winchester probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

attól függ...
nyáron +35 fokban gázos lehet de télen -30ban nem 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Régebben írtam, hogy szeritnem teljesen felesleges vinyó mellé tenni ventit, de...
Van két SATA Seagate-m és sajna csak úgy tudom õket berakni a gépbe, hogy max 1cm távolság van a kettõ között!
Gázos a helyzet vagy nem? A melegedésre gondolva...

nemcsakfeel
kösd ráa 230 V ot hátha azzal formázza

*hihi ** *

Gerry
hááát nemtom, mindenesetre nem árt a pingvines OS alatt is megnézni.

Linuxal sokszor csodákat lehet mûvelni...

Gerry
Linuxos?

Másik gépben sem ment, de azért LINUXos szakértõ ember véleménye is érdekelne...

Punkerwork
szopás

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Gerry
Csak azt tudom javasolni, próbáld ki egy másik gépben is, ahátha valahol meg tudod formázni. De lehet, hogy akkor sem lesz túl hosszúéletû.

Garancia lejárt, deha élne sem vennék vissza, mert lekopott róla a vonalkód.

Punkerwork
garanciális csere?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Sztem az a fõ baja, hogy RAW fájlrendszert lát rajta. Amikor meg akarom változtani a filerendszerét, kiírja, hogy helyezzem be a lemezt, majd nyomjak entert. Azt hiszi, hogy CD-olvasó???

USB nyûglõdés kizárható, mert kölcsönkaptam egy másik pen drivet, ami mûködött. Telepítõlemeze meg csak driver, az is csak win 98-ra enged telepíteni, azzal az indokkal, hogy az xp-ben benne van a szükséges cucc, driver.
Pen dirve-ot valami 50000 törléssel harangozták be, amikor megjelent a piacon. Mindenki odavolt érte, meg mondogatták, hogy ezt ha elejted nem lesz semmi baja, nemúgymint a racknek, vagy ezzel futhatsz is stb.
Nem volt elejtve egyszer sem. Végig zsebben volt.

Gerry
Ja, sorry, elfelejtettem, hogy pendrive... Hiába, a figyelmetlenség! No, akkor esetleg azt tudom javasolni, hogy ha van valami software a pendrive-hoz, amivel le lehet gyalulni, akkor azt ereszd rá, akkor talán még használható lesz, de amúgy egy pendrive sem örökéletû, ha sokat volt leejtve, vagy erõs mágneses térben, akkor az is meghal, ezek fogyóeszközök sajnos. Mindenesetre érdemes kipróbálni esetleg egy másik gépben is, hátha csak az USB nyûglõdik, de ennek kicsi az esélye.

Ez a winyó egy pen drive, amit annyira dícsértek sokan, hogy sosem fog elromlani... nos a mobilrackes winyómnak semmi baja, pedig azt is hurcolászom... (és mellesleg Maxtor, amit méginkább gányoltak, hogy ilyen meg olyan szar)

Gerry
Ez sajna úgy tûnik badsectoros winyó, ez szinte biztos, hogy kuka effekt... Próbáld meg skippelni, de ha sok ilyen van, akkor max papírnehezéknek használható már csak ez a winyó.

Gerry
Milyen hibákat ír? Fizkai (hibás sector)? Mert akkor tényleg kuka a winyó, hiába próbálsz ki újabb progit, az sem fogja tudni a fizikai hibát orvosolni.

Downloads.com-ról letöltöttem egyet, amivel nem jutottam semmire, hibát írt ki. Most kipróbálom a címrõl, amit megadtál..

Gerry
Itt nézelõdj:
Runtime Software

Downloads alatt van GetDataBack for FAT és for NTFS is, letöltés után "regisztráli" is érdemes, ahhoz hogy rendesen tudd használni!

Kösz, mindjárt utánanézek...

Gerry
GetDataBack, eztr kell ráengedni, ennek van FAT és NTFS változata egyaránt, értelemszerûen azt kell letölteni, amilyen partíció volt a winyón. Ez a progi szépen végignézi a lemezt. és a végén megjeleníti, amit rajta talált. Ez nem a fat tábla alapján vizsgálja a cuccot, hanem fizikailag végignézi az egész winchestert, vagy azt a sectrocsoportot amit megadsz (célszerû ilyen esetben a teljes winyót megadni...), és ami azon valaha adat volt, még ha törölve is lett, azt ha nem sérült a winchester felülete, akkor vissza tudja állítani...

És amikor ráklikkelek sajátgépben akkor asszondja helyezzem be a lemezt... Kukába nem szivesen dobom, 30ezer forintos hulladék

Jah...
Igazából egy programozó zsenire lenne szükségem, aki tudja hogyan kerülje meg a rendszert (mint egy hacker). A fájlrendszerre azt írja ki, hogy RAW, amikor FAT-ot kellene kiírnia... Szóval lehet partíció konvertálás segítene, de nem sok esélyt adok neki... Talán linux alól meg lehetne oldani, de erre sem tenném a kezem 😞((

nemcsakfeel
hú.
érdekes.

*hihi ** *

Van egy nem mûködõ pen drive-om. Gondolom elszált róla a partíció. Formázni, olvasni nem lehet, de a sajátgép mutatja a jelenlétét. A win felismeri, hogy csatlakoztattam.
Kérdés: hogyan partícionálhatnám újra a pen drive-ot?
Garancia lejárt

nemcsakfeel
ja..
NTFS / FAT 32 ????
ha ntfs akkor szívás, mert nem valószínû hogy segít a scandisk ugyebár a fájlrendszer sajátosságai miatt.

*hihi ** *

nemcsakfeel
eressz rá scandisket, nekem régebben volt olyan hiba ( egybõl nem tünt fel hogy kevesebb használt fájl foglal kevesebb helyet mint amennyi szabad helynek kéne lennie.. ) véletlenül indítottam scandisket és talált csomó fájltöredéket ( gondolom fat táblába egy részébe be volt jegyezve ( tehát lefoglalt területnek minõsítette ) viszont fájlstruktúraként nem jelent meg.
szal SCANDISKeljél !

*hihi ** *

PResident Evil
ahham... örítgetem a védett fájlok könyvtárakat... meglátjuk... amugy mocsok egy szoftver ez a norton !!!

0ppika
Pl: Minden partícion van 1 system volume information könyvtár, (ebben a rendszer visszaállításához szükséges fájlokat tárolja) lehet hogy ebben van. Vagy nincs valami norton systemwork vagy utilitis vagy hasonló progi fent? Lehet hogy annak a saját lomtárában van ...

http://epica.nl

PResident Evil
sziasztok...

lenne egy olyan problémám,ami két napja lépett fel, a semmi hatására 😊 vázolom:
Két darab winyó van a gépembe: enyém 40 GB = 2 partíció + tesómé 60 GB, 1 partíció... szóval az a probéma lépett fel, hogy egy filmet helyeztem át az enyémrõl a tesóm winyójára... F6 szépen áthelyeztem, az adat átkerülta tesóm winyójára, az enyémen szépen emgszûnt létezni mint file, de a hely nem szabadult föl !!! tehát nemvolt semmi film, de a helyet foglalta... ma pedig a saját winyómról töröltem egy filmet, és hát a helyét megint nem szabadította föl... 32kbyte hely van a winyómon, szóval ha vki valamilyen tippet, tanácsot tudna adni azt megköszöném... eddig ezekkel próbálkoztam: Win reinstall, Partioion Magic ellenõrzés, persze semmi hiba...
EZ mind szép mesés elbeszélés volt, ami láma userre utal, nyugi infos vagyok szóval minden szakmába vágó tanácsot szívesen fogadok minél elõbb ! 😊))

elõre is thx !

HUHHH!!!!!!!!!!

SIKERÜLT!! 😊)))))))))))))))

Hála a GetDataback for NTFSproginak, minden adat meglett!
Végre nyugodtan alhatok..😊
Pedig már minden reményt feladtam..

Pfuhh azt én se tom hogy sikerült a winfost rávennem h végre felismerje annak a tartalmát.. 😉 A lényeg, hogy felismerte, sikeresen lefutott a CHKDSK, és végül az én gépemen is rendesen fut az említett winyó.
Viszont fennáll még mindig az az égetõ problémám, hogy qrvára nem lehet kiolvasni a Dokumentumok mappa tartalmát, valami ilyesmit ír ki: "A (gépemnek a neve) mappa nem hozzáférhetõ!" És az XP szerint 0 bájtnyi adat van benne.. A többi viszont rendesen megy. Csak addig nem formázom le a winyót, amíg vissza nem sikerül szereznem a kábé 10gigányi adatot a Dokumentumok mappából.. ugyanis a winyó méretébõl mpst is ugyanannyi van elfoglalva, mint amikor még rendesen ment a Dokumentumok mappa.. (megjegyezném: a kurva anyját az xpnek) Nincs valami módszer/program akármi arra, hogyan tudom az adatotkat visszacsikarnom a winyóból? Anyámék le fogják vinni a fejemet, ha kiderülne h soha nem fogják látni viszont azokat a bizonyos képeket és kidolgoztatni..
Köszönöm az eddigi segítségeteket!

nemcsakfeel
mindenesetre érdkes 😊 szal várjunk!

*hihi ** *

0ppika
Akkor elõször sehogy sem látta volna

nemcsakfeel
mondjuk nem értem jumperrel hogy lehet segíteni, ezt majd nyugalmas idõdben leírhatnád, mert érdekel.
Vagy az irodai gépben nem az IDE kábel csatlakoztatásának megfelelõen volt jumperelve ? ...

*hihi ** *

0ppika
Nem értem az egészet, de mind1, a látta a win akkor jó helyen volt a jumper...

"de miért nem külön partíción volt a windows???"
Az lesz hamarosan.

Brb, úgy néz ki javulni látszik a dolog.. 2órányi jumper-tökörészés végül felismerte a winfos az F: meghajtó tartalmát, csakhogy most szépen eltüntette vhova az ott levõ Dokumentumok mappában levõ adatokat.. most estem neki a CHKDSK-val, hátha..

0ppika
Hát igen, ezt már b@szhatod, csak a format segít, de miért nem külön partíción volt a windows???

Hali!

Az én gépemnek a winyója bekrepált megint (illetve a rajta levõ winfos xp, mert nem bootol be, hanem unable montable izé kékhalál jön helyette..), ezért újra akarom installálni rajta az xp-t, megjegyezném, hogy pár hónapja is volt ugyanilyen gondom, akkor az xp reinstall letörölt minden fontos adatokat, képeket a dokumentumokból, a qrva anyját. Sorry. Szóval a winyót áthoztam ide az irodai gépbe, ami felismeri a meghajtót (az irodainak a winchestere particionálva van, C:, D: meghajtókra, így amikor beraktam az enyémet, az F: megjelölést kapott). De az a bibi, hogy azt írja ki hogy: "Az F:/ nem érhetõ el! A lemezszerkezet sérült és nehezen olvasható!" Nagyon megköszönném a segítségeteket, mivel a mai éjjel folyamán meghalt egy igen közeli családi barátunk, a környéken híres ember, ezért ki kéne nyomtatnom fotópapírra az elmúlt pár héten róla készült képeit a családjának..:/
Üdv!

Narancs
A gép látja a vinyót?
Get Back is ilyen progi, ha jó lemléxem én azzal operáltam egy formázás után.
De ha a vinyó is látja a fájlokat akkor mi a gáz???
Mit jelent az hogy nem lehet õket kezelni?
Mert az ilyen file vissaznyerõ progik a letörölt fájlokat hozzák vissza, ha korrektül szar a vinyó akkor nem segítenek...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

zakika
hat az van, hogy valahogy meg latni a filokat, csak nem lehet oket kezelni 😞

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

0ppika
Ha a vinyó romlott el akkor nem progi kell, hanem másik ugyan olyan jó vinyó, nem?
Progik: recover NT, NTFS Data Back ...

zakika
pont az a mindenfele progi neve erdekelne

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

jah KÜRT kft jópofa, csak éppen egy átlag user adatai tuti nem érnek anyit mint amit õk elkérnek...
szal jobb probálkozni mindenféle progikal, és ha ugyse akkor marad a kuka... :/

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Narancs
Ha a vinyó korrektül halott, azaz kinyiffant akkor KÜRT Kft -hez el kell vinni.
Õk elég borsos áron de visszahozzák a cuccost...
Ha csak letöröltetek ezt-azt ami kell akkor simán vissza hozod akármelyik progival, a demóval is akár...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

zakika
hello

lenne egy kis gondunk a haverral. a gepen elment a winyo (melegebb eghajlatra). most sokan aztgondoljatok, hogy nyugodjon bekeben, de mivel igen sok adat volt rajta (amit meg en is el akartam vinni tole), hat probalkozott mar valami progival (restore 2000 vagy valami hasonlo), ami latja az adatokat, csak az a baj hogy demo es nem tudja visszahozni. tudtok valami hasonlo progit, amivel meg lehetne menteni nehagy giganyi cuccot? vagy megvan valakinek a restore 2000 teljes verzioja?

duracellmumus
szal: enis jártam igy de a ramom bánta vagy a vezérlõ chipset bekakilt 47.formázást meg xp ujra meg rakat baszkurálás azt kiderult hogy vszinu valami vorm elkurta azt ástam neki gödröt de neked még van remény.....

Apunak mindig igaza van! Most is.

nemcsakfeel
már gondolom azóta megoldottad, én úgy vettem észre hogy akkor száll el partíció / lesz hiba hogyha a címzés már a 137 GB feletti területre mutat, és mivel alulról kezdi megtölteni a vinyót ( partíció határtól ) hogyha nem pakolsz rá sokmindent akkor nem lesz belõle bajod 😊

*hihi ** *