1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • Bitke
    Sziasztok !

Van egy eladó Samsung 80GB (7200rpm/2M/PATA) bontatlan új winchesterem . Ha valakinek kell akkor írjon privit árral . Képet tudok küldeni , ha kell . Eladás oka nagyobb kapacitásut kaptam .
  • hungaro
    szia,jobb gomb formázás,szivessen
  • volfika
    Szasztok!
    Winyohoz keresek törlö progit.Hol tudnám letölteni?
    A segitséget elöre is köszi!!!
  • csocsesz90
    sziasztok!

az lenne a problémám, hogy tegnap a 120gigás vinyómat kiszedtem és betettem egy másikat próbaképpen, na most amikor vissza akartam tenni a 120ast, akkor fel sem áll az XP, hanem lefagy, ha kiveszem a 120as vinyót, akkor simán elindul. Persze van még benne egy 80gigás, azon van az op.rendszer. Mi lehet ennek az oka, hogy lefagy? mindent ugyanúgy dugtam vissza, ahogy széthúztam.

Előre is köszönöm.
  • Frigetrus
    pontosítok Samsung HD403LJ
  • Frigetrus
    nah ide is beírom:
    Hy! Lenne valakinek ötlete arra, hogy mi lehet a gond akkor, hogyha újratelepítem a windows-t akkor miért szál el a 400gigás satás vinyómról a partíció? Van egy 80 gigás Maxtor vinyóm sima ide-s, és van egy 400gigás Samsung-om satás. Nos mindig a Maxtoron van a rendszer, és mindig is arra telepítem, de mindig eltűnik a partíció a Samsungról. eddig mázlim volt mert csak image-ek tűntek el róla, az is max 30 giga...
    úgy történik az egész folyamat, hogy betölt a windows telepítő, kiírja mind2 vinyómat, és hogy mennyi hely van rajtuk stb (itt még nincs semmi gond)... ezután kiválasztom hogy a sima ide-s vinyóra telepítse a windowst, ezt meg is csinálja, majd mikor kiírja hogy a számítógép újraindul 15 sec-múlva, akkor rendesen újra is indul majd ezután jönnek a gondok úgy, hogy újra cd-ről kezd el tölteni a gép, és újra betölti a telpítőt, deh ott már csak az ide-s vinyónak van meg az ntfs fájrendszere , a másikhoz kiírja hogy nincs fájlrendszer(most pontosan nemtom hogy mit), azaz nincs particionálva, és innentől ugrottak a satás vinyó adatai... Rossz a vinyó? egyébként ez egy Samsung HD401LJ 400gigás.. thx
  • audi001
    Hi!
    Van egy: 120Gb IDE winchesterem
    Ez ugye már nem jó az mostani gépekbe?(ausu p5kc lap)
  • cicai
    Sziasztok!
    Van valakinek otthon elfekvőben és egyben eladó akár rossz Samsung 400 HD LJ típusú Vinyója?
    Vevő lennék rá.
    Köszi szépen.

• CzGobe
    particióról másik particióra csak másolni szokott a win, nem áthelyezni...
  • bakvarnyu
    Mi történhet olyankor ha átmozgatok egyik particiorol a masikra cuccot és nem szabadul fel a helye? Átküldtem vagy 5 gigát és még mndig csak 500 mega szabad hely van
  • szakacszoli
    Sziasztok!
    Keresek egy Seagate barracuda 7200.7 200 Gbytes winyo panelt (nyáklapot).
    Az adatokat le tudtam menteni egy barátomnak az ugyanilyen paneljával A mobilrack zárlata miatt egy kütyü elszállt és bedöglött a
    masina. Ha tud valaki segiteni jellezze!
  • BlastR
    Hali az alaplapomon csak sata csatlakozo van egy IDE is van de az kell az iromnak.Nem szeretnék egyenlöre venni satás vinyót.Egy sima 80-as maxtorom van .Kérdés: Lehet valamilyen csatlakozót kapni ami átalakitja satás csatlakozora?Remélem értitek :)
  • MaSzKa
    ha adatokta akarsz visszaállítan akkor: Kürt KFT.

ha nem akkor MÉH telep vagy újrahasznosítás
  • hunzoly
    Sziasztok.
    Van egy hordozható hdd-m, leesett többször, most nem tudja olvasni a gép.
    Tudnátok mondani valamilyen technikát/módszert amivel tudná olvasni vagy dobhatom ki?
    Az adatok nem fontosak lényeg hogy tudja olvasni a gép.
    Előre köszönöm a válaszokat.
  • sanko72
    Sziasztok!Nekem van egy 40 gigás vinyóm , amit a fat32-ből, ntfes-be formáztam, és ott maradt egy 8 mega nem patrícionált terület. Amit nem tudok formázni! LÉGYSZI SEGÍTSETEK? ADJATOK TANÁCSOT, HOGYAN KELL ELTÜNTETNI VAGY MILYEN PROGRAMOT KÉNE HOZZÁ HASZNÁLNI...
    előre is köszönöm
  • hungaro
    hát lehet,ilyennel még sajnos nem nagyon találkoztam
  • Scarecrow
    Igen van mellette egy 40gigás ide-s Maxtorom.Akkor lett rossz a Samsung amikor erről akartam rá másolni fájlokat.Lehet hogy nem fér el egymás mellett a sata és az ide.
  • hungaro
    mert van másik vinyód is? vagy 2részre van osztva?
  • Scarecrow
    Akkor lett rossz a vinyó amikor az ide-s Maxtorról próbáltam átmásolni fájlokat a Samsungra.Nincsenek rajta rendszerfájlok.Szerintem rajta maradt valami a másolás után és ezt nem birja törölni.
  • hungaro
    azért nem formázza le mert azon vannak a rendszer fájlok,törölj le mindent olyan fájlt ami nem kell (a rendszer fájlokhoz ne nyúlj hozzá!!)egyenként és utánna telepítsd újra a winfost.(szerintem)
  • Scarecrow
    Sziasztok!Van egy 160gigás samsung vinyóm/sata/.Az a problémám hogy semmivel sem tudom leformázni.A bios egyszer felismeri egyszer nem.Szerintetek ez mitől lehet???Hibás a vinyó????Ha a windows telepitővel akarom formázni kifagy az egész gép.
  • hungaro
    ok,köszi szépen
  • Inquisitor
    Vagy meghalt a vinyó, vagy az abba menó táp/adatkábel, vagy valaki elállított valamit a Biosban (pl. raid) ami hatással van rá. Jelenleg a halott vinyó a valószínübb.
  • hungaro
    nem a vinyó hanem a flopi HELP,HELP
  • hungaro
    Sziasztok!be kapcsolom a gépet és memória vizsgálatot csinál és végezett és ezt írja ki: PRIMARY master hard disk fail,és nem megy tovább,nyomok F1-et akkor ezt írja ki: Disk Boot failure,Insert System disk and Press enter,nyomok egy entert és el kezd érdekes hangot adni a vinyó utánna ugyan ez jön vissza,vajon vinyó hiba? sürgős lenne a válasz,előre is köszi!
  • The Garrett
    betettem már a !!!SEGÍTSÉG!!! :D topikba is, de szerintem ott csak el fog kallódni, tehát:

Tegnap miközben képeket retusáltam (elég nagy méretű képek, erősen memória / swapfile igényes dologra kell gondolni) egyszercsak nagyon belassult a gép, aztán újraindult. Ezt eljátszotta egymás után 3-4x: elindítom a programot, fut egy darabig, rebootol a gép. Aztán már a windows magától is összeomlott indítás után néhány percel. Az egyetlen dolog amivel életre tudtam kelteni a gépet, az safe mode + rendszervisszaállítás volt.
    A stabli rendszeren elkezdtem menteni a menthetőt, és mikor azokat a képeket akarom másolni ahol a hiba először jelentkezett, a gép mindig ujraindul.
    Lefuttattam scandisket / töredezettségmentesítőt / vírusirtót a meghajtón, de egyik sem talált hibát.

Mi okozhatja ezt a jelenséget? :S

** azóta minden file -t le tudtam menteni a vinyóról, tehát kezdem nemérteni mi lehet/ett a baj...** viszont addig nem merem használni azt a partíciót, amig nem jövök rá ^^
  • volfika
    Szia Pokmalacka!

Segits nekem légyszives abban,hogy a winyomat teljesen letudnám törölni mindent nullára leirnád nekem légyszi???? A segitséedet elöre is köszönöm!
  • Pókmalac
    törlendö mappára vagy fájlra katt--->jobb gomb-->törlés--->lomtárba--->lomtár üritése

• volfika
    Hello Mindenkinek!

Segitséget kérnék még pedig az,hogy hogyan tudnám a winyon lévö dolgokat törölni ezt a problémát hogyan lehetne orvosolni? a segitséget elöre is köszönöm!!
  • Calver
    akkor már low level formatot nyomj, az mindent eltüntet a vinyóról.
  • kdandras
    igen, megnéztem az Acronic-cal, nincs semmi rejtett, nem particionált terület. lehet, h a téli szünetben lesz egy format C:
    :-)
    thx
  • Calver
    sg-n tilos a warez, csak ezért mondtam
  • Bakka
    Na nemmsokara kiprobalom...
    Miert baj az ha toled tudom?!
  • Calver
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1023217425&no=1551]#1551-es hozzászólásban[/URL] megtalálod amit keresel
    (nem tőlem tudod )
  • Bakka
    Sziasztok!

Mar lehet van ilyen hozzaszolas, de irto surgos, es nagyon para a helyzet!
    A winyo particioja linux particionalo kozben valamifele baki miatt, RAW-lett a Windows szerint, adatok sehol!
    Recovery programok nemelyike szerint NTFS vagy EXT3. Ezek kozul pl. Zero Assumption Recovery is latja a fileokat! Az a baj, hogy ezekhez en shol nem talalok serialt es nem is merem mindegyiket hasznalni!
    A kerdes tehat, mi az a modszer amivel ezeket az adatokat visszanyerhetem, vagy melyik az a progi amelyik biztsan full verzioban mukodik!?
    Nagyon koszi!
  • Calver
    ööö... passz h hogy tudod törölni visszaállítási pontokat, olyan win-t használok amiben benne sincs ez a funkció. de emlékeim szerint sajátgép -> tulajdonságok, és ott lesz vmi.
    Acronissal azt is megnézted h nincs-e rejtett partíció/partícionálatlan terület?
  • kdandras
    OK, resp, thx.
    miamanó az omfg??
    Acronic-ot letöltöttem, no defect-azaz nincs bad sector...
    visszaállítási pontokat (felesleget) hol tom törölni?
  • Calver
    omfg. ezért nem értettem h mit írtál nekem és miért
    az #1659-es hozzászólásban válaszoltam az #1651-esre, te meg azt hitted a tiedre írtam oké, laza.

de hogy válaszoljak az #1658-ra:
    nézd meg Acronis Disk Directorral, lehet h van olyan rész ami nincs partícionálva, esetleg van egy rejtett partíciód. de akár benyomhatod h lásd rejtett fájlokat, bár nehezen de összejöhet 11 GB-nyi rendszer fájl is (virtuális memória, visszaállítási pont, stb)
    vagy... írj ki mindent pár dvd-re, és használd a low level format csodáját, majd partícionáld a teljesen üres vinyót ahogy akarod. egy ilyen kicsi vinyónál nem olyan hatalmas érvágás.
  • kdandras
    Köszönöm Calver, ezt kérdeztem én is lejjebb..
  • Calver
    olvass vissza, valahol lejjebb leírtam kifejtve, Partition Table Doctorral megnézed, Acronis Disk Directorral pedig simán külön particióba pakolod a bad sectoros részeket...