63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Ronin666
    Én csak nyomkodom a gombokat és ha szebb lesz, akkor úgyhagyom :)
  • Ronin666
    nem az a baj, hogy nem tudom, hanem hogy magát a kifejezéseket nem igazán vágom! A BumpMap-ig, meg az Antialisingig jutottam el, aztán leált a fejlődés :).
  • Ronin666
    Nemtom hol lehet megadni, hogy hanyadik frame-eket számolja ki, de amit küldtél abban ha lementettem amit mondtál, és már a végső rendert akartam megcsinálni, akkor csak azokat a képkockákat számolta amiknek az irradiance mapjat is kiszamolta. Egyébként nincs olyan lehetőség, hogy az egész szobának a fényeit számítsa ki és aztán abból okoskodja ki a többi képkockát.
  • nenad
    csekkoljatok (screenshots) speedtreenek az ujabb generacios realtime ingyom-bingyomja. Minosegi ugras az UTs utan...
    http://www.idvinc.com/html/pangaea_main.htm

nem semmi gyerek vagy :) szamoltatsz GI-s kepeket de nemtod mi az irradiance map. Csak azert vicces mert az imap tarolja a GI-t. Tehat sima raytracingben 1 lampanal az arnyekok sotetek lesznek itt azonban a feny az pattog es igy meg tudja vilagitani a testeket tobbfelol is,Ezt a plusz fenyt tarolod az imapban. A dolog leirva bonyolult csak.
    Egyebkent ajalnol figyelmedbe a max helpet, ha nem megy az angol akkor szerezz be egy magyart. Akarmit.
  • Ronin666
    Jajj ez már kicsit bonyolult....
    Mi is az a irradiance map, vagy mi? Az sok ideig számol?
    A fókuszt a kamera fókoszára értettem. Valam DeaptoField a neve, és az antialising melett lehet állítani (nem deap, csak nem tom hogy írják angolul a mélységet).
    Köszi a segítséget, megpróbálok vele valamit csinálni.
  • nenad
    cskapi privi pls
  • nenad
    szep ez a lowpoly jarmu :)
  • nenad
    egyebkent meg annyit ha valamit elrontasz tehat kimarad resz, semmi gond, ramesz arra a framere ahol latszik, es incrementel add to current map modba valtasz es hozzaadod azt amire meg szukseg van. Ezt barmikor meg lehet tenni.
    Hasznos
  • nenad
    ronin itt egy file, na ezt ugy komponaltam meg hogy egyfele modon nem lehet jol megcsinalni, tehat ha peldaul irradiance mapot szamolsz ugy hogy minden 10ik framre szamoltatsz (incremental add to current map = megnezni merre vannak olyan teruletek amik meg nincsenek leszamoltatva es CSAK azokat szamolja...) akkor nem lesz jo. Jelen esetben az optimalis megoldas 20,40,60,70,80,85,90,93,96,100
    0-60-ig aranylag egyenletesen mozos a kamera es nem sokat fordul a neopont es kamera sem ezert eleg 20framenkent szamolni. 70korul mar kezd mozgolodni ott atallunk 10re majd 80nal 5 re es 90tol 3 ra, mert ott mar nagyon gyorsan forog a kamera es felo hogy kimaradna valami reszlet.

A scenben be van kapcsolva a global switchiesnel a "dont render final image, only compute gi" igy nem kell lerenderelni a kepet, csak a GI-t szamoja,) Az indirect illumnal pedig a Show Calc Phase, hogy azert lassunk is valamit. Miutan vegigment az osszes framen elmented az imapot (automatan is lehet) es raklikkelsz a from filenal a browse-ra es az elmentett filet kivalsztod, aztan kikapcsolod a "dont render final image..blablabla" es barhova tolod el a csuszkat (alul a timeline-on) Szep hibamentes kepet kapsz, es ugye csak 1/10 darab frame-re szamoltunk imapot...

Szoval alapvetoen ezeket figyelembeveve kell beallitani egy imapot animaciohoz. A minosegi beallitas mas teszta, arra maskor kiterhetek majd.

file
  • youth #13142
    Nagyon szuper lett! Gratulálok!
  • petesilver
    Elkészültem közben egy lowpoly autómodellel, ilyen lett:

• LionTR
    Flego: Eloszor is az MTD a Micro-Triangular-Displacement roviditese. Szoval, mint a nevebol kiderult, egy displacementrol van szo. Ez a vray sajat displacementje, a modifier listbol tudod kivalasztani, vray displacement neven fut. Aldaryn pontosan le tudja irni, hogy ez pontosan mi, meg mit csinal, gondolom meg is teszi hamarosan, ugyhogy en csak a hasznalatarol irok:
    A lenyeg, hogy fogsz 1 kepet, "raprobalod" modelre, vagyis rateszed egy materialra, es belovod az uvw map modifiert - amit a fent amlitett modifiernek kell megadni ha ez megvan. Vagyis a kepet nem az adott material tartalmazza.
    A te esetedben szerintem egyszeru dolgod lenne, csak meg kene rajzolni a mintazat ismetlodo reszet, es ezt hasznalni mapnak. Persze ha nagyobb valtozatossagot akarsz a mintaba, egyszeruen nagyobb reszt keszitesz el belole texturanak, es kesz.
    Remelem tudtam segiteni, ha nem vilagos valami, szolj.
  • petesilver
    Kicsit fáradt vagyok, ezért így lassultan elméláztam, hogy a csövek meghajolnak az autó előtt, vagy kifelé deformálódtak el? De aztán láttam, hogy a talaj is meg van gyűrődve. Szóval szép ez az egész úgy ahogy van. ami érdekelne, hogy ilyen perspektívikus szép égboltot hogyan lehet összehozni maxban?
  • petesilver
    Huhh srácok, ez nagyon ott van !!! Peugeot 907
    CGTalk link
  • Klon
    Sziasztok!
    A Nemechek nevű programot keresem!
    Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!!!
    Előre is köszi!
  • nenad
    shadernel kell lennie olyannak hogy wireframe.
  • Pp
    Ja értem, tehát nem a Max-ban kell keresgélni.Köszi szépen utána nézek.
  • nenad
    vagyis egesz pontosan shockwaveben
  • nenad
    azt ertem hogy maxban adod meg,
    amit probalok neked elmondani az az, hogy azt hogy valaminek a WIREFRAMEJET mutassa DIRECTORBAN, azt DIRECTORBAN KELL BEALLITANI ES NEM MAXBAN. Keress ra a director helpjeben, vagy vhol ahol lisstazva vannak a parameterek.
  • Pp
    A wire-t a Max-ban adom meg, és a Directorban nem wire formában jelenik meg.Ennek mi lehet az oka.Ill. a textura sem tökéletes, habár a Max-ban teljesen jó a Directorban már jelentösen gyengébb.
  • nenad
    ezt a parametert, hogy wire 100% hogy directorban kell megadnod neki.
  • fle go
    Udv mindenkit! SURGOS

YOUTH surgos segitsegedre lenne szuksegem biztosan emlekszel, par honapja kuldtel nekem egy html, kodos oldalt amit a freewebre kell felrakni, hogy uzemeltetni lehessen, sajat kis webservert, na azt veletlen kitoroltem:( es nincs meg a file tudnal nekem csinalni megint egyet?
    Megkoszonom a segitseget!!!!!
    Esetleg ha mas is erti mirol van szo mastol is szivesen elfogadom a segitseget. Koszi
  • Pp
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Csináltam egy egyszerü kis rajzot, de van benne olyan tárgy is ami Wire-ben van és ezt exportálnám ki Shockwave 3D-be mert szeretném a Directorban használni.Be is szedi a Director csak nem ugy jelennek meg a tárgyak mint ahogy megrajzoltam.Pl. a wire az nem wire hanem egy zárt tárgy.Remélem érthetö.Szoval van -e valami ötletetek, hogyan kéne exportálnom, hogy a Directorban is azt lássam mint a Max-ban.
  • nenad
    milyen fokusz?
    milyen mosa's?
    nem ertem nalad mit jelentenek ezek a szavak, esetleg a mosas az antialiasing lenne? Ezzel rarersz foglalkozni masodik passban. Elso pass az hogy megcsinalod az imapot, utana ezt mar nem kell megtenned. Ma csinalok neked egy egyszeru tutot erre.
  • Ronin666
    AAA mar latom koszi!
    A fokusz szerinti elkenést érdemes használni animációnál, vagy nem az igazi? Illetve menyire viszi fel a számolási időt? És menyivel lesz élethűbb tőlle a kép?

Más: A kinti háttérkép az most fix (tehát csak az envrioment-nél raktam be háttérnek) természetesen ez nem megfelelő animációhoz, mivel a kamerával mozog, ezért még az lenne a kérdésem, hogy miután valami lapot berakok a háttérbe amire ráhúzom a textúrát, azt hogyan világítsam meg???? És ha azt mondod, hogy a fókusz szerinti mosást inkább ne használjam, akkor is érdemes a hátteret már eleve elkenni ugye? Külömben olyan lesz mintha az épülettől 2 méterre lenne.
  • fle go
    Free: varom az otleted.
  • sza.sa
    GixEr!

Lejet tudni hogy ki az illetékes a témában?

Sza.sa
  • nenad
    Ronin legyszi olvass vissza mert irtam neked errol. :)
  • Free
    na szép napot mindenkinek az elmúlt 24 hozzászólásból semmit nem értettem. de azért mindent türelmessen végigolvastam :o)

A Bőr markolatra nekem is lenne ötletem. csak épp nem tudom L magyarázni inkább gyorsan megrajzolom és felteszem :o)
  • Ronin666
    Nenad lésdszi olvasd vissza az 13090 hozzászólásomat és ha tudsz segíteni az jó lenne. Egy héten belül meg akarom kezdeni a rendert, és valahogy jó lenne csökkenteni az időt. így is kb 1 hónapba fog kerülni. Jó lenne pl. ha a fényszámítást csak egyszer csinálná meg, és aztán minden képkockához már azt használná.
  • nenad
    egyebkent tennap este nezegettem a mental ray 3.3.3 motion blurjat es baromi gyors, addig mig nincsen gi/Fgather. Szoval scanlinera kivaloan alkalmazhato. Ismetlem, baromi gyors! :)
  • nenad
    ja'jj :)
  • GixEr
    Mondjuk egy minden pontra kiterjedo vray magyarazatra? (mi-miben segit, ha allitgatjuk, mit tegyunk ha... stb... :))
  • fle go
    Nenad kb 3mm vastag, max 4mm
  • nenad
    ugy nez ki 3ds meloban lesz egy-ket het szunet ugyhogy ravetem magam valamire :)
  • nenad
    vagy miutan leloftoltad egy finom noise modifiert nyomsz ra, egyebkent milyen vastag lehet ez a bor?
  • fle go
    vrayt hasznalok, de amirol irsz Lion, gozom sincs, irnal rola par sort vagy van valami tutor?
  • LionTR
    Flego: Ha vray-t hasznalsz akkor szerintem sokkal egyszerubb lenne MTD-hez folyamodni. Csak egy textura kell kozza, es semmit nem kell modelezni :) Ha nem, akkor nem szoltam.
  • petesilver
    Király lesz ez az oldal!! Persze Lion autójával a fejlécen, nem nehéz! :) Kéretik becsempészni a szerepjátékkellék renderedet is! Ez a téma viszont üt mindent! :Blablabalaba sadsad sdfiasd fdsafiosdaf adsfoia asdf adsfoiasd asd. az egyik legérdekesebb! :) Mikorra fog működni szerinted?
  • fle go
    ok thanx az otleteket!!