63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #12311 Egyébként visszatérve a vektorokhoz és sok textúrát így csinálok meg, mert késöbb bármekkora felbontásban elkészíthetem. Bár nem sokmindet lehet vektorosan megcsinálni, de ahova eddig én használtam (feliratok, márkanevek) oda teljesen jó. Egyébként én a FLASH-ben csinálom meg a textúráimat, és így legalább egyszerűbb animációkat is tudok készíteni, amit Max-ban nagyon jól lehet használni mondjuk TV-ken, vagy egyéb kijelzőkön. Ha meglesz minden akkor a tárgyalóterembe rakok egy kis konzolt, ami mozogni fog (mármint a kép). Persze ez csak akkor lesz érdekes ha tudok animációt készíteni. -
nenad #12310 ezt a glossy-dolgot minimalizalni kene, jo lesz az a vegso renderre is... Amig dolgozol rajta felesleges, de 3 ora az igy is sokk.
ez a ky-t nem a rootba kell tenni mert onnan nem megy hanem a stdpluginsbe. -
Ronin666 #12309 Nena lehet hogy azért is olyan lassú a renderrem, mert szinte minden felületen van egy kis blur (tehát a glossyt lejebb vettem sok helyen). Pl a földnél, aztán a lámpák, a bőr a székeken, a króm felületek és még biztos van amit nem említettem.
Na elkészült a legújabb render, ami már egész jó és 'csak' 3 óra volt (a régi 7 órájához képest nagy lépés).
Nem rakom fel, mert szinte azonos lett az eredetivel, csak az AA lett roszabb. -
Ronin666 #12308 Be lehet egyáltalán vinni vektorosan? Szerintem csak kép formájában muxik. -
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy vektoros képet hogy lehet bevinni maxba?
Leginkább coreldraw file lenne jó. -
nenad #12306 piktor, a refractionnal allits glossynesst 1 rol valamennyire pl 0.7 a subdivst 5-7 re, lassu de mukszik, ha animhoz kell (vegul is kephez is jo) akkor arra van egy effect plug: http://www.lastjedioutpost.webzone.ru/Plug-ins/SurfaceBlur/files/Ky_SurfaceBlur6.zip
baromi gyors es jo is sztem, antialiasinja nem 100% os de jo -
Ronin666 #12305 Jó rendben!
Azt akkor lefuttatom és öszehasonlítjuk, hogy neked menyi idő és nekem menyi. Lehet hogy csak a gépem rossz... -
Sziasztok!
Segítsetek nekem VRay guruk légyszíves. Hogyan lehet VRayben olyan materialt csinálni, ami olyan mint a félig átlátszó tejüveg: átlátszik valamennyire, de az átlátszóság homályos. vagyis az üveg mögötti tárgyak homályosan látszanak. Légyszíves segítsetek, mert nincs sok időm kísérletezni!
Előre is köszönöm! -
Nah, jót tett az alvás, márt korántsem vagyok annyira bosszús. Viszont eszembe jutott még valami, az array kiosztás. Néha ugyanazon objecten, ugyanazon ablakban elvégzett ugyanazon kiosztás más eredményhez vezet. Ezen pl restart szokott segíteni. Valaki járt már így? Lathe esetén is nha detto. -
nenad #12302 most tettem fel egy uj windowzt amint feltettem mindent csinalok egy scenet amin lathatod mi mennyi. -
Ronin666 #12301 Eddig ezeket a beállításokat használtam, és így volt a renderidőm 7 óra.
-
Ronin666 #12300 Nekem igazából pár olyan beállítás kellene, amivel 30-40 percre tudnám vinni a renderidőt, úgy hogy nem lesz sokkal csúnyább a kép. -
Ronin666 #12299 Mi az az imap? -
A napsütést/szórtfényt a vray:enviorment dobozban lehet beállítani. Egy világos kék szín,a mit ha bekapcsolsz akkor az árnyékos hely sem lesz tök sötéet, persze emellé kell az imap. Attól hogy bekapcsolod a secondary bounce-t csak pontosabb vagy szebb lesz az eredmény, de nem vlágosabb. Ha pedig global pmapot kapcsolsz be, akkor meg a photon map beállításaival is kell bajlódnod, ami mégjobban megbonyolítj a a dolgokat. Na mindegy, majd nenad bácsi segít. :P -
Ronin666 #12297 Na most nézem kész a render. Így hogy be volt kapcsolva a Global Photomap a secudary résznél így a kép 100%-ig megegyezett azzal a verzióval, ahol nincs bekapcsolva, de 2óra helyett 3 órára ment fel a renderidő. -
Ronin666 #12296 igen az -
nenad #12295 meglassuk, :)
A buggyanus dolog okara rajottem, ha tul nagy a photon map az problemassa valaik, nem erdemes 200mega fele engedni.
Ronin ma sztem akad egy kis idom es segitek egy scennel, max6-od van ugye? -
GixEr #12294 Nemszoltam! Visszaolvastam!
De akkor is jo lenne egy VR, hogy meg lehessen keresni a hibakat :) -
GixEr #12293 Nenad miert nem csinalysz az animok helyett VR-t?
http://plugins.angstraum.at/cubicvr/index.htm -
Ha tapasztalataim nem csalnak, számít, főleg a GI kiszámolásakor, hogy miylen sahder van az anyagokon! Legjobb, ha midnenhova beapplikálsz egy Vray shadert.
A lámpával az a "gond", hogy jó kis exponenciális decay tulajdonsága van, ami teljesen hétköznapi, és reális, ha a való világból veszünk egy fényforrást, de egy lineárisan vett pixel fényérték meghatározás (ahogy renderelők ált. renderelnek) kikészíthet. :P A Vray beállításai közt a G-Buffer/Color mapping -on belül vegyed a color mappingot eponenciálisra, ez azonban azt fogja eredményezni, hogy a kép deszaturálódik, különösen az erős fényű helyeken.
De nem hiszem, hogy itt akár erre is szükség lenne. :) Vegyed kicsit lejjebb a fény erejét, és emeld meg, ugyancsak a color mapping beállításainál a dark multiplier értékét. A sötétebb részek így előugranak majd, mivel HDR a renderelés, ezért nem fog nagyon ifakulni a kép tőle - a kontrasztosságot meg lehet őrizni.
-
Szia Mindenki
Lehet hogy egy gyakran megismételt kérdést fogok feltenni de nem volt energiám visszalapozni a megoldást megkeresni. Nem tudja valaki honnan lehetne letőlteni a Max -ot? Lehet tőllem SMS Warez oldal is. Már 4 napja keresem de az istennek nem találom meg sehol.
Látva a képeket meg az animációkat am9it gyártotok nem titkoltan megjött a kedvem hozzá.
Régen még a DOs os Autodesk 3d Studiót használtam most meg megvan a Max 4 2CD-n de vacakol a C-dilla Crack je és ami frissen letőlthető hozzá Crack azzal sem akar elindúlni meg nem ártana a legújabb werzióval próbálkozni. Ha valaki tud PLS segítsen. Főlleg ISO File kellene. Ha kell emailben tudok adni FTP is ha valaki lenne olyan rendes hogy feltölti nekem.
Van egy saját webszerverem úgyhogy ha gondoljátok a mindenféle munkára fel tudok ajánlani egy központi Tárhelyet ahova a publikálni kívánt animokat és képeket is fel lehet tenni 120 Giga szabad helyig :o)
Előre is köszke
email: [email protected] -
Szépen haladsz vele!
Tetszik, nagyon.
Kivilágítod majd a falon lévő üvegeket, ahogyan mondtad??? -
Ronin666 #12289 Medium beállításon is ugyanolyan lett mint LOWon, ezért megpróbálom a secondary bouncest átállítani. Most átraktam GLOBAL Photomapra. Na majd meglátjuk mi történik így. -
Ronin666 #12288 Ja nemtudom, hogy menyire számít, de a falakra nem Vray textúrát függesztette, hanem csak sima standardet. -
Ronin666 #12287 Ja és még van a bejáratiajtóban, és kint a teraszon is egy Vray light. Ezekről elfelejtkeztem. -
Ronin666 #12286 íme itt a LOW szinten készített kép

És nem is tudom, hogy hogyan kellene megcsinálni, hogy lowon is jó legyen, hiszen ha feljebb veszem a Vray light-ok fényerejét, amik közvetlenül az ablak elé vannak berakva, és egy van a kamera mögött is (összesen 5), akkor az ablak melett túl világos lesz , míg a szoba másikfelén normális.
Ja és ez a 2 óra sem egy olyan húdejó renderidő. Nenadesz nemtudom, hogy mire értetted azt a kevés renderidőt (egy képkockára, vagy az egész animra), de nekem még fele olyan szép se lett így mint a tiéd... -
Ronin666 #12285 Még sajna nem vagyok teljesen képben, mert nem nagyon vágom ezeket a kifejezéseket. Mondhatjuk úgy is, hogy még elég béna vagyok ebben az egészben, de ez nem is meglepő ha azt nézzük, hogy nyár elején kezdtem el foglelkozni elősször a Maxal és az egész 3D-s iparral :).
Na tehát a csodálatos tárgyalótermemet lerendereltem alap beállításon (csak az AA-t pakoltam egyel lejebb, mert az alap beállítás elég gyér volt) és hát az irradial akármit LOW-ra raktam, és kikapcsoltam a fölötte lévő secundery akármit, és így pont 2 óráig dolgozott egy képkockán. Viszon a kép nagyon rossz lett, mert teljesen eltűnt az a hatás, mintha a nap sütne. A szoba egyik fele világos, a másik pedig sötét. Megpróbálom felrakni a képet, hogy lássátok. -
ÉS a boolean hülyeségeit nem is említettem:) Nah tényleg megyek aludni. Amúgy tényleg jó progi, meg ha beledöglök is megtanulom kezelni, de a logikai bukfencei akkor is érthetetlenek számomra. -
De a legjobb a beépített gyári tutorial! Nekidurálom magam, pedig nem egyszerű néha az animtutorialok között megtalálni azt, ami kell, de ha megvan az a legjobb! Asszongya töltsd be a példafájlt, és lássuk! Betöltöm, és onnan indul a tutorial, hogy ami engem érdekelt volna, az már meg van csinálva, és onnan hogyan tovább. A harmadik ilyen után szívtam el 2 cicgit egymás után. Asszem inkább megyek aludni, és holnap nulláról újrakazdem az egészet. -
pl kész röhely, hogy animációnál object szinten bemész a modosítóba, és onnan bár látod a PRS tulajdonságokat, de kényszereket nem tudsz addíg hozzáadni, vagy módosítani amíg az animációs főmenüből ezt külön meg nem teszed. Onnantól kezdve viszont csak a másik ablakban variálhatod. Jelenleg a look at constainnal akadtam el. Objecttől objetig megadom neki, és érthetetlen irányokba generálja, vagy rosszabb esetben egy look at parancs után arrébbrakja az objektemet. Lehetséges, hogy pivotpoint alapján operál, de azt utólag nem variálhatom, mert akkor meg a linklés esik darabokra, ami szintén pivotpoint függő. Ezek után a lookat paraméterek módosításával néha helyre tudom hozni a dolgot, de akkor viszont tuti nem azt csinálja, amit szeretnék, vagy egyáltalán nem történik semmi. Minden ellenkező esetben irracionális szétesések következnek be. -
-
nenad #12280 a legjobb dolog ilyenkor aludni egy jot! :)
mar jo ideje hasznalom vrayt es meg mindig meg tud lepni.
igazabol akkor erti az ember ha minden oldalrol ismeri, mindent vegig kiserletezett mindenfele kombinacioban.
-
Konkrét példát is mellékelj, ha már szidod a topic névadóját! -
Hosszas izzasztás után most tartok ott, hogy szerintem a Max egy akkora logikai trágyahalom, hogy az hihetetlen! A legalapvetőbb, egyszerű eszközök 6millió helyről elérhetők, mondjuk 80%ban logikusan használhatóak, de ha komplexebb dolgokat akarsz, vagy netán elképzelésed van arra, hogy mit akarsz, akkor állhatsz neki órákat kísérletezgetni, és rácsodálkozni az eredményre.Egyszerűen hihetetlen, hogy némely funkció hogy el van dugva! A legutolsó, kutyátnem érdeklő kapcsolóhoz hatoldalas help, a fontos kapcsolók neve sincs néha végigírva. Szal nem rossz program, ha van az embernek kedve megtanulni azt a logikai anomáliát, amit a tervezők beleraktak. Ehh.... -
nenad #12277 a modszer a kov.
1 photon map, beallitom a fenyeket.
2 photon map jo sok photonnal, ez kb 30 perc.
aztan megnezem mit csinal az irradiance szamolas, beallitom az szukseges mertekure. (ennel low volt, de kellene neki a medium itt ott) aztan incremental add to current map modban korbemaszok a kameraval. Ennek az ideje nagyon valtozo. Alltalaban egyre csokkeno pl egy szobaban ahol vannak olyan reszek amik mar latszottak az elozo framen.
Miutan minden megvan, elkezdem beallitani a materialokat (jah minden ami uvegbol van azt hideoltam az imap, es irradiance mapnal, (gyorsitas, keveseb realisztikus de lehet trukkozni)
tehat materialok, mivel ilyenkor vrayt a szamolasnal alkalmazott fenyforrasok tobbet nem erdeklik, barmilyen materialt ra lehet huzni. Itt ott betszek egy egy omnit vagy ilyesmit a csillanasoknak (standard material)
Bar oszetett a folyamat, osszesegeben sokkal gyorsabban vagy meg. A minoseg, kisebb... de hat ez anim :) Amugy erdekes hogy a photon map baromi reszletes tokeletesen megvannak az arnyekok mig az imap ezt szepen kinyirja finoman szolva.
Persze lehet hatalmas beallitasokat hasznalni es meg ugyis gyorsabb lesz(mint a hagyomanyos modon), csak eppen en most egy alltalanosat akartam kikiserletezni.
Van 1 nagyon buggyanus dolog, vagy talan limitacio?
Ha a photonmap utan azonnal elkezded a imapszamolast (elotte convert to imap) akkor sokkal gyorsabb (4-5x) mintha elmentetted volna az egeszet es ujrahasznalod. Ez baromi sok hatrannyal jarhat, plusz fel ora minimum. Nem ertem miert van ez, elmeletben ugyanaz a ketto. Ki kell probalni.
-
Ronin666 #12276 Most néztem meg a videókat. Gyönyörűek lettek gratula!
Na most próbálom mindjárt ki, és ha le tudom vinni a renderidőt, akkor én is csinálok egyet! Te is alap beállításon hagysz mindent, és csak egy AA raksz ra , meg az irradiance akárminél Mediumra rakod a beállítást? Vagy esetleg valamivel még tovább gyorsítottad? És menyi idő alatt készült el ez a legújabb video? -
nenad #12275 itt van a harmadikkal egybe, majd holnap eltokolok ezekkel a codekekkel. anim ez xvid. -
Az 1. rész jobban tetszik, technikailag is szebb lett szerintem. Hát ember nagyon nagy! Egyedül az első rész legelején jobb oldalt a kis kocsi tűnik lebegősnek. -
nenad #12273 akarom mondani a filtert, -
nenad #12272 az elesseget en tettem ilyenre, igy jobban tetszik nekem. Nem TV kepernyore van ez esetben, a PAL csak azert mert maj ilyenbe kell nekik. Kesobb meghagyom palban