147
Pinnacle PCTV Pro 5.1 WDM driver gondok
  • gordonbass
    #147
    Sziasztok,először is mindenkinek Boldog új évet kívánok!Kaptam egy pinacle PCTV usb2 tunert,sajnos a telepítője nem igazán jó win 7-re(a gyári cd-je)nekem csak arra kellene hogy a régi videókazettáimat fel tudjam másolni a számítógépemre.A win media center felismerte a videómagnómat,szép a kép is,csak sajnos nincs hang,kérem aki tud segítsen nekem (kodek packok fönn vannak,ac3,win 7 codeck pack,stb).De ha van olyan aki nálam személyesen megcsinálná(természetesen megfizetem)és nagyon nagy gyakorlata van ebben a témában Budapesten.
  • munkika
    #146
    Jobb napot!
    Kaptam egy ROB2D-51009464-4.0 számú pctv pro kártyát.
    Kérdésem az lenne hogy egy vin7 32 bit es verzió alatt milyen progi kellene nekem hogy felismerje ezt a kártyát?
    Előre is köszönöm.
    Twisztelettel Munkika
  • zotya90
    #145
    A DSCALER, és kb 10szeres driver ujrarakás megoldotta a gondot. Jó nagy fos ez a pinnacle...
  • zotya90
    #144
    Üdv! Utolsó reményembe írok ide:) A kártya a PCTV Vision indításakor hardwer initializition failed hibaüzenettel leáll.
    Próbáltam új windows XP-t, felraktam az SP2 javító patchet, minden PCI slotba kipróbáltam, átneveztem a NeQTVDec.ax, NeQTADec.ax nevű fájlokat a nero DSFilterjébe. Az eszközkezelőbe a kártya ott van, nem jelez ki semmilyen hibát. Vírusírtóm Panda, úgy tudom azzal se lehet baja.
  • jolennetudni
    #143
    Egy apróság még. POróbálkoztam indenféle tunerprogrammal, jelenleg az ehhez a típushoz elérhető 5.5-ös Vision fut. Hang egyiken sem volt.
    Oprendszer egy XP SP2.
  • jolennetudni
    #142
    Sziasztok,

    Remélem ti tudtok segíteni, mert már sok mindent végignéztem, és nem jövök rá a megoldásra.

    Adott egy régi PCTV Rave (kb. 6-8 éves, talán az első Pinnacle sorozat a miro után).
    Eddig a régi gépemben úgy ment, hogy a kis drótocskával össze volt kötve az SB16 line in bemenetével. Szép képe volt, szólt a hang.
    Vásároltam egy új gépet, ahol alaplapi ALC882 csoda van, és itt hiába próbálkozom bármivel nem tudok hangot kicsikarni belőle. Driverből vagy öt variációt próbáltam már, akár azu alaplap gyártójától, akár a Realtektől letöltve. A tunerből jön ki hang, de valami miatt úgy néz ki, hogy a line in nem képes megenni a hangot, és továbbadni.

    Tippetek van?
  • Amse
    #141
    Nem tudom mi lehet...
    Újraraktam 2x is a progit sőt frisítettem is, de nem jön össze, hogy kép is legyen.
    Valahol olvastam, hogy a nero is bekavarhat, de azt is leszedtem és felraktam egy másikat, de így sem jó.
    Valaki ötlet?
  • Amse
    #140
    Hi!

    Az a gondom, hogy a pctv vision-ben nincs kép, csak hang. Régen használtam már a tv kártyát, de akkor minden jó volt. Most meg fekete képernyő. Vmi progi zavarhat be neki? Vagy frissítsek vmit?
  • 110
    #139
    Szia, csak ketten vagyunk? Tudsz nekem segiteni? Ahogy olvasom, sokkal többet értesz a programhoz. Én semmit.
  • 110
    #138
    Segitség kérés! Sziasztok. Auto scan. megkeresi a tv-állomásokat, de NEM TUDOM RÖGZITENI. Ha kilépek a programból, törlődnek az állomások. Mit tegyek és milyen sorrendben. Köszönöm a segitséget.
  • karikusz
    #137
    Na megtaláltam a telepítő cd-t de nem indult el :(

    Kb vagy 20x feltettem-leszedtem a kártyához szükséges dolgokat, mega directX -et is le fel raktam, aztán egyszercsak beindult.

    Most megy.... remélem menni is fog :)
  • karikusz
    #136
    Sziasztok!

    Nekem az a gondom, hogy áttettem egy másik gépbe a Stereo kártyát, de nem tudom, hogy hova tettem az eredeti telepítő cd-jét.
    Találtam egy olyat hozzá, hogy 5,5 update. Simán feltett mindent, mint a telepítő cd-jével, de amikor elindítom a visiont akkor leáll :

    "Hardware initialization failed"

    hibaüzivel.

    Olvastam itt hogy a nero valami cuccával akadhat össze esetleg, leszedtem a nerot de ugyan az. Többször eltávolítottam a hardvert...stb de nem oldódott meg a problémám. Megnéztem az új sp2-es patch-et is de azzal sem indul.
    Anno régen volt egy ugyan ilyen problémám, és azt csak egy Xp újrarakás oldotta meg sajna. Ezen a gépen ezt nem szeretném.

    Ha valaki tud segíteni akkor azt megköszönném...


    ... Karikusz ...
  • viktor744
    #135
    Sziasztok!

    Nekem PCTV Stereo kártyám van, és a gond az, hogy a PCTV Vision-nel elég gáz a felvétel minősége. Letöltöttem a DScaler v4.1.11-et, aminek nagyon jó képminősége van, viszont csak sistergést hallani. Biztosan nem a progival van a gond, mert 1 ismerősöm is onnan töltötte le, és neki jó. A másik érdekesség, hogy a PCTV Vision programmal nem tudom a hangerőt szabályozni, csak a Volume Control-ban, és ott is a CD Player-nél. Ez biztos hogy egészséges???

    Légyszi segítsetek!!!
  • ent
    #134
    ?
  • Gotty
    #133
    Az a röhej hogy feltettem a nero 7et az meg rögtön tud kepcsörölni mpegbe, az kártya szoftvere meg nem:) úgyhogy az én problemám itt megoldódott félig, bár asszem jobb is így.
  • hmhm
    #132
    dscaler?
  • ent
    #131
  • Munch
    #130
    Na ne mondd.
  • ent
    #129
    Akkor elmondom, hogy csak úgy szabad ilyen kártyát betenni a gépbe, hogy előtte feltelepíted az xpt, vga (ati) driver, és csak utána teszed be a pro kártyádat a gépbe és installálod fel a driverét!
  • Munch
    #128
    Nekem még annál is régebbi van. :D
  • Crem
    #127
    nem és ahogy elnézem nem is lesz 2003 óta nem frissítették a drivert...
  • Munch
    #126
    nem.
  • ent
    #125
    És hallott vki a pinnaclepro és az ati összeférhetetlenségéről?
  • ent
    #124
    Vki tud pinnacle pctv prohoz x64 drivert? Vagy patchet?
  • hmhm
    #123
    Az a gondom, hogy a Visiont nem lehet másik monitorra kitenni. Csak az elsődleges monitoron lehet nézni.. A másodikra minden mást sikerült áttenem ( bsplayer től kezdve.. ), ezt az egyet nem.
    Mit ajánlotok?
    Másk gondom az lenne, hogy hiába van beállítva a 4 csatornás hang, a hátsó hangszórókon nem szólal meg a hangja, csak az elsőkön. ( minden más progi szól hátul is, a hangchip drivere kiterjeszti hátulra is hogyha alapból nincs hátsó csatornára felvéve )
  • Andora
    #122
    Kösszi szépen a segítséget de egyenlőre sajnos nem tudok neked segíteni de megnézem hátha találok neked olyan verziót.
  • Gotty
    #121
    Ilyen gondom nekem is volt ha jól emléxem akkor a audio capture beállításainál nem az volt kiválaasztva amin a hang bement, mivel lejátszásnál a hangkártyán keresztül jön ki a hang de felvételnél a hangkártya venné fel asszem:)))) Amúgy az én problémámat más fórumban is felvetettem és kéne nekem 1 5.0-ás szoftver vagy abból 2 dll, ha esetleg valakinek van:))))
  • Andora
    #120
    Hello nekem olyan problémám lenne hogy amikor a pinnacke pc tv pro kátyával nézem a tvét akkor tökéletes a hang és a kép de mihelyst fel szeretnék vele venni akkor elmegy a hang és a felvétel is néma. Ha valaki tudd megoldást kérem írjon nekem előre is kössz
  • Trade
    #119
    nekem ugyan mas gondom van de lehet hogy ertetek hozza ti is.
    Bemasoltam egy sony dv kamerarol a filmet firewire-n keresztul.
    Az a gond hogy a mediaplayer nem hajlando lejatszani.
    Vmilyen codec baja van de nem tudom hogy mit toltsek le hozza.
    elore is koszi a segitseget
  • Gotty
    #118
    Sziasztok!
    Elég rég írtak ebbe a topikba, de ezért nem akarok ujat nyitni. A következő a gondom, van 1 pctv pro kártyám aminek nem találom a telepítő cdjét, leszedtem az 5.5ös drivert meg a patchet hozzá de ezzel nem tok dvdbe rögzíten és naon kéne, régebben ment.
    Ha valaki tud segíjjen mán:)))))))
  • viktor744
    #117
    Halihó!!

    Nekem egy Pinnacle PCTV Stereo-m van. Azt hallottam, hogy állítólag van olyan program, amely használatával a kártya tudja fogni az amúgy kódolt UPC-s adásokat (HBO, HBO2, stb.) kódolatlanul. Ha valaki tud ilyen programról, akkor kérem ossza meg velem az infót. A nevét imába foglalom, és hálám örökké üldözni fogja!!

    Előre is köszönöm!!
  • lck
    #116
    Na nem is olyan rossz ötlet - ha más megoldás nincs.
    Vagy esetleg most az is eszembe jutott, hogy körülnézek valamelyik nem-e valami ini fájlban tárolja a csatornaadatokat, és esetleg valami bat fájlal indításkor kicseréltetném az éppen szükségesre... vagy esetleg a registry bejegyzések is cserélhetők így.
  • Koppernikusz
    #115
    És ha külön progit állítanál rá a secam ra és külön másikat a pal osra?
    Hirtelen ez ugrott be, mert a hangot én sem tudom külön hangolni. Bár nekem kábelTV van, így olyan sok gondom ezzel nincsen, de az extreme TV hangja el van csúszva és nem lehet behangolni rendesen..
  • Gaben78
    #114
    5.1 ugyanez volt, ha felvétel elindítom akkor szinkronban megy és jó, amúgy gatya
  • Gaben78
    #113
    engedéjezve van a TV kimenet, de akkor akad, meg lemarad a kép a hangtól rendesen,,, mi lehet a gáz? most 5.5 van fent, az 5.9 nem találom.
  • lck
    #112
    Sziasztok!


    Pinnacle PCTV 110i TV tuner kártyám van. Az adások egy részét földi antennával veszem. Az MTV1 -et a kaphegyi ( Secam-D ) adóról. A többit (TV2, RTL) a győri (PAL-B) adóról.

    Az a gondom, hogy az eddig általam kipróbált TV tuner program ( Pinnacle MediaCenter, DVR 3, ChrisTV ) mindegyike úgy működik, hogy megkérdezi melyik országban vagyok és ahhoz rendeli az össze tv csatorna hangrendszerét. Mivel a kaphegyi Magyar 1 hangnormája eltér a győri tv csatornákétól így, ha magyarországot állítokbe akkor csak a magyar 1-nek van hangja, ha olyan országot ahol PAL-B a szabvány ( pl: Dánia ) akkor csak a többinek.
    A hangnormák csatornánként nem állíthatók át. ( Legalább is szerintem )

    Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan programról, vagy a fenti programok ( általam nem ismert) beállítási lehetőségéről ami ezt megoldja.

    Köszi.
  • Gaben78
    #111
    5.9 -et honnan lehet leszedni?
  • Gaben78
    #110
    az az érdekes hogy a régi szoftverrel tud minden féle formátumban rögzíteni, van divx, svcd,vcd stb, az újabbat felraktam ott csak vcd van.
  • dotkom
    #109
    3. a taviranyitohoz kell neki egy kulon progi. 2. nekem win xp-n ugy mukodott, hogy az 5.9-es driver melle fol kellett tennem egy patch-et. 1. ha regen jol ment, akkor minek valtoztattal
  • Munch
    #108
    Lassú a procid. Próbáld meg VCD-ben a rögzítést.