1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
#1023 Hali. Elvileg NEM szabadna nekik megnézni ami rajta van, de semmiképp ne kérd külön hogy ne nézzék meg, mert a magyar ember az a csakazértis fajta...
Ellenben ha tényleg ENNYIRE fontosak az adatok mindenképp bízd a dolgot szakemberre! -
hotrem #1022 Itt a munkahelyem mellett van egy szám.tech üzlet és azt mondták, hogy megnézik szívesen. Csakhogy vannak szerintem rajta olyan privát dolgok is, amiket nem biztos, hogy szívesen megmutatnák másnak. Ezért gondoltam, hogy először magam próbálkozom a dologgal.
Tudom, tudom.... döntsem el mi a fontosabb. Ez igaz. Ha csak arra emlékeznék, hogy mik voltak rajta és be tudom-e őket szerezni más forrásból, akkor már könnyebb lenne a döntés, de így.. -
TheZsenyka #1021 Gyorsabb lenne, de nem kétszeresen, hanem átlagosan körülbelül 25%-al. ÚGy gondolom, ez nem éri meg a fáradtságot. Általános felhasználás mellett nem nagyon vennéd észre. -
#1020 Én erre gondoltam.
Amit irtál nem ösmerem,de ha nem nagyon érted miket ir inkább valami profibbal kellene átnézetni a progival.
Nehogy csunya format legyen a vége (pl: low format )
De eddig ment,és eccercsak hipphopp nem?
-
edeleny #1019 En nem mertem.Akkor,ha csak azert kötnem Raid0-ba,hogy a rendszer gyorsabb legyen nem eri meg a faradsagot?Gyorsabb lenne egy 120.-as SATA.-s vinyo? -
hotrem #1018 Jó reggelt! Megnéztem délután: indításkor továbbra is látja a gép a problémás winchestert, de hiába változtatom meg a csatlakozásokat, el sem indul a gép, ha az rá van kapcsolva.
A Seagate oldalán nem találok ilyen ellenőrző programot, bár nem vagyok valami nagy ász angolból.
Találtam ellenben egy ilyet: HDD Regenerator:
Hard disk drive is an integral part of every computer. It stores all your information. One of the most prevalent defects of hard drives is bad sectors on the disk surface. Bad sectors are a part of the disk surface which contains not readable, but frequently necessary information. As a result of bad sectors you may have difficulties to read and copy data from your disk, your operating system becomes unstable and finally your computer may unable to boot altogether. When a hard drive is damaged with bad sectors, the disk not only becomes unfit for use, but also you risk losing information stored on it. The HDD Regenerator can repair damaged hard disks without affecting or changing existing data. As a result, previously unreadable and inaccessible information is restored.
Nem tudom, hogy meg merjem-e próbálni?4 -
hotrem #1017 Köszönöm, megpróbálom.
Egyik ismerősöm azzal vigaszalt, hogy ha a gép látja a winchestert, (bár nem olvassa), van rá remény, hogy megmenthetők az adatok.
Ugyanis amikor indul a gép, kiírja mind2 winchester.
Holnapra kiderül. Majd gyertek már vissza segíteni holnap is, légyszi. -
#1016 Probáltad a alaplap másik IDE vezérlöjén?
Hátha az a rox.
Vagy a seagate-t áttenni csak másodlagosnak a cd/dvd meghajto mellé( ha van).
Meg elvileg a gyárto honlapján kellene lenni kis proginak amivel floppyrol bootolsz és leellenörzi a vinyot van-e rajta valami hiba.
De ebben bövebben nemtok segiteni mit kell nyomni,mert elég régen használtam oszt elfelejtettem:P
De ugyanez a gondom volt a régi lapomnál, 2-3 honapig ment frankon aztáááán a másodlagos mindig adta a teszthalotatt.
Csak volt közelben másik gép oda le tudtam menteni a cumokat.
Persze vinyonak semmi baja se volt, én meg néztem a lukon:P -
TheZsenyka #1015 Ha sebesség optimalizáltba rakod (Stripe, Raid 0 ahogy tetszik), akkor 160GB-s felületed lesz a két 80-asból. Ha biztonságra törekszel (Raid1), akkor igen, 80GB-d lesz. Amúgy a gyorsulás miatt nem éri meg, hacsak nem agresszív video digitalizálással foglalkozol és minden MB/sec számít. Általános használatban elenyésző a stripe előnye.
Mivel az adatok egyik fele az 1-es vinyóra kerül, a második fele pedig a 2-es vinyóra, ezért nem csökken a tárolókapacitás. 2x80GB HDD RAID0 >> 160GB összefüggő felület. -
hotrem #1014 Igen, működés közben állt le és onnantól nem indul (ha a Seagate is ott van).
DOS-ból is próbáltam, de a Seagate partíciói nem olvashatóak. -
Cancel #1013 a jumperelés jól van beállítva? a boot-olás jól van beállítva? -
hotrem #1012 Sziasztok. Látom, hogy itt többen vagytok túl már winchester problémán, ezért kérek tőletek segítséget.
Seagate Barracuda 120 Gb-os winchesterem van + egy Maxtor 80 Gb-os.
4-4 partíció volt mind2n.
Ha mindkettő csatlakoztatva van az alaplaphoz, akkor el sem indul.
Ha lehúzom róla a Seagate-t, akkor a Maxtor elindul.
Kérdésem az, hogy van-e valami lehetőség rá, hogy azt a rengeteg adatot megmentsem??? /Első körben nem szeretném hivatalos helyre beadni megnézetni, egyéb okok miatt./
Légyszi olyan szájbarágósan írjátok már le, mert nőnemű vagyok. -
edeleny #1011 Nem biztos hogy ebbe a topicba tartozik,van ket egyforma Maxtor 80 gigas IDE vinyom,a lapom tamogatja az IDE Raid vezerleset,erdemes ezeket Raidbe kötni,gyorsul töle valamit,valamint rendszert /XP/ fel lehet ezekre tenni,azt tudom,hogy igy meggyisegileg csak öszesen lesz 80 giga tar kapacitas. -
#1010 Hát ez attól függ, hogy milyen a winchester csatolási felülete, fordulatszáma. -
#1009 windows xp-ben elinditottam egy 40 gigás vonyó formázását ez kb menny ideig tart?
-
#1008 -
#1007 Így most már őszintén megértem az aggodalmadat... -
SzZs #1006 A raid setup ezt írja:
0 PM MAXTOR
1 SM SAMSUNG
SET0 SIL STRIPED SET
0 MAXTOR
1 SAMSUNG
Tehát sztem RAID0-ban van,mert amit írtál azt énis tudtam.A RAID1 tükrözi az adatokat,a RAID0 tömbökben tárolja,és így gyorsabb.Azért köszi -
#1005 Hehe megvan a gond azt hiszem...
Nos a mezei user számára a RAID nem jelent mást mint több eszköz bekötésének lehetőségét. Valójában azonban a RAID egy olyan technika amivel az adatkezelést biztonságosabbá lehet tenni. Nem regélek erről akit érdekel nézzen utána! SzZs nálad valszeg RAID 1 mód az aktív, eszerint a két lemezt egynek látja, amit ráírsz az egyikre az paralell írja a másikra is (így biztonságosabb). Nincs más dolgod mint megnyitni az alaplapod RAID setup-ját, ez valahol a BIOS képernyő után van, és beállítani aktívnak a RAID0 módot. -
SzZs #1004 jaés mindkét vinyóhoz jó a raid vezérló telepítője,mivel kipróbáltam mindkét vinyóval,csak egyszerre nemlátszódnak-ez a legfőbb problem -
SzZs #1003 Sziasztok.
Szóval próbálkoztam már elég sokféleképpen,demég nem müxik.A két vinyót egyszerre nemlátja-sajnos.külön-külön igen.A próbálgatásaimnak hála,újrakellet particionálni,mert az xp cd-je ismeretlen lemeznek látta.A win-bem megnéztem a raid vezérlőt,és ott szerepel mindkét vinyó.De pl,ha betőltök valamit a win által nemlátott vinyó is elkezd ugyanúgy kerregni mint a másik.ez az egész nagyon fura.
Kéri a flopit,és csk az 1iket látja
Szívesen veszek minden jó ötletet továbbra is
Köszi -
#1002 Hali! Nézd meg hogy a BIOS-ban be van e kapcsolva a SATA kontroller, ezt az Integrated Peripherials menüpont alatt találod (bár azt mondtad partícionáltad stb, tehát nem valószínű hogy ez a baj). A másik eshetőség hogy a telepítés előtti SATA driver betöltésekor nem stimmel valami. Kéri a floppyt F6 megnyomása után és korrektül betölti az illesztőprogit? -
#1001 Sziasztok Abit kv7 alaplapom van vettem egy 80Gb-os Sata Maxtor winchestert meg formáztam csináltam rá 3 particiót már van rajta egy két film meg zene is,de mivel el romlott az eddig használt ata-s winchesterem szeretnék operáciosrendszert telepiteni a Satára el is végzem amit ilyenkor kell telepités előtt mikor kéri nyomok F6-ot be rakom az Alaplaphoz kapott Floppyt de ez után sem ismeri fel,biost is frissitettem,lehet hogy a biosba kell valamit bütykölni ahoz nem értek annyira. Meg köszönném ha valaki le irná ezt nekem részletesen. -
#1000 Hali! Az alaplapodhoz kapott CD-d segítségével készíts egy floppyt, majd az Xp telepítésekor nyomj egy F6-ot azt hiszem (figyeld az utasításokat a képernyő alján), és töltsd be a megfeleő SATA-RAID drivert a floppyról. Sok szerencsét! -
#999 segítséget kérnék:
kellene nekem használtan vagy bárhogyan IBM DCXA szériás laptopvinyó (jó régi, kb 99 környékén gyártották), bárhonnan, legalább 10gigás... van egy fejsérült társa, és adatmenteni kellene róla... ha a fejet át tudják tenni akkor menni fog
kérdezzetek lécci körbe hogy van-e valakinek vagy látott-e valaki valakit aki ilyeneket látott - ez még a régi, vastagabb típusú 2,5"-es, és a beteget magyarországon gyártották, DCXA210000-es, ha ilyen van az a legjobb, de ha nagyobb az is tökéletes
előre is köszi, meglehetősen fontos lenne.
válaszokat légyszi privátban -
SzZs #998 Sziasztok,lenne 1 kis problémám,gondoltam hátva van valakinek jó ötlete.
Vettem 2 SATA-s winyót.160-as Maxtort és 80-as Samsungot.Az alaplap látja mind2-t.Raid utilba beállítottam raid0-nak,az alaplap ki is írja.A winxp telepítő lemeze viszont csak a Maxtort látja,a Samsungot nem.A Samsungot lehet jumperolni SATA-150re vagy 300-ra de ígysem látja,de érdekes módon a win98 lemeze a 2winyót egyneklája-240-esnek Az alaplapom tipusa:ASUS-A7NX-E Deluxe és integrált vezérlője van,
Köszi előreis -
#997 Véleményem szerint kizárva. Hát ha már nem garis, winyó szétszed, csat.felület óvatosan begrafitoz. Nekem ez bejött, el is adtam hamar. Memória? Regiszterhibás memória esetén is jelentkezhet ugyanez a hiba, igen. -
#996 végülis akkor szoftveres gányoslás kizárva ? memória ? teendő ? :O -
#995 Basszus nagyon fáradt vagyok: Illetve az elektronika hibásan csatlakozott a mechanikához (mármint a winchesteren) :D -
#994 Hali! Én is hasonló problémával küzdöttem, mikor még egy 80 gigás Seagate vinyóm volt (sATA). Nekem ez hardveres probléma volt, az elektronika hibásan csatlakozott a memóriához. Nagybátyámnak ugyanezen panaszok mellett az volt a gond, hogy meg volt rántva a gép. Mindenesetre sztem ki lehet zárni a szoftveres gondot... -
#993 nos újabb problémával állok elő (vagyis a winyóm)...
mostanában egyre gyakrabban leáll a winyó... nemtudom miért, magától, sokszor, gyakran... hallom a leállást, a gép lefagy, kurzor megáll, zene ismétlődik. Amikor újraindítom, a scandisk lefut és mindig vmi hibát jelez a Windows\Temp\Jet****.tmp fájlokban.... ezeket a fájlokat törlöm és akkor megint egy ideig megszűnik a probléma...
kérdés: mi állítja elő ezeket a hibás? fájlokat amitől kikapcsol a winyóm :|
vmi infot pls, thx... -
#992 Hello!!
Lenne egy "kis" problémám!!Van két Maxtor winyóm!Egy 80-as és egy 60-as!!
Namost nemtom miért de mindkettő winyó uaúgy van hűtve előlről egy 12-es ventivel és a 60-as vmiértmindig kb.10 fokkal melegebb!!Namost a HDD Lfe és a Speedfan nevü progi is hibát ir és az egészségi értéke is nulla!! (ez most derült ki eddig 50% volt!)Namost van vmi ötletetek hogy hogy lehetne megjavitani vmi jo progi vagy ilyesmi!!Mert ezt csak mentésnek használom és nagyon fontos adatok vannak rajta!!! -
LimPeti #991 Köszi srácok,inkább veszek egy tápot minnél elöbb,nem éri meg kockáztatni! -
pasquale #990 inkább egy tpba kelljen belefektetned mint egy alaplapba prociba vinyókba vid kártyába... sorol6námm jobban megéri -
izb #989 Szerintem meg cseréld ki a tápot,de villámgyorsan.
Valami pukkanni fog. -
#988 tisztitsd meg a tápot lehet hogy segit -
LimPeti #987 Hát kiderült,h mégse a winyó,hanem a tápom csinálja ezt a hangot...most csak azt tudnám h elfog e szálni,mert akkor cserélnem kéne minnél elöbb! Ha elszáll viheti az egész gépem,nemtom mit csináljak.. -
#986 most jutot az eszembe van egy ibm vinyom ugyanezt csinálta nemrég behalt -
#985 én csak egyet tudok ajánlani ha van a vinyon fontos adat lementeném igaz nem tudom hogy behal e. ha behal az ellen nincs szerintem megoldás csak ha garanciális. -
LimPeti #984 Van egy 120G Maxtor sata winyóm és pár napja néha elkezd ciceregni elég hangosan! Volt már ilyen valakinek? Megfog halni? Mit lehetne tenni? Köszi!!!!!!!