1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • Akuma
    #664-es hozzászólás
  • Akuma
    Hááát ez gáz... Van rá valami program. FAT vagy NTFS?
  • antijedi
    enyi idő alatt nem fognak tudni segiteni, légy türelmes :)
    amugy szvsz ez most vagy egy virus volt, vagy valami hardwares hiba van a vinyoval..., probáld ujraparticionálni és megformázni hogy akkor jó e
  • oneal1
    lécci help!!
  • oneal1
    szevasztok!!
    hazajöttem bekapcsolom a gépet beakarok lépni egy az egyik patricióba és azt irja ki hogy a lemez nincs megformázva!!!
    mi za anyna valagal ez??
  • Danecay
    Ha a táp vagy idekábellel lenne gond, akko nem csak játékoknál csinálná a fagyásokat, mint írta egyébként normálisan működött.
    De lefuttattam egy CHKDSK-t(elég sokáig tartott)mjd töredezésmentesítést és úgy néz ki jó lett.
  • Gerry
    Üdv mindenkinek, keresek IBM IC35Lxxxx sorozatszámú 40GB-os (vagy attól felfelé) winchesterhez elektronikát. Ha van valakinek ilyen winyója, ami bad sectoros, vagy rossz a motorja, akkor megvenném, mert nekem meg megsérült az elektronikája a winyómnak. Bárkinek van ilyenje, az dobjon egy e-mailt, és megegyezünk!
  • 0ppika
    Átmozgattad a kérdéses vinyó ide és táp kábeleit? Próbáld meg másik ide kábellel is, és nem ártana lefuttatni valami tesztprogit. Elsőnek nézd meg hogy az aida mit ír.
  • Danecay
    Hi All!
    Tapasztalt már valaki hasonlót? Van 3 Winyó a gépemben, 1 30GB-os Maxtor, 1 40GB-os Maxtor és 1 160-as Samsuntg. Az utóbbi időben elég sokat küzködtem fagyásokkal, elsősorban játékok alatt és most figyeltem fel arra a dologra, hogy csak azok a játékok fagynak ki amik a 160-as Samsungra vannak telepítve. Akkor kezdett gyanússá válni a dolog amikor tapasztaltam, hogy több játék is kifagy (pl. FarCry néha már a UBISOFT-os intrónál), a minden hardware utolsó porcikáját is megmozgató (az ID serint) DOOM 3 pedig tobb óra játék után nem fagy, pedig azt írták, hogy érzékeny lesz a modolásokra és a húzásokra is. Nekem modolva is és húzva is vannak dolgaim és mégis megy. Igen ez nem 160-as Samsungra lett telepítve. Egyébként a Winyó tapasztalataim szerint működik normálisan ezt a dolgot leszámítva.
    Mi okozhatja ezt?
  • jobb
    Kösz
  • antijedi
    ehh ezt nem lehet igy mérni...
    minnél több annál jobb, de elméletben ha nincs köztük semmi heny csak anyi hogy épp ne surlodjanak teljesen össze az már elég, effectiven menyi elég azt meg gépe/vinyoja válogatja, de szvsz elég kéne hogy legyen
    ha meg nem elég (néha nézd meg nem rendelenesen forroak e) akkor max majd tovább növeled távot, ha meg sok is ako csökentheted is akár :)
  • Akuma
    XP telepítőről bootolsz
    kiválasztod a particiót
    partició törlése (azthiszem valami L betüt kell megnyomni)
    majd partició létrehozása (megint valami gombot megnyomsz)
    megformázod FAT32-re
  • ent
    3 cm elég? A vinyók a konfigban leírtaknak szerint!
  • jobb
    NTFS -es vinyót, hogyan lehet újra FAT32-esé formatálni windows xp-vel vagy bootoláskor?
  • antijedi
    amugy ez függ ttól is miylen vincsi, pl maxtoroknál sokkal kellemetlenebb mitn a többinél szvsz
  • antijedi
    minek barkács? én ugy odlottam meg hogy egyszerüen kihagytam két vinyö között egy vincsihelyet és az mrá elég szvsz bőven
  • ent
    Kösz!
    Ezek szerint egy kis barkács lesz a hétvégén!
  • antijedi
    semmi különöset csak anyit hogy én tuti nem használnám úgy :), probáld széjjeleb rakni őket nem egésséges ha enyire egymás hegyén hátán vannak szvsz
  • antijedi
    hardveresen nem de ha enyire vanak egymástól akkor sokal jobban melegeszenek és ugye 35ről könnyeb elérni olyan hőmérsékletet ami már gáz mint 30 ról...
  • ent
    Hardveresen szentem semmi gondot nem jelenthet a 35fok, viszont mit jelent a gáz ebben az esetben?
  • antijedi
    attól függ...
    nyáron +35 fokban gázos lehet de télen -30ban nem :)
  • ent
    Régebben írtam, hogy szeritnem teljesen felesleges vinyó mellé tenni ventit, de...
    Van két SATA Seagate-m és sajna csak úgy tudom őket berakni a gépbe, hogy max 1cm távolság van a kettő között!
    Gázos a helyzet vagy nem? A melegedésre gondolva...
  • nemcsakfeel
    kösd ráa 230 V ot hátha azzal formázza
  • Gerry
    hááát nemtom, mindenesetre nem árt a pingvines OS alatt is megnézni.
  • Akuma
    Linuxal sokszor csodákat lehet művelni...
  • Gerry
    Linuxos?
  • Akuma
    Másik gépben sem ment, de azért LINUXos szakértő ember véleménye is érdekelne...
  • Punkerwork
    szopás
  • Gerry
    Csak azt tudom javasolni, próbáld ki egy másik gépben is, ahátha valahol meg tudod formázni. De lehet, hogy akkor sem lesz túl hosszúéletű.
  • Akuma
    Garancia lejárt, deha élne sem vennék vissza, mert lekopott róla a vonalkód.
  • Punkerwork
    garanciális csere?
  • Akuma
    Sztem az a fő baja, hogy RAW fájlrendszert lát rajta. Amikor meg akarom változtani a filerendszerét, kiírja, hogy helyezzem be a lemezt, majd nyomjak entert. Azt hiszi, hogy CD-olvasó???
  • Akuma
    USB nyűglődés kizárható, mert kölcsönkaptam egy másik pen drivet, ami működött. Telepítőlemeze meg csak driver, az is csak win 98-ra enged telepíteni, azzal az indokkal, hogy az xp-ben benne van a szükséges cucc, driver.
    Pen dirve-ot valami 50000 törléssel harangozták be, amikor megjelent a piacon. Mindenki odavolt érte, meg mondogatták, hogy ezt ha elejted nem lesz semmi baja, nemúgymint a racknek, vagy ezzel futhatsz is stb.
    Nem volt elejtve egyszer sem. Végig zsebben volt.
  • Gerry
    Ja, sorry, elfelejtettem, hogy pendrive... Hiába, a figyelmetlenség! No, akkor esetleg azt tudom javasolni, hogy ha van valami software a pendrive-hoz, amivel le lehet gyalulni, akkor azt ereszd rá, akkor talán még használható lesz, de amúgy egy pendrive sem örökéletű, ha sokat volt leejtve, vagy erős mágneses térben, akkor az is meghal, ezek fogyóeszközök sajnos. Mindenesetre érdemes kipróbálni esetleg egy másik gépben is, hátha csak az USB nyűglődik, de ennek kicsi az esélye.
  • Akuma
    Ez a winyó egy pen drive, amit annyira dícsértek sokan, hogy sosem fog elromlani... nos a mobilrackes winyómnak semmi baja, pedig azt is hurcolászom... (és mellesleg Maxtor, amit méginkább gányoltak, hogy ilyen meg olyan szar)
  • Gerry
    Ez sajna úgy tűnik badsectoros winyó, ez szinte biztos, hogy kuka effekt... Próbáld meg skippelni, de ha sok ilyen van, akkor max papírnehezéknek használható már csak ez a winyó.
  • Akuma
  • Gerry
    Milyen hibákat ír? Fizkai (hibás sector)? Mert akkor tényleg kuka a winyó, hiába próbálsz ki újabb progit, az sem fogja tudni a fizikai hibát orvosolni.
  • Akuma
    Downloads.com-ról letöltöttem egyet, amivel nem jutottam semmire, hibát írt ki. Most kipróbálom a címről, amit megadtál..
  • Gerry
    Itt nézelődj:
    Runtime Software

Downloads alatt van GetDataBack for FAT és for NTFS is, letöltés után "regisztráli" is érdemes, ahhoz hogy rendesen tudd használni!