1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • Gabesz amd64
    Te kérdezted hogy " Illetve legyen sata, vagy maradjon p-ata?" erre írtam Én hogy "Szerintem sokkal kézenfekvőbb már sata-s lapot venni"! igazán Én is félre értettem a dolgot de Te is megkérdezted hogy melyiket érdemes venni.

Én azt hittem hogy Sata vezérlőt akarsz venni!azt már rájöttem hogy Raid-ről beszélsz!
    Én még következtettem hogy új winyot is veszel!És ha ember vesz már új winyót akkor csa SATA-sat vesz ha van egy kis esze!
  • Borg
    Jó esetben van valami előjele, a legtöbb esetben (90%) meg szívsz, mert egyik percről a másikra kakil be... Szal ilyenben ne nagyon reménykedj.
  • Borg
    Ki beszélt itt sata-ról?:D

2 dolog. Akármilyen csatlakozású vezérlő legyen, IRQ kell neki, tehát amint lefoglalta azt az IRQt máris eggyel kevesebb eszközre lesz lehetőséged. Ettől kezdve meg mindegy, hogy van még egy pci slotod vagy nincs.
    A másik meg az, hogy ha jólemlékszem pl az nforce2 (mert ugye ez érintett a témában most) integrált satája még nem dedikált csatornán csatlakozik a northbridgehez, hanem simán a PCI buszon keresztül. Szal semmivel sem jobb, gyorsabb, szebb, mint egy plusz kártyás megoldás-.
  • Gabesz amd64
    Úgyhogy pl!ki-be kapcsol!+ nagyon hangosan keregg!meg füstöl a panel!!!
  • grebber
    Honnan tudom meg hogyha egy vinyó haldoklik??
  • Gabesz amd64
    Hát ez nem jellemző!!
    integrált Sata foglal helyet egy pci portba?? életbe!!!
  • petesilver
    A 80G-s ibm vinyó megállt, mint a cövek. hova lehet vinni javíttatni-bevizsgáltatni a vinyót, hogy mit lehet vele kezdeni?
  • Borg
    De foglal... gondolkozz :)
    Attól hogy integrált vezérlő, még a pci buszon van.
    És 5 pci-os kártyát meg ugyis ki tesz a gépébe?:D
  • nagykispeter
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni hogy mi függ a vinyó sebességétől?Játékok kevésbé akadoznak-e rajta stb.,vagy csak a másolás sebessége függ tőlle?
  • csikszem
    http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=27655
  • Gabesz amd64
    Most mi a helyzet a garival? Nincs már?

Szerintem sokkal kézenfekvőbb már sata-s lapot venni!!nem foglal a Sata kártya PCi portot ebben jobb!
  • Borg
    Elpusztult 2 honapos 160gb/pata/8m samsungom. Háhá. Nc.
    Egyik napról a másikra nem indult a win, elfelejtett egy komplett particiot, illetve uncorrectable sectorokat gyártott.
    Szal a 3 év gar meg mondjon le. Ennyit ér.

Kérdés:
    Úgydöntöttem ha anyagilag bele is őszülök, RAID1-et építek. Tehát 2 egyforma winyo + raid valami.
    A kérdés, hogy raid kártyát vegyek, vagy új alaplapot amin van? Mi a jobb megoldás? Illetve legyen sata, vagy maradjon p-ata? Melyik a MEGBíZHATÓBB? Sebesség már nem érdekel valahogy.
  • Impi
    Üdv az itt lévőknek!
    Eddig sem volt sok hajam, de most az is kihullott :)
    Öcsémtől elhoztam egy Seagate wincsit, amiről már FileRecovery-vel
    nyerte vissza az adatait. Mielött kukába dobta volna elhoztam.
    Azóta leteszteltem 3x particionáltam 5x formattáltam 20x,
    mégsem tudok rá rendszert tenni, mivel a telepítés első rendszer-
    indításnál "Hiba a rendszer betöltésekor" üzenettel leáll.
    (Seagate és más tesztelők fulltest-nél sem találnak hibát)
    Szóval se BAD szektor se semmi. 3 féle XP-vel is próbálkoztam, tettem
    FAT-re és NTFS-re is semmi. Mostmár csak azért nem dobom ki a csukott ablakon, mert b@sztatja a tudatom, mi a fene oka lehet.
    Ha valakinek van még ötlete, kérem ossza meg vélem
  • ffxi
    Akkor nyugodt szívvel könyveljem el, hogy semmi baja vinyómnak? Hű, akkor nagy kő esett le a szívemről, mert ezt sokan a vinyót hibáztatták. Köszi a tanácsot
  • nemcsakfeel
    sztem vmi jogosultsági dolgokat kéne állítgatnod..
    XP-s megoldást nem tudom, sztem ez a része elég gáz az xpnek, no mind1.
    nekem is volt hasonló gond, Fat -ra átvittem a kritikus cuccot ntfs-ről,
    és onnan ment simán, mivel az nem kezel hozzáférési jogosultságokat:(
    linuxnál, 2000 nél jobban átlátom ezt..
  • ffxi
    Sziasztok!
    Ezt a titkot nem tudom megfejteni, ezért hozzátok fordulok. A köv.-ről van szó: újmappát hozoklétre a vinyómon és elviszem a vinyót egy másik géphez és az már nem tudja megnyitni, de látja azt a újmappát, amit én létrehoztam. Kiírja azt, hogy: hozzáférés megtagadva, és törölni sem lehetett. Sajnos fordítva is igaz, azaz a vinyómon másik gépen lértehozott újmappát azt a sajátgépemen szintén nem tudom megnyitni, ugyanaz a bibi! Ha tudtok vmit segítsetek, előre is kösziszépen

• RelakS
    Ehh, megoldódott a problémám...

Ha a tunerkártyát kiveszem, nincs semmi probléma, illetve ha a winfos fölrakása után azonnal feltúrom az alaplapdrájvert, akkor tudok videókártyát/tunerkártyát is telepíteni :)
  • RelakS
    hmm, fejlemény: Sikerült egy sp2-es winfost felrakni, de pl a catalyst-re már kifagy

Asszem mindent lementek a cuccról, és ha formázás után is kellemetlenkedik, akkor viszem vissza
  • Mayday
    Ezt egyebkent legegyszerubben, es legveglegesebben a CWShredder.exe nevu pici progival lehet nagyon gyorsan eltakaritani! Kifejezetten ez ellen van, nekem mindig leszedi, ha ujra felmaszik.
    Bocs az OFF-ert!
  • RelakS
    Javaslod? Akkor jó, mert én is arra akarok váltani.

Mellesleg a cégnél Maxtor lemezeink voltak sokáig, aztán sorra haltak el. Megunta a beszállítónk, azóta Samsung-ot kapunk.

Gar meg nemtom van-e rajta, mert bszá-s vétel volt ;)
  • czky
    Én azt javasolnám, hogy mentsél le róla mindent, aztán garba vissza, és cseréltesd ki másik márkára! Vagy add el! Maxtor :( már nagyon sokszor csalódtam benne :(. Javaslom a Samsungot.
  • RelakS
    Ehh, ettetek-e már ilyet?

Van a gépemben egy 160-as, és egy 80-as Maxtor vinyó. Tegnap este menetrend szerint feltelepült a CoolWWWSearch nevű förmedvény (ha találkoznék az írójával, arra kényszeríteném, hogy napi 36 órában szedegesse le a gépekről az "alkotását"), és elkezdtem leszedni, kicsit más módszerrel, mint szoktam. Hogy-hogynem, a második újraindításkor közölte a gép, hogy nem jó a boot.ini, hát kitalál valamit, majd a hal.dll-re hivatkozva kidöglött. Ezek után a másik vinyóról akartam indítani, mire indulás közben újraindította a gépet. Teljesen el voltam szállva, hogy ez a szemétség két vindózomat is tönkretette, mikor a következőkre lettem figyelmes (a sok matatás alatt :D)
    1: ha a 160-as vinyó nem látszik, akkor a 80-as úgy indul, mintha mi sem lenne természetesebb.
    2: ha a 160-as vinyó látszik, akkor a 80-as kizárólag csökkentett módban hajlandó indulni.
    3: ha a 160-asra vinfost akarok raktni, akkor a: megdöglik vinyóvizsgálat közben, b: felmegy a vindóz, majd az első újraindításba belerohad.

Mindkét vinyóm egyébként Maxtor :/

Szerintetek ennyiből megállapítható, hogy a 160-as vinyó menthető-e? Az adatokat szépen tudom leszipkázni róla egyébként (hál istennek)
  • BenceYCE
    átviteli sebesség
    a pata winyók max 133 as átvitelt tudnak míg a sata-s ok 150 min.
    de már fejlesztik a 300 as meg a 600 ast is.
  • Mayday
    Lenne egy alap kerdesem: mi az alapveto kulonbseg egy IDE es egy SERIAL ATA vinyo kozott? (Persze a kabeleket leszamitva.)?
  • Kenoby
    Sziasztok !
    Olyan problámám volna hogy van nálam egy 80 GB-os Hitachi winyó, amely eszméletlen lassú , de nem tudom hogy miért. Le lehet format-álni meg minden másolni törölni is lehet rajta de csak kb. 1-2-3 Mb/sec-el másol vagy csinál bármit is. És ha valamilyen tevékenység folyik a winyóval akkor le is fogja a gépet eszméletlenül. Jah és ha kiszedem a gépből akkor az Op.rendszer-ben az IDE-vezérlőket el kell távolitani és ujra inditani a gépet hogy feltelepitse ujból mert különben a gépemben lévő két másik winyó is olyan lassú marad mint a 80 GB-os Hitachi. Már több gépben is próbáltuk és tök lassú mindenhol. Mit lehet ezzel kezdeni?
  • BenceYCE
    van egy 160 gigás samsung SP1604N winyom, és nemtudom a particiokat megcsinálni ugy hogy 160 gigás legyen , ert az fdsik 25 gigásnak ismeri fel kb, a winxp-s számitógépkezelés meg 128Gigásnak

plz help
    valami tipp....

ha visszaolvasod megláthatod mi is a probléma #780

És ismét kérek mindenkit:
    Akinek 137GB/128GiB nél nagyobb vinyója van az ne használja a win bármely dos os verziójának fdisk jét mert azok 32 bites rendszerhez vannak kitalálva és akár a PARTÍCIÓTÁBLA SÉRÜLÉSÉT IS OKOZHATJA!!!
  • grebber
    Tud valaki SEAGATE vinyó tesztelő progit??
    Ami kiirja a hibákat ha vannak.
  • protection
    Sziasztok. A problémám a következő.
    Kb minden 5-ik újraindítás után beindul a scan disc a 200-as seagate winyóra. Ezt kb 1 perc alatt megcsinálja. Aztán mindent áthelyez össze vissza dir000chk vagy ehhez hasonló néven. + még ki is töröl pár dolgot. Már újra raktam az xp-t, ketté partícionáltam.(hátha ez a bak) Futtattam tesztprogit, de semmi. Most pedig az van hogy már egy iso-t sem tudok megnyiti mert hibát észlel.Bármilyen segítség jó lenne. Előre is kösziönöm.
  • hosszupuska
    anno frissitettem a biost mikor az elsö 60 gigás winyomat felraktam, akkor az volt a megoldás
    most a 160 gigából 130 at ismer fel

anno a 60 bol csak 32 -t ismert fel, de csak akkor ha ugy jumperoltam
    most nem a 32 megás clipre van jumperolva, mégis felismeri
    ja meg sehogysem a kettő hatványa a 130giga (szerintem), szóval a biost kilöném, meg nemis szeretnék biost frissiteni

az sp 1 meg fentvan, habár lehet sp 2 kell neki, azt esetleg kiprobálom majd

de azért más ötletet is szivesen fogadok
    kösz
  • nemcsakfeel
    biosz frissítés + xp re sp felrakása
  • hosszupuska
    van egy 160 gigás samsung SP1604N winyom, és nemtudom a particiokat megcsinálni ugy hogy 160 gigás legyen , ert az fdsik 25 gigásnak ismeri fel kb, a winxp-s számitógépkezelés meg 128Gigásnak

plz help
    valami tipp....
  • Gerry
    Küldtem címet, de ha a nevemre kattintasz, ott is ott van.
  • 0ppika
    Adj fel apróhirdetést, itt a sg-n is, és próbálkozz mások hardware fórumokon is ... Szerintem jó eséllyel találsz ugyan ilyent, mert elég gyakori ...
  • Mayday
    Megprobalok szerezni itt a cegnel egy digi gepet, es akkor tudok.
    Ha nem sikerul, akkor holnap reggel tudnek kuldeni.
    Megirod a mail cimed privatban?
  • Gerry
    Tudsz nekem küldeni egy normális felbontású képet a rossz elektronikáról?
  • Mayday
    Hat akkor asszem kihagyom en is.
    Nem is ertek igazan az egeszhez, csak annyit tudok, amit azota kideritettem, hogy tonkrement.
    Teljesen kesz vagyok ettol a dologtol :(
  • Gerry
    Hát szerintem kicsi az esély rá, hogy működne a winyó S-ATA elektronikával, úgyhogy én nem próbálnám meg. Esetleg a 80-as vagy a 60-as winyók elektronikájával meg lehet próbálni beindítani, de a legbiztosabb, ha ugyanolyannal próbálod, bár elvileg lehet ugyanaz az elektronika van kisebb winyón is. Mindenesetre én a S-ATA elektronikát nem tenném rá.
  • Mayday
    A S-ATA elektronikaja tonkrevaghatna? Vagy az elktronika tonkremehet bele? Mert van nalam is egy SATA, 120-as, de ezzel nem mertem kezdeni.
  • Gerry
    IDE-ből csak 60 és 80GB-os Seagate winyóm van, a 120-as az nekem S-ATA.
  • Mayday
    IDE-s :(