Syberia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Akkor nem szoltam. Nem neztem meg hogy hol mennyiert aruljak, de ha meg elmernek erte kerni 5k-t, akkor telleg nem valoszinu hogy lemezmellekletkent megjelenik. A kiadasi datum meg sokkal regebbinek tunt, ugylaccik egy nem nagy ido, de annyi mindennel talalkozik az ember hogy sokkal tobbnek tunik.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

LezLee
Hmmm, engem érdekelne ez a Kazaa-s Syberia 2 bétademo. Csak elég bizalmatlan vagyok a Kazaa-val kapcsolatban, mivel elég sok a fake anyag. Esetleg valaki meg tudná pontosan mondani, hogy mennyit is nyom méretre ez a drágaszág?? 😊
zaki
tavaly júniusban adták ki a játékot

zaki
azért nem olyan régi a játék, de nincs is azon a szinten, hogy ingyen adnák oda mellékletként az újság mellé. ha jól emléxem 5 rugóért adják az 576-ban

PiszkosFred
Felek hogy a rip verziobol kimarado video/zene nelkul elveszti a jatek a hangulatanak nagy reszet. Eleg regi jatek, nezni kell a magazinokat, nem adjak e valamelyik mellekletekent, vagy tesco/metro/mm es tsainal nincs e a leertekelt dobozban parszaz, max ezer forintert.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

zaki
én sajna nem használom a Kazaa-t, csak Dc-t ,de ott is tuti fent van, csak keresni kell

zaki
sztem sehonnan, mert nem egy mai játék

LezLee
Csak kár, hogy nem reklámozták eléggé a gamet, ezért nagyon kevesen ismerik 😞( Ezért hype-olom annyira, hogy minél többen kipróbálják :-)
zaki
be is teszem a kedvenceim közé ezt a topic-ot 😊

zaki
és mikor jelent meg a BM?

LezLee
Hidd el, nem bánod meg 😊)
jah, bakker most látom benne van a gamer magazinban..
nem tünik szarnak! 😊)
szerintem beszerzem.. 😛
kössz a tippet!!

football without ultras is nothing

zaki
most hirtelen nem vágom mit hagytál ki, mert én lepecséltettem a jegyet, aztán már indultam is 😊

zaki
nincs mit

zaki
ógy van, én is onnan szereztem be

DC++ és társain sztem fent van...

LezLee
Huhh, jó kérdés. Nem egy mai játék, szóval warezon nem hiszem, hogy fönt van. Viszont az oldgamehez meg nem elég régi. 😊 Lehet, hogy Zaki tudja, hiszen õ is most kezdett vele játszani.
zaki
ja, ott vmi gáthoz el kell menni (ott van jobbra), ugye Momo-t meg kell kérni, hogy segítsen kinyitni, de eltörik a kar rajta, azt fel kell venni a földrõl asszem, elmész a csónakhoz, az evezõt azt közelebb hozod a földrõl felszedett eltört karral, aztán megkéred Momo-t, hogy segítsem, az kiveszi a vízbûl (a zokszigént), és azzal nyitja ki a gátat, aztán már csak át kell menni a túloldalra a barlangba, ahol felveszed a kis Mammut-ot, a többit meg már neked kell megoldanod

LezLee
2 Cd-s, a gépigénye nem lehet valami nagy, kb. olyan mint a Syberianak. A grafikája is hasonló, tán még egy picit rosszabb is, mint a Syberia-jé, de a környezet nagyon szépen ki van dolgozva, csak a karakterek picit poligonszegények. De komolyan mondom minden kalandkedvelõnek ajánlom, meg azoknak is akik csak most kacérkodnak a mûfajjal, mint Zaki, mert ez a játék garantáltan megszeretteti velük ezt a mûfajt. Na nem hype-olom tovább.
zaki
bazz, most jövök rá, hogy vmelyik gamestarban láttam a játékot... ott cikkeztek róla, majd mindjárt elolvasom

hány cd? gépigény remélem hasonloan alacsony...

LezLee
Black Mirror: szerintem a Syberia óta a legjobb kalandjáték. Pedig játszottam pár darabbal, de magasan ez volt a legjobb. Olyasmi a kezelõfelülete mint a Syberianak, tehát point n click. Ami a különbség, hogy kicsit darkosabb hangulatú, kicsit horroros, és ezáltal nekem nagyon bejött a hangulata. Hihetetlen ötletesek és a sztoriba illõek a fejtörõk, néhol picit nehezek, de meg lehet oldani. Pici furcsaság, hogy a játékban 1 v. 2 ponton meg lehet halni, attól függõen, hogy hogyan cselekszel.
Hosszúsága: egy átlag játékos kb. 30-40 óra alatt nyomja végig, tehát kb. kétszer olyan hosszú, mint a Syberia. A Black Mirrort én 5 nap alatt nyomtam végig, míg a Syberiat 2 nap alatt.
Ha többet akarsz tudni, akkor olvasgass bele a Black Mirror topicba.
hi
errol a blackmirrorol még mit lehet toodni? vmi site?
amugy elég hosszu? mert a syberia számomra elég rövid volt....
amugy broken sword megakuul...
jah, és ne rontsátok már el zaki pajtás játékélményét!

zaki
thx az info-t emberek

LezLee
Ja és ezúton is üzenem minden kaland szeretõnek:
Ha érdekelnek a régi klasszikus és az újabb kalandjátékok, fõleg magyar nyelven, akkor látogassatok el a Longest journey fórumába és ott találni fogtok egy ftp címet, ahonnan ingyen és bérmentve leszedhetitek az ftp-n lévõ kalandokat. Ez itt a reklám helye volt 😊

Na elég már az OFF-ból
LezLee
OFF: nekem valahogy nem jött be a Journey to the center. Nem fogott meg, és nincs is akkora hangulata, mint a Syberianak. Meg az idegesített fel benne, hogy annyira illogikusak voltak szerintem a feladványok, nem volt benne semmi realitás.

ON
Még egy kicsi OFF:
Egyéb point-and-click kalandok: Journey to the center of the earth; illetve régebbiek(mind MEGACOOL hangulattal):
Monkey Island sorozat(sztem a 3. rész a BEST!); Grim Fandango; Leisure suit Larry sorozat; Broken Sword sorozat;
Sztem ezek is tetszenének Zaki, igaz nehezebbek, mint a Syberia.
OFF vége

Breki33
én nem segítettem

amúgy ez a játék fóruma
zaki
mind1. viszont a legközeliebbekben pls ne segíts, csak akkor, ha elakadtam

Breki33
Breki

és úgy értettem ahogy volt
és nem mondtam semmi olyat ami már ne lenne itt
zaki
tudom jól, hisz magyarul játszom a játékot, ennyire azért nem vagyok hülye

zaki
"különben berozsdásodik"

ezt máshogy is lehet(ett) érteni.

LezLee
Breki nem azt mondta hogy Oscar megrozsdásodik, hanem azt, hogy azért nem mozdul a vonatból, mert a nedves levegõ miatt fél, hogy megrozsdásodik. És mivel nem hagyta el a vonatot, így nem is rozsdásodott el.
zaki
köszi az info-t, mindjárt utána is nézek a játéknak

zaki
breki maradj már csendben, senki nem kérdezett, jó lenne, ha befejeznéd. 1ébként nem tudom, hogy mirõl beszéltél tegnap, mert nem rozsdásodott be Oscar

LezLee
Most minek lövöd le neki a poént 😊)) Még a végén lelankad a lelkesedése a kalandok iránt 😊)
Zaki: ha a Syberia tetszik, akkor sok más kalandjátékot is ki kellene próbálnod, hiszen azért elég sok jó darab készült az évek során. Ajánlom figyelmedbe a Black Mirrort. Syberia stílusú, és egy kicsit horroros, de nagyon király. Szakíts rá majd idõt, megéri.
Breki33
na menj már az énekesnõért
zaki
Commandos az nem nagyon tartozik a kaland kategóriába, ugye? azzal 1 kicsit játszottam még nagyon régen, de csak az eggyel

zaki
megmondom õszintén ez az elsõ kalandjáték, amivel játszottam/játszom

LezLee
Mennyire szoktál kalandjátékot játszani? Csak azért mert szerintem a Syberia a legtöbb kalandjátékhoz képest viszonylag könnyû volt, és egyértelmûek, megfejthetõek, és nem túl bonyolultak voltak a fejtörõk. Persze ezt pozitívumként mondom. De fõleg a hangulata volt zseniális és azóta is szerintem egyedülálló, bár voltak jól sikerült próbálkozások. Úgyhogy már én is nagyon várom a 2. részt, mert gyakorlatilag azzal lesz a történet kerek egész.
zaki
minden elismerésem azoké, akik angolul nyomták végig segítség nélkül. most jutottam tovább az egyetemes részen, eddig nagyon tetszik a játék, már alig várom a folytatést 😊

megéri
megakuuul sztem
én még az angolt nyomtam végig, de elkezdtem a magyart is...
csak sajna nincs elég idõm rá
meg most tcm2004, meg suleee

zaki
kösz

Hajrá ZAKI!
Te vagy a jobb!
Érzem a vizeletemen hogy neked is sikerülni fog végig játszani! 😊
LezLee
Mondjuk legalább tovább tart az élvezet 😊) (hopp ez kicsit félreérthetõ volt 😊)
LezLee
Akkor jobb lesz, ha pihensz kicsit, mert ehhez a gamehez nem kis gondolkodás és koncentráció kell 😊) Különben 1 hónap alatt sem nyomod végig 😊)
zaki
bazz, pedig ott is voltam nemegyszer, telefonálgattam, meg nem tudom, de ez vhogy nem jutott eszembe... 😛 lehet, hogy pihennem kellene egy kicsit, alig aludtam ma (3,5 órát kb)

zaki
köszi, megyek megnézem

LezLee
Nem. A zsilipet irányító panel az állomáson belül van. Ha az egyetemrõl mész be az állomásra, akkor asszem jobbkéz fele lesz a panel, és oda kell beraknod a kulcsot. És utána.... 😊) Erre majd rá jössz 😊)
zaki
ez lenne az?

remélem nem, mert én sehogyse tudok odamenni