winchester probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Ma vettem egy Maxtor DiamondMax Plus 9 120 Gb-os, 7200rpmes, 8MB caches vinyot. Ez a vinyo mennyire melegszik? Kell e rá hûtés, és van e progi amivel tudom nézni a hõfokát? Hány fok felett számit melegnek? Thx a válaszokat elõre is.
Bazinga!
Szerintetek normális a C9 és a CB érték?
[ Maxtor 6Y080L0 (Y2DR8XPE) ]
03 Spin Up Time 63 225 225 7773 Rendben: Az érték normális
04 Start/Stop Count 0 253 253 267 Rendben: Mindig rendben
05 Reallocated Sector Count 63 253 253 0 Rendben: Az érték normális
06 Read Channel Margin 100 253 253 0 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
08 Seek Time Performance 187 251 242 59964 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 252 252 39678 Rendben: Mindig rendben
0A Spin Retry Count 157 253 252 0 Rendben: Az érték normális
0B Calibration Retry Count 223 253 252 0 Rendben: Az érték normális
0C Power Cycle Count 0 253 253 239 Rendben: Mindig rendben
C0 Power-Off Retract Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C1 Load/Unload Cycle Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C2 Temperature 0 253 253 23 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 253 252 1950 Rendben: Mindig rendben
C4 Reallocation Event Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 199 199 0 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
C9 <gyártó-függõ> 0 253 252 18 Rendben: Mindig rendben
CA <gyártó-függõ> 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
CB <gyártó-függõ> 180 253 252 11 Rendben: Az érték normális
CC <gyártó-függõ> 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
CD <gyártó-függõ> 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
CF <gyártó-függõ> 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
D0 <gyártó-függõ> 0 253 252 0 Rendben: Mindig rendben
D1 <gyártó-függõ> 0 188 188 0 Rendben: Mindig rendben
63 <gyártó-függõ> 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
64 <gyártó-függõ> 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
65 <gyártó-függõ> 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
*hihi ** *
Aztán antijedi (#722) leírása szerint partícionáld (ha szükséges) és formattáld az új vinyót.
Ha nem XP-d van (pl. Win9x/ME), akkor a windows boot-floppyjáról indítsd a gépet és onnan fdisk-el partícionáld az új vinyót és - a szükséges újraindítgatások után - szintén a boot-floppyról indítva gépet formattáld az új vinyót.
Ja és persze nem árt ellenõrizni, hogy helyesen van-e jumper-olva.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
milyen win van amugy? mert ha xp ako ott vezérlõpult >felügyeleti eszközök >számitógép kezelés és ot bal odlalt valahol van iylen hogy lemezek vagy hasonlo
ott kiir mindent
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
puritán változat ugye benne van a winben ( fdisk )
de inkább töltsél le értelmesebbet:
partition magic ( szines szagos )
ranish partitioner ( kis egyszerû )
ezek vmelyikével nézd meg milyen partició van a vinyón, esetleg hozz létre ( ha nincs létrehozva semmilyen akkor szokta azt csinálni.. ) Ha unformatted et hozol létre, akkor winbõl tudod formázni tetszés szerint ( fat32/ntfs )
*hihi ** *
Tettem egy új 40GB-s vinyót a gépbe, mobilracken keresztül. Annyi a gond hogy a Win. felismeri mint új hardvertelem/Maxtor/de Commanderbõl már nem látom, így ugye semmit nem tudok vele csinálni/pl. format/...Mi lehet a gond?
HELP please, mert nagyon telik a nagy vinyó és kéne a hely 😊....
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Erre gondoltál?

Ide vezérlõ gyanus.. Bár a vinyók beépített elekrtonikája elvileg megvédi az ide oda rángatózástól, meg egyéb káros dolgoktól..
Hogyha cserélgeted a vinyókat ( pl. a 40 es és 160 ast fölcseréled az IDE kábelen ( jumpereket is átállítod ) akkor mûxik? ))
Aidával SMART adatokat kinyerhetnéd..
*hihi ** *
Egy pár hozzászólással lejjebb volt egy ilyen gondom ami azt hittem megoldódott, de sajnos nem. Idézem magam:
"Tapasztalt már valaki hasonlót? Van 3 Winyó a gépemben, 1 30GB-os Maxtor, 1 40GB-os Maxtor és 1 160-as Samsuntg. Az utóbbi idõben elég sokat küzködtem fagyásokkal, elsõsorban játékok alatt és most figyeltem fel arra a dologra, hogy csak azok a játékok fagynak ki amik a 160-as Samsungra vannak telepítve. Akkor kezdett gyanússá válni a dolog amikor tapasztaltam, hogy több játék is kifagy (pl. FarCry néha már a UBISOFT-os intrónál), a minden hardware utolsó porcikáját is megmozgató (az ID serint) DOOM 3 pedig tobb óra játék után nem fagy, pedig azt írták, hogy érzékeny lesz a modolásokra és a húzásokra is. Nekem modolva is és húzva is vannak dolgaim és mégis megy. Igen ez nem 160-as Samsungra lett telepítve. Egyébként a Winyó tapasztalataim szerint mûködik normálisan ezt a dolgot leszámítva.
Mi okozhatja ezt?"
Ezeken a dolgokon kívül tapasztaltam még egy furcsaságot, voltt itt 2 havernak a winyója is és amikor beraktam a 160-as helyére kattogni kezdtek. Az elsõnél azt hittem haldoklófélben van de a gazdája at mondta, hogy otthon nem csinálja, de most, hogy ma is et csinálta egymásik vinyó is, kezdek gyanakodni, csak egyelõre még azt nem tudom,hogy mire. Nem tápellátási probléma, mert nem állt le, nem fagyott ki a rendszer, csak kattogva mûködött. Érdekes amikor az én 160-asom van benne nem kattog, csak játék közben fagy😞 Ja és eszembejutott még valami. nem egyszer egy csomót kell szórakozni, hogy fel ismerjen egy-egy winyót, értem ez alatt, hogy ide oda kell jumperolni, meg kikísérletezni, hogy melyik kábel melyik végére tegyem, hogy mûködésre bírjam.
Na most ismételten megkérdezném, hogy van e tippje valakinek?
Fontolgatok egy BIOS update-t, ámbár egyik sem ólyan új hardware, hogy ne ismerné.
Lehet hogy számít: az alaplapom egy ABIT NF7 v2.0
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
*hihi ** *
!Forza Ferrari!
amugy szvsz ez most vagy egy virus volt, vagy valami hardwares hiba van a vinyoval..., probáld ujraparticionálni és megformázni hogy akkor jó e
hazajöttem bekapcsolom a gépet beakarok lépni egy az egyik patricióba és azt irja ki hogy a lemez nincs megformázva!!!
mi za anyna valagal ez??
!Forza Ferrari!
De lefuttattam egy CHKDSK-t(elég sokáig tartott)mjd töredezésmentesítést és úgy néz ki jó lett.
http://epica.nl
Tapasztalt már valaki hasonlót? Van 3 Winyó a gépemben, 1 30GB-os Maxtor, 1 40GB-os Maxtor és 1 160-as Samsuntg. Az utóbbi idõben elég sokat küzködtem fagyásokkal, elsõsorban játékok alatt és most figyeltem fel arra a dologra, hogy csak azok a játékok fagynak ki amik a 160-as Samsungra vannak telepítve. Akkor kezdett gyanússá válni a dolog amikor tapasztaltam, hogy több játék is kifagy (pl. FarCry néha már a UBISOFT-os intrónál), a minden hardware utolsó porcikáját is megmozgató (az ID serint) DOOM 3 pedig tobb óra játék után nem fagy, pedig azt írták, hogy érzékeny lesz a modolásokra és a húzásokra is. Nekem modolva is és húzva is vannak dolgaim és mégis megy. Igen ez nem 160-as Samsungra lett telepítve. Egyébként a Winyó tapasztalataim szerint mûködik normálisan ezt a dolgot leszámítva.
Mi okozhatja ezt?
minnél több annál jobb, de elméletben ha nincs köztük semmi heny csak anyi hogy épp ne surlodjanak teljesen össze az már elég, effectiven menyi elég azt meg gépe/vinyoja válogatja, de szvsz elég kéne hogy legyen
ha meg nem elég (néha nézd meg nem rendelenesen forroak e) akkor max majd tovább növeled távot, ha meg sok is ako csökentheted is akár 😊
kiválasztod a particiót
partició törlése (azthiszem valami L betüt kell megnyomni)
majd partició létrehozása (megint valami gombot megnyomsz)
megformázod FAT32-re
Ezek szerint egy kis barkács lesz a hétvégén!