Fegyverek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Finn országban minden 15évet betöltött ember vehet éles lõfegyvert is,amerikában pedig nincs korhoz kötve,sõt viselheted is bárhol.Önbíráskodás is van,a saját telkedre(tehát magánterületedre) megy valaki,felszólítás nélkül is lelõheted,és ,ha meghal,nem vonnak felelõsségre,mert "jogos magántulajdon védelemként" minõsítik!Amerikában a magán tulajdon szent,Mo.-va szemben.
Magyarországon egyszerû halandó nem tarthat fegyver,kivéve,ha elég kitartó és sok-sok pénze van,vagy olyan a munkaköre.
Engedélyt kaphatnak a rendvédelmi szervek,katona,rendõrség,vagyokõr,testõr.
Továbbá soron kívüli fegyvertartási engedélyre jogosultak Mo.-n a képviselõk,a miniszterelnök és a köztársasági elnök,ha írásba adja,hogy az õ életét veszély fenyegeti.Tudomásom szerint több képviselõ is rendelkezik éleslõfegyverrel.
BMW Über Alles!
Te, ezt már-már én nem veszem be neked, hogy "önvédelemre kell", szerinted a rendõrség be fogja? 😄
néztem szlovákban éles fegyvereket is de 800 ezeernél kezdõdnek a Desert-k 😞
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
ha a fegyver tartása nem engedélyköteles akkor hogy lenne az a használata? megkérdezik a boltban hogy csak dísznek kell, vagy használni is akarod, vagy hogy gondoltad? közterületen tilos magadnál hordani, hacsak nem vagy vagyonõr. otthon lelõhetsz vele bárkit, bár szerintem gázpisztoly esetén hatásosabb ha hozzávágod vagy megeteted vele...
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Vagy jogos önvédelmi szándékkal? Esetleg otthon a pajtát akarod elgázosítani?
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
Nem tudja vki mennyiben van egy fegyverviselési engedély? gázpisztolyra
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Azért gondolkoztam erõsen gumilövedékesen,mert a gázpisztoly csak 1-3 méterre hat,és nem is sebez.Szélben meg szívás. És amúgy sem jó ötlet a támadót közel engedni....fõleg ha kése van...
Egyáltalán sebez valamit a gumilövedékes Keserû ólomtöltettel,mondjuk olyan 5-6 méterrõl??Megbénítja a támadót?
És kérlek hagyjuk a formaságokat engedély terén😊Tudom hogy gumisat csak otthon lehet tartani,de mint említettem Miskolcon lakom,így nagyívben szarok a rendõrségre. Inkább fizetek 20 ezer büntetést mint hogy halottan kaparjanak össze.
Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!
ha engem kérdezel,akkor önvédelemre gázpisztoly,az kisebb...ha otthonra kell,akkor gumilövedékes,de csak puska,mert csak az elég erõs..olyan 80J-os...gondolom puskát nem akarsz magaddal cipelni..xD
BMW Über Alles!
-gázpisztoly vs. gumilövedékes pisztoly?
Eléggé nem értek hozzá,de ahogy hallom a gázpisztoly semmit nem ér támadók esetén,amíg egy gumilövedékes közelrõl azért tarol.
Miskolcon lakom,így egy igazi fegyó lenne a helyes döntés,de az engedélyek miatt nem akarok szarakodni.
Elõre is köszi a tanácsokat.
Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!
Engedjétek, meg hogy figyelmetekbe ajánljam a www.fegyverbazar.hu –t.
Megtisztelõ figyelmeteket külön köszönöm!
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
"a rendõrség nem is foglalkozik a dologgal mivel nem történ bûncselekmény... pár pofon rugdosás nem a világ, a táskát meg te adtad oda... nem õ vette el..." -ez nem így van. az ilyen eset rablásnak számít.
Kár, hogy nem a vezetõket meg a politikusokat támadják meg a cigók, egy két eset után talán változna a nézõpont...
Nyilván a fegyverrántás nem megfelelõ, elõveszel egy kisbicskát, õ elõveszi a belezõ kést...
De véleményem szerint, az megint baromság, hogy odaadom nekik ami kell, mert ezzel nem, hogy meggátoljuk, pont hogy növeljük a bûnözést. Ha körbeálltak és pofán vágtak, megrugdostak, te meg odaadod a táskát tulajdonképpen a rendõrség nem is foglalkozik a dologgal mivel nem történ bûncselekmény... pár pofon rugdosás nem a világ, a táskát meg te adtad oda... nem õ vette el...
na az ilyen kiskapukkal van a bibi...
"jegyezd meg az arcát és azonnal utána jelentsd be az esetet a rendõrségen" (nyilván nem csak cigó támadó lehet) de ha az akkor: "a rendõrök is csak annyit szoktak h nem tudnak velük mit csinálni"
...
(legjobb ha mindenki otthon marad, ja de otthon sem védhetjük meg magunk... <#buck>#buck>)
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
ha sétálsz az utcán és megtámadnak a legrosszabb ötlet fegyvert rántani mert ha lövöldözöl akkor tuti biztos h téged fognak lecsukni a végén. de ha többen támadnak rád, mondjuk egy késsel se mész sokra vagy bármilyen fegyverrel. leghatékonyabban ésszel és futással lehet megoldani a problémát. olyan csak akciófilmben van h elõkapod a fegyvered és leterítesz mindenkit magad körül. ha meg akarod óvni a saját vagy a barátnõd épségét akkor ne vagánykodj hanem add oda a támadónak amit akar, jegyezd meg az arcát és azonnal utána jelentsd be az esetet a rendõrségen. aki meg diszkóba, kocsmába jár éjszaka az meg vegye úgy h benne van a pakliban.
Részben igazad van a dolgokban.
Sokszor törnek ki verekedések apró pitiáner dolgok véget, ha fegyver is lenne akkor (még több) vér folyna...
Nyilván nem az emberek dolga lenne a bíráskodás, hanem a rendfentartó szerveké... Na most erre inkább nem írok semmit,... idéznek tõled "és utálom amikor az a téma az öltözõben h ez a lõszer így meg úgy vinné szét az ember fejét stb... minden egyes lökött fegyvermániásban benne van a vágy h lelõhessen már végre valakit"
Ez itt a baj...
Lehet akárhány rendõr, ha nagyon kevesen végzik a munkályukat rendesen.
Aztán a másik...
"a cigó viszont nem elfutni fog egy stuki látványától hanem kitekeri a kezébõl mert kell neki. tudom, mert hallottam rendõröktõl h hogyan végzõdnek ezek a "na majd most én megvédem magam a fegyveremmel" esetek" ha tudjátok hogy milyenek, hogy mit mûvelnek akkor mégis miért õket védik miért õk a szegény szerencsétlen sorsú, sanyargatott tisztességes állampolgár akit a csúnya gonosz magyarok ütnek vágnak megaláznak...?
Kérdeznék valamit...
Nem vagy rendõr, egyszerû állampolgár. Sétálsz este a barátnõddel amikor megtámadnak... mit csinálnál?
És mint rendõr mit mondasz ilyen esetre...?
így vagy úgy, de vesztes vagy, és nem tehetsz róla hogy belekeveredtél...
Kanadában nincsenek se cigók, se zsidók, se niggerek... (nyilván nem ez a teljes magyarázat)
Azt hiszem ez nem igaz. Engedély mindenhol kell.
ez nem így mûködik. az USA-ban pont azért engedélyezték mindenkinek a fegyvertartást h az emberek biztonságban érezhessék magukat. mi lett az eredménye: százvalahányszorosa a fegyverrel elkövetett bûncselekmények száma, mint bárhol a világon
Párhuzamos teszt: Glock 30 és 36 - Amerika kedvencei:Az elsõ és legfontosabb az 1987 óta tartó polgári fegyverviselési diadalút. Akkor - szinte úttörõként - Florida állam lehetõvé tette alanyi jogon a fegyverviselési engedélyek (CCW) kiadását. Bárkinek, aki nagykorú, büntetlen elõéletû, elmekórtanilag tiszta és fegyverkezelési vizsgát tett. A többi immár történelem, a vészmadarak ellenére nem vérfürdõ lett, hanem az utcai erõszakos bûnözés visszaszorulásának lehettek tanúi a napfényes állam lakói. A következõ 20 évben aztán az államok sorra követték Florida példáját, mára kisebbségbe kerültek azok a szövetségi államok, ahol a rejtett fegyverviselés tilos, vagy a rendõrség szabad elbírálási jogkörébe tartozik.
Amíg társadalmi egyenlõtlenségek vannak, amíg sokak illúziók közt élnek addig lesz bûnözés, mert neveltetés és körülmények a befolyásoló tényezõk...
Nyilván a normális embert úgy nevelik, hogy "tanulj és ...." van akit meg hogy "nem keresni kell hanem szerezni". Aki a másodikat kapja abból bûnözõ lesz...
Bárkibõl lehet áldozat...
Bár ugye nem egy olyan van mikor a részeg kidobó szarrá rugdalja az emberkéket... az ilyennel szemben esélytelen vagy...
fegyver kb. akkora ha nem nagyobb biznisz mint a drog, tehát volt van meg lesz is...
a törvény tiltja (itt) a normál embernek fhosik a szája a törvénytõl, így nem kell neki, a cigónak megint nincs veszteni valója...
Az pedig hogy növelik a fakabátok számát baromság, nem lesz jobb a közbiztonság. Mert ugye a magyar ember munkamorálja elég gyengécske... fakabát sem kivétel, szarik a szarra miért törje magát... (max etetik az emberek többségét, akiknél a placebo érvényesül és fulnyogodtak mert a tv-ben azt mondták, hogy...)
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
egy másik az agresszió - önvédelem kérdése...
Attól még mert valaki szereti a fegyvereket, esetleg van neki, nem jelenti azt hogy ölni akar vele, vagy ölne vele...
pl.: vadásznak is van fegyvere... de állatra lõ... és mert van fegyvere elítélheti a háborúskodást.
Az pedig, hogy nem fegyver kell hanem meg kell tanulni verekedni baromság...
bármi lehet fegyver amivel emberi életet lehet kioltani... darab szeg is... sokra mész a harci tudásoddal ha valaki 100-as szöget belevágja a vesédbe a buszon.
Persze lehet nálad egy uzi is, akkor is megtudják ezt csinálni (meglepetés)
A gond az, hogy a cigok alapból ilyen fajta, de nem feltétlenül kell annak lenni hogy valaki csak úgy unalomból belédkössön kiraboljon szarrá verjen. Nyilván a cigok szarnak rá hogy mi van nálad... mert tudják nem csinálsz semmit mert fosol a kúrmánytól aki õket védi, a rendõrségtõl a törvénytõl... nekik mind1 max. kapnak ágyat meg kaját pár évre...
Szóval alapjában a felfogással van a probléma...
Gondolom Petõfi is inkább írt volna még pár verses kötetet minthogy szabadságharcba menyen... A katonák is inkább lennének kömûvesek minthogy életüket kockáztassák mások érdekei végett...
Háborúk voltak vannak lesznek, a magyar nép különben is egy elég kötekedõs fajta... (történelmünk során akibe lehetett összetûzésbe kerültünk, és nagyrészt vesztesek lettünk)... elbaszott egy dolog...
nyugodtabban mászkálnék én is ha egy beretta húzná a kabátzsebemet...
Szeretettel várok mindenkit Megveretni címû topikomban!
Gyertek!! Gyertek!! <#integet2>#integet2><#integet2>#integet2>
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1222425652<#eljen>#eljen>
nem tudom hogy milyen jövője lehet Magyarországnak de maradok mert érdekesnek tűnik :D
nem tudom hogy milyen jövője lehet Magyarországnak de maradok mert érdekesnek tűnik :D
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
Esetleg, hogy juthatok ágyú kaliberû deserthez?: D
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
Amúgy a cigányok között is vannak rendes emberek, akik dolgoznak, iskolába járatják a gyerekeket, stb, ismerek is ilyet.
A többihez meg annyit, hogy nem tudok vitába szállni ezekkel, mert õk tényleg ki vannak szolgáltatva, de én nem tudok megoldást rá, tõlem ne várd 😊
Lõni jó dolog, én is szoktam régebben.
Még valami : benzinkúton nem túl okos dolog lövöldözni 😊
A másik pedig, hogy a topik sem azért nyilt szerintem mert mindenki önvédelem végett foglalkozik fegyverekkel vagy mert munkaeszköz hanem vannak akiket érdekel. Én is szeretem a fegyvereket, persze kellene olykor önvédelemre is, de ha békés lenne a társadolom (ilyen nem lesz, se itt se máshol) akkor is szeretnék magamnak fegyvert. Jó dolog lõni, (nem gyilkolni)
más: Na most a a bünözés nõvekszik akkor elég kiszolgáltatott helyzet bankban dolgozni, vagy kis takarékban boltban benzinkuton vagy bármilyen eféle helyen.
Azért az ilyen helyekre nem ártana valami...
Nem kell félni? Móhr... itt van Gyõrtõl nem messze...
de:
1. a rendõr, meg a túszmentõ kicsit más tészta (korrupt, g*eci rendõrökre nem gondolok most)
2. amikor 6 cigány ver össze meg késel meg egy ártatlan embert, úgy lõném szét a fejét hogy csak füstöl, etika, meg parancsolatok ide vagy oda...
De én ugyanígy vagyok a nácikkal, aki magát mások fölé valónak érzi, meg a többi szarság, de így nem lehet megoldani semmit. Ha én lelõném a cigányt, mert ezt meg azt tette, engem ugyanúgy megölhet a cigány nemtomkije, mert én meg mondjuk lõfegyverrel támadtam rá az öccsére, nála meg csak az ökle volt. Azt meg persze nem lehet megcsinálni h kitelepíted õket, vagy kiírtani, mer az meg már holokauszt...
Önvédelmi fegyverre visszatérve: olyan ajánlást olvastam, hogy önvédelmi célra legjobb egy DA revolver, .357 Magnum kaliberben. Ezzel télleg meg tudod védeni magadat. De mivan, ha vmi szerencsétlen vén hülye kapja meg, aki már a kávéfõzõbe is gyilkost lát. Te meg megkérdezed tõle, hol van az XY utca, és az arcodba tolja a mordályt, mer épp tiszta zizi. (Nem akarok megsérteni senkit, meg tisztelem az öregeket, de láttam már én pár borult fazont) Vagy vmi szerencsétlen hülye is szerez önvédelemre fegyvert, aki az a típus, akit mindig is háttérbe szorítottak, meg szivattak, mostmeg tökös gyereknek érzi magát...
Szerintem nem lenne jó, ha legalizálnák a fegyvereket mindenkinek. És úgy gondolom itt befejezhetjük ezt a vitát, mer 1000 érv van pro és kontra.
Annyiban egyet értünk szerintem, hogy jogod van megvédeni magadat, a családodat, és az otthonodat, de van jópár ember, akinek nem erre kell a fegyver, ami a jelenlegi gondoknál csak nagyobbakat szülne
mindenki szarik a szarba tehát csak szarabb lesz...
persze ausztriában engednek egy picit "az emberek megelégednek a kisújal és nem tépik le a kezet" itt az egész embert vinnék...
ha valaki unatkozik akkor keres valami elfoglaltságot, valamit dolgozgat. de bejött egy társadalmi réteg, akik inkább a balhékat keresit csinálják.
Persze hogy az emberbõl agressziót vált ki.
Törvénytelen meg etikátlan embert ölni, elhiszem, vagy bárkire is fegyvert fogni... stb. meg a hivöbbek jöhetnek a parancsolatokkal is, de akkor is meg kell védni magunkat. Ilyen alapon pedig a swat-os vagy a rendör is fegyvert fog valakire. Itt sajnos nem ugy végzik a munkájukat ahogy kellene... (részben megértem, én is zsebre dolgoznák)
Eltelepiteni õket egy külön területre nem lehet.
Ja oké (én az vagyok).
Az egész bünözés olyan hogy tényleg megéri bünözni. Talán egy fél éve volt a Napló-ban hogy egy idõs asszonyt meggyilkoltak egy kis faluban, a falubeliek pedig peticiót inditottak hogy legyen halálbüntetés... persze hogy nem lesz...
itt is korrupció lenne, lehet venni bárkinek a halálát, és még törvényes is...
jó hát most meg kegyelmet lehet venni a köztársasági elnöknél...
hajléktalanok is inkább elkövetnek valamit, hogy lecsukják öket, mert akkor egésznap alvás van, kapnak kaját ruhát. dolgozhatnak tanulhatnak is. tv is van itt ott... és még meleg is van...
mindez ingyen...