63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Üdvözöllek! DOTE-s vagy? -
K.András #7547 Reggel felkelsz elsö a forum???:)
Nekem meg lefekvés elött :) bár még egy kicsit fentvagyok talán egy fél orát... -
Wazze' erre nem gondoltam! :))) Pedig nekem is sokszor csinálta:
Leginkább ott jelentkezik a probléma, hogy: Polyban még véletlenül sem weldel össze két v. több vertexet időnként, átviszed meshbe, ott összeweldeled, és visaz polyba....
Bug lehet, tényleg... -
De igaz. CSak azért, met egy kicsit elrontottad a beállításokat! Az első, és legfontosabb, hogy valószínüleg HDR panorámával világítasz, erre enged következtetni a szép fénybeállítás, ami csak 5-6 fényforrással lenne megvalósítható ilyen környezetben.
Viszont gondolom, a standard renderek baromi szemcsések lettek így, ezért a view rate-et felhúztad a rákba.
NA nem ez a megoldás. Csinálnod kell a HDR képből egy kicsi verziót, ami majd a világítást adja. Ennek a mérete kb 200x100px ami elég pici. Ekkor ugyan elmosódottabbak lesznek az árnyékok, de sokkal szebben, és kevesebb sugárból szebben fogja kiszámolni!
Figyu, ha nem megy, küldjed el a scene-t nekem mailben (a kocsi nélkül... max 1-2 gömbbel...) megnézem mi hol van elrontva.
A Brazil lassabb VRay-nél, de ENNYIRE mégsem.... -
SaWo: szelvedo nalam a kovetkezo keppen mukodik: van egy kifele nezo normalu kulso felulet, meg 1 befele nezo belso. A 2 kozel egymashoz (mint a valosagban). Igy elvileg nem kene torzitania. (amugy a kepet nekem nem hozza be)
Aquli: szerintem tok Max Payne-s feeling a keped! :)) -
szerintem takarítsd le gyorsan azt a brazilt a gépedről,és rakj fel valami másikat.pl vray-t! -
K.András #7542 Hát valamit a beállitással nagyon elronthattál!Nagyon nagy lehet a view rate is meg a sec rate, ez okozza a borzaszto nagy renderidöt,viszont nekem furcsa az auto geometriája is olyan mintha lenne egy pup a tetején, meg mintha az ajto szélénél is nagy lenne a nyilás... -
Ja, mellesleg az üvegét ha megnézitek, az a csíkos folt az nem tükröződési hiba, hanem az az üléshuzat, csak a fanc tudja miért, ilyen dúrván torzít az üvege. Túl íveltre csináltam volna a szélvédőt, vagy a brasil glass van rosszul beállítva? És mi a ráktól ilyen sötét? Frenkie TT-jének szépen belátni a belsejébe. miért??
Miért? Miért? Miért? -
Azért ennyire nem lehetek béna ...
Toyota Camry Brazillal GI-vel
A render idő kb 19 óra!!!! Ehhez képest a képminőég enyhé szólva hányás. Egy Atholon XP 1700+ osom van 512 ddr-rel. 128 megás Ati radeon 8500 LEs kártya. GB KT400 alaplap. Mondjátok, hogy ez nem igaz, mert én nem hiszem el.
Frenkie, neked lesz igazad, kap egy reinstallt a windows ... -
Nálam nem megy :) most is leállt kicsit... -
Valaki nézze már meg hogy nála müködik-e a freewebes tárhely...én nem tudok ftp-röl felcsatlakozni:( -
Emberek nektek megy a freeweb-es tarhely? -
Nyiri #7535 Ha valaki felrona hogy tul merevek az elei a lampanak, elore kozlom, hogy takarva lesz. Nincs idom minden aprosagra (ami latszani fog az normalisan lesz megcsinalva :) -
Nyiri #7534 CSA CSAVOK!
Na ugy nez ki megoldottam a meshsmooth problemat :)
At kellet konvertalnom meshbe a polyt, majd ujra polyba, igy mar jo. Valami mocskos bug lehet...
Haladtam az autoval. Meg mindig a shader teszteknel jarok. Nagyon megszerettem a vray-t. Igaz kiserletezgetni kell, de mindig megtalalom hogy mit hogy allitsak. :)

A belseje meg hianyzik (renderable-t kikapcsoltam, gyorsasag miatt).
A lenyeg. Sokaig szorakoztam mire ilyen lett. Hulye fejjel mindig az uveget festettem. De nem lett jo eredmeny. Azt csinaltam, hogy a belso reflector anyag egy sima vilagos piros relfectes egy 0.8-s glossinessel, (tompabb lesz tole a fenyvisszaveres). Majd elotte egy sajat festesu bumpos sima uveg (itt nincs tompitas, bar lehet hogy rakok ra picit). A burkolat termeszetesen mattfekete. Pici reflectel (majdnem fekete, de azert kell). es 0.3-s gloss.
Itt a sajat festesu bump. Ha hasznaljatok, eloszor a feluletre, sima alap materialt rakjatok ahol ez a diffuse es viewportban igazitsatok ra szepen UUW mappel (nalam itt egy elforgatott plane van). Mivel tileable a textura igy nyugottan sokszorositsatok mert tul nagyok (minoseg miatt) Hasznaljatok egeszseggel. Mindenkinek jo munkat!
PS.: Ha kell valakinek vray help, ICQ-n megtalal :)
PEACE! -
Nyiri ezt hogy csinaltad #7526?? -
//ja, az tok jo, mer multkor meg aszontad vagod a temat...//
Naggyon ottvannak ezek a kepek! -
ezek ugye a hangszálak?:O
láá
-
//azért mert tanultam BSZ-re, de most már naygon látom, hogy ebből pótZH lesz. Nagyon nem vágom a témát. Kicsit sazr érzés, amikor kiderül, hogy az ember az önszántából dalolva választott foglalkozáshoz síkhülye.... ja, amúgy írtam SMS-t, hogy mi van velem, ezexerint lemerültél//
Egy újabb egyperces. NA jó, párperces. A renderelés volt csak 30... :)))

Érdekes, hogy amíg MTD-t minden efekt nélkül (AA, GI stb...) kell renderelnie, addig eszementül gyors. Viszont ha bármit még pluszba hozzáadok, a renderidő többszörösen hatványozottan felszökik....
Nemesys: El kell dolgozni a rácsból kifele vezető edge loopokat is, és az egyes rácslemezek élein kettőzött edge loopokat kell létrehozni, amik szépen zártak 1-1 ilyen lemez között... Ez így leírva bonyolult, meg annyiszor megcsinálni is... De kérem, a poly modellezésnek meg ez a nagy hátránya NURBS-el szemben. Ott sokkal gyorsabban meglenne.
Ha nem világos, szólj. -
Bazze!!! nektek is a saját IP-teket írja ki? :)
Hogyan????
Még szerencse hogy nem maxozom már :)))))))) -
Ez nagyon durva! :))) Mi csinálja? Egyáltalán, hogy tudtál iylet beszúrni az "új" tagvédett VBB-s fórumba? :DD -
Köszi Matrixx! Mjd kijavítom a hibákat és folytatom. Csak most annyit kell tanulnom, hogy már 2 napja semmit sem csináltam rajta.
Egyébként Aldaryn. Azt mondtad hogy nem túl jó a sellőzőnyílás. Ami igaz mert amikor a 4. mesh smootht tettem rá akkor a gépem már elég pipa volt rám, szóval nem tudnál egy jobb módszert? Hogy hogy csináljam? -
Nyiri #7526
-
K.András #7525 Valszeg az,én az ilyenek miatt tértem át mayara,nekem is rengetegszer szétrombolta az objektet de ugy hogy ami külön el volt mentve más particiora még azt is tönkretette ,szoval nem is dolgozhatott vele! -
Matrixx #7524 Hali Nemesys! a kocsihoz csak annyit, hogy az elejével vannak kis gondok. a lényeg, hogy chamfer-eld meg az éleket a kiemelkedés "lábánál" így szebb lesz sokkal. a Lámpa is valahogy beleolvad az elejébe, kicsit furcsa. A teteje talán még lehetne kerekebb.
Amúgy jól haladsz eddig, grat :) -
//elnezest e tobbiektol az off miatt, de jelenleg nincs lehetosegem mashogy kommunikalni Aldarynnal. Szoval:
Holnap 10-tol van BSz, tudod ZH utan, E-ben. Gyere be lecci mer meg akarok veled beszelni par dolgot. Meg a CD-irot is egesz nap hurcolasztam, azt is odaadnam.// -
Nyiri #7522 Lehet, hogy max6 bug? -
Nyiri #7521 Bazze
ujrainstallaltam, meg mindig csinalja. Meshmooth elott chamfereltem, ott ahol kell. Raraktam a smooth-t. JO!. Elmentem. Visszatoltom es szet van esve, meg akkor is ha leveszem rola a smooth-t es ugy mentem el
-
Milyen vekony feher csikot? :)
Amugy mier nem voltal suliban? (megin)
Sok szerencset a holnapi ZH-hoz! Asszem en siman megbukok...:(( -
Huh, azigen! Fogalmam nincs mitol lehet :( -
Nyiri #7518 CSAO!
Sracok, egy oriasi problemaval kuszkodok :((((
Ha ugy mentem el a scene-t hogy meshmooth-t hagyok az objecten es kilepek a maxbol, akkor ahogy legkozelebb visszatoltom az egesz object szet van esve, tele van lyukakkal, olyan mintha nem is lenne weldelve nehany vertex. Pedig igen :( Talalkoztatok mar hasonloval? -
szerintem ne kezd előlről ha már eddig eljutottál,legalábbis ne ugyanezt!fejezd be szépen és rámondhatod hogy ez az 1.(?) kocsid,aztán a következőnél jobban figyelsz és az faszább lesz,és akkor 2 kocsid is lesz,nem csak 1. -
Köszi hogy segitettetek! Vagyis hogy kezdjem előről. :)
De azt hiszem meg csinálom aztán ráfogom, hogy gyakorlásnak jó volt. :)
Aldaryn: A logot flashel csináltam csak mivel swf kiterjesztést nem tud linkelni muszáj voltam gifben menteni az animot és ezért lett ilyen csúnya minőség. Meg a mérete is nagyobb lett. -
Egy összegyűrt plane. -
jaja,én is ezt akartam mondani...
Aldaryn: ez milyen modell? egy összegyűrt plane?
szerintem relaks logója a legjobb!
-
Ez is egy megoldás, de arra nem jó, hogy tényleges szimulációt készíts vele!
Anno nem az volt a probléma, hogy egy ilyet hogyan lehet megoldani, hanem az, hogy a lánctalp dinamikai szimulációban is lánctalpként viselkedjen, ergó pl. le lehess számoltatni, hogy a lánctalp keresztül megy egy véletlen formájú terepen...
Most néztem meg a dolgot, MAX 6-ban nagyot egyszerűsödött a dolog.... :)
Gabo: Kösz! :D -
Gabo #7512 Aldaryn:
Tetszenek az egyperceseid!
-
Ha jol emlekszem multkoriaban jo sokat volt tema a lanctalp elkeszitese es animalasa, tobb kevesebb sikerrel.
Itt egy link, ez sokat segithet mindenkinek!
http://www.3dcafe.com/asp/tutorials/max/cattrack/cattrack.asp -
Újabb egyperces. Csak DOF teszt. :) Elég gyorsan számolta le. A szemcséség továbbra is azért van rajat hagyva, mert tetszik.
-
Nnna, két nap után, végre behozta a képedet ez a vacak, ami itt előttem világít (igen, a kristálygömb...)
Tök jó lett! És hangulatos. Sokkal jobban néz így ki, mint azzal a kicsit lowres képpel, amit eddig raktál be háttérnek. Ráadásul elég kontrasztos is a tengerparton ez a lepukkant kocsma... :)
A pálmafák tényleg egy kicsit elvesznek a kompozíció teljességéből, túl sokat takarnak ki a képből, de jó, hogy ott vannak. A kamera lehetne talán kicsit közelebb... bár akkor meg lehet, hogy pixelesek lesznek a fák...
A perspektíva viszont nem jó. Nagyon alálátunk a kocsmának! Az lehet, hogy az alja OK, és illeszkedik a parthoz, csak a FOV-val van gond! Ezzel kellene még eljátszani az árnyékokon kívül. Kicsit több indirekt fény kellene. Bár ez csak személyes vélemény. Hopp, asszem mind az. :)
Király, hogy van valaki, aki nem csak tárgyakat modellez, de azért jelenetépítéssel is törődik. Mennyivel is nehezebb egy jó jelenetet összehozni, ami szép is, mutatós is, és ráadásul technikailag is ott van, mint pl. egy nemistudom, pl. egy kamerát lemodellezni, és odarakni a nagy fehér semmi közepébe. :) -
Szerintem sem lenne rossz ötlet elölről kezdeni az egészet. Sok igazság van abban, hogy így ezerszer jobban, és gyorsabban fog sikerülni a dolog.
Mellesleg a tutorial (gondolom én hogy arról van szó, amire gondolok.. :) ) sem a legpontosabb, SZVSZ abban is van jópár hiba, és "egyszerűsítés"... vagy pl. ahogy a hátsó szellőzőnyílásokat csinálja meg a srác, nos, az aztán tényleg hagy némi kívánnivalót maga után.