1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • MM2
    aha xD
    próbáld meg egy másik winyóval, aztán ha az is azt csinálja, akkor nem tom xD
  • SeriusLame
    hi! elég furcsa dolgokat!
    A vinyot kettéosztottam 2 partíciciora:
    a c:/ lett egy 200 gigas tarolasra,
    a d:/ pedig a windoznak
    Felraktam a Tomb raider legend-et a c-re és töbszor lefagyott, azt hittem azér mer d-n tárolja a mentéseket: átraktam a d-re de ott is fagy :S
    nyomtam egy rebootot, erre eltunt egy teljes installalt jatek a c-rol,
    a GTA san andreas :S
    1szeruen letörlödött, csak a parancsikonja maradt :s

szal ieneket muvel
    wtf
  • MM2
    pl milyen furcsa dolgokat műveL?
  • SeriusLame
    sziasztok!
    Valaki tudna mondani valami jot/rosszat a Western Digital nevu gyártorol ?
    Egy 240 gigás merevlemezt vettem toluk 16 mb cache -val, és elég furcsa dolgokat művel!
    Valaki egy kis infot plz!
  • mrzed001
    Ezeket az infókat a wincsibe épített SMART adja vissza, és az néha hazudik (néha meg nincs teljesen implementálva a progikban).
    Én HDD Life-ot próbáltam, 1-2 alkalommal az is kapott vissza hülyeségeket, de egyébként elég jól szuperál (szóval nem kell megijedni, még nincs veszve a vincsi)
    SATA-ra működik, talán még SCSI-re is, de a RAID tömbökkel nem tud kezdeni semmit. Esetleg valaki ismer progit ami a RAID vezérlőtől is beszedi rendesen a SMART infókat ?
  • MM2
    ezt honnan szedted le ezt a HDTune-t?
  • Totya77
    HDTune azt irja nincs hiba...ezt nem értem
  • MM2
    a gyártó oldalán keress bad sector javító progit, vagy a googléba
    de garanciás? mert ha igen akkor cserélni kell kifele
    mert a bad sector a winyó halálának első jele.
  • Totya77
    kiirja a hómérsékletet és a winchester állapotát meg hogy elvileg mennyi a kb hátralevő ideje a vinyónak (hogy miből azt nemtudom)
    de már csak 60 napot ir a többi vinyóm meg tökéletesen megyeget.
    Nem kattog semmit nem csinált. A naplófájlba meg azt irta hogy megromlott a vinyó állapot és hogy mely szektorok rosszak 16-25,25-29
    meg ilyesmiket.
    Igazából csak a hőmérséklet miatt használom a sentinelt.
    Remélem megtudom menteni nincs kedvem szöszmötölni,(újvinyó-adatle-win fel adat vissza .
    Ha esetleg elindul a windows akkor nemlehet valahogy letiltani hogy a hibás szektorokat ne használja?
    Esetleg ugy hogy a windowsom is megmaradjon???
  • MM2
    szia!
    hogy leesett 21 % ra? mármint hogy?
  • Totya77
    Szisaztok!

Nekem egy 320 satás samsungom van májusban lett véve HD Sentinellel figyelem hütve vannak most olyan 21 fok kürül szokott lenni nyáron se ment 35 fölé .Tehát 2 honappal a berakás után 71% esett le az állapota
    tegnap meg gondolt 1et és 21% ra esett le.
    Ma hivott Fater hogy nem bootol a masina.mitől szarik be egy 8 hónapos vinyo?
    Remélem letudom szedegetni az adatokat csak ahhoz kéne még egy vincsi :P
    vagy csak ujrarakom a wint hátha jo lesz.
    Ha esetleg megvan és letudom menteni akkor használjam tovább vagy vigyem vissza és mondjam hogy b@sz@kszik?Meg hogy a Sentinel 21% ra irta?
    Vagy használjam amig megdöglik?
  • MM2
    érdemes azért egy 400 gb-os winyóra hűtést rakni!
  • MM2
    ugye még nem telt le a garancia róla? mert ha nem akkor cseréltesd ki vagy kérdezd meg tőlük mi lehet a baja.
  • MM2
    az alaplap lehet hibás, vagy a táp. próbáld ki elsőnek egy másik táppal, aztán meg egy másik alaplappal. de vigyázz! mert ha a satas winyót rakod be, ami nem azon az új alaplapon lett telepítve kék halállal összeomlik a rendszer.
  • tmisi
    Én úgy tudom a déli hídban van a SATA vezérlés (de RAID chip van külön).
    Nem kap tápot? Meg sem nyikkan? Fel sem pörög? Mert akkor tényleg nem. Igaz, ha a 12V megvan, akkor pörög, max az elektronika nem megy (ahhoz az 5 vagy a 3.3V kell, nem tom pontosan).

• grebber
    3 év gar van rá kb fél éve használom.Nincs hűtés soha nem volt 1 vinyomon se.
  • emery01
    köszi, kipróbáltam sajnos nem jött be. Az a baj hogy bootolásnál nem kap tápot a vinyó (csak sata.s vinyónál csinálja ezt a hibát)és igy nem látja az alaplap. próbáltam másik sata -s vinyót de azzal is azt csinálja. Az alaplapon a sata-nak van külön chip vezérlése? mert ha igen az alaplapon van a hiba szerintem. Más ötlet esetleg.
  • MM2
    szia!
    próbáld ki úgy, hogy tegyél be elsőnek egy winyót, amiről bootolni tudsz, és másodikknt tedd be a SATA-s winyót! próbáld ki! hátha sikerül ;)
  • MM2
    amúgy hűtés van rajta??? mert az megnöveli az élettartalmát! nekem egy 80 gb-os winyóm van, ami néha kattog, és ki kellett cserélni. hány éves a winyód? garanciád van rá?
  • emery01
    Hello! Problémám a következő, a sata vinyóm behalt az új meg bootolásnál nem indul el,(más gépen tökéletesen müködik) csak akkor ha többszöri resetelést végzek.(Kb. 20ms múlva kap tápot bekapcsolás után)a kábeleket és a tápot is kicseréltem. (Ha Pata-s vinyót rakok nincs gond.) Mi lehet a próbléma?
  • grebber
    Samsuns 400Gb-os Satás.
    De nem mindig csinálja csak ha nagyon vinyó igényes a művelet.Csippan vagy nemtom mit lehetne rá mondani.
  • MM2
    nyikorog? XD az komoly!
    típust nem tudsz mondani? akkor talán többet tudok mondani!
  • grebber
    Lehet hogy haldoklik a vinyom??

Ha pl nagyobb mappákra space-t nyomok a total commanderben akkor ugye elkezd dolgozni a vinyó mint az állat hogy kiirja mennyit foglal az adott mappa.
    Meg ha pl nagyobb állományú könyvtárakat törlök akkor is.

A baj hogy ezen müveletek közben nyikorog a vinyo!!!!!!!!
    Ez mitől lehet kezd behalni ?
  • MM2
    hello!
    igen érnek valamit! hűti a panelt XD
    de sz.tem meghossszítja az élettartalmát. hát nézd meg: van amikor a winyó 40 fokos! és azt csak kéne hűteni, ha pl nem akarod hogy elfüstöljön. de ez nem biztos hogy így van xD
  • jupa
    Hali!
    Bár nem teljesen ide tartozik de...
    Érnek valamit hdd coolerek(pl élettartam)?
    Gondolok én ilyenre:
    http://www.users.hu/termekek/7861/Coolink+HDD+Cooler+HD801L

• MM2
    még megnézem a windows xp partícionálasakor remélem 80 gb-ot ismer fel.
  • MM2
    na hellÓ!
    a Winyó már nem kattog!
    de viszont a 80 bg-ból 31.4 gb-ot ismer fel!
  • MM2
    természetesen a legutolsó variációt a satás winyó nélkül próbáld meg ! :D
  • MM2
    szia!
    próbáltad már a biosba kilőni a satás winyót? ha nem akkor csináld meg azt is. és ha nem segít, akkor nézd meg hogy nem a satás-e a fő winyó, és próbáld meg leformázni.
    ha asse megy, akkor távolítds el az eszközkezelőből a satás winyót, ha assem megy akkor windows xp újrahúzást próbáld meg.
  • MM2
    MaXtor DiamondMax Plus 9 80GB ATA/ 133 HDD
    Kattogó hangot ad ki! Ez bad sectort jelent nem? Hogyan javítható? vagy mi a baja? Lécci segítsetek
  • MM2
    pls help!
  • MM2
    A winyó típusa: MaXtor DiamondMax Plus 9 80GB ATA/ 133 HDD
  • MM2
    szia!
    akkor vehetek egy új tápot?
    És mivel javítható a bad sector?
  • biomage
    nekem ugy tünik a táp nem birja :)
  • MM2
    Lécci segítsetek! Nagyon megköszönném!
  • MM2
    Ugyanehez még: valamikor szépen kiadja + bevolvassa gyönyörűen a cd-t, de valamikor még lusta kiadni is és bennemarad, ki kell piszkálni. Világít a ledje, de viszont már olyan mintha nem kapna áramot és nem megy befele, se kifele, akkor amikor tűvel kipiszkáltam.
  • MM2
    Sziasztok!
    Én értek a gépekhez, de viszont most elakadtam... Tudna valaki segíteni?
    A probléma: van nekem egy winchesterem Maxtor DiamondMax Plus 9 80GB ATA/133 HDD-m. 1 éves, és a múltkor el kezdett kattogni, amikor egy bizonyos helyre ért. Ezek szerint bad sectoros. Valaki tudna segíteni, hogy hogy javítható a bad sector?
    A táp kb 7 éves, és szerintetek azt kellene lecserélni? mert kicseréltük egy 160gb-osra, de most meghalt volna a cd író?
    Amikor a gép bekapcsol, rendben működik meg minden, de viszont a cd-t már nem adja ki, és valamikor a windows se ismeri fel. Amikor meg nem jön be a gépen semmi, de megy ugyanúgy, akkor szépen kiadja a cd-t. Nem tudja valaki mi lehet a baj? Vajon kell venni egy új tápot?
    Köszönöm: MM2
  • Merdzso
    Hello!
    Lenne egy komoly problémám, azért gopndolom hoyg komoly mer értek azért a gépekhez de számomra ez sokk. Szoval 2vinyó van a gépben (sata/ide). Mind a kettő formattálva lett. Majd egyszer csak beszart a sata kattog meg minden. Viszont ha kiveszem akkor nltdr hibát észlel és nem indul a xp pedig nem is erre a vinyóra van felrakva. ha nem veszem ki hanem hagyom benn , viszont rákötök egy másik ide vinyóót a gépre emellé a kettő mellé akkor nem talál boot ot és azt kéri telepítsem újra a win t. Tehát most működik egy 80gigás vinyóm, van egy halott sata ami nem engedi magát likvidálni és van egy másik ide amit nem enged a gép rádugni.
    Ha valakinek van valami ötlete kérem írjon. köszi!
  • sgt anderson
    Helló!
    Van egy SAMSUNG HD161HJ vinyóm, ami tegnap gondolta azt, hogy engem nem kell többet használni, és elfüstölt (szó szerint).
    A kérdésem: Van valakinek egy ugyan ilyen típusú winchestere, mint az enyém? Ami rossz, de a panellel nincs baj? (vagyis rendesen bekapcsol vele a gép, csak mondjuk nem lehet rátenni a win-t, vagy egyéb ilyen jellegű hibája van) Ha van olyan és nélkülözni tudja vki, az szóljon! PLZ HELP ME!!
    Segítségeteket előre is kössz!
  • Peetboy
    Sziasztok! Boldok Karácsonyt Mindenkinek!

A gondom a következő:
    Mivel a winyóm berakása más gépébe által megkergült a winyóm, UTÁNA nem indult el a Windows nálam. A gépembe tettem még 1 kölcsönkért winyót,ami régi 20 gigás, kicsit zajos(amin nincs rendszer).
    Mellette az én 80-as winyómról ment a Windows. (Mert mégis elindult Slaven)
    Pár óra után egyszer csak katakolás hallatszott ki az egyik winyóból. Meg leállt a winyó+ újra indult. Addig nem is tudtam mozgatni az egeret.
    Aztán be is fagyott az egész. Lekapcsoltam a gépet.
    Lehúztam a másik régi 20-as winyót. Újrainditottam és azóta minden rendben megy.

Kérdésem az lenne szerintetek lehetséges,hogy a másik 20-as filmes winyó(amin rendszer nincs) katakolásától fagyott meg a windowsom???
    Vagy az én winyóm katakolt és attól fagyott meg a gépem????

Sürgős lenne!!! Mert ha az enyémn, akkor mindent ki kell irnom dvd-kre.

Ui.: Szerencsére most még jól müködik a winyóm.