63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
GixEr #18131 Sziasztok
Nem tudja valaki, hogy a kamera es lampa "ikonjait" hogyan lehet meretezni a viewportban? Egyszercsak nagyon picik lettek es nem talalom, hogy hol kell visszaallitani.
most ilyen picik:
error -
Vki kérem dobjon egy mailt a [email protected], mert nem tom beregisztrálni a 7es trialt. Köszi előre is. -
nenad #18129 az installba a 1.1.33ba -
ejh, ennyire még nem ástam bele magam. :o) Merre ez az exe? Én nem is találom. ^_^ -
nenad #18127 aldaryn, swmaxwell.exe mit csinal? -
nenad #18126 attol fugg, lehet hogyvalamilyen texturaval meg lehet oldani ha felulrol nezed pl. -
Fog, vagy tényleges úszkáló geometria. -
VRay-ben ti, hogy készítenétek olyan folyadékot, ami mondjuk piszkos, üledékes? -
http://www.abbys.hu/shader_library/ -
cskapi #18122 Valaki tudna nekem juttatni egy carbon fiber material-t max-hoz?
lehetőleg procedurálist.
Köszönettel
[email protected] -
Hmm, érdekes eredményeket kaptam épp. :) Irradiance map, medium presettel a füves scene-em 2h 29m, egészen zajmentes QMC-vel pedig 59m ... ejha. :D A két kép közt csak egy árnyalatnyi zajkülönbség van. Na, iylet se láttam még... ilyen durva mennyiségű részletnél ennyit gyorsít a dolgon a qmc aa... -
nenad #18120 erdekes nekem ilyet soha nem csinalt, pedig a merget azt gyakoroltam eleget..
:) -
Amúgy Merge nél, legalább is nálam van mégegy bug a Max7-ben. Egy scenebe mergel behívok objekteket,amiknek ugyanazok a multisub, vagy sima materialjai. Megkérdi az elején, az objectek nevénél adok én nevet nekik, materialra asszondom, hogy autorename. Be is jön minden, jó minden, shader-textura rendesen helyén van mindenhol. És utána jön a bibi: meg akarom változtatni ezek után az egyik texturát, ezért behívom a material editort. És szénné fagy, majd kilép magától a max. szerencsére csak ennyi, utána max újraindít, scene betölt, és lehet is menni a materialeditorba, minden stimmel, lehet csereberélni. Azt hiszem amíg ezt meg nem szoktam, és materialeditorba menet előtt nem mentettem egyet, akkor ezt úgy csinálta, hogy kifagyás előtt szólt, hogy autobackba elmenti. Ha valaki ilyesmit csinál, editor előtt inkább manuálisan mentsen, mert nekem volt, hogy autobackből nem bírta újból megnyitni a mentést, ahogy openre klikkeltem, errorral elszállt. Hozzáteszem, lehet Vray materiallal nem csinálja, de brazillal minden ilyen esetben nálam kifagyott az elmúlt héten, napi ötször kb, amíg ilyesmit csináltam. -
nenad #18118 szerintem funek tokeletes. de azzal is ki lehet akasztani gepet sajna. -
:) Nem, nem feledkezik. :P Csak nagyon kevés mindent lehet benne állítgatni. VRay fur-rel is ugyan így csináltam teszteket, de nem lehet vele iylen szép, változatos felületű füvet generálni. Eleve, hogy kevés paraméterét nem lehet bizonyos mértékig randomizálni.
Remélem lesz abból valami, amit még anno Vlado emlegetett, hogy a Vray fur-t, (vagy hasonló cuccot) esetleg egy külső plugin kontrollálna, (asszem ott harfx-ről volt szó) -
nenad #18116 vray fur...
hehe mindenki megfeledkezik rola -
DE :))))))) -
Működik ez... :) Semmi különbség a proxys, meg a rendes geometriás render között menett irradiance mappal. Ja, memóriafogyasztást egész jól lehet így mérsékelni. :)
Továb próbálgattam a füvet, ezen a képen már 2x annyi szál van, és 1,5x több geometria. kezeletlen exceptiont kaptam is, de ettől még lerenderlete. :) lol...
kép a renderidő 18-ról 25 percre nőtt. AA-t még bőven elbírna... -
Tiszta maxwell look, nem? :O) -
ilyet "bírt el" a gépem. Bár, szvsz ennél sokkal többet is bírna, csak a shave geometria kimenete ilyen gázos. A HairFX által generált mesh sokkal "Vray kompatibilisebb". Jó lenne már valami olyan hair/fur megoládás ami kihazsnálja a Vray geometriai sdk-ját. :o)
(ja, a kép dreamscape-el "világítva", qmc gi, mert szvsz az itt sokkal jobb. renderidő 18min) -
Hmm, próbálgatom itten a Hair n Fur extensiont renderelni VRay-el... eléggé siralmas az összkép. Ugye rneder effektként sok értelme nincs, geometriaként pedig lehetlen normális, fűnek való mennyiséget renderelni vele. 50.000 fűszál felett már exceptionel kidöglik VRay... esély sincs rá, hogy instancolva próbálna renderelni. Pedig egész szép füvet generálna... -
nenad #18110 egyebkent arra gondoltam hogy hogyan lehetne bevonni gepeket kevesebb memoriaval szamolasba.. Peladul egy nagyobb gepen elokesziteni az impot, aztan mindent betenni proxyba, aztan az elokeszitett proxyt hasznalva renderelni kisebb gepeken a mar kiszamolt imappal..
sztem nem kene jelentosen lasabbnak lennie,
felteve ha mukszik egyeltalan.
nenad #18109 videjo (teszt)
Jaja, az jó vas. :) Akkor meg pláne nem értem, hogy miért ugrál. O_o?
Mi készül? -
nenad #18107 fireGL t2 eleg jo kartya... :)
talaltam meg egy bugot, ha az imap szamolas qmc ertekei es a rendering qmc ertekei nem egyeznek es qmc aa val rendelek, akkor unhandled exception :))
fixed vagy adaptiv nem problemazik. Ha visszateszem az ertekeket az Imap Szamolas ertekeire akkor megint jo.
0.01 noise.. lehet kicsit latszani fog :))
remelem majd a codec kiszur valamennyit :)
-
:) Nalátod! Csak egy jobb videókártyát kell venned, és máris van normális MAX preview. :P azért ez elég gáz, hogy nem várja meg, amíg elkészül egy frame... -
nenad #18105 mondjuk most kitalaltam hogy 16bitbe nyomatom, ugy eleg turheto :)
-
Igen, ezt már észrevettem. :o) De ez a frame ugrálgatósdi nekem fura, régebben poénból egész komplex sceneket nyomattam le így, ahol egy frame 4-5mp is volt. (Az akkori videókártyammal... hehe) és nem csinált ilyeneket. -
nenad #18103 sot, ha atvalsz valamilyen mas programra akkor annak a kepernyiojet veszi fel...
(primitiv allat :))) -
nenad #18102 igy van atugralgat frameket es latszik is a videon hogy ugral. Sot abban sem vagyok biztos ezek utan hogy ott er veget ahol kell... es annyi ido alatt.. -
Én magát a kérdést nem értem. :P Elvileg full kirajzol egy frame.-et, azt menti, és jön a következő. Vagy neked nem várja meg, amíg kirajzolja a képet, már nyomja a köv. framet? -
nenad #18100 hhmmm erdekes. lehet hogy van benne trukk..
mas, nem tudja valaki amikor csinalok previewt (make preview) hogyan lehet ravenni maxot hogy megvarja mig a videokartya kirendereli a fazist??
Ez annyira....nem tom elhinni hogy ennyi verzio utan meg mindig igy van, nem talaltam sehol semmilyen opciot. Igy komolyabb scennel gyakorlatilag hasznalhatatlan.
Otlet/tudas? :) -
Akkor nekem csak azért lehet gyors, mert amúgy is beleférne a memóriába? Hmm... meg se próbáltam. kb 10 milla poly lehet a scene-ben, lichcache-el számoltatott GI. -
nenad #18098 10 ota nem probaltam de gi-ra szerintem veszett ugy.
ugy ertem hasznalni csak akkor erdemes ha tenyleg nincsen eleg memoria hozza.
viszont akkor meg tetu :) -
Próbálok valami épkézláb kameraállást belőni, shaderekkel még csak nem is tököltem. :) Tök jó dolog ez a VRay proxy. -
nenad #18096 aldaryn, a termeszet scennel hogy alsz? :)
-
4D #18095 Itt:Szótár
van egy online szótár, oda vissza, a max-angolhoz elég, ha egy tutor pl. érthetetlen. -
nenad #18094 az egy dolog hogy a meterial neve mi, a masik hogy a map (nem maga a kep) neve is egyezo es ezt ugyanugy felhasznalhatja.
egyebkent at kene tudnia maxnak automatikusan nevezni, de ezek szerint valami gubanc van. -
pauly #18093 azzal sem jó,hm valami a progival lehet,azert kosz -
bencsab #18092 A merge-nél akkor kérdezi meg, hogy mit tegyen az anyagokkal, ha a két scene-ben azanosak az anyagok nevei. Magyarul ha megkérdezi, hogy mit tegyen az anyagokkal, válaszold neki ezt:
Auto Rename Merged Material