63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #10549 Will the GI algorithm improvements be included in the 1.5 release? (vray)
Yes, it will be included in the form of an additional GI method that can be used on its own, or as an addition to the irradiance map for computing secondary bounces. The idea is very similar to photon mapping, however many of the drawbacks of the photon map are avoided - the new method is easier to set up, doesn't produce dark corners, works with any lights, including skylight and non-physical lights, works with infinite light bounces, and is similar to the photon map in speed. I'll post more info/images soon...
YEah! :) -
GixEr #10548 Es hogyan probaltad osszehozni a terepet, fakat, bokrokat?
Hatha van mas megoldas is. -
Ez jobb mindennél!!! Végre lehet csemegézni, melyik részét hogyan csináltad!! :)) -
ha nemtudod hol kirenderelni én szívesen kirenderelem neked
)ha max 6tal csinálod( -
Hát skacok be kell érjétek egy wire képpel az itthoni gépem igy készen bármekkorába akarom renderelni bármilyen gagyi beállítással eldobja az egészet, teljesen kilép maxbol:( De legalább össze van rakva valahogy csak kirenderelem.

Egy kicsit nagy a kép sorry! -
Az igaz, de lehet az is fontos, hogy nálad nincs textura, nálam meg van. Bár nem tudom. Render előtt a lapozófájl mérete 1.6 giga volt a rendszerben. -
toto2700 #10543 Nekem is pont ez jutott az eszembe. Bár én is ilyen kezdő lennék.
Üdv Toto -
Szeretnék én is ilyen kezdő lenni a saját programomban amit használok:) Szerintem nagyon jól haladsz, nekem tök tetszik! (Bár ezt az irdatlan mennyiségű poly-t fel nem foghatom.) -
PeteSilver: nekem kb 10-12 millió polyból áll a komplett legom, nincs valami csúcsszuper gépem de nincsenek hasonló problémáim, egyedül az volt hogy nem tudtam kirenderelni, de hála nenadnak már az is megoldódott. -
toto: elárulok neked valamit ezt a lego autókát december óta csinálgatom, igaz csak 3 hete van itthon is gépem a cégben csinálgattam amikor volt egy kis szabad idöm. Szóval rendesen kezdö vagyok. -
Tegnap próbáltam valami terepet összehozni, házzal, fákkal, bokrokkal. Az eredmény egy 5,5 millió poligont tartalmazó, 228megás max fájl lett! Borzasztó, és még rossz is lett az egész :( A fájl megnyitása kb 5 perc, kameraváltás kb 5 perc, menün bármit megnyomni, várni a hatását 5-10 perc, render 2 perc. Valamit nagyon rosszul csináltam így elsőre, full horror volt! :))) -
toto2700 #10538 Nekem ez a legos dolog is igen komolynak tűnik. (mivel most akarom megtanulni hogy is megy ez)
Üdv Toto -
toto2700 #10537 Azt hittem te már igen öreg harcos vagy e téren -
toto: fogalmam nincs oregem! Szivesen segitenek de en meg hajat eddig nem probaltam csinalni sot meg embert se, igazabol ez a lego dolog a masodik komojabb munkam. remelem valaki tud segiteni. -
toto2700 #10535 Hogy lehet élethű hajat csinálni, mint amilyen a final fantazy című filmben volt? Gondolom nem csak a megfelelő felület megválasztásától függ a dolog.
Toto -
ha jok lesztek estere kaptok egy teljesen osszeszerelt lego racert:)) wire, meg GI kiadasban. -
Redfox #10533 Nemtud valaki olyan plug-in-t melynek következtében tudok scx-be exportálni a hatos maxban?
Előre is köszi! -
Még egy kérdés, Nenand! Úgy emlékszem múltkorjában te mondtad, hogy BodyPaint jobb, mint a DeepPaint (+DeepUV). Én most az utóbbit használom és nekem edig nagyon tetszik (bár ketyeg a DeepUV 30 napos verzió, mert a crack nem jó hozzá). De ha a BodyPaint még ennél is jobb, akkor lehet, hogy áttérnék rá. Csak meló mellet az ember a kevés szabadidejében már jobban meggondolja, hogy milyen programot próbál megtanulni. -
Köszi Nenad!
Nagyjából értem... :-) -
toto2700 #10530 Toto bizony még igen csak az eljén tart -
nenad #10529 ez egy scene fuggo ertek, a polygonok a rendereles elso fazisaban egy bsp(Binary Space-Partitioning) tree nevezetu adatstrukturaba kerulnek.Ennek a feledata hogy gyorsan megallapitsa ki az aki latszik ki az aki nem(polygon)
Elmeletileg alacsonyabb ertek tobb memoriat hasznal, es gyorsabban renderel. Gyakorlatilag ugy tunik idonkent pont forditva, kevesebb memoria es lasubb... De ez scene fuggo, nagyobb polyszamnal nekem ugy tunik, lasabb es kevesebb memoriat zabal,(pl displacement) Ezert mondtam Flegonak csinalja hatha bejon.
-
Nenad!
A VRay-ben az a beállítás amit Flegonak javasoltál (kipróbáltam én is) (face level/coef:0,5) ez tulajdonképpen mit csinál? Mert a render gyorsabb lesz, ez világos... :-)
Persze nem kell nagyon tudományosan megmagyarázni, mert azt úgy sem fogom érteni. Köszi! :-) -
toto2700 #10527 Hogy lehet élethű hajat csinálni, mint amilyen a final fantazy című filmben volt? Gondolom nem csak a megfelelő felület megválasztásától függ a dolog.
Toto -
okes koszi! -
Semmi különösa ám! Diffuse-szín-nek a kívánt szín, reflectiönnek full fehér, fresnel reflection be, és ennyi. :)) zerintem ennél tönbbet nem is kell vele vacakolni. :) -
Bizony, köszi a linket! -
GixEr #10523 Asszem ezek meg mindig jol johetnek masoknak is.
http://www.3dfinlay.net/gallery/
-
Aldaryn: meg egy kicsi es teljesen elkeszul! Aztan radobok en akarmit, mondjuk erdekelne ez a beallitott lego shader, meg az is hol lehet hozzajutni. Es koszi a minositest :)) Egyre jobban nez ki. -
Hát, ja... Nenad *ért* a VRay-hez. :P De komolyan. :) -
Flego! Te ez egre jobban néz ki! :) Mondjuk mit is csinálna, nem??!
Nos... nincs kedved rádobni az egészre egy jó nagy adag beállított LEGO shadert? :) Valami pepec kis HDRI-t köré, aztán máris meg se mondjuk, hogy most fotó, vagy nem. -
nenad: örök hála neked haver! Azzal a módosítással amit javasoltál a face level/coef minden gond nélkül kirendereli a képet bármekkorában:)))
Köszönöm!!!
Frenkie: igyekszem mint állat! De tetszik a képed, már foglalkoztat a villanykörte dolog:) -
hogyan? -
Fú de sztár lesz -
nenad #10516 allitolag rosszul menti el a fileokat idonkent. Nem emlekszem pontosan mert nem erint a dolog. -
-
nenad es milyen hibakat produkal vagy mi miatt nem fer ossze? -
Nahh..hogy igazabol most mi van nem tudom, nenad hasznaltam a javaslataidat, pl adtam meg egy kis virtual memoryt a gepnek (de ez az oreg csotrogany a cegben)aztan atallitottam a face level/coef-t 0.5-re, a systemben a Static-on hagytam es most minden gond nelkul kirenderelte a regi vray a cuccost! Ja de megvalami talaltam egy olyat hogy reset irradiance map, (vray allandoan ez miatt szallt el korabban )azt is hasznaltam, viszont a nalam levo vrayban nincs az az instanced object lehetoseg. Szoval most igy all a lego, meg megprobalom nagyobban is kirenderelni.

Bocs itt meg nincs valtozas, csak megorultem hogy nagyobban is kitudtam renderelni -
nenad #10512 FlegO
3d studio max5/4 es win2000 service pack 4 nem fer ossze.
Max6 nak nincsen problemaja vele.
Microsoftrol le lehet tolteni a patchet ami orvosolja ezt, ha esetleg kell. -
Naggyon állat! Felnyomtam a virtuális memóriát 2 Gigára, és barátibb lett a Max! -
nenad #10510 flego van masik megoldas is, region rendering...
A masik nagyon fontos dolog amit nem tettel meg szerintem az az, hogy a vray system menuben a az instanced objectnal allitsd at instanciate-re.... tehat minden ismetlodo geometria csak egyszer szerepel a memoriaban...
A Masik trukk a face level/coef nel a kettot allitsd at 0.5 re, lasubb lesz, de kevesebb memoriat eszik.