1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • DBoy
    nah?
  • ricky
    De ugyanaz a winchester sem működik ami előtte működött!
  • DBoy
    Lehet a winchester problémája hogy akad a game?
    Szóval a winchesterről olvassa és elég gagyi vagy régi a winyó és azért akad a game az lehetséges? :|
  • ibrik
    Nem érted...
    Ha a régi ATA kábelen a régebbi merevlemez működött, és ha az a kábel és a merevlemez is ATA66-os volt, akkor azért működött.
    De ha ATA66-os kábelre ATA133-as merevlemezt próbálsz rakni, az nem fog működni.
  • ricky
    Azt is kiírja, hogy ATAPI incompatible
  • ricky
    nem, mert eddig működött
  • ibrik
    Véletlenül nem régi ATA66-os kábel van a rack-be dugva és most ATA133-as merevlemezt akarsz beletenni?
  • ricky
    szerintem igen, met ha nincs benn a mobil rack, akkor aztírja, hogy Not Detected, ha bent van akkor meg azt hogy Not Installed.
  • izb
    Kábelek mindenhol normálisan csatlakoznak??
  • ricky
    Igen, égnek, és jól be is dugtam, met ilyen újabb faljta mobil rackem van és ílyen kampó szerűen magától behúzza, és csak akkor lehet ráhúzni a kis pöcköt. Szerintem fel is pörög, (de nem biztos), mert a másik vinyóm nagyon hangos és nem hallani a többit.
  • izb
    Felpörög a vinyó??
    Égnek a ledek a racken??
    Jól bedugtad a helyére??
    Szerintem

www.izbsystem.hu
  • ricky
    Sziasztok

Nekem egy olyan problémám van, hogy ma ki akartam cserélni a MobilRack-ben a winchestert és miután le kapcsoltam a gépet és kicseréltem, nem ismeri fel a Mobil Rack-et. Azt írja a setup táblában, hogy Not Installed. Vissza tettem a régi winchestert, akkor is ugyanezt csinálja, Mi lehet a baj? A jumperek tuti jól vannak, mert előtte működött, és nem bántottam őket. Csak egyszerüen nem ismeri fel.

Segítsetek légyszi

Előre is köszönöm.

Ricky
  • izb
    Ha nagy filéket mozgatsz rajta nap mint nap,és nyúzöd akkor hidd el,ha kerreg akkor lassan vége lesz.Kivételek mindig vannak.20gb vinyód valszeg még nem is pörög ugy mint a mostaniak,igy lehet még birja egy keveset.Szerintem.
  • 2XP
    Érdekes dolog ez, mert a mostani wd-m is csinált ilyen kb. fél éve, de egy újratelepítés után mostanáig nem jött elő (és most is csak azon az egy napon, de azóta szörnyű használni a gépet), és van egy '99-es 20gb-os wd-m is, volt egy időszak, amikor folyamatosan kattogott, aztán abbahagyta és azóta sincs vele semmi gond, hiába van rackben, bár már fontos adatot nem merek rábízni :)
  • izb
    Nekem nemrég volt hasonló.Ha elkezd egy idő után veszettül kerregni a vinyó,akkor az órái meg vannak számlálva.Szerintem
  • 2XP
    Hát, garancia az már nincs :(
  • izb
    Valszeg az IDE vezérlőd elszált.Ha van garanciád,akkor usgyi a boltba,ahol vetted.Szerintem.
  • 2XP
    Kihúztam, visszadugtam, semmi. IDE kábelből már a második van rajta, szerintem azzal sem lehet gond.
  • 0ppika
    Nem laza a tápcsati?
  • 2XP
    Hát nem tudom mi lett a gépemmel :( Kb. egy hete kezdődött, amikor az egyik haverom elhozta a hdd-jét, s mivel a rackbane piszkosul lassan másolt (~1000kb/s, de ez egy másik probléma, bár hasonlóan rejtélyes), így közvetleül kötöttem be. Átvettem a dolgokat, majd mikor indítom a gépet, a gépemben lévő 120gb-os wd kattogni kezdett - pedig ahhoz hozzá se nyúltam -, a win sem akart bejönn, kb 4-5x újraindítottam, mire látszólag megoldódott a gond. Ám azóta pár percenként, illetve több program futtatásásnál (különösen dc), de még görgetésnél is leáll, nem lehet mozdítani az egeret, mintha lefagyott volna (kb. 30-40 másodpercre, mondanom sem kell mennyire idegesítő). Legutóbb pedig már a dvd írás sem ment (2 lemezt is elrontott). Tudom, nem biztos, h hdd probléma, de csak erre tudok gondolni a kattogások után. Lefuttatam chkdsk-t, defragot, egy 1 napos teljes hdd tesztet a wd saját programjával - ami semmit sem mutatott -, teljes víruskeresést, spyware keresést, de semmi. Egyre tanácstalanabb vagyok, az újratelepítés valószínűleg megoldás lenne, de sem időm, sem kedvem nics hozzá. Nagyon örülnék vmi ötletnek...
  • actionman
    Hi!

1. Igen szerintem is okozhatja vírus, vannak ilyen destruktív típusok, szóval mindenképp ellenőrizd le a géped ilyen téren, ha mmég nem tetted.
    2. XP alatt sp1 kell a 130GB ill. nagyobb vinyók normális kezeléséhez. Nálam is voltak gondok a partíciókkal, amíg nem volt fenn sp1.
  • [Walaki]D`Lair
    Az miért van, hogy egy 120gigás vinyó kizárólag masterként akar normálisan funkcionálni?

sőt tovább megyek...miért van az, hogy egy ATA133-as és egy ATA100-as vinyó ugyanarra a kábelre kötve PIO módban megy és 7MB/sec-el tudok másolni? Mindkét vinyó a Secondary IDE cuccra van kötve, a 3. HDD amin a Windows fut Primary-n van és az gyors...
  • Zozo76
    Szerintem ne feljetek az NTFS-tol. En nem vagyok egy fajlrendszer buzi, jol megvoltam a FAT32-vel is de az hogy nincs scandisk, nem veszettem adatot, stabil szerintem jo dolog. Megy siman es nekem ez a lenyeg. Masfel evvel ezelott mikor megvettem ezt a gepet akkor valtottam XP-re + NTFS-re a Windows 98se/me + FAT32-rol. Szinte meglepodtem hogy mennyire stabilabb kornyezet van igy. Nem azt mondom hogy az XP maga a csoda de az hogy gyakorlatilag bekapcsolom > hasznalom > kikapcsolom a gepet es elfelejthettem a menet kozbeni RESET-et ha valami program beszarik, kellemes erzes.
  • nick név
    ahan, kössz
  • HITMorpheus
    Formázd NTFS-re a wincsesztered.
  • nick név
    hi all!

letöltöttem 1 dvd filmet becsomaglova, kicsomagulás után egy 4,5gb-os iso lenne, de kb 90%-nál kiirja, hogy
    Nincs elég hely a lemezen.
    ! Írási hiba: csak az NTFS fájlrendszer támogatja a 4 GB-mál nagyobb fájlokat

ilyenkor mit tudok csinálni? elöre is köszi a segítséget!
  • ibrik
    Szerintem vagy vírus vagy féreg...
  • ibrik
    Majdnem minden gyors vinyó ilyen hangos. A régebbi 40-60 GB-os Maxtor-okhoz régen volt egy kis DOS-os progi (AMSET.EXE), amivel lehet csendesíteni rajtuk, de ez azzal járt, hogy egy kicsit lassítottak a vinyó sebességén.
    Azt viszont nem, hogy ez a progi jó-e az újabb, nagy kapacitású típusokhoz.
    Mindenesetre a Maxtor oldalán, konkrétan a te típusodnál (DiamondMax Plus 9 - max 200GB-os van belőle és van SATA változata is) a letölthető tool-ok közt nem szerepel:
    DiamondMax Plus 9
  • CU68
    Helló mindenki!
    Van egy samsung 160gb winyóm,3részre particionálva,mobil rack-ben
    és most jutottam el oda hogy elpattant egy ér a fejembe
    ami azért volt mert 1év alatt harmadjára játszotta el velem mikor újrainditom a gépet,és mikor áll fel a gép(nemtom melyik szakaszában) elkezdi törölni a fájlokat a elsó particioról.
    Miután ez megtörténik rendesen felál a gép mindha mi sem történt volna,de ezután ezt a particiót már nem látja vagy ha látja is az adatoknak és a fájlrenszernek is annyi
    Segitsetek!!
  • Dr JÚZER
    Hali.
    vettem 1 új winyót.(2 napja) / jelen állapota : Maxtor 6Y160P0 27 °C (81 °F)/
    mikor elkezd dolgozni úgy kerreg mint egy fúnyíró!!!nem túl bizalomgerjesztő...
  • RelakS
    Satavezérlőtől függ. Az enyémnél (Silicon Image) kellett a meghajtó progi, rokonnál nem kellett, csak telepítéskor.
  • Borg
    Másodlagos winyonak bármit felismer szinte, csak maga alatt nem birja a változást.
  • Mayday
    Viszont annyit kerdeznek, hogyha van egy alap felinstallalt xp-m, IDE vinyora, akkor ha beteszek egy SATA-t, azt felismeri-e, vagy akkor is kell a telepito lemeze? Vagy akkor is kell telepites kozben a SATA-s lemez?
  • Mayday
    Nemregiben jartam en is igy, hat, hozzaertesem nem leven, szivtam vele rendesen, egy SG-s forumos srac segitett szerencsere :)
  • RelakS
    Attól anyáztam valamelyik nap, hogy hazavittem egy satás vinyót, és akkor telepedjünk. Lehúzok minden vinyót, erre a windóz hosszas tanakodás után kitalálta, hogy a 256megás cf-re akar települni A raid chip-hez való driver nélkül nem ismeri fel a satás vinyót a SiI vezérlő esetén, még ha nem is akarok raid-et :/
    Napersze tisztelt asus haver floppyt nem adott hozzá :S
  • Borg
    Most rendeltem helyette 2db 120-as sata samut, meg egy raid kártyát. raid1 lesz oszt' csókolom.
    Csak még azt nemtom, hogy promise vagy adaptec kártyát tudnak e hozni. Ilyen kouwell meg hasonló szarságokat inkább nem teszek a winyok alá.
  • RelakS
    Ja. Nálunk is a júzer pénteken kikapcsolja a gépet, hétfőn bekapcsolja, majd csodálkozik, hogy nem indul :/
  • Gabesz amd64
    De a windowstól is lehet??

Mert nem sok hiányzik hogy kivágjam az ablakon!!!
  • trabant
    Mechanikai probléma. Bár lehet hogy csak direkt feature mikroszoft módra. :)
  • Gabesz amd64
    Kérdés!
    Mert kattog a winyo ha egy programot elindítok?
    álandóan mintha újraindulna és ki-bekapcsol