1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
#783 S-ATA Seagate winchestered van? -
#782 Sziasztok,
Egy - szamomra - nagy problemaval fordulnek hozzatok. Seagate Barracuda 120GB vinyomon megserult, tonkrement az elektronika. Nagyon sok adat van rajta, amire szuksegem van. Legfontosabb, hogy tobb giganyi kep van a 2 es fel eves kislanyomrol, egeszen kiskoratol mostanaig. Sajnos dvd-re nem lettek kiirva, csak itt vannak meg.
3 telefontszamot sikerult beszereznem, akik adatmentessel foglalkoznak. ebbol ketto felejtos, bevizsgalas 12+afa, ezen felul 75-150 ezer(!) forint az adatmentes. A harmadik 10 ezerert megcsinalta volna, de nem sikerult hasonlo tipusu vinyo elektronikat szereznie. En szereztem kolcson egy ilyen winchestret, de nem egyforma az elektronikajuk.
Ugyanis, elvileg ennek atszerelesevel az adatok menthetok lennenek.
Keresem az lenne, van-e kozetek olyan, aki hasonlo merevlemezzel rendelkezik, es segitene nekem, azzal, hogy az o elektronikajat hasznalva menthetoek lennenek az adataim?
Ezzel - az altalam hallottak alapjan - a masik nyak-kal nem lehet baj, de persze, ha megserulne, akkor en vallalom, hogy az illeto kap egy ujat tolem. De remelem, nem lesz gond. En pest mellett lakom, es mindennap jarok is pesten, tehat ha valaki tud segiteni, elsosorban a fovaros kornyekerol keressen.
Bennetek van most asszem minden remenyem, varom a hozzaszolasokat.
Ha barmi 5lettel tudtok segiteni, azt is nagyon megkoszonom.
Nagyon ketsegbe vagyok esve emiatt, meg persze a felesegem is, mert ez most eleg nagy veszteseg lenne szamunkra.
Ha imsertek olyan embert, aki adatmentessel foglalkozik, de EMBERI aron, azt is nagyon szivesen vennem.
KÜRT computerrel kimeljetek, azt alapbol nem is hivtam. -
TBALINT19 #781 Helo. A winyomat kivettem a gépböl. Közben nem történt vele semmi.
Most ha vissza akarom rakni. Csak kattog. Mi lehet a baja?
Feladta véglegesen? pls... -
BenceYCE #780 Kerits egy olyan xp-t amire integrálva van az sp1 v sp2. Ha telepítéskor is csak 127gb-ot lát akkor BIOS frissítés orvosol (lehet, hogy csak ugy kiírja a 200 GB-ot?), + az alaplapod friss chipset driverét is beszerezhetnéd. A baj az, hogy a 137 GB(128 GiB) fölötti winyók azok nem 32 hanem 48 bitesek.
OLVASD EL !!!
Azért én ajánlom, hogy készíts egy XP cd-t sp (1v2) vel integrálva és azt tedd fel. Segítséget itt találsz:
Integrált XP SP1/SP2
A chipseted meg te tudod mid van, keress neki friss drivert. -
#779 felraktam, most sem oké :/ -
#778 Akkor marad az SP2. -
#777 amugy amikor felraktam a vinyóra a windowst akkor a telepítőben is csak 127giga volt az össz hely. viszont bios-ban 200gigának látja -
#776 Windows XP Service Pack 1
Kiadás dátuma: 2002. szeptember 9.
Beszerzés
A Service Pack 1 (SP1) szervizcsomag már nem tölthető le. -
#775 Ja :D
májköszoftpontkom -
#774 tudnál adni egy linket ahol fent van az általad használt SP1? -
Valamit rosszul csináltál! -
#772 Az megvolt, serial változtatás, csak amikor probálom lefutattni azt mondja hogy nem passzol valami a jelenlegi windows verzióhoz... -
#771 Keress leírást, hogy hogyan kell feltenni ... -
#770 sajna nem tudom felrakni, windows update sem oldotta meg a problémát! mit tegyek? :S -
#769 rendben. most szedem le éppen. remélem megoldja :) köszi a helpet -
#768 Elvileg SP1 kell neki és jó lesz, bár nekem anélkül is látja ... -
#767 Olyan kérdésem lenne hogy miért van az hogy egy 200 gigás Seagate-ra kb 130 gigát ír ki? :S -
orkenyid #766 a maxtor 6y080l0-ás winyoknal mit jelent a smart-ban a c9(201)-es ertek??? Legyszi aki tudja irja mar be ide az adatot! (everestbol)
Mert nekem neha 100-150-re is felmegy. -
BenceYCE #765 Winyóhoz én a nortom systemworks 2005-öt használom. Nekem elég. A vírusirtó meg feltett egy un-erase wizardot ami "titokban" foglaltatta a helyet a kitörölt de még visszahozható fájlokkal. Én ezzel szívtam. Partícióhoz a Powerquest Partition Magic-et használom évek óta. -
netrunner #764 Én is erre gondoltam... :-)
Na, egyébként tegnap egész érdekes dolgok történtek a gépemen.
Lefuttattam egy partition test-et mindként partícióra és "Failed!" -et írt ki mind a kettőre!!! Azt írta ki a progi, hogy ha adatvesztés nem áll fenn, akkor futtassam le a check disk-et vagy más hasonló progit.
Le is futtattam, és a 30gb-os partíciómon észlete is hogy hiba van, és egy újrainbdítás után helyre is rakta. Így a rendszer(30gb-s) partíciómon már renben van a méret, viszont az 50gigáson még mindig nem és ott a checkdisk sem talált hibát...
Ez hogy lehet?
Ismertek esetleg valami progit ami a checkdiskhez hasonló, "winchester átnéző és rendberakó" progi? :-) -
antijedi #763 format... -
netrunner #762 Üdv,
úgy tűnik, hogy az a probléma amit mondtatok, vagyis a rendszer visszaállítás folgalja a helyet, de:
Most hiába állítottam le az 50gb-os partíciómon a visszaállítás lehetőségét, nem szabadult fel semmi hely.
A system volume informationt is megosztottá tettem, bele is léptem de ott csak két fájlt találtam. Az egyik 0-ás amásik meg 20kb méretű volt..... :-(
Hogyan tudom kitörölni azokat az adatokat amiket már nem használ a viszaállításra? -
#761 Az más kérdés hogy rejtett fájl, ha fat32 akkro tényleg látod a méretét és beleenged, ha ntfs akkor megkell osztanod a könyvtárat és csak úgy látod ... -
BenceYCE #760 tudom már... csak a fat 32 es meghajtóimon írja ki a méretét.
ez érdekes.
akkor egy próbát megér a rendszervisszaállítás kikapcsolása... (sry a leugatásért)
bár én norton ghostot használok a mentésre.
persze így nélkülöznöm kell a csodálatos winxp rendszervisszaállítási rendszerének csodálatos élményét. :D -
BenceYCE #759 nemtom én a totalcommanderben engedélyeztem a rejtett fájlokat és mégis kiírja a méretét... -
#758 Nem, alapba azok a könyvtárak levannak tiltva, nem tudsz beléjük lépni, és a méretét is nullának írja ... -
netrunner #757 Először is köszi a sok választ, utána nézek majd este mindegyiknek (most melózni vagyok :-) )
De azt így látatlanban is mondhatom, hogy az átszámolással valószínűleg nem lehet probléma, mert a méreteket egységesen Totalcommanderben néztem ahol azt írta ki, hogy a kb. 18 xxx xxx k szabad a 47 xxx xxx k-ból (az 50gigás partícióra). Ezek már az átszámolt értékek. Na és erre írta ki az összesítés (voltaképpen kijelöltem az 50 gigás partícióm gyökerében az összes könyvtárat), hogy a kijelölt fájlaim (a system volume-val meg az összes rejtett könyvtárral együttvéve) 19 xxx xxx k-t foglalnak. (Ez akárhogy is számolom még 40gigánál is kevesebb...)
Mindeközben az összes rendszer információs ablak meg az mondja, hogy márpedig én 27 gigát használok az 50 gigás vinyómon.
"AVG" antivírust használok. A nortont csak rövid ideig használtam mert eléggé belassította a gépemet és jóval több memóriát megevett mint az AVG.
Előre is kössz a segítséget. -
BenceYCE #756 ne hallgass nagyon rájuk!
(eox - vip):
nekem a 160 gb-os samsungom gigára számolva (1024-es váltás miatt) 152 gb. ergo 8 giga. tehát neked a 80 ason ki van csukva, hogy 12 gb hiány lenne.
(oppika):
ha összedtad a mappák tartalmának méretét is (és mint mondtad system volume is) akkor a tényleges
Szerintem:
(nem mindegy, hogy a total commanderben, hogy van beállítva a méretkijelző)
véletlen nem symantec norton antivir-t használsz?
(további példálozás, ha erre válaszoltál...)
-
#755 Win XP van fent?
Akkor sztem a system volume information könyvtárakban van. Kapcsold ki a rendszervisszaállítás lehetőséget és akkro felszabdaul a hely (utána term. vissza) -
#754 a vinyógyártók 1000-rel számolják a gigára váltást 1024 helyett, az adhat eltéréseket. ha extrém az eltérés, próbáld a partition magic-kel meglesni -
netrunner #753 Üdv,
nekem is lenne egy problémám. Bár nekem remélem nem hardveres a probléma.
A lényeg az hogy vagy egy 80gigás samsungom, amit kétfelé osztottam (30gb/50gb). A probléma az hogy mindét partíción kevesebb szabad helyet lát, mint amennyit kéne. A 30-ason úgy 4 gigával, az 50-es partíción úgy 8gigával!!! Ez hogy lehetséges?
Totalcommanderrel, kijelöltem és összeadtam minden könyvtárat(a rejtetteket is) és egyszerűen sokkal kevesebb jön ki.
Lefuttattam már egy víruskeresőt(AVG), és egy töredezettségmentesítést is, de a helyzet változatlan.
Volt már valakinek hasonló problémája? -
#752 Ja megis van ez lesz az íves javítás!!!!(értem)Stabilan megfogom az ezköszt a vállam fölé helyezem és jó ívesen eldobom ha beletalált a kukába akkor sikeres volt a javítás ha nem akkor próbálkozom ujra a javítással. -
#751 Jó erősen vágd neki a falnak, aztán irány a kuka. -
#750 Van egy uj problémám.Van egy 40 GB -os IBM IC35L040AVER07-0 wincsim.
A lényeg hogy már fél éve el volt ítélve(apám által) de dísznek még megtartottam a vitrinben.Namost elővettem hogy megtudjam mi is a baja.A lényeg a lényeg hogy Slave-re van rakva(ez végülis mind1) és nem ismeri meg a gép.Ha át jumperolom akkor meg megismeri de elkezd kattogni és megfagy a gép!!!Nem tom tényleg kuka lenne??? -
#749 Laza a tápcsati, vagy rossz az alaplap vezérlő része ... -
#748 Hali!
Arra tud valaki megoldást, hogy kikapcsoláskor miért "kattogtatja" meg szigorúan 3x mind a két vinyómat? (40gb seagate 120maxtor)
Ja, el is felejtettem, tegnap már el is pattant a 40-es :)
De ettől még kikapcskor a 120-ast ugyanúgy 3x ki-be kapcsolja(?).
-
#747 Nah megcsináltam ujra particionáltam meg van a plusssz 48 GB Kössz az infot!!! -
#746 Jah van rajta 10 giga game.Ha át lesz jumperolva akkor megmaradnak az adatok??Üzemi hőmérsékletnek sok a 30fok??? -
#745 Köszi majd szólok a faternek mer ehhez nem értek!!!
Egyébként most vennék AMD XP 3000+ -t
A gépem:Amd Athlon 1200+, 512 ram,ati 9600se,fireball 30-as meg a maxtor 80-as,ja meg SB!Live hangdeszka -
#744 írtam már, jumpereld át