1972

A gyönyörű fegyverek topikja, lehetőleg sok képpel! A bicskától az M60-ig
  • I.C.ram
    nem en kezdtem de ha neked ez kell a bekehez akkor en.
  • FREAK
    flémfórum :)))))

Èìÿ / Name S E R G E
    Mail [email protected]
    Ãîðîä / City BROOKLYN
    Ñòðàíà / Country UNITED STATES OF AMERICA
    Îòçûâ / Comments ak - 47 , dude , you sound like a 17 year old little wet behind the ears boy , you got zero lines , i eat heads like you for lunch , what ?! you think youre gangsta ? let me let you know something , youve never even seen an ak 47 in your life.....i know that because ak 47 has not been in production in more than 30 years , its ak-74 now , catch up sucka. by the way , did you know that the AID thats being delivered to the afganistan ...is actually PORK ...aha , bet ya didnt know that did ya sucka ?! the jokes is still on you. any way you people fight us...you will still lose. and we will go on living normal healthy wealthy lives. PEACE !
  • FREAK
    te kezdted, csak belebuktál.... tanulság, ilyesmi, és többet nem fordul elő....
  • I.C.ram
    ja es terjunk mar vissza a fegyverekhez es ne flemeljunk mar
  • I.C.ram
    ekezet nelkuli iras nem helyesirashoz tartozik hanem ahhoz hogy az illetonek magyar vagy angol billje van.
  • I.C.ram
    hidd el nekem hogy meg az oroszok is igy irjak latin betukkel hogy Spetz Natz

ja es azert nem irok ekezettel mert a billenytuzetem nem magyar hanem angol mivel a Macunkrol szedtem le es meg nem volt kedvem felcimkezni a betuket valszeg nem is lesz.

es az az iq-huszar aki a masikat szapulja poenbol

en soha nem mondtam ratok semmit vagy igen?
  • Cvd
    Olvastam egy könyvet a SZPECNAZ-ról is, a kiképzésük, és eleve a beállítottságuk egészen más, mint más speciális alakulatoknak. Legalábbis amíg a KGB alá tartoztak, a mostani dolgaikról nem írt a könyv. Viszont régen szándékosan fanatizálták őket a rossz viszonyokkal, a kiképzés durvaságával meg hasonlók. A cél nem az volt, hogy minnél értelmesebb és jobban harcoló katonákat képezzenek, csak az volt a lényeg, hogy parancsra bármit megtegyenek. Pl. gondolkodás nélkül megkínoztak bárkit, ráadásul eszméletlen brutalitással. Viszont sehol sem voltak egy normálisan kiképzett profihoz képest.
  • FREAK
    " grafológusok szerint arányban áll az intelligenciájával"

Hát szerintem is, bár nálam simán csak tapasztalat......
  • harcu
    Nosza, az európai kultúra része a magyar nyelv, annak pedig a helyesírása. Ritkán szólok a pocsék helyesírásért, de ez annyira nulla, hogy idegesít. Három sorban összehoztál annyi hibát, amiért kivágnak a magyar írásbeli érettségiről.

Valamint már írtam, hogy Szpecnaz a helyes írása, ugyanis a nem latin betűkkel írt neveket kiejtés szerint kell átírni magyarra.

Ha pedig annyira odavagy a Szpecnazért, akkor gondolom, láttad a Spectrumon a róluk szóló filmet. Akkor tudnád, hogy a Szpecnaz igazi bevetése a csecsenföldi háborúban volt utoljára, ahol a különleges kiképzésű NEM KOMMANDÓ, hanem ezred erősségű csapatokban kerültek bevetésre. Jelenleg az orosz elnök a parancsnokuk. A meggyengülésüket se hidd el, nem csak pár tízen maradtak már. Csak azt áruld el, hogy miért lett mostanában sokkal durvább a kiképzésük? Ja, eddig is használták őket terroristaellenes akciókra. Valamikor pár éve - évtizede elraboltak 4 szovjet embert Libanonban. Szpecnaz megérkezett, a sejknek bevitték pár terroristájának a fejét levágva(!!!), és utaltak rá, hogy ha a szovjet állampolgároknak baja lesz, őt is elkapják, és így jár. Másnapra mindegyik szabad volt.

UI: Megint visszaolvastam a szövegedet. Az jutott az eszembe, hogy az ember helyesírása a grafológusok szerint arányban áll az intelligenciájával. Ja, fogadjunk, hogy informatikus lennél, vagy leszel. Ott jellemző az ékezet nélküli írás.
  • FREAK
    és az én apukám megveri a specnazt, meg különben is az egy CS klán!
  • GregSB
    Ehh Icram, de 1 mondatba próbálj már belesűríteni ennyi mondandót. Próbáld meg többször kirakni a pontot :)
  • I.C.ram
    en akkor is jobban szeretem az europai technikat/kulturat mint az amcsi technikat/"kulturat" ja es a Spetz Natz mara mar kommando lett mert a letszama is sokkal kevesebb lett meg a kikepzese is sokkal durvabb es a Spetz Natz mara mar nem csak harcteren hasznaljak hanem a mindenfele maffiak ellen is akiknek nehezfegyverzetuk van stb.
  • GregSB
    Ha pedig nem vágod a Gepárdot, akkor ezt olvasd el :)
  • GregSB
    A sniper puskák kedvelőinek itt egy jó kis honlap.
  • GregSB
    Ja nem, bocs... Gepárdnak 2000m a hatótávja, M82 nek mg "csak" 1830m :)
  • FREAK
    sajnos annyira nem vágom a témát, de biztos igazad van :D
  • GregSB
    Jah, még a Barett MG82esnek(#681) is nagyobb a hatótávja, mint a Gepárdnak. Viszont a Gepárd előnye, hogy kb 1000 méteren belül úgy megy át a betonon, mint kés a vajon. Ezért használják páncélos járművek ellen is.
  • FREAK
    ezt már írtam:

"Kaliber, 2002. június

"Az afganisztáni Anakonda-akcióban részt vett kanadai katonák megdöntötték a mesterlövész-világrekordot, mikor 2430 méterről lőttek le egy ellenséges harcost .50 BMG kaliberű Macmillan TAC 50 forgó tolózáras mesterlövészpuskáikkal.""

Kétlem, hogy a Gepárd bármiben is top lenne, egyszerűen nincs akkora múltja, hogy csúcs legyen.

az AK47-nél meg az 1700m az a táv lehet, amin belül még elég energiája van a golyónak, utána lepkehálóval lehalászod...... úgy tudom 200 méter az ideális legnagyobb táv célzott lövésnél
  • fertam
    ide még nem nagyon szóltam bele, de nagyon érdekel a téma!
    szóval (teljesen lama módon) az ak47es hatótávolsága 1700m. Ezt vhol olvastam, de ezek szerint ez aromság, mert 300mnél távolabb, ahogy írtad, használhatlan. akkor tulképpen minek adják meg azt az 1700m-t? nem az lenne a fontos, hogy mekkora a hasznos táv? na mindegy.
    azt is hallottam, hogy a világ legpontosabb mesterlövészpuskája a "Gepárd" névre hallgató magyar szerkezet. Tudtommal azonban a magyaron kívül egy seregben sincsen használatban. Ez miért lehet, ha egyáltalán igaz a hír?
  • Cvd
    Az SAS dolgot az "SAS enciklopédia" c. könyvből szedtem, ajánlom mindenkinek. Sajna mocsok drága.
  • FREAK
    np, de legalább értelmes
  • Cvd
    Kicsit hosszúra sikerült, bocsi!
  • Cvd
    A "kommandó" kifejezést a valóságban nem igazán használja a saját jellemzésére a legtöbb speciális alakulat. Az SAS pl. saját magát az "Ezred" szóval emlegeti. Eredetileg a kommandó mellett "különleges zászlóalj" néven is emlegették magukat. Ha jól tudom, a kommandó a command (parancs) szóból alakult ki. A vezetés megkapta a parancsot a végrehajtandó feladatra, és ezután kiválogatták a pár(tíz) főből álló egységet a katonákból, akiket a legalkalmasabbnak tartottak a feladat végrehajtására (pl. hajtottak már végre hasonló feladatot, ismerték a terepet stb. Ezt a kifejezetten a feladat végrehajtására összeált egységet hívhatták kommandónak. Vagyis nem egy sima katonai egységet jelöl, akik pl. a frontvonalon harcolnak akár évekig, vagy beásva védekeznek, hanem bizonyos egyszeri feladatok megoldására összeállított egységeket. Azóta egyébként az SAS még tovább specializálódott, a támogató- és tartalékegységektől eltekintve a feladatvégrehajtó törzs ("Sabre")minden százada négy feladatspecializált egységből épül fel: a hegyi, vízi, gépesített és légi osztagokból.

I.C.RAM: Tugsz róla, hogy az általad istenített AK47-es nem orosz találmány, hanem a német MP44-es koppintása? Azonkívül egyetlen speciális egység sem használja, csak ismerniük kell a kezelését. Ugyanis 300 méter felett már eszméletlen pontatlan, fekvésből kényelmetlen a tüzelés vele a nagy tár miatt. Ráadásul találat esetén a lőszere majdnem biztosan halált okoz, márpedig ennél hatékonyabb ha csak sebesít, mert akkor a sebesült lefoglal még pár embert, vagyis tovább gyengíti az ellenséget. Ráadásul lassú a tárcsere, hisz ki kell venni az üreset, betenni a telit, és felrántani. Ezzel szemben az M4A1 zárvára hátul marad az utolsó lőszer kilövése után, csak megpöccinted a tárkioldót, a tár kiesik, berakod a telit, mire a zárvár csőre is tölt. Egy gyakorlott embernél ez az egész pár pillanatig tart.

• FREAK
    én nem tom, de szerintem külön van urban és harctéri kommandó, vagyis rendőrségi és katonai...

a bankrablókat a rendőrségi kommandó (M4, MP-5, USP) irtja, Husseint meg egy katonai kommandó (M16, FN..., M1911) fogja elhurcolni a házából :)))
  • harcu
    Ha már itt tartunk, mit jelent ténylegesen a kommandó. Ugyebár az angolok találták ki a második világháborúban. Szóval ki hogyan magyarázná meg?
  • harcu
    Az amcsik tartottak egy összehasonlítást, miszerint van-e olyan fegyver, aminek a hatékonysága jelentősen jobb, mint az M16. Nevezett többek között az OICW, a G11 és mások. Egyik sem volt annyival jobb, hogy megérje lecserélni az M16/M4 fegyvereket. Ha már kellene, akkor sem OICW, hanem a G11 lenne a kiválasztott. AZ OICW ugyanis iszonyatosan drága lenne, ára kb 11-szer több, mint az M16-é. Az amcsik úgy döntöttek, nincs erre felesleges pár tízmilliárd dollárjuk. Megértem őket. A mezei talpasnak az is bőven elég.

"az M16 bevált, és ma nincs versenytársa"

G41, G36, SIG 550/552, FAMAS, L85, FNC, GALIL, AUG. Azt hiszem, elég versenytársat soroltam fel, és ebben nincsenek benne az oroszok, ezek mind az M193 5.56x45-ös lőszert tüzelik. Abban igazad van, hogy az M16 nagyon jól bevált, bár vannak hibái, de megbízható, folyamatosan korszerűsített fegyver, ami kiválóan ellátja feladatát. Azért egy G36-tal történő összehasonlítást,amit nem az amcsik csináltak, valszeg kis hátránnyal, de elbukna.
  • FREAK
    meg a sok tini a rambó filmekből... mert ugye rambó is kommandós volt :)
  • harcu
    UI: Ma mindenki kommandózik. Baromság. Mindenki kommandós, akin nem utcai ruha található. Ha egy katona felkapja a terepszínű ruháját, máris kommandós. A készenléti rendőr kommandós. A biztonsági őr kommandós. A riporterek rászoktak erre a hülyeségre, tőlük meg eltanulja a birka tömeg.
  • harcu
    Wow, az orosz(szovjet) Szpecnaz (ugyanis így kell írni MAGYARUL) olyan "kommandó", hogy fénykorában 100.000 fő tartozott alá. Ez messze nem a kommandó kategória. Sokkal közelebb áll a speciális alakulat fogalomhoz, talán az amcsi tengerészgyalogosok hasonlóak. A Szpecnaz felett az ellenőrzést a KGB gyakorolta.
    Speciális alakulatok általában nem a hagyományos fegyverekkel nyomulnak, hanem azok módosított, könnyített változatraival. Nézd meg pl. a GSG9, SAS, Delta Force, Seal-Team, Ranger fegyverzeteket. Mindegyiknél fogsz találni AK-t is rendszeresítve, de ez csak olyan helyszínen használják, ahol orosz fegyverek vannak rendszeresítve, azaz nem akarnak kitűnni az eltérő fegyverzettel.
  • FREAK
    nagyon sajnálom, hogy egyesek nem bírják ki, hogy ne fröcsögjék a véleményüket, de ez egy info és képtár akar lenni fegyverekről, nem vitafórum...
  • FREAK
    mondom: nem én kezdtem....
  • I.C.ram
    en nem gyulolom az usat hisz a gepemet is ott agyaltak ki... es ha nekem tetszik az ak akkor nekem az a gyonyoru es az amcsi "nyalas" neked meg az orosz a "durung" ez van mindenki mas es mas de attol meg nem kell leugatni
  • FREAK
    erről van szó

"A gyönyörű fegyverek topikja, lehetőleg sok képpel! A bicskától az M60-ig"

nem pedig "USA gyűlölők ide!"

• I.C.ram
    es nem neked mondtam hanem altalanosagban es raadasul poenbol mondtam csak a smiley lemaradt rola de te mindent tul reagalsz na jo en tobbet nem irok e temeban. max ha lesz valami fegyver ami megtetszett
  • FREAK
    szóval mennyi idős is vagy?
  • FREAK

"ez az igazi fegyver nem pedig az a szar nyalas amcsi fegyverek"

ez szúrta a szemem, mert elég gyerekes (és totálisan debil) megjegyzés.... szóval most kivételesen nem én kezdtem a fikázást...
  • I.C.ram
    mikor mondtam ugy a semmibol egy altalad berakott kepre hogy hu mekkore suxx fegyver
  • I.C.ram
    te kezded a cuccost mindig! mondom hogy mekkora jo fegyver ez erre tej ossz hogy durung stb es mondod az amerikai sztoriaidat bazzeg
  • FREAK
    "Spetz Natz az egyik legjobb kommando jobb mint az amerikai "

Ja, de az én apukám erősebb...... Na itt hagyjuk abba.... Hány éves vagy te, bazz?
  • I.C.ram
    OICW-t nem kozkatonaknak terveztek hanem kommandoank... egyebkent az orosz Spetz Natz az egyik legjobb kommando jobb mint az amerikai es nem amerikai fegyverkkel mennek