1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
#903 Emiatt célszerű másik particióra rakni a lapozófile-t, miután a windows alatt eléggé nagy a mozgás (programok telepítése, törlése, stb.), töredezettségmentesíteni milyen sűrűn szoktál? -
#902 persze az én vinyomot látam ezt a tünetet -
#901 windows xp 40 GB os particióra lett rakva biztos hogy az miatt volt lassú.
Még egy rossz tulajdonság a partició felosztás ellen kb 2 GB hely vesztés
-
#900 Kevés hely? Ezt hogy érted? A játékok X mennyiségű helyet vesznek el a vincsiről, amely lassan nőhet (például a mentett állások miatt), ha nincs elég hely, akkor egész egyszerűen nem tud mondjuk menteni - de ettől nem fog elkezdeni szaggatni.
Szerintem inkább a lapozófile környékén volt a probléma, nem? -
#899 ez meglepö válasz 30-40 GB os partició volt nekem is addig mig pár játék szagatni nem kezdet a kevés hely miatt
-
#898 Esetleg még annyit tanácsként, hogy a virtuális memória lapozófile-ját célszerű egy külön (kis méretű) particióra rakni. Elég egy 2-3 gigás is, a lényeg, hogy mással ne osztozzon rajta, így nem lesz gond a töredezettségével. -
#897 Hogy kényelmes neked? Én személy szerint cirka 30-40 gigás particiókat csinálok, és úgy osztom el. A 160-asnál szerintem túl kevés (ergo túl nagy) a két partició, ha töredezettségmentesíteni kell, akkor kész rémálom lesz kivárni, amíg befejezi. :)
A PATA cuccokat úgy kösd szerintem, hogy a 120-as vinyót (master) és a CD/DVD-t (slave) az elsőre, a 80-as racket a másodikra. Ha a particiók és meghajtók betüjeleit állandósítani akarod, akkor célszerű valami programot használni ehhez (pl. Partition Magic). A BIOS-ban csak azt állísd be, hogy a SATA vinyó legyen az első boot device, és kész. -
scirocco #896 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az optimális (megfelelő) beállításokat illetően amikoris adott 3db vinyó.
160 SATA - 1 rendszer + 1 adat partíció
120 PATA - nem partícionált
80 PATA - nem partícionált
A 80-as az rack-ben van.
Van még a gépben floppy drive és egy CD-DVD combo.
Mit és hogyan kell kötni illetve beállítíni a BIOS-ban helyesen?
Köszi, üdv
S
-
#895 Ha nem particionáltad meg, akkor hogy látta eddig a gép? Újra raktad a windowst? Vagy hogyan lépett fel a jelenség? -
Sith #894 Üdv ujra
jut eszembe
az segithet ha több fajta progival nézem átt
pld get back data
easy recovery
?
ÉS elnézést a "kisebb" helyesírási hibákért kicsit fáradt és ideges vagyok -
Sith #893 Üdv
Probléma
160 Giga Samsung
10 giga Win
70 adat
80 adat
ez e kető veszett el
nah a gondom az hogy a két adatot nem látom windowsba kis utána járással kiderült hogy megvan még csak ép elvileg nincs meg particionálva Get datával megnéztem és látom hogy vannak még rajta adatok a gond az hogy pont az igazán fontosat nem találtam igy meg
mivel a maradék 140 gigám nem let megformázva se particionálva se semmi nem lenne lehetöség a particios tábla helyre állítására s ha igen hogy?
esetleg valami más modszer mivel vissza nyerhetem az adataimat?
előre is köszönöm
-
#892 ok köszi! -
Impi #891 El is feledtem, csak Win XP SP2-es verzióval csináld!!! -
Impi #890 XP boot CD-t tedd be, partició eltávolít, mindkettő ha megvan osztva,
majd ha látod a teljes méretet (152 GB körüli érték) hozd létre az új partició-t (kat)a formázást is felkínálja. Én is végigjártam ezt az utat amit írtál és csak így sikerült.
Ha esetleg fiókban van, tedd fel a kábel végére, mert szerintem a csatlakozás okozza ezt a problémát. A BIOS-ba is nézz szét, mert ott sem mindegy a beállítás. -
#889 Próbáltam már Particion Magic 8-al,aztán xp telepitésnél is formattal (Fat32 ;Ntfs) Lassu-gyors szóval szinte minden versiot de a hiba maradt.Söt a haver gépén is próbáltuk de ott is ez a helyzet (Neki is van kettö ugyanilyen wincsije). Azon agyalok visszaviszem boltba,csak lehet hülyének néznek. -
Impi #888 Üdv.
Nekem is ezt csinálta, amíg a commanderrel formáztam.
Amint az XP boot cd-ről eltávolítottam a particiót, majd visszatéve és úgy format a hiba megszünt :) -
TomBond #887 Ezt már végigjártam de nem ütközik semmivel.
-
#886 Próbáld újra az egészet! Formázd le megint stb... -
#885 Jumpereld át a vinyót. Nem ütközik vmilyen optikai meghajtóval? -
#884 Vadi uj Samsung 160-gb-os winyomat leformáztam ,és a windows telepitéskor ez a hiba jelentkezik a windows telepítés első rendszer-
indításánál: "Hiba a rendszer betöltésekor" üzenettel leáll. Mi lehet a baj?
-
TomBond #883 SZIASZTOK!
VOLNA EGY PROBLÁMÁM AMIVEL HOZZÁTOK SZERETNÉK FORDULNI: vAN EGY 120 GB-OS SEAGATE SATA-S VINYÓM AMIN A RENDSZER VAN ÉS EMELLETT VOLNA EGY 60 GB-OS SEAGATE IDE WINYÓM AMI RACK-BA SZERETNÉK HASZNÁLNI! A BIOS RENDESEN FELISMERI MINDKÉT VINYÓT DE A BOOTOLÁS KÖZBEN VAGY "ELVESZIK" AI IDE-S (MIRE A WINDOWS BETÖLTŐDIK), VAGY MEGY A WINDOWSBA EGY DARABIG AZTÁN A WINDOWS LEFAGY ÉS CSAK RESET GOMBBAL LEHET ÚJRAINDÍTANI. HA NINCS BEKAPCSOLVA A RACK AKKOR MINDEN RENDBEN VAN. A VINYÓ NEM ROSSZ MERT EDDIG AKÁRMILYEN TESZTET RÁENGEDTEM EGY SEM JELZETT HIBÁT! JÓ VOLNA HA MENNE MIND A KETTŐ RENDESEN MERT A 60 GB-ON VANNAK A FONTOS ADATAIM! REMÉLEM NEM VOLTAM TÚL BONYORULT ÉS TUDTOK NEKEM SEGÍTENI!
KÖSZI -
#882 sziasztok...
lehet hogy sokak problámája volt de nem olvastam vissza inkább leirom...:
van a főnyivom ami rendesen müködik azzal nincs is baj xp fut rajta stb..
viszont van egy másik amiről elszáltak a cuccok és particionálni kéne nftsre ugye sajátgép lemezkezelő se látja meg semmi se
probáltam 98-as lemezzel onnét pq magic de elsedutam inditani mer tugye nemlátja az nfs filerendszert
szal igazábol xp alá kéne valami dos ...vagy mit lehet ilyenkor tenni? -
katinka38 #881 Vettem egy 160-as vincsit ,de a gépem csak 130nak kezeli,a bios 160nak látja.Megparticionáltam,de akkor is csak 130 maradt.Már két P4-es gépen is próbáltam,de hiába.A boltba ahol vettem ott kiírta,hogy 22giga nincs particionálva.Mit tegyek?mit rontottam el?Légyszi segítsetek! -
izb #880 Jól bírta -
koko99 #879 Egy új (1 hetes) Fujitsu-siemens notebook- ra telepítenék egy új windows- t,
de telepítéskor ezt az üzenetet nyomja "A telepítő nem talált a számítógépen telepített merevlemezes meghajtót.".
Amúgy a fent lévő windows feláll rendesen.
Hibás a cucc, vagy mi a gond ???
Egy kis segítséget légyszi. -
Impi #878 Az érvágásra még ráérsz :))
GetDataBack.For.NTFS.v2.30
GetDataBack.For.FAT.v2.31
FileRecovery v3.0.1219.Pro
EasyRecovery Pro v6.04
Ezek valamelyikével, még a kukában lévő szemetet is visszahoztuk :)
Csak már nem tudom melyik volt, de gondolom már van újabb is.
Keress rá a Google-val -
#877 Na emberek egy kéréssel fordulok hozzátok.
Van nekem egy 6 éves 40Gb Maxtor winyóm, ami most kezdi elveszíteni a fonalat,
ugyanis a kétfelé partícionált lemez d: meghajtójában van bad sector, ami kezdetben 8 kb volt. Most már 36 kb-ra nőtt, és szinte minden újraindításnál elindul a scandisk, hogy ellenőrizze a konzisztenciát. Kérésem az lenne, hogy tudtok-e vlmi megoldást arra hogy megmentsem a lemezt? Újat is fogok majd venni, de vlhogy biztos meg lehet menteni, nem?
Várom válaszaitokat!
-
#876 Helo!Ha tudtok segiteni:Van 2-db winyom 1-ik 60gb-os Quantum Ezen van a Windows,a másik 40-es Maxtor 8mb (Ez ujabb tipus és ezzel van gondom).Szval a napokban jött elö alábbi hibával:Bemegyek a winyoba de nem nyitotta meg a mappát ujrainditom se kép se hang.aztán megint ujra most megy,de kiirja hogy hibás meghajtó(Windowsba)de a format ment.Dugdostam ide-oda kábelt is cseréltem váltogattam Master/Slave de semmi.ill.Secondari Masteron néha bejön és lehet is dolgozni vele,de ha mindent rákötök: 1cd-iro+1dvd Player akkor nem megy a 40-es ujfent 400-as tápom van sztem ezzel nincs gond.Mi lehet a probléma? -
#875 Mi az a siralmas eredmény? -
#874 Hi! Van egy Samsung SP1612N (160Gb PATA, 8Mb cache stb...) winyóm. vettem egy új alaplapot és induláskor a BIOS-ba a nevéhez biggyeszt valami Tm 300-100 vagy valami ilyesmit, és a winyó az Everestben szerintem siralmas értékeket produkál. Mi a teendő, aggódjak vagy sem? -
BenceYCE #873 alaplap is tudja? mármint annak a biosa... -
#872 Hmmm, nem irtad van-e particionálva.
Nálam is volt ilyen egy 160-asal (BIOS frankon látta), feldaraboltam az XP telepitö cd-jével és ugy megvolt.
Igaz nekem SP2 nincs de nemtom számit-e valamit. -
Acorp02 #871 udv!
egy kerdes: a mobil rack-ek mennyire hütik a vinyot? mit ajanlatok vinyo hutesere? -
pasquale #870 a lenne a problámám hoyg mit kell csnálni ha a 200gigás vinyóból csak 130at lát a windóz??
már feltettem a service pack 2t is...??? plz help -
#869 Ha van felesleges több tízerezer forintod, fordulj a Kürt Kft. -hez. -
#868 hi all! egy 60gigás vinyóm 1ik particója(2 részre van osztva), természetesen az amelyiken 30gigányi PÓTOLHATATLAN adat van, elérhetetlenné vált a windows számára(a lemez nincs megformázva üzenettel be sem enged lépni). dosban bele tudok lépni látja a könyvtárszerkezetet, és a fontos fileokat is, de amikor másolnálm olvasási hibával elszáll és csak részleteket ment át.
kérdésem van e esély megmenteni valamiylen módon az adatokat, ha igen hogyan, vagy vágjak eret? -
uzsidoboz #867 csá sziasztok!
sata-s alaplapom van de nem tudom hogy az új sata2-s 200gb-s samsung vinyót hogy kezeli az erőmű?
Gondolom felismeri csak sima satan menne nem? -
#866 Ez a "transfer rate" engem aggaszt, hogy megy lefele, vagy ez normális? -
#865 Van egy jó kis 120 gigás PATA vinyóm 2mb cachel (Samsung), az a baom, hogy rohadt lassúnak tűnik. Leszedtem a HD Tune nevű progit, és teszteltem egyet. Nekem nem sokat mondanak az eredmények, szal nemtudom, ezek normálisak?
-
BenceYCE #864 Én a mobile rack-kemmel szarakodtam nemrég. Ugyan ez volt a jelenség. Kattog és eltűnik. Aztán rájöttem, hogy silány minőségű a piacon lévő rack-ek zöme. Pár hónapra rá az y- tápcsati miatt volt ez. Nem lazán ment rá csak belül a fémhüvely nyílt szét. Szóval jól nézd meg!!