1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • repvez
    Az 1319 Hsz-ben leirtakon kivül még egy ati 9600VIVO 128MB-os VGA és egy 6cm rendszer hütö.
  • [Jakuza]
    Hat lehet hogy keves a tap.
    Egyre gyanusabb nekem a dolog.
    Amugy milyen cfg-d van a 300as tapra ?
  • repvez
    Na még mindig nem oldodott meg a probléma.Megprobáltam és lehuztam az egyik optikairol a tápcsatit hogy megnézzem tényleg kevés e a táp, de igy meg az IDE detektnél már megáll a gép.
    még probálkozok valamivel de már egyre kevesebb az ötletem hogy mit lehetne még csinálni.
  • prezi
    nekem is a táp szar, mindig leáll a winyóm amin a rendszer van... full poros, a venti alig pörög :DD (6éves)
    nemakarok külön csak tápot venni, hanem már komplett ujház kell arra meg nincs keret :|
  • izb
    Gondolkodom tehát vagyok, bár ebben a kérdésben azt hittem, hogy bios ok,
    csak nincs boot.
    Most meg jössz és szólsz hogy mi van.
    Köszi szépen:)
  • [Jakuza]
    Ha 80 eres akkor az a ATA-133as kabel.
    Annak jonak kell lennie, hacsak mar eleve nem serult volt.
    Probald ki azert amit az elobb tanacsoltam, CDket lehuzni, hatha a tap keves elmeletileg akar meg pont az a teljesitmeny hianyzik, amiket a CDk felvesznek es azert a krix-krax.
    Vagy esetleg masik molexet radugni, ami az egyik CDn van.
  • repvez
    Na a többit majd holnap, mert egy kicsit már kezdek ideges lenni hogy semmi nem akar összejönni és jobb a békesség amig egyben van minden.
  • repvez
    Amit az alaplaphoz adnak gyárit azt hiszem aza 80 eres vagy mia szösz.Vagy mire gondoltál pontosan annyira nem vagyok szakember benne.
  • [Jakuza]
    Izb ugye nem gondolod, hogy az OP rendszernek barmi koze lenne a BIOS kepernyore kiirt tipusuzenethez, :)
  • izb
    Milyen ide kábelen van?
  • repvez
    A prim.Master-en a másik full ures nincs meg formatálva csak 3 részre osztva
  • [Jakuza]
    Hat, lehet a tapod veget feszegeted.
    Probald lehuzni egy proba erejeig a CDket.
    HA ugy jo akkor keves a tapod, bar lehet, hogy ugy sem lesz jo es megis keves a tap.
  • izb
    Melyiken van a winfos?
  • repvez
    kiprobáltam hogy mind a kettönél a 2. jumperre raktam, de igy se megy.
    Leirtam pontosan mit ir ki a képernyöre:
    Primary master Maxtor 6Y080L0 YAR41BW0
    Prim slave Mix:<R888L8((((((((((((((RIMK\U8
    Sec.Master Samsung DVD-RW
    Sec. slave ASUS DVD
  • [Jakuza]
    Igen de megis azt irtad, hogy lehuztad a jumpert mindkettorol, hogy cable selectre keruljenek.
    Probald mindkettot a 2. ill 2. jumperre rakni.
    Hat nem nehez a dolog, csak nem vagyunk a geped mellett. :P
  • repvez
    a jumperelést tudom és fel is van rajzolva a vinyora a pontos megnevezéssel együtt, de mégis ezt produkálja.
  • [Jakuza]
    Az tuti, hogy Cable Selectnel rajta kell lennie a jumpernek a vinyon.
    Es ha jol emlexem akkor balrol (tehat a taptol ellenkezo oldalon) a 2. jumper soron kell lennie. Igy :|:.: Molex
    Akkor slave ha nincsen sehol jumper. Igy :::.: Molex
    Master ha balrol az elos soron van a jumper Igy |::.: Molex

Tehat az egyiket Masterkent tedd (ahogy jeloltem), a kabel vegre, es a masikat slavere ugy hogy a kabelkozepre es ugy hogy sehol ne legyen jumper.
    (A Molex a tapcsatlakozas helyet jeloli)

PS:
    utananeztem kicsit valtozik a dolog a felso leiras a 4R080L-re vonatkozik.
    A 6Y080L-nel allitolag mashova kerult a slave.
    Master es cable select ugyanott van.
    Viszont a slave :¯.: a 2. ill 3. jumpersor tetejere kerul.
  • repvez
    300W-os codegen tápom van és a winyok pontos tipusai
    A régi winyom:Maxtor DimondMaxP1us ATA133.(6Y080L)
    A másik:Maxtor DimondMax 16 ATA133.(4R080L)
    Volt olyan hogy egyikbe se tettem vissza a jumpereket hogy az szerint állitsa be ahogy a kábel bekötés van.Ha a jumpereket variáltam egyszer none felirat volt a slave helyén máskor viszont valami ilyesmi:Mix:or(((((((((-meg valamilyen számok.
    Hát nem gondoltam volna hogy egy vinyo csere enyi veszödséggel jár.Azt hittem elég lesz egy Ide és egy táp kábelt rádugni és kész.
  • izb
    alap defaultra állítja a cuccokat, csak nem értem miért....
  • biomage
    olyat én sem láttam még
    nem lehet hogy a táp nem birja a + vinyot?
  • [Jakuza]
    Le is huztad a jumpert ? :P
    Ha jol emlekxem Maxtor ezt a technnikat a Quantum utan is alkalmazta.
    Ugy volt slaven nagyon sok Maxtor.
    Mondjuk az a csokkeno orajel frekvencia eleg fura.
    Ilyet en meg nem lattam eljumperelt vinyoknal.
  • repvez
    Probáltam a jumperekkel minden variáciot,de sehogy sem akart jol muködni, söt ha a régebbi vinyom volt a master az uj meg a slave akkor csak 1300MHz volt a proci frekvencia a memoria 400-as duálba.Ha megcseréltem a kettöt akkor a proci 2166Mhz lett, de a memo csak 333Mhz duálba.Pedig az IDE kábelen kivül máshoz nem nyultam.De mi köze van a vinyokhoz ezeknek?
    Azt majd még kiprobálom hogy vegyesen az irokkal kötöm össze öket ahogy biomage irta.Csak ezt azért hanyagoltam ,mert ugy tudom hogy igy visszafogja a vinyo sebességét az optikai meghajto.
  • izb
    az egyik maxtor legyen a primary master.
    a dvd író meg a primary slave.
    a többi meg értelemszerűen.
  • biomage
    ez csak akkor csinálja ha mindkettö ugyan abban a modban van slave ben vagy masterben van
  • repvez
    Sziasztok!Lehet hogy nem a legmegfelelöbb topicba irom,de hátha tudtok segiteni.
    Kaptam egy 80GB maxtor winyot és rádugtam az IDE kábel slave csatijára+tápkábel.Gondoltam csak ennyi az egész, de valamiért a bios képnél megakad az inditás és fel sem ismerni a gépem söt a procit is csak 1300Mhz-nek ismeri fel,pedig semmihez nem nyultam.Már probáltam a jampereket máshova beletenni,de semmi.Ha csak külön-külön dugom rá a winyokat akkor mindegyik müködik,de egyszerre nem.
    A konfigom: AMD2700+ ,NF-7S v2.0,ASUS DVD olvaso primary slave, Samsung DVD-RW primary master,Maxtor 80GB secundary master,Maxtor 80GB secundary slave.WinXPSP2 és a legujjabb driverek.
    Mit tegyek hogy menjen egyszerre a két winyo?
  • biomage
    cserélted a táp egységet és ha igen milyenre
  • reaper4
    "Az első vinyó, ami azt mondta mihály" :D ezt a kifejezést még nem hallottam :)
  • Rettenthető
    Alaplap hiba vagy inkább pech, hogy már a 2. vinyóm döglik meg 1 éven belül?
    Az első vinyó, ami azt mondta mihály, az egy garis maxtor volt, mikor visszavittem... ez egy hosszú törpénet, szal még most is tart valszeg cserélik; a másik ami most úgy néz ki, hogy tönkrement, az egy IBM Deszar (Deskstar) és ez már elég öregecske volt. Szal lehet véletlen, hogy 2 winchester is megdöglik, vagy inkább az MSI alaplapom cseréljem le, mint a villám?

Illetve, az ilyen windows nem látja, a setup sem ismeri fel a, de a led világit és pörög mint állat vinyóval az ívelésen kívűl lehet vmit kezdeni - szal adatot esetleg visszamenteni lehet, vagy ez csókolom?
  • lorant80
    Hello!!!

A "SEAAAM.exe" programmal is próbálkoztam, de valahogy nem jött össze!!! Windows alatt próbáltam, de ott nem működik!!! DOS alatt kellene próbálkoznom? De hogyan???

Üdv...
  • lorant80
    Szevasztok!!!

A problémám a következő:
    A Hitachi Future Tool 2.01 programmal akartam csendesíteni a Seagate 250GB SATA, NCQ, 3Gb/s -os HDD-et, de nem bírtam, mivel nincs támogatás a 3.0Gb/s-os HDD-hez, amit le is irtak a Hitachi honlapján, ahonnan letöltöttem a programot is.
    --------------------------------------------------------------------------------
    Warning!: Switching your drive to support 3.0Gb/s, or enabling spread spectrum clocking and then using it, may render your drive unusable in a system that can't support these functions. If in doubt, please contact your system manufacturer.
    --------------------------------------------------------------------------------

Találkoztatok-e már olyan programmal, amely támogatja a 3.0Gb/s-os HDD-et is???
    Kérlek benneteket segítsetek, nagyon hangos a cuccos!!!

Üdv...
  • peteragoston
    Szoval... Lenne egy kis problema..:

Tönkrement a HDD, es egy par adat kellene nekem rola... Pár dolgot át vesz, igaz nagyon zúgatja közben. Egy pár direktóriumot meg nem nyit meg. A HDD egy maxtor 80GB-os 5200RPM-es...
    Letezik valamilyen program, amivel helyre lehetne allitani a dolgot v. kimasolni a cuccokat?

Segitseget elore is koszonom...
  • gumikacsa
    sérült fájlrendszerű vinyóról valahogy le lehet még szedni cuccokat???
  • lorant80
    Kössz a tippet "czky"!!!

Igen a leírtak alapján sikerült a gépet BOOT-tolni a CD-ről. De a gond a következő: az a program egy diagnosztikai program. Különböző dolgokat lehet tesztelni vele...!De az olvasottak alapján te már használtad ezt a progit(SEATOOLD_EN.ISO)!!!Létezik, hogy nem vettem észre azt a bizonyos opciót???
    De van egy másik progi(SEAAAM.EXE), ami fut Windows alatt. De evvel az a gond, hogy a program ablakban meg kellene, hogy jelenjenek a DEVICE-ok(HDD). De sajnos eggyet sem talál és így nem is ír ki!!!Miért???
    Vagy lehet, hogy nem csak simán 2x rákattintással kell elindítani az .exe fájlt, hanem CD-re kell írni vagy valami hasonló??? Ötletem sincs!!!
    A samsung Hutil programot még nem próbáltam, de úgy hallottam, hogy ha a progi Pl: Seagate-re van, akkor nem működik eggyütt másik HDD-el!!!
  • grebber
    Használja valaki az Active Smart programot?
  • czky
    Azt a progit olvasd be daemonnal és cd másolással írd ki. Csak így fog arról boot-olni. Nekem legalábbis így működött. Amúgy a samsung Hutil nevű progijával is lehet a zajt csökkenteni, csak azt nem tom h műxik-e másik winyóknál.
    Én mindkét progit próbáltam és nagyon jól lehet a kerregést megszűntetni vele.
  • Attlen
    Lenne egy kérdésem van a D:/ meghajtóm 120 gigával és eltűnt rajta 80 giga adat hogy kell visszahozni? kb 20 órája nem tudom segitség...
  • lorant80
    Szevasztok!!!

Vettem egy 250GB-os Seagate Barracuda 7200.9 SATA (NCQ) winchestert!!! Az ertesuleseim szerint a Seagatek nagyon halkan dolgoznak. Hat az enyem nem...! Sajnos. Hibas lehet a HDD vagy ez normalis ??? A mukodeset tekintve nincs vele gond. Hallottam rola es mar be is szereztem egy bizonyos programot, amivel elmeletileg a Seagate HDD-nek software-esen lehet csokkenteni a zajszintjuket. De nekem sajnos nem sikerult. Lehet, hogy a program nem okes, de lehet hogy csak en nem tudom hasznalni??? Valami ISO fajlrol van szo, amit CD-re kell irni majd pedig arrol inditani a rendszert!!! De nem indul arrol a rendszer, hanem az Op. rendszer jon be (pedig a CD meghajto van beallitva elsodleges BOOT eszkoznek).
    Hogyan tudnam korigalni a HDD-m zajszintjet??? Mivel probalkozzak???

Elore is koszonom segitsegeteket... :-)

• [Jakuza]
    Nem windows problema.
    Az Sp1tol rendesen kezelik a 137GB-nel nagyobb vinyokat.
  • Dichter
    Most van egyszer 32, egyszer 92 giga. Asszem tényleg az újraformázás lesz a nyerő.

#1303: olvastam a Samsung honlapján ezt a javítócsomagos dolgot. Egyébként SP2 van fent, ami feltételezem fedi az 1-es adottságait.
  • [Jakuza]
    En ezen nem csodalkoznek.
    Amikor rajta volt a 32GB-s limit leformaztad akkorara.
    Igy aztan most 32GBsnek latja a windows.Partition Magiccel particionald ujra.