nenad#12277
a modszer a kov.
1 photon map, beallitom a fenyeket.
2 photon map jo sok photonnal, ez kb 30 perc.
aztan megnezem mit csinal az irradiance szamolas, beallitom az szukseges mertekure. (ennel low volt, de kellene neki a medium itt ott) aztan incremental add to current map modban korbemaszok a kameraval. Ennek az ideje nagyon valtozo. Alltalaban egyre csokkeno pl egy szobaban ahol vannak olyan reszek amik mar latszottak az elozo framen.
Miutan minden megvan, elkezdem beallitani a materialokat (jah minden ami uvegbol van azt hideoltam az imap, es irradiance mapnal, (gyorsitas, keveseb realisztikus de lehet trukkozni)
tehat materialok, mivel ilyenkor vrayt a szamolasnal alkalmazott fenyforrasok tobbet nem erdeklik, barmilyen materialt ra lehet huzni. Itt ott betszek egy egy omnit vagy ilyesmit a csillanasoknak (standard material)
Bar oszetett a folyamat, osszesegeben sokkal gyorsabban vagy meg. A minoseg, kisebb... de hat ez anim :) Amugy erdekes hogy a photon map baromi reszletes tokeletesen megvannak az arnyekok mig az imap ezt szepen kinyirja finoman szolva.
Persze lehet hatalmas beallitasokat hasznalni es meg ugyis gyorsabb lesz(mint a hagyomanyos modon), csak eppen en most egy alltalanosat akartam kikiserletezni.
Van 1 nagyon buggyanus dolog, vagy talan limitacio?
Ha a photonmap utan azonnal elkezded a imapszamolast (elotte convert to imap) akkor sokkal gyorsabb (4-5x) mintha elmentetted volna az egeszet es ujrahasznalod. Ez baromi sok hatrannyal jarhat, plusz fel ora minimum. Nem ertem miert van ez, elmeletben ugyanaz a ketto. Ki kell probalni.