63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• petesilver
    Nem is tudom miért de leszedtem:) Ha elküldöd, megcsinálom, hogy az átszínezett teapotok kiírják, hogy boldog szülinapot nenad!
  • youth #13630
    Ez akkor lenne poén GI-t is nyomatnál neki, SSS-t és DoF-ot is ahogy az alábbi emberke:
    http://www.design21.hu/d21/asp/main.asp?s1=5&s2=0&s3=0&s4=0&s5=4%2C22%2C0%2C3107&s6=0&s7=0&s8=0&s9=0
    A gyerek 3 hét plussz 4 napig renderelte, én ehhez kevés vagyok úgy érzem .)
  • nenad
    a fekete resz az az, hogy elneztem a direct light atmerojet :)
  • nenad
    egyebkent csak teapotok :)

• nenad
    szulinapi render :) 75.3 millio polygon. :) Nem isntancolt, editable poly. (vray+vraymesh) 45perc korul, a kep 6400*4800 antialiased. Honap belovom gira ;)
    image
  • Free
    nem nem nem hanem a főoldalon van a szülinaposok felsorolása melett :o))
    Ott tulajdonságok k jobbklikk stb stb
    :o)
  • petesilver
    Szerintem Free icq tortát rakott be.
  • Culram #13624
    Én sem, de a tortát hirtelenjében nem találtam meg.
  • petesilver
    Boldog szülinapot Mester!
    Ragadd meg az alkalmat, és modellezd le a csnya bacikat! :)
  • nenad
    kosz szepen :)
    eppen most labalok ki egy hirtelen jott betegsegbol, fene egye meg, de legalabb nem agyban kell toltenem a napot, hanem dolgozhatok. hehe :)

culram, nem piazok! :)
  • Culram #13621
    Boldog Szülinapot! Boldog Szülinapot! Boldog Szülinapot Nenad! Boldog Szülinapot!
  • Free
    Boldog szülinapot Nenad :o))
  • MrGeE #13619
    Áhoy!
    Mindenki bulizni ment és árokban fekszik , vagy max7en ment kómába?
    Angel szált el vagy mé nem ír senki :D
    hmm...esetleg nagyon bebasztam és nemtom kezelni a böngészőt/pedig fressheltem az oldalt
    Ja kérdésem is lenne,hamá ilyen szépen tudok fogalmazni:----}
    mateditorban-multi/sub-obj felruháztam faszán egy ojjektumot/nekem teccik render után/(jah egy X-wingről van nagybaszó)na ezt szeretném valahogy kiteríteni és elmenteni egy képfájlban.Az tuti hogy most ezt nem értitek mit akarok de ha mégis akkor PLZ Help ME!Na jó leírom mit akarok...-van egy X-wingem felkéne textúrázni és kimenteni directX x fájlba ,úgy hogy a textúra kordinátái is benne legyenek,meg külön a képfájl amit majd felvesz ha fázik a DEEPSPACÉBEN...ja készvagyok azt tom ezé ne is baszogassatok,már aki végigolvasalta ezt a sok káráktertmind1 2.0ás kérdés pedig az lenne: most újítok vasat...milyen konfigot vegyek modellezős-renederelős föladatokra?/ja hardveres renderkárdot ne is osszatok /500eHUF ból kéne kihozni a proci&múterboardot/hozzáértők segítségét kérném/Ja ezt nyugodtan del *.* mert nem hátrálok+
    KIRÁLY A FÓ_RUM 8COOL) FTP hozzáférést már nincs is pofám kérni 7(
    zárnám arcomat, kezdek már kijózanodni -----ezt most emerjem szendelni? majd látom mit tettem |>(O)<|
  • szaki
    de jó vagyok rossz helyre küldtem a választ
    az anyag reflekcióját kell beállítani, és olyan lesz, mint a tükör
    anyagnál lent a map állításai között lent refraction/reflection-ban
  • Dichter
    Maradjon blinn-en?
  • Dichter
    Glossinessre nem lesz visszaverő nálam. Tutorialban azt írja, hogy a Go To Parent gombbal lehet valamit mahinálni, de nálam azt nem lehet nyomni.
  • szaki
    Material editor/glosiness és a többiek... 13587 és környéke válasz, ami erre is segítség lehet
  • Dichter
    Vicces, ugyanis most akartam elkezdeni egy kis társulattal, egy weblap létrehozásáabn. Eredetileg portfóliónak szántuk, de a témája nem fontos, vagyis szólhat a 3D-ről is :D

Meg is beszélem velük a jövő héten.
  • Dichter
    Persze, ez nem egy olyan dolog, amire az elkövetkezendő 1 hónapban sor fog kerülni :D

Egyébként várok ötleteket a képpel kapcsolatban, és megint lenne kérdés :D

Hogy tudom azt megcsinálni, hogy a padló visszaverje a képet? Vagyis mintha fel lenne polírozva.
  • szaki
    ha nem haragszol éppen ezért érdemes olyan dolgot csinálni amit az elejétől a végéig te csinálsz és ahogy te akarod, vagyis nem szól bele senki. Egy a nagyon fontos, hogyha bárkivel együtt dolgozl, ő nyugodtan kritzáljon, mert olykor nagyon jó ötletek születnek azoktól az emberektől akik szinte nem értenek az anim és környékéhez. em igaz?
    Namármost ezért kell összefogni és nemcsak én gondlom ezt, hanem DICHTER is. Szóval vagyunk egy páran, akik íg ygondolkoznak, csak éppen senki nem teszi meg az első lépést, mert félnek a sikertől. Egy jó színésznél is ez a helyzet, olykor nem mer elvállalni munkát, mert fél a sikertől. Mások meg azon áhítoznak, hogy "bárcsak". Van aki meg már nem. Meg kell találni az arany középutat.
    DICHTER: sorsunk a kezedben van, miért nem nyitsz egy web-helyet, ahol mindenki "eldicsekedhet" a saját munkájával. És egyszercsak találkozhatnak az ötletek, amiből végül egy nagyon lehet alkotni. Ha mindannyian akarjátok...na má
  • szaki
    mindíg azt csináljon az ember amihez kedve van. Ezért szoktam egyszere egy helyszínből többnek is nekilátni és mialatt csinálom az egyiket, addig eszembe jut egy másikhoz valami jó
  • nenad
    ahhoz hogy melozni tudjal a modellezes es bevilagitas nagyon nagy reszet RUTINszeruen kell uzni. Majdhogynem mechanikusan. Persz ez nem vonatkozik a tervekre. De barhova mesz, nem fognak tul sokat varni arra hogy a melo kesz legyen...
  • Dichter
    Egyébként elkezdtem textúrázni a gitárt, ugyan még a modellezéssel sem vagyok teljesen kész :)

Galériában!
  • Dichter
    Most én is elkalandozok egy kicsit :D

Eddíg nem igazán fogott meg egy ilyen szerzői rendszer sem. Jó voltam photoshopból is, de nem ültem le itthon, képeket szerkeszteni. Tetszett a Flash, ma már undorodom tőle. Most találtam valami olyat, amivel tudok szépet alkotni, akár minimális kézügyességgel, és szépérzékkel is. Komolyan foglalkoztat ez, és szívesen vállalnék vele munkát. Ezért nem is leszek rest elküldeni a munkáimat bizonyos helyekre, esetleg itt neten valami kisebb társaságot összeverbuválnék, akikkel lehetne dolgozni. Bennem van motiváció, mert látom, hogy ha kicsit elkezdessz ezzel foglalkozni, teljesen a rabja leszel.
  • szaki
    az a döbbenet az egészben, hogy amikor még a max2 indult, már gyűjtögetni kezdtem, de szinte sehol nem találtam, aztán néhány éve tutorokat kezdtem gyűjteni és modemmel (46k-s) szedtem le közel 1,5G tutor anyagot nagyon sok helyről. Azokból aztán lehet tanulni. Szerintem csak akarás kell és kitartás (ugyanaz) és egy kis fantázia, persze a szerencse sincs kizárva meg a véletlen. Olyan, mint amikor egyik ismerősöm megy a társával a villamoson, aztán animról beszélgetnek és ezt hallja egy animos cég egyik vezetője, aztán megszólítja őke, persze vagy negy óra után. Szóval vannak szerencsés helyzetek. Egy a fontos, ha valaki hobbyból csinálja, az minden erejét bedobja, mert annyira szereti csinálni, hogy az nem semmi. Sok ember meg elkallódik pedig valahol a többiek közt a helye. Itt is össze lehetne fogni egy picikét és máris egy kis netes animációs közösség lenne a csapat (NAK). De jól hangzik. Lassan elkéne mennie valakinek, hogy az alapokiratokat elkészítsék és máris indulhatna útjára a toy story 3. Hogy miért lóg a bilibe a kezem? Gondlokozz. Nem biztos, hogy a bilibe, hanem egy mocap stúdió szemetskosarába, merthogy ott csinálnátok a filmetekhez a jelenetet, amiben éppen gitárt vagy éppen más alakzatot csináltok egy showműsor betétjébe, ami 2-3 perces poénos animjelent....
  • Dichter
    Hasznos nagyon ez a word+kép, ezt meg is csinálom. Amit eddíg tudok, azt a tutorialból lestem el. Felteszem a galériámba az első munkám, ha le tudom szedni egy ftp-ről.
  • szaki
    ne viccelődj, akkor már egészen vágod a témát. De ha megfogadod, minden olyan dolgot, amit eddig nem tudtál írd fel képpel ellátva wordben és bármikor előveheted. Nekem is sok gondom volt, úgyhogy szinte mindent megoldottam. Mára ez 50-60 oldalból áll. Kicsit buzgómócsing vagyok, de ez még mindíg jobb, mint havonta elkezdeni maxozni és alapjába véve mindíg ugyanott kezdi az ember és nem jut egyről a félkettőre.
  • dtk1985
    Kösz mindenkinek, ez volt a megoldás. Bejelöltem ott, hogy Match bitmap size as closely as possible és így már sokkal élesebbek a képek.
  • Dichter
    dtk inkább hallgass rájuk, én csak az én ötletemet írtam le. Én így csinálnám. Egyébként meg persze, hogy nem haragszok, én még nagyon kezdő vagyok. Ez a gitár a második dolog amit csináltam maxban.
  • szaki
    ez nem igazán jó megoldás, ha nem haragszol, mert a háttér állandó pozícóban kellen, hogy legyen, de mivel az alakítás során a tárgy széle hol nagyobb meg kisebb is lehet, könnyen elmászik a szerkesztő sttartpozíciójából. Ezt csak úgy lehet kivédeni, ha a sarkokra boxot raksz és azok freezelve vannak, hogy soha ne mozduljanak el, ekkor a háttér képe egy slect csak a tárgy-nál is visszatér ha all select lesz.
  • petesilver
    Minden más esetben randa pixelerdő marad a szép vonalak helyett.
  • petesilver
    szépen leírtam hosszan, erre a rohadt SG kifagy! Szal Szaki által írt megoldás a jó, a driver configurationben kell átállítani a bitmap felbontását nagyobbra.
  • Dichter
    Phtoshopban vágd ki a részt ami kell, majd válaszd ki a megfelelő síkot (ebben az esetben a felülnézetet.) Views/Viewport background-nál pedig keresd meg a képet, és hívd be. Ekkor beteszi háttérnek. Segítségképp kapcsold ki a gizmot (G).
  • szaki
    belül a preferencesben van egy view megjelenítéshez használatos mapbeállítás, de még soha nem használtam (128,512,1024...), talán ehhez való. A lámpánál a részlet meg elégg kéne ahogy látom. Vagy ha ez nem jó, akkor darabold fel 4 részre és a felbontás ezzel dupla lesz legalább, vagy menj az adobe streamline-ba ahol a képből egy vektor csinál és az a maxban már igen super lehet.
  • dtk1985
    Igen, csak arra kell a tervrajz hogy korberajzoljam es aszerint alakitsam ki a kocsi formajat. A renderelt kepen mar nem lesz ott. Minden oldalrol rakok be kepet a kocsirol 1-1 plane-re rahuzva. Na es nekem ekkor sokkal rosszabb felbontasu lesz mint az eredeti tervrajz.
    Itt van egy reszlet az eredeti keprol:

Ezt pedig a maxben latom:
  • Dichter
    Közben én is rájöttem, a tutorialt használva

Remélem, mostmár csak a kész képet kell majd beszúrnom :)
  • szaki
    uvwmap-ot raktál fel rá? mert kéne, vagy éppen a map máshova került át és nem találja a renderhez. Úgy szoktam, ha elfogaod, hogy van egy dir: gitár, benne a fileok gitár_001..., itt egy dir: map és abban a map. Ha most ezt elmásolod, vagy áthelyezed bármoha akkor viszi a mapot is. Ha teljesen máshol van akkor se gond, mert az utilityknál a map-okat akár egy dirbe is gyűjtheted és máskor már oda fogod rakni a többit.
  • Dichter
    Remélhetőleg a gitárral kapcsolatban az utolsó problémám. Ráhúztam a fa textúrát a testre, és a következő üzid dobja a MAX:

The following objects require map coordinates and may not render correctly:

(UVW1): Line01

A szín megvan, de a fa textúra teljesen hiányzik. Ilyenkor mi a teendő?
  • Dichter
    Úgy gondoltam, hogy egy falnak támasztom neki. A fal kap egy pasztell színű carpet textúrát (ami sztem teljesen úgy néz ki, mint a tapéta), a padló pedig valamilyen fát, mintha parkettázva lenne alatta.
  • szaki
    eleve azt kell nézni, hogy egy tárgy milyen távolságban van egy jelenetben és a szerint kell simának vagy kissé szögletesnek lennie. Ertre van a DOF (nem vagyok max közelben) ami pontosan a a tárgy részletességét kapcsolja be adott távolságon belül. A tessellate is jó, de a háromszögek esteleg rücskössé tehetik, hacsak nem sűrűre csinálod. Most még elmegy, de ha a tárgyak mennyisége eléri a 20-30M-ás max file-at akkor szerintem alaposan átgondolod mit mikor részletezel és persze mennyire. Biztosan fog sikerülni a gitár, mert már most egészen jó a kép. A háttér, ha rám halgatsz, akkor világosra rakod, de ne színesre, hogy a tröbbi szín érvényesüljön. Érdmesen egy talara kockát rakni, vagy ferde polcot és arra rakod a tárgyadat, mint máshol a sisakot és a többi tárgyat, mert az igazán feldobja a dolgokat. Használj vray-t, amiben NENADESZ és más is nagyon profi, meg a vray is. A Brazil is jó, de a max7-ben a mental ray az mintha előre törne, akár a sebességét illetően is.