Pinnacle PCTV Pro gondok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

plz. honnan, plz!!!!!!!

dotkom
az igaz, dvd-ben probaltam felvenni, akkor akadozott, de amikor lejjebb tettem a mercet akkor nem. de azert kar, hogy nem eleg neki 2,66 Ghz Intel:(

http://atwwebmaker.tx.hu/

dotkom
igazabol csak valahonnan talaltam egy patch-et, ami XP SP2-re is lehetove tette, hogy mukodjon.

Mivel buheráltad a drivert?

Munch
Lassú a procid. Próbálj meg gyengébb minõségben felvenni!

dotkom
szerencsére sikerült elindítani. csak meg kellet buherálni a drivert. de azt nem tudja valaki, hogy mért van az, hogy ha fölveszek akkor kb. 5 másodperc után a kép elkezd zölden villogni, és a felvételnél a hang eltorzul????

Munch
Tedd át másik PCI slotba...

De... Volt mûár nekem is!!!!

HARDWARE PROBLÉMA VOLT!. Vissza tittem a dílerhez és kicseréltettem. Mondtam mi a probléma, hazudtam, hogy másik gépben is ugyanez! Nem jött rá õ sem!!!

dotkom
hihi

nekem csak az lenne a problemam, hogy meg nem is tudtam hasznalni a pctv kartyamat, mert amikor elinditom a PCTVvision programot, akkor kiirja, hogy hardware initialization failed. nem volt mar valakinek ilyen problemaja????

flydssel is kipróbáltam ua. a bibi!!!!

amikor átkapcsolom overlaybe akkor rosszabb...
lehet hogy hardver nem megy össze vmivel? pl proci?

Letöltöttem az iuvcrt, ott a preview overlay t hol lehet átállítani, mert itt is az a gond!!!!

Ja,jó, megnézem más progival!

nemcsakfeel
Sajnos kicsit túl egyszerûsített az a prg, felvételkor sem tudsz kiválasztani codecet, felbontást, szinkronizációt, stb..
Ez csak egy tipp h preview/overlay átkapcsolással neked megoldódna a problémád, nem 100% h ez a baja..

*hihi ** *

Egyébként kár, mert az erdeti progi nagon egyszerû áés áttekinthetõ! Nem szívesen térnék át más progira, de ha muszály!
Hogy nincs benne overlay beállító cucc, nem értem!

nemcsakfeel
Igen. Ha érdekel töltök fel párat.
Amiket használtam és elég profik voltam: iuVCR, FlyDS, meg még egynek a neve nem ugrik be

*hihi ** *

Mármint más TV programmal?

nemcsakfeel
hopp, visionban én sem találom.. :(
próbáld meg más prgvel, ( iuVCR ) ahol be lehet állítani, mert lehet h nem is ez a baj <#wow3>

*hihi ** *

nem lehet a prg-ban, akkor hol?

nemcsakfeel
abban a programban kell elvileg beállítani, amivel nézed a TV-t, ha te a sajátját használod akkor ott.

*hihi ** *

Péntek este visszatérek erre a kérdésre, és mindenképp visszaszólok, hogy mi a pálya....

Tehát a kérdés csak annyi még: hogy az overlay és preview módot a kari saját progijában keressem? Vagy xp option?

nemcsakfeel
megoldódott?

*hihi ** *

bocs, a kari saját progijában

Elméletileg ezt az üzemmódoában állítgatom, vagy vhol máshol?

nemcsakfeel
A preview üzemmódban processzor feldolgozza a képet, szépen lassan,
overlayen meg a videókártya a cput megkerülve kapja a képet, és csak "kiteszi".
nagyjából :)

*hihi ** *

Az az érdekes, hogy mióta jogtiszta xp van fenn, azóta csinálja!!!
Elõtte elsõ installra nem akadozott a kép a hnaghoz képest! lol

Nem vagyok most az a gép közelében, de mi van akkor ha overlay-en van a cucc beállítva, akkor mi van?????

FrezeR
ok és azt hogy?:) és melyik progiban? felvételre a windvr3-at használom.

nemcsakfeel
az nem a kábel, hanem a géped / driverek hibája, hogy nincs szinkron.
be kell kapcsolni felvevõ progiban hogy igazítsa a képet a hanghoz!

*hihi ** *

FrezeR
nekem is ilyen kártyám van és van hozzá ilyen kis kábel ezt hova kel dugni pontosan? egy sound blaster live 5.1-em van nekem az a baj, hogy csúszik a hang ugy egy perc felvétel után, addig nem. mi lehet a gond?<#nemtudom>

Narancs
Külsõ 2 jack -es kábellel van összekötve...mindenesetre kipróbálom a hangcucc bemenetét vmi mással is...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

nemcsakfeel
Compositnál a hangot külön dugod rá :)
A tunerrõl kivül van átvíve kis fekete kábellel a hangkártyára a hang? Vagy az alaplapra van CD bemenetre kötve?

Elsõ körbe próbáld ki, hogy a hangkártyád bemenetei jók-e? Vidd rá DVD rõl , vagy rádióról a hangot.

*hihi ** *

Narancs
ez jó kérdés, de sajnos nem tudok válaszolni, mert nincs videónk...:)
De van egy asztali DVD lejátszó, azzal meg lehetne nézni, hogy compositon van-e hang?

nemcsakfeel
ha nem tunerról akarsz felvenni, hanem pl. composite bemenetrõl Videóból, akkor sincs hang?

*hihi ** *

Narancs
Volt XP reinstall is, de semmi változás...

Narancs
Nekem csak sima stereo van, de azért fölteszem a kérdést, hátha.
iuVCR -t szretném használni, mert csak ezzel tudok AVI ba fölvenni, a gyárival csak DV aviba....:(
Viszont nincs hangja ennek a ratyi tunernak, pedig biztos jó helyre dugtam minden kábelt.
Mi a fene baja lehet?

nemcsakfeel
nekem is totál forró, kezdetektõl fogva. elõször a upc kábelre gyanakodtam, hogy ott más a jelszint vagy ilyesmi, de anélkül is forró.

#61 : a képi megjelenítés Overlay en legyen, Preview módban "normális" hogy akadozik.

*hihi ** *

Mighty
Nekem az lenne a kérdésem, hogy az normális-e, hogy a kártya nagyon forró?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Sziasztok
A problémám:
5.9 v. softverrel a pro kártyám mûködése: hang tökéletes a kép akadozik mitõl lehet?

FrezeR
igen azóta kipróbáltam és müködik. köszi :)

Szerintem megoldható.Mivel nincs meghatározva, hogy amit belekötsz az milyen mûsorforrás.Nekem is ilyen kártyám van UPC-s kábeltv elõfizetõ vagyok, csak sajna itt a lenti antennakivezetésnél gyenge a jel, ezért sz*rt sem látok, de biztos hogy mindenképpen lehetséges.

FrezeR
szeretném megkérdezni, hogy ezzel a kártyával lehetséges lenne e, hogy én mint müholdas UPC-s elõfizetõ, errõl vegyek fel müsorokat?
köszi!

Mighty
"Az en gondom megoldodott. Egy forumon olvastam, hogy a nero..."

Azt honnét deríted ki, hogy melyik fájl akad össze vmivel?

nemcsakfeel
ezekrõl tudtok vmit???
pinnacle hoz kiadott codecek

*hihi ** *

Munch
Nekem sem talál meg egy csomó mindent... Nem tudom hogy miért, manuálisan sikerül mindent beállítani. Fine tune-nél a csatornák fele nincs középállásban.

Mighty
Az en gondom megoldodott. Egy forumon olvastam, hogy a nero DS filterevel akad ossze a kartya vagy a PC vision.
A kerdeses file-ok:
NeQTVDec.ax
NeQTADec.ax

Csak szimplan atneveztem (*.*.bak) es jo lett.

Hatha mas is beleszalad ebbe.

Ujabb kerdesem: Mitol van az, hogy UPC kabelen (csaladi csomag van), nem talalja meg a Travel es a Fashion TV csatornakat a kartya?

Ua. a helyzet! Más ötlet?

nemcsakfeel
Biztos lassú a procid
"amd64 3800+"<#zavart1><#zavart1><#zavart1><#zavart1><#zavart1>

*hihi ** *

kösz, próbálom!

Munch
Tedd át másik PCI slotba! Vagy cseréld ki valamelyik másik eszközzel!
Nálam is volt ilyen, aztán egyszer csak jó lett neki a hely. :)

A következõ gond amiben helpet kérek, elõre thx!
5.9 driver, tehát a legfrissebb van fent xp rendszeren! Eddig semmi gond nem volt míg fel nem tettem a jogtiszta xp-t.
Szaggat a kép ezerrel, a vinyó töltésénél ugrik egyet.
Directx9c mellett lehet ilyen gond?