Négyprocesszoros Opteronos rendszer az AMD-tõl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nemigen tudok én efféléket...
Néhány fejlesztõi rendszert szétküldtek: Európának is jutott egy példány, pl. :D
1. Egy tömeggyártásba került procit már valóban nehezebb azonosítani, bár egy utólag beégethetõ ROM-ot megvalósítani nem nehéz: az Intel csinált már sorozatszámmal ellátott procit. A tesztrendszerekre viszont nem merném rámondani, hogy tiszták...
Pláne az alaplapokra, pontosabban az alaplapokba belepakolt BIOS-ra: azok ugyanis a sorozatgyártásba került példányokban is azonosítóval vannak ellátva.
2. Nézd meg a levélcímemet, az adataimnál.
mir
az ellenõrzõkód valószínûleg valamilyen szinten azonosítja a procit is, de sztem bõven többet gyártanak 1 prociból, mint amekkora az ellenõrzõkód, aminek ráadásul tartalmaznia kell a stepping, family, model adatokat is, illetve kell benne lenie véletlenszerû résznek is. asszem.
akkor hol dolgozol?

When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?

Ha én csinálnék egy ilyen ellenõrzõ-kódot, akkor pl. a BIOS, VGA-BIOS ID-stringbõl is raknák bele valami hash-ot.
Ha én csináltam volna a tesztalaplapokat, akkor az ID stringje mindegyiknek más-más lett volna...

Magyarán: nem vagyok benne biztos, hogy az a bizonyos ellenõrzõkód, valamilyen jól kódolt formában, nem teszi-e azonosíthatóvá magát a gépet is, nemcsak az eredményeket. Úgy gondolom, effélék nem csak nekem jutnak eszembe ;)

Nem az IBM-nél dolgozom.
mir
rive: te véletlenül nem az IBMnél dolgozol?

When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?

mir
akkor talán mégsem magas...

mir
és akkor mi értelme kivágni az ellenõrzõkódot? ez nekem magas: ah kivágják az ellenõrzõkódot, aztmondhatják a bíróságon, hogy kamuztak?

Mint kiderülõben van, az ellenõrzõkód kivágásának az oka valószínûleg a retorzióktól való félelem. Ugyanis az említett teszt közlése egyértelmûen az NDA megszegését jelenti - nyomozás folyamatban, bár, úgy tudom, feljelentés még nem történt.
mir
amit azt a HWSW olvasók mind tudhatják(én is onnan tudom, nekem sosem tûnt vlna fel...)
tehát a kép 1 digitákis fényképezõvel lett csinálva, ennek köszönhetõen nagyon könnyen észrevehetõ a jobb alsó sarokban az ellenõrzõkód kivágásának a helye, így a kép hitelessége kétségessé valik.

egyébként valóban meglheteõsen impresszív adatok, nem tartom õket elképzelhetetlennek.

Ja igen, felmerül a kérdés: ha ez az olcsóbbik, akkor mit tudhat a drágábbik?
A ClawHammeren? Miért ne? Ha jól emlékszem, ez lesz az olcsóbbik változat :D

Unatkozó rendszergazdák meg mindig akadnak ;)
A Cebiten nyugodtan ment neki mindketto egyidoben.
Ha mar ott bemertek mutatni a sajto elott valszeg eleg magabiztosak.

Rive:Igen en is lattam a kepet... eleg elgondolkodtato, mind az eredmeny, mind a sebesseg amin ezt produkalta.

Mindenesetre amit a Doom3mal kapcsolatban mondtam fenntartom.Nem valoszinu (foleg az ara miatt), hogy ezen sokan fognak doomozni.

http://www.tecchannel.de/hardware/936/index.html
Aki jáccani akar, az úgy is minimum egy szerverkategoriás gépet rak össze.

de lehet majd doom3mat is jatszani vele...

Doom 3 dedicated server! ;)))
Ez szerverprocessor... nem valoszinu, hogy sok koze lesz a Doom3hoz...

Nem ez lesz a minimum config a Doom3-hoz??? :)))
és még a kép is milyen hatásos, nem?..... :)
Pheel
De legalább hangzatos meg minden :)
Oktogon is lesz?

Tomcat.no1
Egyetértek az elöttem szólóval...
AMD-t komálom, de azt ami itt le lett írva az csak blabla...
Teszteket szeretnék én is látni
Ha az Itanium 2 is ojan lesz mint az elõzõ akkor az AMD-nek jó eséje van.
Hajrá AMD