1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
#943 Sziasztok!
Vettem ma egy 120-as Samsung vinyót. Beletetem a gépbe, a windows kiírta hogy új hardver meg utána szépen azt is hogy az új hardever telepítése megtörtént a hardver használatra kész. de a sajátgépben nem látom. mi lehet a baj? -
#942 semmi... no errors... all sectors OK !
:\ -
#941 thx :P
nah akkor winyó be :| -
#940 Sry nem hdd tune hanem hdtune:P
Itten van
Smasung témában erre is néz rá,hátha találsz valamit: ez az -
#939 uff egy linket tudsz dobni ? :| -
#938 HDDTune -
#937 az enyém egy codegen 300W-os de nemhiszem hogy ez lenne a probléma... egyéb HDD ellenőrző progi ? -
#936 Enyém egy egen jo "minöségi" comador táp volt:P
De a csatlakozoja elég laza volt benne.
Bár nem irtad,de itt is szoktak irni furcsaságokat IDE vezérlökröl,pl: nforce-rol.
De erröl majd ir akinek volt gondja vele. -
#935 táp nembirná ?! tipp ?!
nagyon fontos lenne, tesóm munkaügyei is rajta hevernek és használhatatlan :| -
#934 Én samsung vinyomnak is volt ilyen gondja, egy idö után boot-olásnál is kattant és annyi.
El se indult a XP.
SMART értékei everest szerint jok, samsung progi szerint is.
Igaz akkor tré táp volt mellé,lecseréltem és jo let
Lehet csatlakozás gond volt nemtom, azota jo -
#933 én winyóm: 44 fok
tesóm : 26 fok -
#932 hőmérséklet? -
#931 minden érték normális / minden érték rendben -
#930 háttértár / smart -
#929 nahszoval mi a teendő ? -
#928 nah lezúztam az everest-et az sg-ről, mindjárt rakok smart táblát :| -
#927 jóhát, ez nem bolt :) -
#926 szal 3 progi közül dobnál egy linket ? addig bezúzom tesóm winyóját :| -
#925 floppy? nekünk az a boltban cd-n van, és arról bootoltatjuk a gyanús winyókat :) -
Borg #924 figy
smart táblát bármi windowsos info progi olvas
pl aida, everest, speedfan stb.
Nézd meg, csinálj screent róla, aztán tedd be. Ha van gond, az mutatja. -
#923 egyenlőre a program leírást olvasom a honlapon, de már most gázos, mivel nincs floppy lemez a gépben és a winyó serial száma sem stimmel :\ -
Borg #922 smart tábla mit mutat? -
#921 nah megvan... pill -
#920 bazzee samsung .com vagy mit tudom én, van kereső nem? :) -
#919 link pls -
#918 samsung test progit ereszd rá első körben. -
#917 hello mindenkinek... lenne egy problémám. remélem tudtok segíteni. jelenleg a gépben 2 winyó van, az enyén (40GB IBM) és bátyámé (60GB Samsung). a probléma az, hogy a tesóm winyóján vannak olyan KÉPEK! amelyek nézésénél, írásánál, bármilyen használatánál kattan egyet a winyó és csontra fagy a gép!!!
particion magic nem talál hibát, se semmi... mi lehet a gond ?! egy kicsi winyós tweak progit nem tudtok ajánlani ami esetleg orvosolná a problémát?! Fontos lenne nagyon mivel a winyó használaton kívül van, tesóm fél élete rajta van és jó lenne újra használni. Előre is köszönöm a segítséget. Bye. -
#916 ultra dma 4 modban futott,amugy a winfosos vinyo mellé van bekötve a kábelon,ami meg jo...
szal egyéb 5leteket keresnék :)
megjegyzés: nem vagyok kezdő,de most tanácstalan vagyok :( -
#915 vezérlőpult->system->eszközök
és nézd meg hogy az ide1 és az ide2 mijen módba van, lehet hogy PIO módban fut -
#914 szasztok!
van 1 apro problémám,lehet,h másnak is volt már ilyen,de nem akarok 913 hsz-t visszaolvasni :)
szal a tünet a következő:
4 nappal ezelőtt a 200GB -s maxtor vinyo miatt állandoan belassult a winfos
az,h a vinyo hibája,az tegnap du. derült ki,miután 4 napon keresztül mást se csináltam,mint különféle (16 féle) winfost telepitettem...
szal tegnap lejött 1 Xboxos játék,és ahogy át akartam másolni az XBOX könyvtárba, az tünt fel,h a szokásos 40 MB/s helyett 2MB/s volt az irási sebesség...
na,gondoltam töredezett...
hát nem :(
aztán gondoltam,onnan is másolok vmit... ismét CSAK 2 MB/s volt :(
na,eldurrant az agyam, sector hibára gyanakodtam,ám semmi nem talált semmi sector hibát (még a Norton Disc Doctor SURFACE TEST-je SEM!!!)
vártam 10 orát, de 1 hibát sem talált...
a vinyo nem sülhetett meg,mert az alján van vinyohütű venti, meg közvetlenül előtte az ház elejébe belemarva 1 széép nagy 12cm-s venti,ami befujja a levegőt :)
most ott tartok,hogy kiszedtem a vinyot,de mivel elveszett a garilap, nem hiszem,h kicserélik :(
a rendszert visszavettem a tuningbol már kb. 1-1,5 hete a nagy fülledtség miatt,mert CNC gépből kiszedett venti ide vagy oda,de a rendszer hőmérséklete 38°C volt állandoan :(((
szoval ha van bárkinek bármilyen 5lete,az legyen szives szoljon,mert még a PQMagic 8-cal sem tudtam az eredeti sebességet elérni,pedig abban aztán van néhány vinyojavito szolgáltatás :((( -
#913 szevasztok
egy nagy problémám van szombaton olyan tünete volt az egyik vinyomnak
hogy leállt először a merevlemez kikapcsolása jutott az eszembe ami az
energiagazdálkodásban van be is volt állítva 5 perce kilet kapcsolva
tegnap ugyan ez volt a tünet persze sohára volt állítva ma reggel
amikor elinditotam a gépet el sem indult a vinyo szerintetek mi lehet
a baj majdnem elfelejtetem megnéztem hogy nem e rosszul lenne a táp
vezeték csatlakozva semmi baja nincs vele a vinyom neve(IBM Deskstar
7200 RPM 80GB 100 ATA (2002 APR))és javaslat hogy lehetne megjavítani
üdv -
scirocco #912 Megoldódott minden:)
Az volt a gond (a jumperelést leszámítva), hogy nem volt jó a windows-nak a telepítőben leformázott winchester úgyhogy le kell formáznom a lemezkezelőn keresztül is. Épp ez zajlik de elvileg ezután már nem lehet baj.
Hátha másnak is segít majd azért írtam le.
Üdv
S -
scirocco #911 Időközben annyi változott, hogy kaptam egy fülest:)
Vannak rom-ok amik csak masterként hajlandóak menni. Át jumpereltem, tehát mostantól a rack a slave és a CD/DVD a master. Mostmár az eszközkezelőben látszik minden de az explorerben még mindig nem látom a rack-et?!
Help me please!
S -
scirocco #910 Hello Insti!
Picit módosítva de lényegében úgy raktam össze ahogy írtad. Annyi, hogy nem a rack van külön kábelen egyedül hanem a 120-as és a 80-as(rackben, Master) van a CD/DVD-vel (slave).
Az a gond viszont, hogy amíg nem kapcsolom be a rack-et addig lát mindent ami aktív viszont ha bekapcsolom, elmegyek az eszközkezelőbe, felismertetem vele a rackben levő vinyót akkor azzal egyidőben eltűnik a CD/DVD?!
Ráadásul az explorerben még ezután sem látszik a rack és persze a CD/DVD sem:(
Mit csinálok rosszul?
Köszi
S
-
BenceYCE #909 rendszerfájlok 10 gb
mp3, installok, egyéb kis méretű cuccok 20-30 gb
filmek és iso fájlok 50-60 gb
így kevésbé megerőltető a gép... -
#908 Gubanc... szvsz amit a Get backkal nem tudsz visszaszerezni, az valószinüleg elveszett.
De egy kérdés: amikor az XP particiót csináltad, akkor az hogy ment, mivel csináltad, és hogyan? Nem lehet, hogy valójában ott veszett el a dolog, mivel a régi particiós táblát felülírva csináltál egy új particiót? -
Sith #907 Igen XP reinstalnál történt a dolog elötte vlt rajta adat a külön kis XP particiot formáztam majd ide fel is telepitettem minden gond nélkül az XP-t de mikor végre feltelepedett nem látta a vinyo többi részét -
#906 Hmm.. érdekes, ettől függetlenül amiatt aligha szaggat egy játék, mert kevés a hely (hacsak nem nagyon kevés már)... -
#905 ma volt egy tör mentesités 5 perc volt csak
e hét letöltés (15 GB)
-
#904 hetente 15 perc töredezetség mentesités gondoltad volna