63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Flego: Pill... :)
Lion: Pl, nekem van fenn egy "upload" nevű könyvtáram, oda ftp-vel töltögetek fel....
Ezt a www.revai.hu/~mcdodee/upload/valami.vmi -vel el is tudom érni, mint link. Ennyi. -
Youth: :))
Frenkie: ez egy cabrio, sima "mezei" stilusu ajtajai vannak :)
Aldaryn: Mondasz vmit. Csak a multkor mar kerdeztem, hogy kell revairol belinkelni, mer siman nem ment, de nem valaszoltal... -
Edit polyban egy szimpla [create] gomb a vertex sub-ojjektben. -
lamer kerdes csak ugy akarhova tudok tenni vertex pontot? hogy? -
nenad #9299 flego, vegeredmenyben ugyanugy mint a tobbit, eddig nem tudom milyen modon csinaltad de ha csinalsz egy kereszt format ahhoz mar tudod tenni a vertexeket es tudsz polyt krealni. Nem nagy ugy, csak kell egy kis ido hozza. -
hat meglehet de nekem nem megy, hogyan kene?
Aldaryn: nem cseszegetni akarlak, csak rakerdezek hogy mikor arulod el hogyan csinaljam azt a plusz forma kivagast polyban, a lego elemeken? -
A linek nálam meghalt. Lion, figyi, lehet, hogy én vagyok a hülye: DE: 1,: Van 10-100MB helyed a Révais home-odban... az az esetek 99%-ban online, 2db T1, gyors, és minden bizonnal reklám, stb mentes.... Ráadásul ingyen.
2,: Van 50MB a BME-s home-odban, melyekre ugyan az érvényes,mint a fentire, leszámítva a t1-ek helyett t3-van... namost... minek, kérdem én, minek szórakozol ilyen vackokkal, mint a nexus... ??! :D -
fuh!ez sima ajtó vagy "szárnyas"? -
Mester!!! Taníts!!!!! :) -
Dolgoztam ma egy kicsit a kocsin: wip025
A vilagitas eleg gagyi, ezert nem jon ki a muanyagok formaja rendesen, azt ne nezzetek :) -
Alternatíva lehet még a snapshot funkció is.... Ezzel "pillanatfelvételt" készíthetsz egy objektumról... -
Denksz, gondoltam, hogy valami ilyesmi. :) -
nenad #9288 szerintem reactoros animokat nem lehet szerkeszteni, mert az uj reactor mar magaban tarolja a mozgast, figyelmeztet is, nem lehet undozni.. -
Hol van jó bevilágítás toturiál? -
köszönöm -
nenad #9285 frenkie,fogd meg a kotelet az adott fazisban, mentsd(export selected) el pl 3dsbe, aztan visszatoltod es kesz.
-
Van 1 érdekes problémám:
Egy kis rope szimulációval ráejtettem egy kötelet egy hengerre, és szépen rásimult.Na most én azt szeretném hogy "kitörölni" a rope többi animáció-kulcsát, mert csak abban a legutóbbi helyzetben van rá szükségem.Viszont ha a kötélre kattintok akkor alul nem jelennek meg a kulcsok, amiket kitudnék törölni.Hogy kéne? -
Aldaryn a link jo, csak kicsomagolasnal szall el a dolog hibas! Egyebkent mi van a linkben? -
Hoopsz: A jó link. remélem. :) -
valamért nemjön ez a fájl :( -
Meg az is erdekelne hogyan lehetne ilyen szep pipa format csinalni polybol mint itt (#9235)? -
nenad #9276 ha jol tudom 6-osban ezt atdolgoztak, mit mondjak eleg ritkan hasznalom. -
nenad #9275 ez cumi ugyanis en csak azt a modot ismerem hogy "match object's layer" ez pedig annyit jelent kijelolod azt az objektumot amit at akarsz huzni, majd raklikkelsz a "match..."-ra es utana arra az objectre amelyik layerre at akarod huzni (magyaran ott kell lennie egy masik objectnek is mar..) -
Bocsesz, de ha ott, a listán nem szerepel "parancsként", akkor direkte nem is lehet gombhoz rendelni! :) Na persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne. A dolog mögött az van, hogy ez nem egy "parancs", hanem egy tulajdonság. A megoldás a következő:
Írsz egy MAXScriptet, ami az adott, kiválasztott objektum "See through" tulajdonságát kapcsolgatja (egy if elágazás... összesen 2 sor. )
selected.properties.seetrough=true kb... :) Na, az a baj, hogy nem tudom, pontosan hogy kell 1.: kijelölt objektre hivatkozni. 2.: mi a seetrough tulajdonsg "neve"... szóval, ha felütöd a MAXScript-hel-et, akkor ott benne van, de nem jártam utána.
Ha megvan a script, akkor sínen vagy, azt már lehet gombhoz kötni, sőt, ha indítasz egy Visual MAXScript-et, akkor saját toolbar-ba is beteheted pl. :) -
Egy technikai jellegű kérdésem lenne? Hogy lehet gombot rendelni az objekt properties menüjének See Throught parancsához? Tudom, hoghy hol kell gombokhoz parancsokat rendelni, de ezt a parancsot nem találtam a listán. (6os max) Kérem, aki tudja, Pontosan!! írja már le, melyik menü, melyik almenüje. Köszönöm -
Aldaryn annak nagyon fogok orulni, mert roppant kivancsi vagyok hogyan oldod meg! Nekem nem jott ossze, de hat ezert van ez a forum meg a tobbi is hogy egymast segitsuk, gondolom en:)Szoval mar megol a kivancsisag.
Es koszi a segitsegeteket.
Es bocs hogy a bevilagitos temahoz nem szolok hozza ez azert van mert abban is meg jocskan erosodnom okosodnom kell!! Egyebkent erdekel hogy Ti mit hoztok ossze. -
Az, hogy a vertexek fokszáma szigorúan négy legyen, mindenek felett áll. :) Még a háromszögek, négyszögek kérdése felett is! :) Bár ha belegondolsz, ez eldönti azt is.
Azonban sokszor nem lehet ezt betartani. :) 5 darab négyszöget minden további nélkül el tudsz rendezni úgy, hogy akad majd egy 5-öd fokú pont. :) Ésígytovább... Ezzel a problémával kell "szembenézni" időnként. A legegyszerőbb esetben is, mint pl. egy kör "bemélyesztésénél" (nem lyukasztod teljesen ki...)
A + formát pedig pontosan 4 fokszámú vertexekkel meg lehet oldani. Jelentem! .... :D Holnap. Izé, ma, délutánra kész is van. Addig alszom. -
Próbálkozz a Programok beszerzése/3D warez fórumban. eghyébként, ha engem kérdezel DC++, vagy Kazaa esetleg. De a warez fórumban még tán ftp címet is kapsz. -
Már Frenkie-vel délután (tanulás helyett :) ) megvitattuk msn-en ezt a lego kockás témát. Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy kör alakú bemélyedést ,/lyukat tényleg nem nehéz modellezni, de szerintem kokáv kimetszéseket már inkább. Legaábbis én akárhogy törtem a fejem, nem tudtam olyan vertex/él elrendezést kitalálni, hogy a poligonokat minden esetben 4 él határolja. Nem tudom, értitek-e mire gondolok. vAlahol muszáj lesz egy 5 (illetve azt 4 és 3 szögekre bontva) sználni. Nektek erről mi a véleményetek?
Egyébként még mindig az az érzésem, hogy én tévedek, és biztos van helyes edge elrendezés, csak nem jöttem rá. Kíváncsian várom a kimentett screenshot-okat, amivel megcáfoltok :)) -
Quasar #9266 Youth: Itt van minden szép és jó. http://www.wheelsnext.com -
icecave #9265 Bocsi, lécci irjátok meg, honnan lehet max5-höz pluginokat letölteni.
Elsösorban shagfur és shaghair kellene.
Kszi! -
Mit akarsz?! Ez kezdésnek nem is rossz! Ha hiszed, ha nem, a + alakú lyuk sem nehezebb!
Ma nem volt időm, kicsit közbejött valami, bocsesz, hogy csak ígérgettem,... erről jut eszembe, még anno mondtam, hogy előkerítek egy VRay világítási beállítást, csak nem találtam, viszont azóta meglett, fel is töltöttem...
Asszem ez az... :) -
SaWo: hat igaz hogy en nem sokat foglalkoztam a NURBSszel, de jelenleg azon az allasponton vagyok, hogy polyval szinte mindent meg tudok csinalni, amire mostanaban szuksegem van, persze van olyan amit NURBSben egyszerubb, ebben egyetertek Aldarynnal. -
Hat ez ilyen egyenlore, a bonyolultabb elemet amit korabban mar belinkeltem, nem megy Aldaryn ha lesz idod kerlek keszitsd el azt a kis kepillusztracios anyagot amit emlitettel. Koszi!!
-
nenad #9259 ja, hulyeseget ;) ,kertem csinaljon mar (az elozore alapozva) egy feluletet ahol a kamera es a fenyforrasok (gondolom objectek is) pozicionalhatok. Texturazas minden mehet maxban. Save 3ds, convert to RRT (triangles) uwv-t megtartja, ballitod a materialokat es hajts. -
K.András #9258 De mihez csinálja az interface-t???Rhino???Vagy hülyeséget beszélek mostan?:) -
nenad #9257 hmm, emaileztem a RenderQueen irojanak, csinal egy kis Grafikus interfacet, fenyek es camara pozicionalashoz.
Megerdeztem mibe kerul. 256$ Hat bazel nem semmi.
Oke hogy most eppen nincsen sehova sem portolva (MarbleCLAY mar tamogatja) de ez az ar ezert a cuccert. Asszem megveszem! :) -
Hu emberek nagyon koszi mindenkinek, Aldaryn orulnek ha megcsinalnad azt a kis tutorialt, persze csak ha kedved van hozza.
Koszi mindannyiotoknak! -
nenad #9255 ja viszont rhinonurbsen van mas is amit emberz nemigen derit fel, ez pl a controll pointok cibalasa, ami leginkabb ahhoz hasonlit amikor elkezded mozgatni a vertexeket, csak itt a hatas mindig sima marad...pl csinalsz egy hengert es annak a cpontjait mozgatva is modellezhetsz. majd ha tobb reszlet kell csak rebuild, (tobb cpointbol) es igy tovabb.
Es hozza sem nyultal az ivekhez(curves) sem extrude sem mashoz. sok szuper dolog van benne. -
Nenad: Ja, bocsesz... :) Tényleg, mi másra... :))
SaWo: Szvsz más szemlélet. Bizonyos feladatokra sokkal plasztikusabb, és könnyebben kezelhető, mint a poly, viszont ugyan úgy megvannak a hátrányai is. Ahogy én eddig láttam.
Melyik MAX-os modellezéshez hasonlít leginkább? Hmm... mit szólsz a MAX NURBS-höz? :) Na, viccet félre, szerintem a spline, patch modellezéshez, kiindulva abból, hogy NURBS terén szinte mindig görbékből indulsz...