1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • mukika
    letört.
  • pasquale
    hát akkor nézz körül ahol laksz csak van másik bolt ahol megbízól bennük :))) de hogyha a legszélsé akkor nem olyan nagy baj...
    és most letört bagy elhajlott?? mert ha befelé hajlott akkor megpróbálhatod egy tűvel vissza hajlítani...
    sok szerencsét :P
  • mukika
    amúgy egy 2 hete figyelmeztettek az itteni boltban, hogy szarul áll rajta a tű. de azt is mondták, hogy lehet forrasztani a helyére. csak bennük nem bízok...
  • mukika
    komoly? ajjaj...

remélem enyém benne lesz abban a háromban. "szerencsére" az egyik legszélső tű tört le, csak az a baj, hogy pont az amelyik befele hajlik.
  • vasko22
    hát ez szopi álltalába ez már nagy hibának számít és 100-ból ha 3-at meglehet csinálni ha letörött a IDE csatlakozó egyik tűje!!!!!
  • mukika
    ekkora szopást... beletört a 160Gigás vinyőm egyik lába(tűje) az Ide csatlakozóba... :CCCCCCCCCC szerintetek valahogy meglehet még csinálni? simán lehet egy másikat a helyére forrasztani, vagy lehet kidobni? gecisok adatom volt rajta... :CCC
  • PLackó
    köszi,próba
  • biomage
    egy jó program particiómagic nek hivják
    kicsit könyübb megoldás rakd be a windows cdt indicsd el (bootolással) hagyd hogy fusson lesz egy enter aztán F8 kis táblázat a vinyok lesznek benne
    menj rá az újra (partició létrehozzása) ha ezután folytatod lehet formázni de ha azt az utat választod akor a windows feltelepiteni ennyi
  • Banyapapa
    formázni pölö, a samsung oldalán levö hutil-al lehet,particionálni meg pl: xp telepitöjével.
    Ha az nincs akko passz:P
  • PLackó
    mert particion magic-el winben tudok,de így hogy kell hogyha nem rak ki új meghajtót?
  • PLackó
    tudom,buta kérdés de le tudnád írni mit kell tennem?
  • PLackó
    a formázást azt tudtam hogy majd kell.particionálni meg dos -ban lehet csak,igaz?így meg nem értek hoozzá :S
  • biomage
    particiónálnod kell mert nincs rajta és aztán formázd is le
  • PLackó
    új vínyóval még nem volt dolgom,már a 40-essel küzdök 3 éve.mikor más hoz winchestert semmi problem,lesz új meghajtó.
  • PLackó
    vagy ez kijelentés? :)
  • PLackó
    nem particionáltam,és nem formáztam még.mivel nem is lett új meghajtó.
  • biomage
    particiónáltad és formáztad már
  • biomage
    particiónáltad és formáztad már
  • PLackó
    üdv!
    most vettem egy 160 Gb-os 8 megás samsung vinyót.(20000ft)
    hiába jumperolom és rakom be slave-nek,win indításkor felismeri hogy új meghajtó,de nem keletkezis új meghajtó.mintha nem lenne benne ez a vinyó.
    mi lehet a baj?újraindítottam,ki be dugdostam de semmi.
  • modellmaker
    így már sikerült. nagyon szépen köszönöm a segítséget!
  • ibrik
    Nagyon egyszerű a magyarázat.
    Igazából a vinyóknál ha azt írját rájuk, hogy 160 GB, azon valójában azt kell érteni, hogy a valódi mérete 160.000.000 Byte.
    És máris rátérhetünk a számítógépes számtanra: konkrétan itt a Mega és Giga prefixumok közötti váltószám nem 1000 - ahogy sokan tévesen számítják -, hanem 1024.
    Tehát a 160.000.000 Byte az NEM 160 GB, hanem valójában csak kábé 152 GB.
    Ebból lejön néhány néhány byte-nyi ilyen-olyan adat, plusz azok a hibás szektorok, amelyeket már a gyártás során észleltek és azon hibás szektorok helyét eltárolták a vinyó elektronikájában, vagyis az kijelzett méretbe már azok nem számítanak bele.
  • modellmaker
    ok
  • Banyapapa
    Hja töröld le, gondolom egybe van a egész vinyo még.
    Ugyis gondolom fel akarod darabolni pár particiora, meg töredezetségmentesités miatt is jobb sztm.
  • modellmaker
    megpróbáltam. nem sikerült. :D
    amikor odaért hogy partíciók létrehozása, meg partíció törlése akkor ezen az új vinyón nem lehet új partíciót létrehozni. csak törölni. arra kéne először nyomni hogy törölje aztán már lehetne létrehozni is?
  • modellmaker
    hát kinyalhatják a seggem. :D
  • Banyapapa
    120GB-s vinyo az nem "netto" 120,abbol lejön egy csepp:p
    Nálam a 160-as 149.

Ja, ne kérdezd miért állitolag ez van:D
  • modellmaker
    ok akkor előkotrom az XP cd-t.

#955 esetleg??
  • Banyapapa
    Elvileg ezzel a disc manager-el eccer sikerült nekem,de azota nem:P
    Igaz az egy régebbi verzio volt,és valamiért csak a friss vinyot engedte.

Inkább erre a XP telepitöjét használom,elindul mikor odaér a telepitéshez lehet darabolni,megcsinálom ahány kell, utána restart és a sajátgépben formázom NTSF-re.
  • modellmaker
    A másik. A 120Gb-os vinyót miért csak 111Gb-osnak írja?
  • modellmaker
    Köszi de magtaláltam a Samsung Disc Manager-t.

Még vmi. Hogy lehet a legegyszerűbben partíciókra osztani?
  • Banyapapa
    Nekem egy ultimate boot disc-en rajta van,de azon nem lelem meg sajn.

De itt van, sztm érdemes lekapni sokmindenben segithet még Ubootcd

ZIP-es ISO-t le,és NERO simán kiirja, és ezek vannak még rajta
  • modellmaker
    Neked nincs meg véletlen a Disc Manager 10? mert hiába töltöm ki az adatlapot a letöltéshez behoz vmi hülyeséget.
  • Banyapapa
    a vinyora rá van irva a webcim:P
    Legalábbis enyémen rajta vandiscmanager
    floppy be aztán elkésziti rá a progit amivel el kell inditani a gépet
  • modellmaker
    van neve is vagy így keressek rá hogy "samsung kis hdd progija"? :D
  • pasquale
    leszeded a patition medzsiket és teszel rá egy szép kis 115gigás partíciot :P.....
  • Banyapapa
    Probáld meg a samsung kis hdd progijával leformázni a vinyot,és ugy elinditani a masinát.
    Ha megvolt bocs:P
  • modellmaker
    ott is megvan. két csatlakozó van az IDE primary master és az IDE primary slave. a régi a master az újat pedig a slave-re állítottam.
  • PResident Evil
    jovan, sry... BIOS ? :D
  • modellmaker
    azért ekkorát nem lámázok :D
  • PResident Evil
    restart ? :D