63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Evogordon
    Az miért van hogy ha ráakarok tenni egy üveg textúrát a házra amit csinálok renderelek és az ablaknál ahol üvegvan ott leáll és nem tudok semmit csinálni magyarúl lefagy... De ha csinálokegy új lapon egy kockát és arra üveget akkor jó, nem áll le a renderelés. Ez miértvan?
  • Evogordon
    Most jöttem rá hogy van sp1 a max7-hez :|... Már felis raktam.
  • nenad
    sot egeszen pontosan 8percX masodperc majdnem harmada..
    egyebkent jo ez a linear color space csak a szinek ne doglenenek meg ennyire.
  • nenad
    Csak a humor kedveert na meg a linear color spaceert :)
    lcache+imap. 2. verzio. Fele ennyi ido alatt renderelodo verzio (500 subdival kevesebb lc, 0.002>0.005 noise tresh a qmcben) alig kulonbozik.
    Tehet semmi color mapping nincsen es egy sima enviromnt feher, 2es szorzoval.

• Evogordon
    Hát én nem nagyon szoktam tutoriálokat használni, de azért tudok egy párat pl world3d.hu
  • Aldaryn
    Hidd el, a Google jó barátod. :P
  • GixEr
    www.design21.hu
    www.world3d.hu
    --------------------
    www.3dluvr.com
    www.raz.ro/tuts.htm
    www.3dtotal.com
    stb...
  • grizzly21
    Hogy ti miket tudtok. Csak nézem. Tetszik ez a 3dsmax nagyon. Tutorialokat ti hol keresnétek?
  • Free
    Jó lesz csak a cserepen kellene dolgozni egy kicsit még :c)
  • GixEr
    Akkor a Max konyvtaraban levo help konyvtárat nezd meg, ott kell lennie, ha ezt is kivalasztottad a telepiteskor.
  • Dichter
    Tök üres az additional help :(
  • Dichter
    Köszi, utánanézek ezeknek amiket írtál
  • Evogordon
    Ezt a házat csinálom már csak a textúrázás van hátra meg a kisebb hibák javítása.
    kép
  • Ackro
    #17659 -> ez pl volumetrikus fény. valami ilyesmire gondoltál nem? a mental ray helpjét nézted már a max help->additional help...->mental ray user manual alatt?
    a vol. fény egy environment effekt a maxban, amit hozzárendelhetsz a fényforrás(ok)hoz, azonban egy kép nem ettől, illetve nem csak ettől lesz realisztikus, hanem a témától függően több apró összetevő fordul elő, ami összeáll a végén egy élethű képpé. sokat használt effektek pl: depth of field, fog, motion blur, lens effects stb. ezenkívül az anyagmintázat, a nézőpont kiválasztása, a fov helyes megválasztása, a bevilágítás, az arányok eltalálása amik egy állóképet élethűvé tehetnek. mozgóképnél még a kamerák és karakterek mozgása valamint a tárgyak fizikájának beállítása tovább bonyolítják a realisztikusságot. ha ezek mindegyike megvan, akkor jöhet a kérdés, hogy milyen rendering engine-t használj. a beépített mental ray is alkalmas bizonyos realisztikus képek előállítására, de pár dolgot nem tud, azonban tanulni jó. meg még zárójelben hozzáteszem, ha nem a proci, akkor a grafikus dolgozik ugyanis csalni lehet, a szemet be lehet csapni egy-két ügyes trükkel, és egyszerűbb eszközökkel lehet egész bonyolult dolgokat is csinálni, ami legfeljebb nem olyan tökéletes, de renderidőben megtérül.
  • Dichter
    Hát egész pontosan nem tudom leírni a dolgot. Ha hülyén akarnám kifejezni, akkor azt mondanám, hogy vannak az igazán pro scene-ek, amik olyan realisztikusak :)
    Pl: kis porfelhőn átsüt a fény, meg ilyenek. A fotonokat azért írtam, mert olvastam valamit, hogy minden realisztikus beállításban kell hogy legyenek.

A másik, a mental ray. Igazándiból amit találtam tutorialokat, azok nem a beépített mental rayről szóltak. Szóval erről kellene nekem bővebb felvilágosítás.
  • Ackro
    fotonokat akarsz látni?? nem egészen tiszta... volumetrikus fényre gondoltál?
  • Aldaryn
    Hja, az egészen más tészta. :) Azért mondom, hogy a mesh smoothot és a smooth-ot át kellene nevezni pl. subdivision-ra, meg mondjuk normal smooth-ra, vagy normal interpolation-re. :o) Mennyivel szakisabban is hangzik, nem?

Szóval ugye a smooth nem más, mint normál interpolálás per pixel szinten rendereléskor. Főleg pl. skylight (domelight) jellegű effekteknél, vagy nagyon diffúz fényeknél vannak gondok, ha nagyon lowpoly az object, mert geometriailag teljesen máshol van a ray intersection (pl. shadow intersection testnél) mint ahogy azt a surface shading sugallja. És ebből nagyon fura hibák születnek. :o)
  • petesilver
    Én lowpolyzok, tehát meshsmoothos példát nem tudok felhozni. De volt anno asszem egy p206, lowpoly, rá volt dobva egy autosmooth, jól is nézett ki. aztán brazil rendernél jöttek ki a hibák, olyan vad foltokat generált néhány hejen a reflection, hogy hihetetlen. szerencsére a modellbe nem kellet belenyulni, csak adni kellett az arcának egy új, komplett smoothig groupsos szettet, és jó lett.
  • Aldaryn
    A MeshSmooth-ot átnevezhenék már, mert az subdivision. A normal smoothot is átnevezhetnék smooth-ról, mert ez már kemény fogalomzavarokat eredményezhet. :o)

Mutass egy példát, Ha valami gixer van a meshsmooth kimenetében, az már régen rossz.
  • petesilver
    Ez az egyik, a másik a smootholás. ahol sűrűn sok face van/ a face a 3 vertexes poly/ azt az életben nem smootholod le rendesen. És ami annyira nem zavaró alapban scanline rendernél, csak picit ronda a rossz smooth miatt, az akkora randa hibákat generál a felületen vray, vagy brazil rendernél, hogy csak nézel ki a fejedből, de akkor már késő.
  • Dichter
    valaki?
  • ThomasGins
    Direkt nagyra állitottam a finomitásokat.
  • Free
    köszönöm
  • Aldaryn
    Ez inkább a SUbD modellezésre vonatkozik, ahol is négyszögekből álló modellt sokkal könnyebb kezelni. Ha például csak négyszögeid vannak, akkor biztos, hogy a felületedet U és V edge loopokra tudod osztani, amit nagyon jól ki is lehet használni.
  • Free
    miért fontos egy polymodellezésnél , hogy a polygonok 4 vertexesek legyenek ? vagy mind1? mert majdnem minden tutorban az van, hogy törekedjünk a 4vertexes polygonok használatára.. De miért hisz egy polygon-al 200 vertexet is összeköthetek.
  • Culram #17702
    Ezeknek tényleg ekkora renderelési ideje? Vagy csak elvan szúrva a beállítás? Én ezt nagyon magasnak tartom, de ne igazán értek ahhoz hogy mit mennyi ideig rendrel a gép.
  • nenad
    miert nem kombinalod a kettot? :)
  • ThomasGins
    Light cache. link
    Default qmc. link
    Kicsit zajosabb,meg lasabb:)
  • ThomasGins
    Ha vkit érdekel, itt van pár autó matrica...
    ehun
  • Atika :o)
    na most ez a "mukodnie kene" ez nekem jott?? :)
  • nenad
    mukodnie kene

a szin korrekciohoz annyit tennek hozza hogy a maxgamma valahogy nagyon el van szurva. Ugy ertem ha jol beallitom sokkal vilagosabbnak mutatja a kepet mint kivul es viszont ha vrayframbufferben beallitom a curvet az majdnem ugyanazt a textura tonust mutatja...
    szoval sztem nem veltlenul lett ez kulonvalasztva.
    A 1.46 os V ray az mukodik 6-os maxon is vagy csak a 7-en megy?
  • [negativ] Les
    Remélem lesz :)
    Van egyátalán a magyar közösségnek ilyene? :o
    Hello.Miert van az hogy neha lefagy nekem a 3D Max ha V rayt hasznalok? 7 es maxom van lehet hogy az a baj?
  • Dichter
    Sziasztok!

Egy szobát modellezek 7 es maxxal. Szeretnék benne photonokat látni, de nem nagyon akar sikerülni. Ha esetleg van valakinek jó linkje, vagy szán rám 10 percet, hogy leírjon pár sort erről+ a beépített mental rayről, azt megköszönném.

üdv
  • nenad
    nincs
  • [negativ] Les
    Helló

1 gyors kérdés:
    Studio van .MAC alál?

üdv
    Itt is egz oldal

Ez is eleg jo kis oldal csak hat ez is csehul van :)
  • Aldaryn
    Régi, belőtt képeken biztos nem is működik rendesen, hiszen ott már szemre belőtted a fényeket. Exponenciális color mapping mellett is érdekes lehet, hiszen ott alapból iylen képek jönnek ki, viszont ha a lineárist fel lehet vele így turbózni, akkor egy-két próbát csak megér.
    Összeségében viszont mindig oda lyukadok ki, hogy az exponenciális color mappolás valósághű. Ha a fények, shaderek szaturációja, és a GI mind a valós viszonyokat tükrözve van belőve, akkor nem kapok színtelen, deszaturált képeket.
  • nenad
    en midig szemre allitom be. Aztan ugyhagyom es megprobalok mindent hozzaigazitani. A lenyeg hogy a fekete leheto leg feketebb legyen a feher feher, es a szinek teltek de nem tulsatiuraltak.
    namost ha ygy teszek ahogy le van irva egy doglott kepet kapok ami vilagos de szintelen, viszont azert erzni benne az igazsagot, ha uj scenet kezdek el akkor viszont majd ahhoz allitom. Szoval majd lesz valahogy,