1972
A gyönyörű fegyverek topikja, lehetőleg sok képpel! A bicskától az M60-ig
-
gyuri12 #1692 a ppsh a beceneve. a magyar katonák pöpösá-nak hívták -
#1691 rég nem a leo az első, hanem a merkava 4 -
#1690 egy szar. -
#1689 na meg már az első világháború elött gyártottak automata karabélyt oroszországban. asszem 1907ben. majd megnézem. -
#1688 ppsh csak a codban van. van pps41 meg 43. -
gyuri12 #1687 20 milis hát, de nem tudom,hogy milyen fajta.
bátyám azt mondta,hogy ha teljes erőmből a hegyével a falba ütöm,akkor búcsút mondhatok a kezemtől.
bár én neki nem hiszek...
(szerintem valami légvédelmi lehet egyébként) -
#1686 Csapódó gyújtóval bőven felrobbanhat. Egyébként, az M203-as emlékeim szerint 9 méter megtétele után élesíti önmagát, tehát ha egy szobában belelövöd a plafonba, még akkor sem robban. -
#1685 20 milis mi? abból is van több féle..... -
#1684 nem -
gyuri12 #1683 (mert a cod4-ben sem robban fel)
mert puhába érkezik,és azért,nem?
más: nekem van egy 20 milis lövedékem,éles,meg minden. bátyám haverja a seregből hozta. szóval, ezt ha elejtem,akkor felrobban?(természetesen úgy,hogy a "hegye" lefelé legyen) -
#1682 miért ne robbant volna? -
gyuri12 #1681 fel sem robbant volna a gránát,nem? -
#1680 a jelenetben M203-as gránátvetővel lőtték meg, a valóságban felmosóronggyal szednék össze nem az hogy eldől a 2 láb....... -
gyuri12 #1679 a filmbéli fegyverek:) -
#1678 milyen fegyver csinál ilyet?? -
#1677 -
blackgamer #1676 csináld magad gumilabda Gun
-
gyuri12 #1675 Az oroszosítás alatt azt értettem,hogy leegyszerűsítették,hogy könnyebben legyen gyártható,és hogy strapabíró legyen. A ppsh-nál ez félig sikerült is,mert ugye sokszor elakadt a tárban a lőszer,de bírta a meleget,és a hideget is.
És igen, a Suomi-t lopták( a tárja egy az egyben ugyanolyan volt) és ha jól emlékszem pont az mp28-at(ugye a ppsh befogadta a német tárakat is) szedték elő. Majd megkeresem azt a könyvet,amiben ezt olvastam, bár a bátyámé,szóval nehéz lesz megszerezni:) -
#1674 Ezzel nincs "vitatoznivalóm". :) Pusztán érdekességképp jegyzem meg, hogy azt is meg lehet nézni, hogy a világháborúban a keleti front melyik oldalán domináltak még a késői időszakban is a benzines erőforrások; és melyiken a dízelmotorok. Meglepő lesz az eredmény...
Csak ugye van, aki többé-kevésbé időben tud tanulni a hibákból (sajátból és idegenből egyaránt); és van, aki... nos, nem túlzottan. =) -
#1673 Remekül alátámasztott, kifejtett érvelés! ^^ Az STG44 köztes, és nem karabélylőszert tüzelt, illetve gázvételes billenőzáras reteszelésű, az AK viszont forgózáras. Ennyi erővel a Mosin-Nagant nyilván a Mannlicher lekoppintása, hiszen eléggé "puska-kinézetű" mind a kettő, és nézd csak, még tolózáras reteszelésűek is! Továbbá ajánlom olvasgatásra Kalasnyikov életrajzát is, szintén egy csepp a tengerben.
"a PPSH az egy finn,és egy német gépfegyver "oroszosítása" volt"
1.) Melyek ezek a géppisztolyok? Ugyanis, ha olvasnál is(?), leeshet, hogy én a finn géppisztolyt alant megneveztem (Suomi M31). Félig tehát leírtad ugyanazt, mint én, csak pongyolábban. Akkor most tévedsz te is? Egyébként igen, mert Te "túl is írtad." Ha már itt tartunk ugyanis, akkor az MP-28-at is nyugodtan vedd az MP44-es példájába. Attól, hogy puskaagyas (a 39-es Király géppisztoly is), és perforált csőburkolatú (A 39M golyószóró is...), mint a korai automaták többsége, még nem feltétlen áll fent koppintás esete. Győződj meg róla magad.
2.) Mi az, hogy "oroszosítás"? Ilyen "fogalmakkal" elhiszem, hogy könnyű elintézni a hozzászólást, csak nem fog túl erős lábakon megállni...
Egyébként félreéértés ne essék, én is "pártolom" a német haditechnikát, de ez a csőlátás ("A németek szarták a spanyolviaszt, az oroszok meg loptak mindent"-mentalitás) kissé már zavaró. Hiszed vagy sem, a híres orosz koppintgatás (ami napjainkban is élő jelenség, csak kicsit délkeletebbre...) a háború UTÁN, a hidegháborúban öltött brutális méreteket. -
gyuri12 #1672 Tévedsz. a PPSH az egy finn,és egy német gépfegyver "oroszosítása" volt. Az AK meg ugye az MP44 leegyszerűsítése. -
csoola #1671 lehetséges, elhiszem, a párducot azt vágom h majmolták a t-34röl kicsit (elöl páncél dölésszöge stb) de nagyon sokmindenben a németek járnak az élen, szerintem ettől függetlenül a legfejlettebbek voltak és talán még azok ilyen téren, pölö a párducon már éjjellátó volt meg sok olyan "ficsör" amikröl a ruszkik nem is álmodtak (csak sajna a percizitás nem a -50 fokba valo volt:P)
de ott a leopard 2-es, világelső harckocsi, amerika által hype-olt abramsban ha jol tudom ugyanaz a löveg van például, de a kedvencem az amiko egyszer vmi videoban vagy müsorban beharangozták h ahhh turbinás iszonyat durva 1500 les motor, a németeknél meg ugyanaz az erő csak dieselmotorral :P -
#1670 416/417 között a kaliber a fő eltérés. -
Kindred Blades #1669 Üdvözletem!
Az új regényemhez keresek kiegészítő informácót, ha valakai kézben tudhatta már a HK-417 assault rifle egy példányát. Egész pontosan az érdekelne, milyen különbségekkel bír a 416-os modellhez viszonyítva. -
#1668 Nem nyert. Nézd a fegyvert belülről, szerkezetre. Sok dolgot loptak a ruszkik - a karabély pont nincs közötte. Sőt, ami a kézifegyvereket illeti, nézd meg pl. az SVT 40 -> Gew.43-at. Nem egy fényképet fogsz látni PPSh-t cipelő német katonákról is. Igaz, azt meg a finn Suomi géppisztolyból "innoválták"; lényeg a lényeg: közkeletű tévedés, hogy az AK akkora nyúlás lenne. Nem nagyobb nyúlás, mint a T-34-es -> Pz. V.-ös. Azaz látták, hogy "a koncepció jó", és megépítették a sajátjukat. Ritka példa, de megesik ilyen is. -
csoola #1667 nekem emg a német haditechnika jött be nagyon mindig, de sokmindenre vevő vagyok (aka. Kalashnikov rulzz:D de azt is németekröl majmolták) a H & K fegyok tetszenek meg a Steyr karabély például -
#1666 azt a szlovákoknál megteheted, jópénzért persze vannak szervezett lövésznapok! -
#1665 fogalmam sincs
mivel még elméletben sem merült fel a fejemben ilyen fegyver birtoklása, nem is néztem soha utána mibe kerül
(én max taktikai fps-ekben szoktam lődözni)
-
#1664 FN P90-es, jaja... de gondolom, azzal is tisztában vagy, mennyibe kerül? Habár örök Herstal-FN szerelmes vagyok (FN2000... ), de töredékéért hozzá lehet jutni olyan cuccokhoz is kapásból két példányban, amivel ugyanúgy lehet kaszálni. -
#1663 nem tudom
nekem tetszenek a fegyverek
de nem akarok megölni senkit -
#1662 én igazából csak egyszer szeretném kipróbálni -
#1661 milyen kár -
#1660 de, ha van géppisztolya a klubnak akkor lőhetsz vele -
#1659 nem vagyok zseka, edző vagyok -
#1658 illetve politikus vagy -
#1657 gondolom géppisztollyal azért nem :) -
#1656 Jelen esteben az én személyes problámra most ez a leg jobb megoldás. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mégsem írthatom ki egyből őket, bár azt kellene. -
#1655 ezért mondtam, hogy olyan eszköz kell, ami nem okoz maradandó kásrosodást, de egy-két óráig szarul lesz tőle az illető, azalatt meg a rendőrelvtársak is megérkeznek -
#1654 na itt egy zseka :)
na majd téged foglak baszogatni a kollégáid miatt, meg kérdezgetni
remélem örülsz :))) -
#1653 mint ahogy pisztoly sem ér sokat 30 ember ellen
maradnak a sub-machine gun-ok
inkább egy MAC-10 vagy FN P90 mint egy HK G36 (és az P90-essel nem azért szimpatizálok, mert most az a trendye meg mindenkiinek az van, meg hogy Csillagkapu, nem, prózaibb oka van: 50-es tár)