Nem tragédia, nem fog ettol szingularitássá omlani az univerzumunk, vagy hasonló, csak szóltam, hogy lekgkozelebb figyelj erre! Ha jól tudom, a D21-re feltöltött képeket a D21 engine-je eltárolja egy lekicsinyitett formában is, amit a forum listázásakor jelenit meg, pont azért, hogy a nagy képek ott se tolják szét a fórumot. Szerintem ezeket kellene linkelned, mint thumb. Remélem nem beszéltem nagy baromságot.
A vásznaddal az a "gond", hogy a GI fény erőssége mindenképp inverz négyzetesen csökken. Két lehetőséged van megoldani a dolgot, vagy valósághú értéktartományban modellezed le a jelenet fényeit, vagy valami fake ötlettel oldod meg. Előző annyiból áll, hogy a projektor ereje nem pl. "1.0", hanem pl. 500, a light decay pedig inverse square. Egy iylen nagy fényspektrumhoz persze exponenciális color mappolás kell, hogy ne égjenek ki a fényesebb részek. Viszont igy valósághü lesz a vászonról GI-vel a szobába jutó fény erősságe.
A második módszerre egy lehetséges megoldás talán az, hogy egy animált textúrájú VRay lightot raksz a vászon elé közvetlen, ami invisible.