winchester probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oks, de az nemhiszem hogy egyik rendes sebeségel megy a másiakt meg a 10 éves vinyom is megszégyaniti... 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

0ppika
A spin up time= felpörgetési idõ
Nekem is 2 teljesen megegyezõ vinyóm van, és nagyban eltér a két érték egymástól, szerintem ez normális.

http://epica.nl

hát asszem gázos lesz a helyzet mert az egyik vinyóra/ról kb 2000 kbytes/s-el másol mig a másikal/ról 40000-el...
az bezavarhat hogy az elsõ vinyo a rendszervinyo is (külön particion rajta a rendszer) ?

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

1,5 éves már kb fél éve ki se vettem elõtte 1-2x...
Az AIDA ezt írta:
kérdés: két full ugyan oylan samsung 160gigás sata vinyo
active smartal néztem samrt adatotak, egyezik minden kivéve a spin up time vagy mi (az egyiknél 66 körüli a másiknál 96 körüli) ez jelent valamit? mert néha az egyik vinyo érdekes kattogo hangot ad ki, igaz csak nagyon ritkán ... , meg egyszer volt hogy egy progi instasll közben olyan volt mintha valami gáz lenne a vinyoval és le akarna fagyni, igaz végül továbbment de érdekes volt 😊
vigyem kapásból vissza gariba hogy nézzék meg vagy még ráér? 😊

nemcsakfeel
nézd meg az AIDA-ban a vinyó SMART adatait, és írd le szépen ide.
milyen régi a vinyód? nem ütögetted/ rúgdostad mostanában?

*hihi ** *

Titeket már fogadott a gépetek így indításkor? valami smart izére hivatkozik és ezt írja(amúgy mi ez a smart?): "Warning: Immediate back-up your data and replace your hard disk drive. A Failure may be imminent."
Szerintetek komolyan vegyem és rohanjak a bóótba új vinyóért vagy templomba inkább?😊
nemcsakfeel
van rá lehetõség, hogyha van egy pont ugyan olyan típusú másik vinyó, de ha nagyon fontos, akkor én inkább vmi szervízvre bíznám.

*hihi ** *

0ppika
Valószínû, ha közben nem sérült meg.

EOX
Hi!Elfüstölt egy 80 gb-s ide maxtorom, a panelján egy kis chip szenesedett el. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet menteni még valahogy az adatokat?Szerintem a mechanikának nem lett baja, ha esetleg egy ugyanilyen vinyó panelját ráraknám a rossz mechanikájára, akkor ki lehet másolni az adatokat róla?

Retteketet

a bios felismerte azzal nemvolt gond, amugy felraktam sp1et és azzal már tényleg jó, köci mindenkinek

nemcsakfeel
hm. erdekes. Nem lehet hogy Bios-t kene frissitened?
Mikori az alaplapod + biosod??
ha partition magic kel nem megy, esetleg meg az XFdisk el probald meg...

*hihi ** *

0ppika
Hát igen, a Hardware ECC Recovered értéke hatalmas nagy, nálam az csak 14 és 22 ezer. A spin up time meg az enyémhez képest kicsi (13000). Start/stop count nálam 400. A power-on time count nálam 25000. Bár ezek nem sokat jelentenek mert (igaz hogy az enyémek is 7200-es maxtorok) mások a vinyók.

Vernoon
Ki, hogyan ertekeli a SMART adatokat a #457-esben?

nost particion magic közli hogy ne varázslóval mert már van rajt aparticio (pedig nincs) a nem varázslós gombok meg szürkék, tehát nem engedik particionálást... 8igaz elötte win felügyeleti eszközök valmai dinamikus izévé változtaták, visszabuherálni hogy lehet?)

amugy partition magic alapbol azt irja rá hogy 131 mega, de hátha majd particionálás után megjavul 😛
de ez a driver problem elég zavaro, arra nincs valami megoldás?

thx, 1 részben nem lesz, de kettõ elég nem? 😊

nemcsakfeel
partícionáld meg akkor fog belõle többet is látni. ( mondjuk egy partition magic kel .. ) nekem is azzal van.
160 GB-s samsung, de vigyázzál SP1 nélkül nagyon!!!!Hidd el, én megjártam, egyszercsak eltünt az elsõ partícióm minden oknélkül.
Egy részben semmi képp se hagyd a vinyót! ( mármint partícionáld meg! )

amúgy nézd meg ezt
a fórumot!!!!!

meg itt van egy másik hibára megoldás ( ugyancsak nagy vinyókra, de SP1 mellé is fel kell tenni! - ms

*hihi ** *

Punker
passz majd holnap talán 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

1. bonyolult az msot nekem 😛
2. elvileg kéne mennie análkül is (ismerõsnek anélkül megy)
3. szvsz iylet tuti nem javit az sp1 hogy addig csak 131gigát lát utána meg 160at
de azért köszi, egyébb 5let? :/

Punker
sp1-t rakd föl szerintem kezdésképp

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

illetve csak 131 gigát lát a win xp 😊

ja és a kép arrolv an amikor a win magátol ismer rá a dologra
jah és az oprencer egy win xp pro (sp1 nélkül)

nos vettem egy 160gigás samsung sata vinyot sulinetben, berkatam ,bios felismeri, meg minden, win is felismeri , DE csak 138 gigát a 160 helyett és amikor drivereket birizgeti ezt a hibaüzit dobja:

valami megoldás? driverek után átkutattam alaplap cd-t asus honlapot (az alaplap egy asus p4c800 deluxe) de mindegyikel elküld anyámba hogy nem jó hozzá...

0ppika
Ne viccelj már, ha nincs egyáltalán bedugva az IDE kábel akkor hogy lát egyáltaláln akármit is?

ricsi1
mind1 már baszok rá😊egyik partíciót nem érzékeli be,d eez hoszzú...

Vernoon
Tuti, hogy nem a tapcsati ill. tapproblema (sajnos) mar ahhoz is volt szerencsem. Atraktam amsik gepbe ott is csinalja, bizinyos file-ok masolasanal, nem csak ugy ossze-vissza, de nem is olyan mint a bad sector, mert az is maskepp hangzik. A SMART-ot megneztem, de mittuomen mien ertekeknek kell lennie. Mondjuk a Hardware ECC Recovered erteke kicsit nagynak tunik 😊

Ja, most nem csinalja a fejbaztatast es olyan file-okat is enged masolni, amit tegnap nem tudott!! (es at is masolta, megnyithato hibatlan psd. Ez kizarja a bad sector elmeletet is?)

stone
Nekem akkor csapta ki a fejet mikor kontaktos volt a tápcsatija, mozgasd meg, hátha az a hiba.

0ppika
Tényleg az AIDA mit ír? Vele kiderítheted hogy van egy lemezhiba.

nemcsakfeel
SMART ot nézted?

*hihi ** *

0ppika
Hát akkor biztos, hogy haldoklik az elektronikája.
Ez tényleg vagy véletlen, vagy más baja is lehet.

Vernoon
Masik gepben is csinalja, de sokkal ritkabban. Adatmentes lehetseges, de bizonyos file-oknal kiakad, pl 10MB koruli psd, wav-ok. Ennel kisebb jpg, mp3, stb mind ok es 20MB es nagyobb avi file-ok is ok. Ez mondjuk veletlen is lehet, de erdekes osszefugges. Azoknal a file-oknal ahol kiakad: csapkodja a fejet, majd 3,4 szeri probalkozasra kiirja, hogy korokoros ciklusba kerulot, nem tudja fojtatni.
A beepitett Check-Disk tobb fazis alatt sem talalt semmi hibat!

stone
Tényleg van ilyen pedig a fat32 vagy ntfs topicban olvastam hogy az ntfs filerendszernek az a lényege hogy folyamatosan rögzíti másolásnál/töltésnél a pillanatnyi lemezterületet és azért nem kell scandisk, míg a fat 32 csak a folyamat végén. Most akkor nem így van?

Azért köszi a kiigazítást (ha már van akkor leellenõrzöm).

Tenyleg...?
0ppika
Nem értem a problémád, elmondanád érthetõbben?
Ha eddíg sem volt bedugva akkor hogy mûködött?

ricsi1
kérdés:hogy lehet belyezni,valamint #444

ricsi1
szétszedtem,már benne se volt😞szemmel látható,hog ynagyobb a bedugandó a helyénél

(kb így volt bent,é van is)

barret
Elirtam,nem hardver,hanem eszközök...

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
Úgy csináld,hogy sajátgép,meghajtó,tulajdonságok,hardver,legfelül ellenõrzés!Az ikonja ismerõs lesz!

Bérbe vehet? reklámfelület...

ricsi1
hi all!
azt lenne a kérdésem,hogy nekem nem érzékelte be a BIOS-t ,ezért ki kellett venni a gombelemet,de ehhez ki kellett hózni a winyót is a bból a "dugóból"ami kb 4mmel kisebb nála,és most csak a fele van bedugva,mert nem ment bele(ha bele is menne akkor is rövid a kábel)

ez mennyire jelent akadályt,akadást(gondolok pl.:multis játékokra,melyek akadnak mióta csak félig van bedugva a winchester)

0ppika
Ettõl még lehet rossz a vezeték, a legbiztosabb ha kipróbálod egy másik gépben is. Pont 1 hete nálam is hasonló hiba jelentkezett, az egyik vinyóm ugyanígy ki be kapcsolt, de szerencsére csak az ide kábel volt szar.

Vernoon
meg nem probaltam masik gepben, de ezen a kabelen 2 db tok u.olyan 80GB-s vinyo van (A beteg: C - master, ntfs; a masik: F - slave, FAT32).
KB fel eve menet kozben egyszer kicsapta a fejet (nem tudom melyik) azonnal kikapcs, uto megall, ideg felmegy (akkor sem volt mentve semmi) Majd masnap nekialltam menteni a menthetot, nem mutatkozott a hiba, es azota sem. Erre megnyugodtam es elbiztam magam. Tegnap delutan bekapcsoltam es a fejkicsapas fogadott. lehuztam mindet, csak a Bootvinyo volt rajta. Eleg sokat megy a gep, de a HDD leall aszem 30 perc utan. Letoltesre nem hasznalom a gepet.

0ppika
Biztos hogy a vinyó a szar? Próbáltad más gépben? Lehet csak az ide kábel rossz, vagy az alaplap!?

Vernoon
Mennyi van meg hatra a vinyomnak, ha a fejet bazdossa kifele. Kattano hang, mint amikor leall a vinyo, csak a fordulatszam nem esik le. Ez hidegen, bekapcsolas utan torteneik. Be-bootol a gep, de eyalatt kb 4-5x kivgta a fejet. Kibir egy mentest (75GB max-bol 72GB hasznalt lemezterulet, 96%), vagy erdemes elektronikat cserelni rajta(merthogy lehet,hogy csak az ment el rajta?)? Ez egy 2 eves 80GB Maxtor 7200 2MB

stone
Hány eres kábel van a vinyón?

Ruffi
na nem oldodott meg sajna!
Akko mit kéne ellenörizni?
kábel nem csuszhatott ki vagy ilyesmi?

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

stone
Ha nem hardveres a problémád akkor megoldódna. Mindenesetre próbáld ki, jó ötlet.

Ruffi
Stone
Filesystem check nem futott le mer közbe annyira belassult h nem válaszolt!
NA az nem lenne megoldás ha partiton magiccel törölném és ujra formatálnám meg minden????

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

stone
Még egy utolsó kérdés: Próbáltad úgy hogy egyben van az egész elsõdleges partícióként? Arra is ezt írja?

nemcsakfeel
megcsináltam már pár partícionáló progival :
ms fdisk
xfdisk
ransih part.
pqmagic ( itt már part létrehozáskor kiírt hibát, 510: fájlrendszert nem támogatja (( fat32 )) )
--a többivel csak formázáskor írt ki hibát.
többel egyenlõre nem próbálkoztam..

*hihi ** *