29
  • Rive
    Nemigen tudok én efféléket...
    Néhány fejlesztői rendszert szétküldtek: Európának is jutott egy példány, pl. :D
  • Rive
    1. Egy tömeggyártásba került procit már valóban nehezebb azonosítani, bár egy utólag beégethető ROM-ot megvalósítani nem nehéz: az Intel csinált már sorozatszámmal ellátott procit. A tesztrendszerekre viszont nem merném rámondani, hogy tiszták...
    Pláne az alaplapokra, pontosabban az alaplapokba belepakolt BIOS-ra: azok ugyanis a sorozatgyártásba került példányokban is azonosítóval vannak ellátva.
    2. Nézd meg a levélcímemet, az adataimnál.
  • mir
    az ellenőrzőkód valószínűleg valamilyen szinten azonosítja a procit is, de sztem bőven többet gyártanak 1 prociból, mint amekkora az ellenőrzőkód, aminek ráadásul tartalmaznia kell a stepping, family, model adatokat is, illetve kell benne lenie véletlenszerű résznek is. asszem.
    akkor hol dolgozol?
  • Rive
    Ha én csinálnék egy ilyen ellenőrző-kódot, akkor pl. a BIOS, VGA-BIOS ID-stringből is raknák bele valami hash-ot.
    Ha én csináltam volna a tesztalaplapokat, akkor az ID stringje mindegyiknek más-más lett volna...

Magyarán: nem vagyok benne biztos, hogy az a bizonyos ellenőrzőkód, valamilyen jól kódolt formában, nem teszi-e azonosíthatóvá magát a gépet is, nemcsak az eredményeket. Úgy gondolom, effélék nem csak nekem jutnak eszembe ;)

Nem az IBM-nél dolgozom.
  • mir
    rive: te véletlenül nem az IBMnél dolgozol?
  • mir
    akkor talán mégsem magas...
  • mir
    és akkor mi értelme kivágni az ellenőrzőkódot? ez nekem magas: ah kivágják az ellenőrzőkódot, aztmondhatják a bíróságon, hogy kamuztak?
  • Rive
    Mint kiderülőben van, az ellenőrzőkód kivágásának az oka valószínűleg a retorzióktól való félelem. Ugyanis az említett teszt közlése egyértelműen az NDA megszegését jelenti - nyomozás folyamatban, bár, úgy tudom, feljelentés még nem történt.
  • mir
    amit azt a HWSW olvasók mind tudhatják(én is onnan tudom, nekem sosem tűnt vlna fel...)
    tehát a kép 1 digitákis fényképezővel lett csinálva, ennek köszönhetően nagyon könnyen észrevehető a jobb alsó sarokban az ellenőrzőkód kivágásának a helye, így a kép hitelessége kétségessé valik.

egyébként valóban meglheteősen impresszív adatok, nem tartom őket elképzelhetetlennek.
  • Rive
    Ja igen, felmerül a kérdés: ha ez az olcsóbbik, akkor mit tudhat a drágábbik?
  • Rive
    A ClawHammeren? Miért ne? Ha jól emlékszem, ez lesz az olcsóbbik változat :D

Unatkozó rendszergazdák meg mindig akadnak ;)
  • Supergamer_real
    A Cebiten nyugodtan ment neki mindketto egyidoben.
    Ha mar ott bemertek mutatni a sajto elott valszeg eleg magabiztosak.

Rive:Igen en is lattam a kepet... eleg elgondolkodtato, mind az eredmeny, mind a sebesseg amin ezt produkalta.

Mindenesetre amit a Doom3mal kapcsolatban mondtam fenntartom.Nem valoszinu (foleg az ara miatt), hogy ezen sokan fognak doomozni.
  • Rive
    http://www.tecchannel.de/hardware/936/index.html
  • Rive
  • Gabest
    Aki jáccani akar, az úgy is minimum egy szerverkategoriás gépet rak össze.
  • Yeti
    de lehet majd doom3mat is jatszani vele...
  • Tompi
    Doom 3 dedicated server! ;)))
  • Supergamer_real
    Ez szerverprocessor... nem valoszinu, hogy sok koze lesz a Doom3hoz...
  • Tompi
    Nem ez lesz a minimum config a Doom3-hoz??? :)))
  • H3Lc2Y
    és még a kép is milyen hatásos, nem?..... :)
  • Pheel
    De legalább hangzatos meg minden :)
  • Gabest
    Oktogon is lesz?
  • Tomcat.no1
    Egyetértek az elöttem szólóval...
    AMD-t komálom, de azt ami itt le lett írva az csak blabla...
    Teszteket szeretnék én is látni
  • Bekomman
    Ha az Itanium 2 is ojan lesz mint az előző akkor az AMD-nek jó eséje van.
  • Bekomman
    Hajrá AMD