskor.
    Tehát ha van egy összetettebb modelled, akkor a korrekt textúrázáshoz muszáj valamilyen UVW mappolást alkalmaznod. Vagy ha ezzel nem kielégítő az eredmény, akkor elő kell venni az UVW Unwrap módosítót. Ennél szét tudod teregetni a modellt (ez részben automatizálva is lett), illetve kézzel tudod szerkeszteni a vertexek pozícióját. Ez a szerkesztés csak a textúra koordínátákra vonatkozik, a modell geometriáját nem változtatja.
    A legjobb, hogy ha egy lowpoly modell UVW-it rendbe tetted és utána meshsmooth-ot ráereszted, akkor a highpoly változaton is rendben lesz a textúrázás.
  • Rigley
    Én is régen MAX-al kezdtem, aztán Maya, és most (azt hiszem mindorokke :) Lightwaaave. Nemsokára kijön a 8-as verzio, azt várjátok meg , és szerintem probaljatok ki. Nekem "bejött" :)

(persze nem profi célokra használom)
  • SoftFX
    "Tört VRay 1.09n"
    Honnan????
  • SoftFX
    Amúgy tegnak azt akartam megkérdezni többek közt, hogy hogyan lehet filmet retusálni???
    Tehát tárgyat eltüntetni, belehelyezni, stb.
  • Aldaryn
    Tört VRay 1.09n

Most akkor mindenki Mayázik? :) Egy két hét, és asszem egyedül maradok itt a fórumban... Na jó, Lion is marad. Remélem... :)
  • Aldaryn
    A "generate mapping coordinates" gyakorlatilag kevés helyen használható érdemileg... Arról van szó, hogy amikor egy primitív objektumot hozol létre, akkor arra a program elkészíthet egy gyárilag beállított textúra teret. (UVW space)
    A legtöbb esetben az így generált textúra koordináták egy szimpla UVW map modifier használatával is elérhetőek.
    Szemléletes példa:
    Ha egy box primitívet készítesz, és a fennt említett kapcsolót bekapcsolod, akkor mindjárt keletkezéskor kap egy box mapping -hoz hasonló textúra teret, ami eredményében gyakorlatilag ugayn az, mint ha a készített box-ra kézileg tettél volna egy UVW mpa modifiert box beállítással...
    Gyakorlati haszna a kapcsolónak annyi, hogy kis munkát spórol meg, egyszerűbb testeknél, bár ez megkérdőjelezhető.
    Viszont van egy terület, ahol temérdek időt menthet meg, ez pedig a loftolás. Egy loft elkészítésekor célszerű a procedurális mappolást választani, amit szintén egy ilyen checkbox-al lehet bekapcsolni! Ez rengeteg időt spórol meg, hiszen egy szabálytalan alakú penderedő, pödrődő inda is szép, hosszirányú mappolást fog kapni, amit még Unwrap-pal is nehéz elérni.

Remélem sikerült valamit kihámoznod abból, amit írtam, asszem kicsit zavarosra sikerült... :/

Amúgy érdemes mindig bekapcsolva tartani ezt a kis kapcsolót. Van, hogy életet ment! :)
  • SoftFX
    Honnan lehet...törtet :)...???
    Tudok helyeket a maya-hoz...
  • SoftFX
    Szia. Pontosan nem tudom, de azt hiszem arra, hogy egyszerűbb objektumnál, pl.: box, gömb, stb., ha feltextúrázod, akkor nem kell neki UVW-map, mert az objektum koordinátáit használja a textúra igazításához. De ezt csak nagyon egyszerű esetben érdemes használni...persze tévedhetek.
  • Quasar
    K.András: Honnan szeded a maya-t mert endem is érdekel a MAX mellett.
    SoftFX: V-Ray tört
  • Quasar
    Nekem eddig nem volt semmi baj a maxal, csak az hogy néha megunta és kilépett,de elmentette előte a dolgokat.

Flego: Szerintem ugyanúgy mint ha egy testnek adnál. Az úgy van, hogy van a materialod a betűkre, és mat editorben van egy ikonka ami alap esetben egy kék nullát mutat. Na azt átállítod egyre. Majd az environt menüpontben asszem a rendernél, bewmész, s add effect. Klikk lens effekt, majd lejjeb klikk glow. itt már ha akarod renderelhetted is. Ha lerendelte nem kell ujra rendelni haggyd bent az ablakot. Majd állítgatod a beállításokat, és ha akarod nyomsz egy updatet, ekkor nem render ujjat, csak a glowt frissiti.
  • aniko
    Sziasztok!
    Meg tudná nekem valaki mondani, hogy mit jelent a "Generate Mapping Coords" checkbox (akkor lehet bejelölni, ha készítek egy objektumot). Mire jó, és mikor van rá szükség? A helpben nem tudtam kiigazodni, hogy mit is jelent pontosan.
    Köszi
  • SoftFX
    Video post-ban hozzáadsz Glow-ot. Elégé tőmondat, de hátha segít...:) Erre gondoltál?
    Ha kell megnézhetem, de most nem vagyok otthon & mire hazaérnék már más biztos segít.

Aldaryn: áháááá...Én azt hittem a refraction csak a tükrözödésbe szól bele az átlátszóságba nem...kösz.

Amúgy milyen V-rayt használtok: demo / free / teljes?
  • fle go
    Valaki leirna nekem par tomondatban hogyan kezdjem el hogy a betuk maxban adjak a glow-t?
  • Aldaryn
    HA már átlátszó shadered sincs, akkor ott megáll a caustics (na jó, nem, ha az a shader tükröz...)

A VRay shader refraction színét kell feketétől különbözőre tenni, hogy átlátszó shadert kapj!...