63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zsomborm
    hi! nemtud valaki 3d studio max 7-hez serialt meg craket? a 30 napos hoz?
  • Aldaryn
    Nem tragédia, nem fog ettol szingularitássá omlani az univerzumunk, vagy hasonló, csak szóltam, hogy lekgkozelebb figyelj erre! Ha jól tudom, a D21-re feltöltött képeket a D21 engine-je eltárolja egy lekicsinyitett formában is, amit a forum listázásakor jelenit meg, pont azért, hogy a nagy képek ott se tolják szét a fórumot. Szerintem ezeket kellene linkelned, mint thumb. Remélem nem beszéltem nagy baromságot.

A vásznaddal az a "gond", hogy a GI fény erőssége mindenképp inverz négyzetesen csökken. Két lehetőséged van megoldani a dolgot, vagy valósághú értéktartományban modellezed le a jelenet fényeit, vagy valami fake ötlettel oldod meg. Előző annyiból áll, hogy a projektor ereje nem pl. "1.0", hanem pl. 500, a light decay pedig inverse square. Egy iylen nagy fényspektrumhoz persze exponenciális color mappolás kell, hogy ne égjenek ki a fényesebb részek. Viszont igy valósághü lesz a vászonról GI-vel a szobába jutó fény erősságe.
    A második módszerre egy lehetséges megoldás talán az, hogy egy animált textúrájú VRay lightot raksz a vászon elé közvetlen, ami invisible.
  • Ronin666
    Ja és még egy kérdés amit nem tudtam megoldani. A probléma az, hogy ebben a szobában plusz fényforrást használok, mert a vászonról nem jut elég fény vissza a szobába. Ez nem is ban addig amíg nem lesz anim, de ha azt csinálok belőlle, akkor egy nagy hibája lesz, mégpedig az, hogy a szobában a fény nem fog függeni a a vetített kép fényerejétől és színétől. Ezt hogyan lehetne vajon megoldani? Ilyen esetekben már valami scriptet szoktak írni a plusz fényforráshoz?
  • Ronin666
    Bocsi, de íram hogy már így töltöttem fel a d21-re és mivel a másik kép ami ilyen széles az is csak pár hozzászólással odébb van, ezért gondoltam nem nagy baj. Utólag nem tudom kisebbre venni. Mégegyszer bocs ha akkora gáz.
  • Ronin666
    Sikerült, de nem tetszett a megrendelőnek :(. Kiderült, hogy ő nem ilyenre gondolt, hanem valami sokkal primitívebbre, ugyanis én szépen élethűen megcsináltam vray-el, de neki valami inkább rajzra hasonlító kelett volna, hogy a honlapjára fel tudja rakni és szemléltetni vele, hogy egy konferencia teremben a berendezések mire valók és hogy kell elhelyezni őket. Na mindegy erről ennyit.
  • Aldaryn
    Mi a material edittor rendererje? Ha valami spéci 3rd party cucc, akkor rakjad vissza scanline-ra. Mind VRay, mind Brazil képes kifagyasztani az meditet.

Képméret meg legyen 680px. :P Szép kerek szám.
  • petesilver
    De mostmár legalább tudom mi volt a baj. Ugye a múltkor valamiért egymás mellé rakta be a képet, holott a link még egymás alatt volt enter előtt. De csak kaptam felszólítást, hogy nagy a kép. asszittem a 700-as szélesség még jó. Hát nem, még huszat faragok legközelebb majd Flego bárdjával-fejszéjével, vagy mi lesz az. :)
  • petesilver
    Rég írtam, hogy megőrülök, úgyhogy gyorsan pótolom. Mai menü: amint megnyitnám mat editorban a multi matot, úgy lefagy mint a huzat! Megcsinálta egymás után hatszor. ááááááá! megnyit, bállít, átforgat, átméretez, és utána materiálnál elszáll!! Klassz volt. Megyek is levegőzni!
  • RelakS
    Stimmel, csak ugyi a játék topikokban is előfordul ultrabrutálfelbontású kép, és ott vált szokássá, hogy 800 px max szélesség
  • FRenkie
    "(ja, sorry a CGTalkos képért, de nem akartam uploadolni emgint...)"
    .. Igen Al mindenki tudja hogy choice award winner winner vagy. :)
  • Dichter
    Azért azt is el kell ismerni, hogy bizonyos képméret alatt, nem élvezhető teljesen. Mondjuk a linkre mutató thumbnail, valóban megoldás lenne.
  • Aldaryn
    elvileg 680px egy hozzászólásblokk mérete. CSak azért pampogok, mert garfikusok lennénk itt páran uygebár, legalább mi adjunk a külalakra. :o)
  • RelakS
    800 széles is még belefér szvsz
  • Aldaryn
    Khmm... "Kisebb képet légyszi! Az ideális képméret 680px szélességű! Ezek széttolják a fórumot, ami egyébként nyagon tetszetősen mutat, ha sok képet ízlésesen linkelgetünk!
    Nagyobb képről szúrj be 680px széles thumbot, és linkeltess a nagyhoz belőle!"

Azért itt írom, hogy ez mindenkinek szól! Légyszives vegyed kisebbre a képeket, vagy leszedem a hozzászólásokat. Bocs, ha köcsögségnek tűnik, de a max-os fórum mindig oylan szép és rendezett volt. :P
  • petesilver
    besz@rás jó így. szerintem. sötétbenházimozizós mátrixos szerintem
  • nenad
    ronin mi lett a.. valamilyen meloval amit emlitettel hogy csinalsz?
    sikerult idore megcsinalni?
  • Ronin666
    Na megcsináltam a 'nem a falra vetítünk' változatot.

Bocsi a képméret miatt, de így töltöttem föl a design21 oldalára és már nem tudtam konvertálni, de legközelegg nem rakok ekkorát.
  • Ronin666
    Ja még valami. Épp nemrég beszélgettem tesómmal, hogy ha pl. felvenném magam kézikamerával, ahogy egy kék/zöld háttér elött vagyok, és a kamera még mozogna is, akkor azt hogy lehetne maxba berakni, hogy jó legyen. De ha még nem is mozogna, akkor is hol lehet maxba olyat csinálni, hogy a zöld háttért alpha értékét rakja 0-ra és az én árnyékomat meg vesse rá a tárgyakra.
  • Ronin666
    Gondolom mire gondolsz. Én meg ezt nem veszem észre a képeimen, mert ebben a szobában élek, így ez nekem maga a csoda, míg másnak csak egy kép.
  • Aldaryn
    Ha valós környezetet akarsz renderelni, akkor mindenek előtt fogd meg, mérj le mindent, és pakold oda, ahol van. Aztán, ha ez megvan, rakj le egy kamerát a jelenetbe, és mozgasd, amíg a látványból nem hozod ki a legtöbbet. Az apróbb tárgyakat persze lehet mozgatni, mint ahogy a szobádban is odébbhúzhatsz egy asztalt. Ere gondolam. :) A spot lámpa egy pontból kónusz alakú térrészt világít meg, ami az origójában és a végén is egyforma széles, az a directional light. (ami fény gyak. nem "létezik" a valóságban, de egyes fényjelenségeket ezzel lehet legjobban szimulálni.
  • nenad
    stilus-hangulat, ez olyan snassz, ha melegebbek lennenek a szinek akkor mar valami erzelmet is erezhetne ahogy ranez az ember, pl hivogat egy mozi megnezesere vagy ilyesmi, de persze ez csak 1 oldal, sokfele el lehet menni...
    Ugy ertem ha ennyire nem kot az ido, es szep kepet akarsz csinalni.
  • Ronin666
    Na addig is itt van a vetítőről is egy kép. Még talán emlékeztek rá, mivel ezt a modellt még régebben csináltam és fel is tettem ide. Nem egy nagy szépség, de nem is lett olyan rossz szerintem.
  • Ronin666
    A stílus? Ezt hogyan érted? Ha mondasz valami okosat akkor szívesen alakítok a képen!
  • nenad
    nekem semmi bajom a vilagotassal, az egbolt fura egy kicsit, ami zavaro, mar ha ilyen jelentosege van annak hogy mi is ez, az az hogy nem ismerem fel oket, nincsen karakteruk, pedig jol meg van modellezve. Ugy ertem a STILUS hianyzik a kepbol, szamomra.
  • Ronin666
    Most is spot van bent, de lehet hogy a másik kellene, mert ez nem a távolság függvényében növekszik, hanem a vége ugyanolyan széles, mint az eleje. Azt meg hogy érted, hogy a teret tegyem kisebbre? Mármint húzzam közelebb egymáshoz a falakat? Vagy a kamera látásán állítsak?
  • Aldaryn
    Ok, ok, ilyaen dobozt még csak szaküzletben, reklámon, vagy tesztlaborban láttam, mindig csak futólag. A teret viszont vegyed kisebbre, mert így tényleg az az érzése az embernek, hogy az egész csak úgy be lett zsúfolva.
    MAX-ban van oylan fényforrás, ami négyzetes, a spot az, ha a rectengular módba kapcsolod. :)
  • Ronin666
    A láb mérete tuti jó, mivel ilyen hangfalaim vannak és mérőszallaggal részletesen mindent kimértem. A hátsó centert azért nem raktam be, mert a kanapét nem akartam elhúzni a faltól és így a halgatási ponttól 20-30 cm-re nem lehet hangfal (egyébként ez a szoba az én szobám pontos másolata és ugyan ezekkel a gondokkal küzdök, hogy nem megy be a hátsó center és ha lenne kivetítőm akkor a fal túl hamar törik, így vagy kicsi lenne a két, vagy túl lent lenne. A két front megintcsak nincs túl közel, mivek elméletileg a halgatási ponttól 15-15 fokban kellene állnia, na de itt még kijjebb raktam. A kép lelógásában igazad van, azt majd meg fogom csinálni, csak azért raktam ilyen furcsára, mert ezt a scane-t még fél éve kezdtem el csinálni, amikor még ismerkedtem a maxal és azért raktam rá a falra is, hogy látszódjon, hogy ez nem egy textúra, hanem egy vetített kép.

Viszont lehet rosszul láttam, de nincs maxban olyan lámpa ami négyzet alakú és fokozatosan tágul a sugara?
  • Aldaryn
    Kisebb képet légyszi! Az ideális képméret 680px szélességű! Ezek széttolják a fórumot, ami egyébként nyagon tetszetősen mutat, ha sok képet ízlésesen linkelgetünk!
    Nagyobb képről szúrj be 680px széles thumbot, és linkeltess a nagyhoz belőle!

Na, pár apróság: Szvsz nem kell ennél világosabbnak lennie, csak pár dolgot kellene meggondolni. Legelsőnek is nem értem, miért nincs a kép rendesen a vászonra igazítva. ez engem baromira zavarna. Lehet ugyebár oylan kifejezetten házimozihoz (vagy mozgókép nézéshez) kialakítottvásznat kapni, amelynek szélén 5-10cm-es fekete csík gondoskodik arról, hogy a kép körül megfelelő legyen a kontraszt. Szerintem iylet rakj a falra. A másik dolog, hogy nekem nagyon közel vannak a front hagfalak, a tér nagyon nyitott lefelé, így azt érezni, hogy bővel távolabb lehetne rakni őket egymástól. (hogy a hangtér folytonos legyen, a hangsugárzók elhelyezése még ilyen high end cuccnál is fontos...)
    Talán csak apróság, de ha már ennyi kész van, pár sorrund doboz is mehetne a képre, (vagy van, csak nem látom), iylen cucc esetén a 7.1 már nem meglepő, és ebben az elrendezésben ennél több doboz látszana. Technikai jelelgén túl ez még egy kis változatosságot adna a képnek, meg +1 oldalról tudnád megmutatni a 705-öst, ha már lemodellezted. :o) És szerintem kicsit alacsony a lába... nem tudom, miért, de nekem akkor is. Vagy a B&W webjén az összes képet nagy FOV-val alulról fényképezték. :/
  • GixEr
    Egy olyan kepformatum ami nem csak "feherig" tarolja a szineket, hanem attol magasabb ertekeket is tarol(mar nem lathato) igy a fenyesseg/fenyero ertek is tarolasra kerul.
    Roviden ennyi.
  • Suny
    Mi az a HDR??
  • nenad
    http://www.google.com/search?q=hdri&sourceid=opera&num=0&ie=utf-8&oe=utf-8
  • Ronin666
    Tényleg HDRIt hogyan tudok csinálni? Vagy honnan tudok tölteni?
  • nenad
    mer nem is maxban kellene megcsinalnod. HDRI kepet renderelsz ki, es az exposure ertekkel jatszva tok jol el lehet jatszani hogy sotetedik.
  • Ronin666
    Aztán lehet még mindig férreértelek.
  • Ronin666
    Ja arra értetted. Gondoltam akkor is mozog a kamera, de tegyük fel, hogy nem, akkor sem tudnám megcsinálni, hogy 2-3 frame-ből 2-3 másodperc szülessen.
  • nenad
    "és ez úgy kezdődne, hogy szép lassal letompul a fény és addig tisztán lehet mindent látni."
  • Ronin666
    Most lehet nem egyről beszélünk, de természetesen a kamera mozogni fog folyamatosan.
  • nenad
    :) ahhoz eleg lenne ha hdribe renderelned ki es annak az ertekeit valtoztatva jutsz el idaig, esteleg 2-3 kep eleg is lenne.
  • Ronin666
    köszi!
    Csak kár, hogy kb. jövő nyárra lesz kész, de nem baj, mert úgy is van egy 1,4Ghz-es fölös gépem.
  • Boba
    Szerintem cool lesz, nekem tetszik!