1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • sgt anderson
    sztem a vinyód hátulján vmelyik jumpert le kell szedni, emrt az korlátozza le 131GB-ra
  • davidka003
    Milyen oprendszered van? Ha XP akkor frissíts minimum SP2-re.
  • Mr FireFox
    Üdv!
    nekem egy olyan problémám van a vinyómmal, hogy a 250Gb-ból csak 131Gb-ot ismer fel. ez mitől lehet?
    Előre is köszönöm a választ!
  • PLackó
    Üdv!
    Adott:
    1db Samsung Sata 750Gb
    1db Seagate Sata 320Gb
    1db Samsung Pata 160Gb vinyó.
    Ha a két Sata-s van a gépemben akkor nincs probléma, viszont ha bekötöm a harmadik, pata-sat is akkor jelentősen megnő a gép ki/be kapcsolási ideje.
    Meg lehet valahogyan ezt oldani?
    Kb. 1 percel bootol be tovább, és kb 2 percel tovább lép ki.
  • tmisi
    1. Milyen 500 gigásat vettél? Márka/típus?
    2. Táp milyen?
  • alebardo
    Kösz szépen a reagálást! Azóta annyit haléadt "előre" az ügy hogy teljesen kipurcant a vinyó! Szervíz!
  • pacclacc
    Vettem egy vinyot 500 Gbosat, egyik pillanatrol a másikra kékhalál, utána meg se tudtam formázni:S Kaptam másikat, mivel garis volt. Közbe vettem egy uj gépet alaplap, proci, TÁP, winyot betettem és lám másfél hét mulva az is ugyanugy meghalt (kékhalál) formázásnál csak ugy megált x%nál! Nem tudom mi lehet a gond :S régi gépem is megevett egy zsir uj winyot, meg az uj is! Megint várom a cserét, addig biztonság kedvért vettem 1 250 GBosat lassan 1 hete birja :D
  • tmisi
    Próbáld frissíteni a drivert. Ha nem jön be lehet kipurcant valami az elektronikáján. + Próbáld meg másik USB dugaljban.
  • tmisi
    Én kontakthibára gyanakszom, működés közben nem áll le?
    Vagy már döglődik szegény, azért kapcsol későn, ajánlott a SMART-ot megnézni pl. Everesttel.
  • alebardo
    Hello! Szintén sata vinyó, külső házban, usb-n, hónapokig kifogástalanul működik, majd egyik pillanatról a másikra a gép nem látja. Vezetékek jók, a vinyó pörög, csak épp nem tudok vele semmit csinálni. Van tippetek mi lehet ez? Kösz!
  • Lados
    Adott egy 500-as sata vinyó egy külső házban, usb-n. Fel se pörög induláskor, csak egy halk ütemes kattogó hangot ad. Pár perc után felpörög, innentől kezdve működik. Újraindításkor ugyanezt eljátsza. Másik külső házam nincs, a vinyót gépbe rakva nem tudom kipróbálni.
    Mi a véleményetek, mi a baj ?
  • sgt anderson
    sikerült találnod elektronikát? :S
  • karpatia85
    Hát azért köszönöm, próbálkozom tovább akkor :(
  • sgt anderson
    Hát itt szerintem nem fogsz elektronikára találni. Én már egy hónapja keresek SAMSUNG HD161HJ-hez elektronikát, de semmi, ugyhogy társak vagyunk, sajnos. MaSzKa ajánlott egy oldalt nekem, ahol nekem nem volt cucc, de te lehet h találsz a tiedhez. Az oldal pedig: itt van
    Ha esetleg valahol találsz elektronikát a vinyódhoz ,akkor lécci jelezz már nekem is, hátha jut nekem is onnan, ahonnan neked lett.
  • karpatia85
    SEGÍTSÉG !!!!
    Tönkrement a vinyóm elektronikája és nagyon kellenek a rajta lévő adatok.
    Úgyhogy ugyanolyat keresek, lehet bad sectoros is.
    Leírtam minden feliratot amit találtam rajta.

Samsung SP0802N
    E-H011-03-1487(B)

2004.05 havi
    Vonalkód P/N: 0821J1FX504515
    S/N: S00JJ10X569947

A mechanikán: P80VE1-1
    a közepén: 40419BD
    P80VE JVC

Az elektronikán:
    BF41-00080A
    Chip: 88i6522-LG0
    FF48731.3
    0414 A3P
    vonalkód: P8CDX543B40246

Akármilyen megoldás érdekel. Fizetek azért is ha csak kölcsönbe adja valaki.
    Köszönöm előre is a segítséget. Tényleg nagyon fontos lenne.

Privát Üzi vagy +36702192744
  • Solten
    Szia. Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> számítógép-kezelés -> lemezkezelés
  • menyasszony
    Sziasztok!

Most vettem egy új winyót (csak az érdekesség kedvéért a 160GB-os Samsungom mellé egy 320GB-os Seagate-et, úgyhogy üdv borix :D) és nem vagyok tisztában a teendőkkel teljesen, mert ilyet már rég nem csináltam.
    Szóval partícionálni szeretném a Seagate-et, de nem tudom, hogy ennek mi a legegyszerűbb módja meg, hogy ezt lehet-e Windows alatt vagy nem, szóval hogy megy ez?
  • borix
    Üdv.
    Van 1 samsung 160Gb és 1 Seagate 320Gb vinyóm.
    HDDlife Pro a samsumg-ra azt írja hogy kiválló a seagate pedig 18%.

Hard Disk Sentinel a samsungra azt írja hogy 66% és van 56 gyenge szektor a segate pedig kiválló.

Lehet ezeknek a progiknak hinni?Úgy tudom a smart ellenőrzés mégy gyerek cipőben jár.
  • biomage
    Hali
    Tud valaki mondani olyan programot amivel megtudom nézni épp mi használja a vinyot?
    mostanában valami nagyon olvas vagy ir valamelyik vinyomra és elég erösen, biztos nem virus bár kitudja, lehet hogy nem látja a NOD32 meg az AD aware meg a Spybot
  • tpeterka
    Hali. Már a samsung vinyóm 1 éve minimum megvan de nem tulajdonitottam nagy jelentőséget annak hogy ilyen kaparó hangot ad ki mikor másolok vagy valamit csinálok a gépen. (ha nemcsinálok semmit akkor is vagy 5 mp-ként bekapar párat) Megszoktam és valahogy nem zavart. De most már kiváncsiságból gondoltam hogy utánanézek a neten hogy másnak is ilyen-e de ahogy néztem mindenki aztirja hogy alig hallani hogy megy a vinyó. Akkor ennek a kaparásnak most nem kéne lennie?
  • sgt anderson
    Üdv mindenkinek!
    Nekem is hasonló gondom lenne, mint Mersh-nek a #1456. kommentben, azzal a különbséggel, hogy nekem egy SAMSUNG HD161HJ 160GB-s SATA2-s vinyóm van, aminek a nyákján elfüstölt egy ilyen kis fekete valami a tápcsati alatt és szeretnék szerezni egy másik nyákot. Esetleg vkinek ilyen modelljelzésű rossz vinyója? Vagy bontó, vagy valami más ötlete?
  • peetfire
    Sziasztok!Szeretnék venni 320 Gb-os ULTRA-ATA133-as vinyót...és csak az lenne a kérdésem,hogy használhatok U-ATA 100-ast is?Előre is köszi :)
  • Calver
    Partition Table Doctor-ral tudod feltérképezni.
    van egy program amivel javítani is tudod... de perpill nem jut eszembe a neve, sry, olvass vissza, valahol biztos leírtam
    low level formattal gondom még nem volt, ha el akarod nyomni powermax nevű programot használd maxtor vinyóhoz.
  • DjPremier
    Ha van már bad sector abbol csak több lesz.Vannak teszt progik,de nem hiszem hogy pontosan mutatnák.Hard.Disk.Sentinel.PROFESSIONAL.v2.40-tRUE,HD.Tune.Pro.v3.00.WinAll.Cracked-iND.
    Megprobálhatsz,de sok értelme nincsen én is hasonlo cipöben járok.Maxtor meg alapbol nem az a hü,de legjobb ne vedd sértésnek.

Mélyformázás tipp.
  • Yani70
    Sziasztok!

Van egy bad szektoros vinyóm. Szeretném úgy partícionálni, hogy a hibás részek kis ráhagyással ne kerüljenek egy partícióba sem. Ehez azonban tudnom kellene pontosan mely partíciók hibásak. Milyen programmal tudnám feltérképezni a vinyót a bad szektorokról? Illetve érdemes-e mélyformázást végrehajtani? Egy Maxtor 6Y060L0 vinyóról van szó, de én a maxtor oldalán nem találtam mélyformázó programot.
    Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv, Yani
  • mcdrusza
    megoldódott
  • mcdrusza
    Hello
    Nemrég vettem egy 500gbos winchestert.
    Segítséget szeretnék kérni hogy milyen kábel kell hozzá? sata kábel? Sima hdd kábelhez kell sata átalakító? Még a tápra se tudtam rákötni, nincsen rajta olyan csatlakozó. Ehhez is gondolom valamilyen átalakító kell.
  • Rodman6
    Dögledezik a winchesterem. Az XP már be sem boot-ol. Még megjelenik a Logó nagyon halványan, hallani ahogy szenved a vinyó, de két perc elteltével kattan egyet és akkor elkezdi tölteni. Egy ideig jó utánna hirtelen megáll a nyíl vele együtt minden és jöhet egy restart. Felraktam a Hard Disk Sentinel progit, be is jött a számításom, szép vörössel kiírta hogy dobhatom ki a kukába, 0%-os a vinyó. Szerencsére a másik 500GB-os zöld 100%-on van, de az alaplapom nem igazán szeret sata-ról bootoltatni.
  • nyullabsheriff
    Megmondom őszintén ilyen fura dolgokkal még nem dolgoztam:D Először én azt ajánlom hogy a SATA-a vinyón legyen mindig a Windows.
    2. az össze partició egyberakása (80úgy meg 400amúgy)
    3. pl. 80 sima adathordozó 400ból 100(xp+játékok, hiddel majd itt lesznek nemsoká a bluray game-k) 300gb(290) üres helynek
    4. 80-290 páros full leformázás, 100-ás partíció rendszertelepítés
    5. ha sikerült nyertél ha nem akkor ha garis a Computer üzletbe:D
  • Frigetrus
    Nagyon régen kérdeztem, de tud valaki választ adni a gondomra? #1698 #1699
  • pauly
    Üdv!

Nem tudja valaki hogy miért lehet az hogy ha az egyik vinyót rákötöm a gépre,akkor eltelik vagy 20-30 mp is,mire továbbmegy a vinyó ellenőrzésnél,viszont ha már újraindítom a gépet,akkor gyorsan felismeri...mindig csak a bekapcsolásnál kinlódik ilyen sokat...próbáltam mobilerack nélkül is,de ugyanazt csinálja,és csak ezzel a vinyóval...
    Nem találkozott valaki ilyennel?

Előre is kösz!
  • Trisztin
    mobil winchesteremmel lenne probléma...
    Tegnapi rendszerújrarakás óta néha gondol egyet és leáll ( ennek egyértelműen "hangját adja") ... egyszerűen nem értem... 1,5évig gond nélkül müködött,mostmeg hirtelen használhatatlan ... (jelenleg a gépem nem is látja... )
    van valakinek ötlete mi lehet a probléma??vagy hogy lehetne orvosolni??
  • tmisi
    Tedd fel a legújabb ForceWare-t és DirectX-et. Oprendszer lemaradt a felsorolásból. 32 bites XP nem tud megcímezni 4 giga memóriát, max 3-at, de ettől még működnie kéne rendesen.
  • MasterJay
    sziasztok!
    Lenne egy problémám.
    Egy cégnél dolgozom mint informatikus.
    Vannak olyan vinyók amik tartalmaznak olyan adatokat amit jó lenne ha nem nagyon tudnának visszaállítni.
    Sok verziót hallottam már arról, hogy hányszor kell felülírni vagy formázi (mély) hogy ne lehessen visszaszedni adatot róla. Van aki azt mondja 1 is elég (kürt szakija), 3, 7. Akkor most mennyi?
    Jelenleg egy programot hsználok ami ingyenes (Eraser), ő valami szabványt használ az írásra US DoD5220.22-M amit utanáolvasás után az amcsi védelmi minisztérium is használ.
    Akkor most mi az igazság? Ki mit tud?
  • Madmano
    Szevasztok.Igazság szerint,nem tudom pontosan,mi a baj,de a winyóra gondolok....Előszőr is a gépezet:MSI K9N SLI alaplap,SamsungHD250HJ winyó, 4giga RAM(2X2Giga dualban),AMD X2 6000+-os proci,Gainward GeForce8800GT 512 VGA,Chieftech500w-os táp.Szóval.Crysis-nél,Mass Effect-nél de lehet,másnál is,most nem emlékszem pontosan.A lényeg,hogy mikor zárt helyen(pl a Crysis végén az anyahajón)kell mászkálni,akadozik néha a kép.Meglestem:ilyenkor vadul villog a winyó lámpája.Mi lehet a gond?Külső helyszíneken nincs gond.
  • gumci
    és nemtuttam de egy próbát megér..kiszedem..
  • gumci
    XD..aha..am 250gigás
  • MM2
    jah 20 mb/s
  • MM2
    20 megás a winyód? hány éves? tudtad hogy a mobil rack az kínozza a winyót?
  • gumci
    sziasztok!
    Az én problémám az lenne h a winchesterem 20megával darált majd másnap amikor másoltam 2mega fölé nem ment és ha egyszerre töltök le vmit akkor még zenét se lehet hallgatni mert bevan lassulva..próbálkoztam és az segített h átdugtam a másik mobilrack-be de megint előjött..talán az is lehet h melegszik és semmi köze annak h hova dugom v haldoklis és kezdjek mentegetni??előre is köszönöm..