Na ugy nez ki megoldottam a meshsmooth problemat :)
At kellet konvertalnom meshbe a polyt, majd ujra polyba, igy mar jo. Valami mocskos bug lehet...
Haladtam az autoval. Meg mindig a shader teszteknel jarok. Nagyon megszerettem a vray-t. Igaz kiserletezgetni kell, de mindig megtalalom hogy mit hogy allitsak. :)
A belseje meg hianyzik (renderable-t kikapcsoltam, gyorsasag miatt).
A lenyeg. Sokaig szorakoztam mire ilyen lett. Hulye fejjel mindig az uveget festettem. De nem lett jo eredmeny. Azt csinaltam, hogy a belso reflector anyag egy sima vilagos piros relfectes egy 0.8-s glossinessel, (tompabb lesz tole a fenyvisszaveres). Majd elotte egy sajat festesu bumpos sima uveg (itt nincs tompitas, bar lehet hogy rakok ra picit). A burkolat termeszetesen mattfekete. Pici reflectel (majdnem fekete, de azert kell). es 0.3-s gloss.
Itt a sajat festesu bump. Ha hasznaljatok, eloszor a feluletre, sima alap materialt rakjatok ahol ez a diffuse es viewportban igazitsatok ra szepen UUW mappel (nalam itt egy elforgatott plane van). Mivel tileable a textura igy nyugottan sokszorositsatok mert tul nagyok (minoseg miatt) Hasznaljatok egeszseggel. Mindenkinek jo munkat!
PS.: Ha kell valakinek vray help, ICQ-n megtalal :)