147
Pinnacle PCTV Pro 5.1 WDM driver gondok
  • gabesz752
    Mostmár rájöttem, DE ha videóról akarok átvenni, akkor a hang csak sistereg.
  • FrezeR
    nekem meg olyan gondom van vele, hogy állandóan késik a hang ugy 1 perc felvétel után. sokmindent kipróbáltam de nem javult. van valakinek valami ötlete erre?
  • gabesz752
    Sziasztok. Vettem egy pctv stereo kártyát, de nem tudom, hogy hova kell kötni az audio kábelt.Így tv-nél nincs hangom. Nagyon fontos lenne. Előre is köszi.
  • mobal
    upp!!!
  • mobal
    up!
  • mobal
    up!
  • mobal
    sziasztok! adott egy ilyen kártya + gy winxp. szereztem friss driver. a cdje pctv5.9 ezt felrakta xp mellé mert nekem csak 98 drivercdm volt hozzá. a gond a köv. míg ez a kártya régi driverrel 98 tökéletesen ment addig most xp alatt a rádió csak serceg (a tvt még nem próbáltam) megtalálja a jelet de csak serceg. mondom régebben ment csak most nem. mi a teendő. jah a hangkari egy sb live! 5.1 -es. ott kell beállítani? 2. kérdésem ,hogy az intervideo windvr az egy tv néző progi vagy csak felvesz. 3. ,hogy az intervideo windvr tudja a távrángatót kezelni saját magától? nem kell neki más progi? helpet köszi!
  • dotkom
    hehe. ezt kiprobalom.
  • Munch
    Dvdbe hülyeség felvenni... én MPEG 3 mbit/secel szoktam felvenni, aztán ha dvd-re akarom kiírni, akkor MPEG 2-be bármivel átnyomhatod... úgy tutkó nem akadozik.
  • dotkom
    innen: http://pinnaclesys.com/homepage/support.asp?Langue_ID=7
    itt megmondod a pctv-d fajtajat, aztan a Software Updates and Drivers nél ott lesz valahol. (nekem PCTV stereom van, és ott ez a patch kell: http://apps.pinnaclesys.com/cdb/register/enter.aspx?checkRegistration=1&supportFileID=30232&langue_id=7&productid=1480
  • ent
    plz. honnan, plz!!!!!!!
  • dotkom
    az igaz, dvd-ben probaltam felvenni, akkor akadozott, de amikor lejjebb tettem a mercet akkor nem. de azert kar, hogy nem eleg neki 2,66 Ghz Intel:(
  • dotkom
    igazabol csak valahonnan talaltam egy patch-et, ami XP SP2-re is lehetove tette, hogy mukodjon.

• ent
    Mivel buheráltad a drivert?
  • Munch
    Lassú a procid. Próbálj meg gyengébb minőségben felvenni!
  • dotkom
    szerencsére sikerült elindítani. csak meg kellet buherálni a drivert. de azt nem tudja valaki, hogy mért van az, hogy ha fölveszek akkor kb. 5 másodperc után a kép elkezd zölden villogni, és a felvételnél a hang eltorzul????
  • Munch
    Tedd át másik PCI slotba...
  • ent
    De... Volt műár nekem is!!!!

HARDWARE PROBLÉMA VOLT!. Vissza tittem a dílerhez és kicseréltettem. Mondtam mi a probléma, hazudtam, hogy másik gépben is ugyanez! Nem jött rá ő sem!!!
  • dotkom
    hihi

nekem csak az lenne a problemam, hogy meg nem is tudtam hasznalni a pctv kartyamat, mert amikor elinditom a PCTVvision programot, akkor kiirja, hogy hardware initialization failed. nem volt mar valakinek ilyen problemaja????
  • ent
    flydssel is kipróbáltam ua. a bibi!!!!

amikor átkapcsolom overlaybe akkor rosszabb...
    lehet hogy hardver nem megy össze vmivel? pl proci?
  • ent
    Letöltöttem az iuvcrt, ott a preview overlay t hol lehet átállítani, mert itt is az a gond!!!!
  • ent
    Ja,jó, megnézem más progival!
  • nemcsakfeel
    Sajnos kicsit túl egyszerűsített az a prg, felvételkor sem tudsz kiválasztani codecet, felbontást, szinkronizációt, stb..
    Ez csak egy tipp h preview/overlay átkapcsolással neked megoldódna a problémád, nem 100% h ez a baja..
  • ent
    Egyébként kár, mert az erdeti progi nagon egyszerű áés áttekinthető! Nem szívesen térnék át más progira, de ha muszály!
    Hogy nincs benne overlay beállító cucc, nem értem!
  • nemcsakfeel
    Igen. Ha érdekel töltök fel párat.
    Amiket használtam és elég profik voltam: iuVCR, FlyDS, meg még egynek a neve nem ugrik be
  • ent
    Mármint más TV programmal?
  • nemcsakfeel
    hopp, visionban én sem találom.. :(
    próbáld meg más prgvel, ( iuVCR ) ahol be lehet állítani, mert lehet h nem is ez a baj
  • ent
    nem lehet a prg-ban, akkor hol?
  • nemcsakfeel
    abban a programban kell elvileg beállítani, amivel nézed a TV-t, ha te a sajátját használod akkor ott.
  • ent
    Péntek este visszatérek erre a kérdésre, és mindenképp visszaszólok, hogy mi a pálya....

Tehát a kérdés csak annyi még: hogy az overlay és preview módot a kari saját progijában keressem? Vagy xp option?
  • nemcsakfeel
    megoldódott?
  • ent
    bocs, a kari saját progijában
  • ent
    Elméletileg ezt az üzemmódoában állítgatom, vagy vhol máshol?
  • nemcsakfeel
    A preview üzemmódban processzor feldolgozza a képet, szépen lassan,
    overlayen meg a videókártya a cput megkerülve kapja a képet, és csak "kiteszi".
    nagyjából :)
  • ent
    Az az érdekes, hogy mióta jogtiszta xp van fenn, azóta csinálja!!!
    Előtte első installra nem akadozott a kép a hnaghoz képest! lol

Nem vagyok most az a gép közelében, de mi van akkor ha overlay-en van a cucc beállítva, akkor mi van?????
  • FrezeR
    ok és azt hogy?:) és melyik progiban? felvételre a windvr3-at használom.
  • nemcsakfeel
    az nem a kábel, hanem a géped / driverek hibája, hogy nincs szinkron.
    be kell kapcsolni felvevő progiban hogy igazítsa a képet a hanghoz!
  • FrezeR
    nekem is ilyen kártyám van és van hozzá ilyen kis kábel ezt hova kel dugni pontosan? egy sound blaster live 5.1-em van nekem az a baj, hogy csúszik a hang ugy egy perc felvétel után, addig nem. mi lehet a gond?
  • Narancs
    Külső 2 jack -es kábellel van összekötve...mindenesetre kipróbálom a hangcucc bemenetét vmi mással is...
  • nemcsakfeel
    Compositnál a hangot külön dugod rá :)
    A tunerről kivül van átvíve kis fekete kábellel a hangkártyára a hang? Vagy az alaplapra van CD bemenetre kötve?

Első körbe próbáld ki, hogy a hangkártyád bemenetei jók-e? Vidd rá DVD ről , vagy rádióról a hangot.