63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
a kep lemaradt!
-
Udv!
sok minden nem valtozott a kepen, a vilagitassal tokoltem kicsit meg az arnyekokkal, mit zoltok hozza?
-
Skacok ilyen gondom akadt hogy vettem egy ATI kártyát és minekután telepitettem minden egyes resetnél a MAX átmegy zöldbe azaz a materialok és a viewport is zöldes szineket kap a render is .vkinek 5lete?.thx -
Aldaryn!
ez nem nagyon megy eltudnád küldeni a scenedet?vagy mond meg pontosan hányas segmensekkel csináltad(1+3 henger) -
tényleg van mozgás
aquli: még steril egy kicsit,a kinyitott ablak tök jó.milyen fényforrásokatz haszálsz?
a plafonon lévő lámpák szerintem nem lógnak,hanem pontosan odavannak szorítva a plafonhoz így feljebb kéne tenni őket majdnem fullra.meg a székek lehetnének kicsit dizájnosabbak,lazább formák...és nagyobb spec.level a lila műanyagon.azt a csúnya színt jól eltaláltad ,nekünk is ilyen székink vannak:)meg az ablakokon a kilincs elég vad,kisebb kéne,és lehetne felső ablak is amit már csak egy mellé levezetett billenytűvel lehet nyitni.a tábla meg legyen kicsit sötétebb.
ennyi:P -
switch #7105 http://www.chaosgroup.com/software/simcloth3/ -
Simcloth ingyenes plugin asszem a www.world3d.hu -ról leszed7ő -
ez a simcloth honnan szedheto le?
A reactor gondolom be van epitve a maxba ugye? -
Az iskolaterwem-hez lenne egy javaslatom. Most hogy saját kezűleg akarok polcot fabrikálni magamnak, kicsit asztalos szemszögből is figyelem a dolgokat :D és egy asztalos engem igen kioktatott, hogy nem mind1, hogy hogy van a száliránya a fa dolgoknak. Magyarul a tanteremajtó helytelenükl van textúrázva. adj egy 90°os forgatást a w dimenzióra a mat.editorban ;) -
ok holnap dolgozgatok rajta, meg viragot fogok csinalni, meg majd posztereket. A texmapokkal is ird ide plz a gondokat ha lehet. -
Nnnna, azért van mozgás a fórumon. Egy kicsit megnyugodtam. -
Nem probléma, erre van a Getright. Csak azért sírtam Flego-nak, mert "így" töltögetni tényleg körülményes....
Amúgy shader sample? Szerintem GI sample-re gondoltál... :)
SZVSZ egy kicsit egyhangú. Amolyan CAD feeling.
A fények szépek. És szerintem elég pontosak. Bár egy pár helyen nem kellene annyira világosnak lennie. De ez megint magánvélemény... szóval fentartással kezelendő.
A texmapokat még nem kritizálom... :)
Kicsit mozgathatnál a padokon. Ja, és az ajtó túl közel van a falhoz (tudom, tudom, a MELLETTE lévő falhoz...). Az sem szép esztétikailag. -
Ja es Aldaryn bocsi, ez is jo tomoritesu jpg, de ezentul vigyazni fogok, csak a kepet delutan rendereltem, azt meg most latom hogy gondot jelent a letoltese.
-
Na most itt tartok:

http://free.x3.hu/aquli/verseny6.jpg
Nem tudom, remelem most behozza, vagy ha nem, akkor szar ez a makro.
Szerintetek meg mit kene valtoztatni? A pottyozest meg a kis shader sample okozta. -
Még valami: A "night" felirat áramellátása és üzemképessége messze meghaladja a hasonló "kaliberű" helységek iylen menő fényreklámainak fent említett paramétereinek átlagos mértékét (vila la magyaros mondatok)
Egy-két betű lehetne "black" és lóghatna a neon tápkábelein himbálódzva.... :D -
Nagyon szép késő délutáni képet lehet teremteni, ha olyan skylightot raksz egy derűsen narancs (elég világos, eltolva a sárga felé...) nap mellé derítőfénynek, ami mappolt, úgy, hogy egy gradient ível át a skydome-on. A gradient legkeletibb pontja szinte ibolya, a legnyugatibb pontja pedig narancssárga. Az átmenet pedig nem lineáris, hanem exponens a narancs felé.
Csak kísérletezgettem két C++ gyakorlat között... :/ -
K.András #7094 Elsö amivel kezdeném az az ár-apály téma,nem hiteles egy kocsma ennyire a viz szélén mert mindennap elöntené kétszer a viz,amugy alakul. -
Gabo #7093 Frenkie:
A skylightot inkább meg kellene hagyni kéknek. Helyette a napfény színével érdemes játszadozni, kicsit narancsosabb, sárgásabb árnyalatot választani. A napfény lesz a jelenet fő fénye, tehát az alapot ez adja meg. A sky leginkább derítő fényként fog működni.
Mivel a kettő egymással többé-kevésbé ellentétes árnyalat, ezért kellemesen kontrasztos lesz a kép. -
éjjen feléledt a fórum!
fle go faszán alakullgat abódéd.szerintem ha van skylight akkor egy kicsit narancssárgásra vedd a színét attól olyan jó fílingje lessz.az eldőlt asztalon nemtom mi van ,de nemkéne azokank lecsúszni?:)rakhatnál még egy kerti budit.
és papírgalacsint úgy is csinálhacc hogy simclothal ügyeskedsz valami jó nagy büfit(nem neéhz)és máris kész:) -
Elég jó szokott sikerülni a köv módszerrel:
CSinálsz egy sphere-t benne egy kisebb sphere-t, dobsz rá egy vad noise-t, és az egészet "ledobadot" a földre valami szimulátorral, pl. Simcloth, vagy Reactor...
Nem is olyan lassú! :)
Ettől amolyan egy-két napja ott heverő, kicsit ázott papírcsomókat kapsz. (Mint pl. egy labdává gyűrt mcdonalds-os papírzacsi... :) ) -
Gabo #7090 Flego:
Ha nem HDRI-t használsz, akkor marad az a megoldás, hogy hagyományos direct light-tal helyettesíted a napot és mellette egy skylight-tal a szórt fényt. A Max-ban van egy alap napfény rendszer. Ez a földrajzi hely, dátum és időpont alapján pontosan a megfelelő helyre rakja ki a napodat. Sőt még a fény árnyalatát is ennek megfelelően állítja be.
Az árnyékok élességének belövése pedig a szokásos próbálkozásos módszerrel már menni fog. -
Aldary: koszi a kritikat, meg szep hogy alakitok a kepen, csak a kerdesem meg mindig az pl hogyan csinalok papirgalacsinokat persze nagyobakat mint amivel a suliban lovoldoznek, meg elkene egy kis tanacs bevilagitasilag is, ez egy nyari nap delutan 5-6 ora, az arnyekok mar nyulnak de eleg eleseknek kene lenniuk, ez hogy valosithato meg?
Ja es igyekszem majd kisebb kepeket betenni!! -
Ja, amúgy látom mindenki Mayázik.
:(
Sebaj. Csinálok egy adag fantom felhasználót, és addig is életben tartom velük a MAX topicot...
-
U.I.: A kuka telitalálat... -
Ezzel csak az a baj, hogy subdiv modellezéshez használhatatlan, vagy inkább sok tököléssel jár, amígy a körök körüli edge hálót (Amit extrude után a max generált...) manuálisan egy subdiv iteráció számára ehetővé teszel.... Amúgy ja, jó.
Flego: Tök jól haladsz a házzal! Egy kérés: Ha lehet, akkor ne a legjobb minőségű jpg tömörítéssel rakjad fel a képeidet, gondolj plíz a betárcsázós rám. Jó a 70-80%-os jpg tömörítés is! Ha példil azt mondom, hogy én képet még nemigen raktam ide fel 50K-nál nagyobban... :)
A tető miből van? Beton? Csak a hullámosság miatt. Nem kritika, csak érdekel, még nem láttam ilyet. (falusi...)
A textúrákat szépen összedolgoztad, az egyes felületek találkozását azért egy kicsit még el kellene mosni. Egy lepusztult kocsmánál már baromi nehéz éles határvonalat húzni pl. a föld (50x újrahúzott, foltozott, repedezett, megint 50x újrahúzot beton, v. asztfalt... :D ) meg a fal között.
A háttér egy kicsit sántít jpg szinten. Az ég és a hegy találkozásánál jellegzetes világosabb vonal formájában. Javasolt egy kis photoshop plasztika, vagy egy kis blur (mintha DOF lenne...)
Méééég szemét. Ez így kicsit kevés. Sehol egy papírgalacsin, sehol egy újság, sehol egy gumi, (rágó... eh..) sehol csikkek, sehol félhalott hobó hajléktalan (na jó, ez nem szériatartozék...) Még rakhatnál.
A zöld ülőalkalmatosságok ízléstelenek! Ergó nagyon jól illenek a képbe (nem, nem a kép ízléstelen, hanem úgy általában egy ilyen hely...) !! Talán egy kicsit el kellene koszolni őket.
Homokon a noise-t vegyed egy kicsit kisebbre. Vagy inkább használj MAX standard textúrát! Kifejezetten jók. (Egy kis színkorrekció után... :)
Ja és persze: Ezt a bódét nem tegnap rakták a homokba, ugye? (nem egy filmdíszlet..) Akkor legyen már mellette agyonletaposott fűcsomókból is egy pár, amik a kiöntött sörön (kilötyögtetett) elvegetálva a kocsma által széltől védett partdarabon próbáltak meg elég szerncsétlenül kanyarítani egy szeletet maguknak is ebből az "ó de happy" életből...
Remélem nem vetted rossz néven! Csak megpróbáltam minden csomót megtalálni a kákán. Ha ezeket nem csinálod meg, akkor is tetszik a kép. De remélem a kritikám építő jellegűnek is beválik. -
K.András #7085 Nem jön be a kép,igy nem nagyon lehet mit hozzátenni :) -
Udv mindenkit!
Hat itt ez az AA nelkuli majdnem vegleges kep meg lesz rajta finomitgatas, de alapjaban kinezetre igy fest.

Viszont szivesen vennem ha megkritizalnatok, illetve varok otleteket a homok (talajra), meg arra hogy szeretnem meg kicsit osszegyurt papir huladekkel megszorni a terepet, hogyan csinaljak franko osszegyurt papirokat? Ja es ehhez fuzodik hogy kesobb ezeket a papir darabokat meg a napernyo vasznat megszeretnem animalni, fujdogalna egy kicsit a szel gurulnanak ossze vissza a papir darabok, meg egy kis homok vihar, hat mindehhez varom az otleteiteket.
Koszi!
http://www.freeweb.hu/flegos/kocsma7.jpg -
Quasar #7083 Ha csak sima bin kiterjesztés van, akkor azt az Alcohol 120% kezeli. -
Valaki tudna nekem segíteni csontozással kapcsolatban? Egy ujjat szeretnék becsontozni, el is helyweztem száépen a bone-okat, de a hajlításoknál furcsa dolgok keletkeznek. Tudom valami gizmo-ket is lehet hozzáadni, és akkor jó lesz. ááá ez most így csuda hülyén hangzik, meg értelmetlen, este rakok fel screenshot-okat, de ha esteleg valaki tudna jó tutorial-t megköszönném. -
aha ,jó ötlet,köszi.... -
K.András #7078 Csak annyit tennék ehez hogy szerintem sok az a 8 szög egy kör alakhoz,szvsz böven elég 4 max 6... -
Használj több iterációs cap-et, be lehet állítani, egymás melletti 4 db 4szögből gyönyörűen kapcsolódó, a néygszögletességet megőrző nyolcszög készíthető 8 cuttal (Meg el kell tüntetni 8 felesleges élt is... :) (Vagy négyet...)
Ez amúgy amolyan subdiv modellezési standard, majd mindenki ezt használja (Vagy 6, vagy 8 szögre épít kört ennél nagyobb szegmentáció általában a 12, azt is ki lehet hozni, csak sok pöcsölés...)
Célszerű egy nyolcszög shape-et rajzolni (NGon) és ahhoz viszonyítva (Esetleg 2,5D-s vertex snappel - bár ez nálam kifagy - besegítve a szemmértéket...) dolgozni.
Ha nagyon nem megy, akkor szólj, küldök scene-t.
Amúgy ez ua. mint amit András írt. Csak kifejtve.
Mostanában "gyök mínusz egy" (új standard a "gyök kettő" helyett) időm van MAX-ezni, úgyhogy most maradok az elméleti szinten!
Elméletben tök szépeket lehet renderelni, és gyorsan megy a munka...
-
K.András #7076 Szerintem a cap-je az nem a teteje,egyébként én ugy csinálnám hogy a vertexeket addig mozgatnám a tetején amig kb kör alaku nem lesz,utána kijelölve a face-t extrudálnám majd render elött egy smooth aztán készen van amit akartál... -
K.András #7075 "Ha *.iso lenne ,akkor nem lenne semmi gond vele, de ilyen kiterjesztést még a daemon-tool "
Nem jol tudod ugyanis kezeli a dameon,csak amikor be akarod mountolni akkor válaszd az összes fájlt bejelölöd bin-t és már meg is van amit akartál nem kell ehez külön prg... -
NEW logo:) -
szasztok!
van egy problémám:
hogy lehetne megcsinálni azt hogy egy henger cap-jéből (teteje) kijön 3 kisebb henger,de nem csak odakéne tenni,hanem hogy közös objektumok legyenek,és a közös éleket kicsit chamferelni is kéne,boolennel,pwr boolennel is szar .
? -
mivel rendereltéL?használj skylightot,a szemcse csak a sampling mennyisége miatt van.aranyos lesz,csak még üres. -
http://free.x3.hu/aquli/osztaly.jpg
Na itt a kep, az kene hogy miert pottyoz az ambient light, amiatt esetleg, hogy ez egy flip normalsos box? Igaz hogy itt a nagy pottyozes a kis sampling miatt is van, de ennyire azert nem kene neki. Es az ambientet mivel valthatnam ki? mert omnibol akarmennyit teszek, kozel nem lesz ilyen szep. Ja es egyebkent mi a velemenyetek a keprol? persze ez meg tesztverzio. -
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
Na én meg most hagytam itt a fórumot...