1972

A gyönyörű fegyverek topikja, lehetőleg sok képpel! A bicskától az M60-ig
  • CSOCSO
    ???:)
  • Punker
  • CSOCSO
    nemtom miről beszélsz.... SIG ről nem hallottak csak pisztolyok vannak meg Ak.. legalább is ezt mondtak... kérdeztem én ottan Fabrique nationale-t meg M16-ost de nem tudták miről beszélek:))))
  • harcu
    Ez az AK az AirSoft szériából való? Mert akkor egy SIG 2340-es érdekelne.
  • CSOCSO
    nah tied az 50%.. de nemtom mire fel.... :)
  • Z
    Ez persze csak vicc! :D
  • Z
    De figyi tudnál egyetszerezni? Mert ha igen, akkor jó pénzért esetleg egy bankot is kirabolhatnál nekem.
  • CSOCSO
    amikor voltam akkor sem volt de azt mondták hogy hétvégenként jön új....nem dárga kb 5 ezer ft 100 műanyag lövedékkel...
  • Z
    Csocso! Nem vennél nekem egyet? Én vidéki vagyok, és nem tudok bemenni, legalább júli végéig. De nem szeretném, hogy elfogyjon az AK47-es. Megkérdezem, hogy kell-e még valakinek itt a faluban, és akkor vehetnél egy pár, megbuherálnánk - úgy, hogy ne csak műanyag, hanem ólomlövedéket is ki tudjon lőni -, és eladnánk! Nem nagyszerű ötlet?
  • CSOCSO
    lehet kapni ak47 est... 4 ezer ft... az abaj vele hoyg csak kis műanyaggolyokat lő ki:) de szvsz nagyon állat..west endbe lehet kapni.. egy kis bodéban ahol vannak a fegyverek...
  • Punker
    Ezzel lőjjél a disznóra akkor biztos nem megy el. :)))
  • Punker
  • Punker
  • FREAK
    mindenhova, ahova kell

:DD
  • Lteebee
    Remélem, egy pár helyre még beszúrod.
  • FREAK
    nesztek, szigor

• Z
    nem is, mert 100 millió tonna csak a hajótest tömege, és abban még nincsenek benne a fegyverek, és a felszerelések tömeg értékei sem...tehát ennyi a körút! tegnap megmértem a mérleggel
  • FREAK
    ja, kb. annyi mint amit én mondtam :DD
  • FREAK
    azér nem megy ki az a víz, csak a lökéshullám egy kicsit lesimítja, a borulás miatt meg nem aggódnék, egy ilyen hajó kb olyan nehéz, mintha felszednéd a körutat villamossal házakkal együtt a rákóczitól a blaháig :D
  • Garrett
    jujj az a hajós kép brutális! a víz kiomegy a ha alól akkorát lő...
    ez már súúúúlyos! egyszer fel fog borulni egyx ilyen...
  • Z
    höhö, én sem, de láttam kb 30 mp-vel lövés után egy vaddisznót, ami nem biztos, hogy kannibál volt, még az sem biztos, hogy húsevő. De kurva nagy volt (ok, nem akkora, mint a herry potterben a fake-kerberus) és kurvára szétment...magyarul elment a kedve, a további küzdelmektől.

Amúgy amikor több száz kilót írtad, nem bikára gondoltál???? LOL!!! kicsit olyan hagzása van,mintha tonna körüli tömegű állatra gondolnál...
  • hippy
    Örülnék ha lehetne egy ilyen bicskám,de 50000 FT kicsit sok érte.
  • FREAK
    add má ide a bicskádat, beragadt valami a hátsó fogaim közé!! :DDDD
  • hippy
  • FREAK
    kannibál vaddisznó LOLOL :))))))))))))))

bazeg, nem volt kicsit sok a C class horror a 80-as években??
  • CSOCSO
    én még nem.. de azért mert ti nem löttetek többszáz kilós kanibál vaddisznóra arról nem tehetek!!
  • FREAK
    a múltkor ekkorát lőttem flóberttel :DD
  • FREAK
    így van
  • harcu
    Igen????????? :)
    Utálom, ha lehülyéznek. Ráadásul ilyen tartalmas indoklással :( Ha valaki ennyire zseni, akkor ne a keze járjon, hanem linkeljen, írjon értelmes dolgokat, okosabbtól tanulni nem szégyen.
  • harcu
    Apropó, az igényeknek megfelelően az M16 készül 7.62x39-es lőszerre is.
  • FREAK
    flééééééém :DDDD
  • harcu
    Nos, ha már itt van ugyebár a lőszerek szakértője, akkor bizonyára ismeri, hacsak nem ő írta a kb 80 évek legelején megjelent kézikönyvek típuskönyvét. Pontos címet fejből nem írok, de az a szokásos széltében hosszabb széria. Ott olvasgasd kicsit az elejét.

De ha már akkora kibaszott zseni vagy, akkor ne felejtsd el, hogy a .22-es kispuskalőszerből is minimum 5 féle van. (pl. .22, .22L, .22LR, .22AWM), azonkívül ez a kaliber pontosan megegyezik a NATO szabvány kaliberével, azaz 5.56 mm. Hát nem azt próbáltam beleverni a fejekbe, hogy ezzel lehet szép méretes lyukakat lőni az emberekbe, akár még beléd is.

Az acélmagos lövedékeket meg hagyjuk most, az előtte beidézett hozzászólás alapján ezek külön kategóriát képviselnek.

A hasított hegyet amúgy sem alkalmazzák szabvány lőszerként a katonák. Mellesleg a 7.62 (43M)-esre jellemző, hogy 100 m-en az energiája még 3000 J környékén van, míg az 5.56-os (0223R) 0 méteren 2000 körül. Csoda, ha hátravágja a vadmalacot? Olyan erővel kapja el, mintha egy Trabant elkapná 10 Km/h-val.

"Láttál te már pl. 200 kilós vaddisznót amit egy ólomhegyű acélmagos 7.62-es lövedék talált oldalba és a túlsó felét csak darálthúsnak lehetett felhasználni??"

Nem, muti a képeket. Lécci, lécci, lécci!!! :(

A 43M és a 39M lőszereknél nem hiszem, hogy az lett volna a célja a ruszkiknak, hogy sebesülteket gyártsanak, nekik csak a halott német volt a jó német. Tény, hogy egy sebesült katona ellátása minimum 2 másikat köt le, de a 7.62 találata inkább halálos, a kisebb kaliber inkább sebez. Erre van statisztika, keress rá.
    A nagyobb kaliber, ha sebez, akkor nagy valószínűséggel halálos, a kisebb kaliber meg inkább sebez.

"kaliber és a rombolóerő összefüggéseiről"

Vázolom, hogy te is megértsd. A rombolóerő szilárd cél esetén a tömeg és a sebesség függvénye, azaz a mozgási energia alakul át. Ez ugyebár 1/2m* v2. Nagy kaliber, nagyobb térfogat, köbösen arányosak a tömegek. A sebesség csökken, de az csak négyzetesen szerepel a képletben.

Így lészen a kaliber arányban a rombolóerővel.
    (.50 BMG 17000 J, 7.62x54R (39M) 3800J, .223R 2000J).

Élőlények esetén a cél puhasága miatt másképp viselkednek a lőszerek, plusz itt bejátszik a hidrosokk is.

Bár a local geniusunk úgyis megcáfol egy vadmalaccal, avagy egy szitává lyuggatott szerencsétlen őzzel. Ugye?
  • FREAK
    én ugyan csak olvastam meg hallottam a témáról, de úgy tudom, a 7.62 szabvány nem egy mai gyerek, és amikor kifejlesztették, még nem volt elsődleges cél az ellenség életben hagyása

ezért van az, hogy (szemtanúk szerint) át lehet vele lőni a vasúti sín alsó részét, és pl. egy mellkasi találatnál képes az egész gerincoszlopot kiműteni a páciensből.....

ha jól sejtem, te a NATO szabványt említetted (5.56), ami már van Kalasnyikovban is, nem jut eszembe, melyik típusnál
  • Z
    csocsonak ment...
  • Z
    TE személy szerint lőttél már vaddisznóra???????

Vagy csak hallottad???
  • Lazarus
    Ha már lőszerezünk akkor nézzétek meg eme csodás magyar gyártmányokat
  • CSOCSO
    hát nemtom te milyen vaddisznokat láttál de mikor ök ugy kilönek egy ilyet kisebb állatot majd még vérbenforgo szemekkel feláll és elver két pitbullt majd behorpaszt egy autot akor az ember elgondolkozik hogy most mi hozzon ak47 est vagy magnumot:)
    hidd el eltalálja feláll az még:)
  • Z
    hát akkor elég szarul lőhet, mert ha eltalálják, az nem nagyon kel fel...
    azt nem mondták a haverok, hogy előtte vadászbálon voltak, és kicsit felöntöttek a garatra?? utána meg nem ment a célzás???? :DDD
  • CSOCSO
    igen nagy szerencséjük volt pedig hallottam már szépeket vadászhaveromtol:)
  • DOGMAN
    Ehhez csocsesz még nem volt szerencséjük
    De azért finom volt mind...