1972
A gyönyörű fegyverek topikja, lehetőleg sok képpel! A bicskától az M60-ig
-
#1932 Hát bevallom őszintén, erre én sem tudom a választ - várd meg a "szakembereket" :)
-
#1931 Igazából sima kis kézi fegyvert is kipróbálnék , meg valami sorozat lövőt is :D gondolom különböző kritériumok vannak. -
#1930 Milyen fegyverrel gondolsz? Gépkarabélyra??:D -
#1929 Sziasztok.
Nem találtam jobb topikot a kérdésem feltételére de szerintem ti tudtok segíteni. A minap kitaláltam ,hogy ki szeretném próbálni milyen fegyverrel lőni. Gondolom ehhez valami vizsga szükséges , és pénzért olyasmi termekben lehet kipróbálni mint a filmekben amikor a rendőrök gyakorolnak :D Szóval hogy van erre mód? mert fogalmam sincs az egészről , csak kipróbálnám ,hogy milyen frankón éles fegyverrel lőni és nem légpuskával :D -
#1928 Szia!
Hatástalanitva már teheted is ki a falra... Engedélyek nélkül meg sem vásárolhatod egyébként! -
drevil666 #1927 Gumilövedékes fegyver 15000 körül újonnan van? min 50 J-os, lehet műanyag tokos is,de megbítható legyen és 9mm K-val üzemeljen!
Keserű Magnum használtan mennyi be kóstál? hasonló paramérekkel rendelkezzen, de lehet alutokos is. -
MaRee #1926 Sziasztok!
Viszonylag olcsón hozzá tudnék jutni egy ilyenhez, ajándéknak szánom otthon a falra, semmiképpen nem használatra.
Úgy tudom, hogy az ilyen muzeális fegyverek tartását a fegyverjogszabályok nem kötik engedélyhez, de nem vagyok benne biztos, ezért légyszi valami hozzáértő írjon ezzel kapcsolatban. :) -
sanyiute #1925 xDDDDD -
#1924 Minek az a toboz? -
#1923 Az új szerzeményem . Dragon, 18mm-es duplacsövü gumilövedékes .
-
csalari #1922 Szia Szines Géza!
Nem jól tetted fel a kérdét. Konkrétan mit akarsz tudni? Sok dolog változott, de nem a mi kívánságunknak megfelelően, inkább a hátrányunkra. -
csalari #1921 Sziasztok!
Nagy örömömre szolgálna, és nagyon megköszönném, ha valaki feltenne egy képet a Király géppisztoly reteszelését biztosító zártestről a himbával. Netán a zárvezetőről is. Ifjonc koromban, amikor bejáratos voltam a BKÜ Fő utcai és a BM Mosonyi utcai fegyverszertárába nem néztem meg, mert azt hittem ez a fegyver is egyszerű súlyzáras rendszerű. Nem tudom, hogy a háború után miért a PPS géppisztolyt kellett gyártani, amikor a Király is gyártható, átalakítható lett volna a PPS lőszerének megfelelően. Pontosabb, nagyobb a tűzgyorsasága és megbízhatóbb. -
csalari #1920 Szia Sanyix!
Nem válaszol neked senki, de ne menj senkihez. Erre nem kapsz engedélyt. Az erdőben légpuskával nem lövöldözhetsz. Már nincs egyetlen madár sem amelyik ne lenne védett. Valami hasonló helyzet van a vadon élő más állatokkal is. Vagy védettek, vagy más tulajdona. Még az "egerek" között is van védett. -
SzinesGeza #1919
Az új fegyvertörvényről tud valaki valamit?
-
sanyiute #1918 értem és akkor hogy én erdőbe "lövöldözhessek" akkor kihez kell el menyek ? önkormányzat? -
#1917 nem használhatod közterületen, magánterületen a tulaj engedélyével. -
#1916 Bár konkrétat nem tudok mondani, mivel a.) szabadban csak íjászom b.) sportlövök légfegyverrel, de csak lőtéren, egyik sem az a "nehezen kimagyarázható" kategória (az íj még inkább az, erdőben). Két dolgot vinnék magammal: A terület tulajdonosának írásbeli, aláírt engedélyét telefonszámmal (ez komoly ütőkártya, hogy a tulaj tudtával vagy ott); továbbá a törvények (légfegyverekre és egyéb, mittomén milyen különösen veszélyes, nem fegyvernek minősülő okosságokra vonatkozó) kivonatolását, ezt netről ki lehet nyomtatni. Ezzel már elég jól el lehet simítani a dolgokat, bár nálunk emellé még jó, ha van egy MÍSZ (Magyar Íjász Szövetség) kártyád is, amivel kétséget kizáróan igazolni tudod, hogy sportoló vagy. Vagy legalábbis, az is...
Mindehhez mondjuk komoly segítséget nyújt, ha nem sörösdobozokra, hanem 5-10 ezer forintból ezres nagyságrendben beszerezhető légpuska-lőlapokra lősz. Amiben sokkal több ráció is van, mivel tisztességes pontozhatósága van, az meg sokkal jobb buli. Ja, meg ne pakoljál távcsövet a fegyverre, nyílt irányzékkal lőj.
...azért, ha nagyon akarnak, még így is elhajthatnak a helyszínről, vagy baszogathatnak, legbiztosabb a magánterület. Ott ugyanúgy lelőhetsz valakit, sőt, még inkább, ha nem vigyázol, de legalább nincs jogalapjuk elkapni a tökeid. -
sanyiute #1915 nem az hogy nem örülnének:S hanem hogy engedélyezett-e így használva? nem vadat lőnék csak egy hely lenne ahol hobbiból mondjuk s sörös dobozokat lőnék -
csalari #1914 Szia Sanyix!
A légpuska is 7,5 joule alatti fegyver, mégis remekül lehet vele fácánra vadászni. Nem hiszem, hogy a vadászok és a vadőrök örülnének neked, ha egy Szlávijával a kezedben meglátnának az erdőben. -
sanyiute #1913 Hi all Srácok a 7,5 joule alatti fegyverekhez ugye nem kell fegyvertartási de miféle Szabályzatok illetve intézkedések szükségesek hogy használ hassam közterületen értem ez alatt egy erdőt mert gondolkoztam hogy veszek olyan puskát de biztosra akarom tudni hogy engedélyezett-e az ilyesfajta használat közterületen vagy az már engedélyhez kötött-e ? -
#1912 Értem, köszönöm.
Még 1 évem van addig ,de szerintem mindig túljelentkezés lesz erre, sok ember megy a lóvéért.
-
csalari #1911 Szia KAZUMA!
A rendőrségen viszonylag kevés fegyvermestert alkalmaznak. A felvételhez előnyösebb lenne nyelvismeret vagy egy jó érettségi. Bízz abban, hogy Orbánék valóban 3.000 új rendőrt fognak alkalmazni. Szerintem többre lenne szükség. Budapesten mindig volt rendőrhiány.
-
#1910 Hello mindenki!
Sajnos nincs időm végigolvasni a topikot, szóval lehetséges hogy hatszázszor lelett írva, ha ez előfordul, előre elnézést kérek.
Érettségi után szeretnék 1 éves fegyverműszerész szakot letenni. Valaki tudna részletes beszámolót írni róla hogy milyen konkrétan? És hogy ha később rendőrképző iskolába megyek, ez jelent e valami előnyt?
-
sanyiute #1909 vannak még akik ebbe a topicba benéznek?? -
#1908 Nos, ez nem igaz, mert csak nekem van igazam! :D -
#1907 -
#1906 Lol, egy kurva FAMAS miatt baszogatni egymást (minden tiszteletem a FAMAS-nak, de ne egy fegyveren vesszetek már össze). Lényegében mindkettőtöknek igaza van, csak félreértettétek egymást. -
#1905 Aha, eddig pusztán te tanúsítottad jelét a butaságnak, és te nem voltál képes az egyszerű szövegértelmezésre, de rögtön betegezel, meg retardáltazol. Ezt a hatalmas nagy arcot is a franciáktól tanultad, vagy jött magától? :)
Amúgy még bőven nem késő elismerni a hibádat és bocsánatot kérni. -
#1904 Nem fogok beteg emberrel vitatkozni .
#1899 : Aha, próbáld ki balkezesként. Teleszórja az arcod forró töltényhüvelyekkel "
A retarditasod a lenyegen nem valtoztat : a FAMAS ketkezes fegyver . Arra meg teszek hogy szakszavakban nem vagyok otthon ( elvegre franciaul tanultam , meg mar el is felejtettem 6 ev utan. )
Koszonom hogy megosztodtad a szaktudasod velem .... jo lenne ha gyakorlatban is kamatoztatnad .
Egy kis gyakorlat : Hogy hasznalja egy jobb kezes ember ( en ) a FAMAS-t . ( Kimehetnel talan meg embert is faragnanak belolled . )
-
#1903 Olyan aranyos vagy, ahogy próbálod a másikat hülyének nézni
Nézd, segítek:
Azt a kis fekete, általad csak "alkatrésznek" nevezett valamit hívjuk hüvelyvonónak. Itt egy másik is:
És igen, a hüvelyvonónak azért ez a neve, mert belekapaszkodik a hüvely peremébe és kihúzza (ha jobban tetszik kivonja) a csőből.
Persze ezek forgó zárfejek, úgyhogy ne keresd a FAMAS-on, mert tök más reteszelési módja van, viszont a hüvelyvonó annál is ugyanúgy megvan.
A fegyvert meg valóban nem szokás szerelgetni, főleg harci körülmények között, viszont szokás átvenni másik kézbe egy fedezék mögül kihajoláskor/kimozgáskor, ami bullpup elrendezésnél meglehetősen nehézkes (kivéve az F2000-nél), lévén teliszórja az arcod forró hüvelyekkel. -
#1902 Akkor atfogalmazom hogy te is megertsd : a fegyvert lehet bal es jobb kezhez is allitani . Ez nem csak abbol all hogy az altalad "hüvelyvonónak" nevezett burkolatot athelyezed a masik oldalra mert ha csak ezt tenned a zarfej megszorulna. Magaban a zarfejben kell egy kissebb alkatresz helyet megcserelni jobbro-balra v. balrol-jobbra annak megfeleloen hogy aki hasznalja jobb vagy bal kezes.Mindenkinek sajat fegyvere van tehat nem szokas allitgatni .. egy jo fegyvert egyszer szokas .
"épületharcnál meg minden saroknál átszerelgeted a hüvelyvonót a zárfej másik oldalára"
Ha idezhetlek :
"De ezzel saját magad lejáratását folytatod"
-
#1901 Aha, épületharcnál meg minden saroknál átszerelgeted a hüvelyvonót a zárfej másik oldalára. -
#1900 korubelul 1000x szedtem szet es raktam ossze . A FAMAS ketkezes attol fugg hogy jobb vagy bal hogy rakod ossze . -
#1899 Aha, próbáld ki balkezesként. Teleszórja az arcod forró töltényhüvelyekkel -
#1898 Ime az en kedvencem :
Hasznaltam . 200m eleg pontos . 5.56mm . A lenyeg hogy csak 4kg teli tarral . Ketkezes tehat a balkezeseknek sem okoz gondott a hasznalata . -
#1897 tökigaz
ha meg mondjuk helyhez kötötten vitézkedsz (mondjuk bolt) legközelebb simán rádgyújtják -
#1896 szerintetek legális a paintball puska (eddig igen) de bors töltetü golyókkal? (valszeg nem) -
#1895 Szép. Hasonlóan elrettentő ereje lehet, mint egy kabát alól előrántott Gorkij-65-nek :D -
#1894 ez kurva jól néz ki,mármint az első képen :) -
lopbisz #1893 és jól is néz ki :)
taktikai változata...
Az alul tárazos, műanyag acél keverékű Keserű Omerta-T gumi lövedékes puska se rossz.
[/IMG]
gumis lőszer