America\'s Army

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSUKA
Melóhelyeden ilyen van és nem tudod, hogy megy rajta az AA? Mit csinálsz Te a melóhelyeden? Dolgozol? <#pias><#nyes>

Asus P5QL Pro, 4x1 Gb Kingstone HyperX 1066 RAM, INTEL E8400 CPU (nem húzok semmit), ATI x1950 256Mb VGA(fos tudom) OS: Windows Server 2008

Sadist
Ha támogatja, akkor kíváncsi vagyok hogyan. Mert ha nem nyújtja a képet, akkor vagy a vízszintes látószöget kell növelni, vagy a függõlegest csökkenteni. Elõbbi eset még aránylag jó is (ha nagyon kukacoskodunk, akkor ez is bizonyos fajta elõny), utóbbi viszont már annyira nem kedvezõ.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

bcs78
Nekem melóhelyen wide LCD-m van, de játékkal nem próbáltam. De szerintem az a nagy kérdés, hogy a játék támogatja-e a széles képhez szükséges felbontásokat. Ha igen, akkor nincs gond, ha nem akkor csúnya elnyújtott lesz a kép.

\"A főszerepben: Bruce Willis, magyar hangja Dörner György.\"

Gfreiter
Hm, köszi! Akkor lehet megelégszem a 8 ms-sel. Samsung nekem is szimpi. A pixelhibákról már olvastam valahol, de nem tudtam milyen színeket kell nézni.
Nincs valakinek wide LCD-je? Olyan jó lenne tudni milyen rajta a játék! <#rolleyes>

\"Mára oly mértékben lebutították ezt a népet, hogy ha szénát tennének elé, azt is megenné!\"

Sadist
Vásárlás elõtt meg mindenképp próbáld ki a monitort, és fehér, fekete, piros, kék, zöld, sárga háttérrel nézd meg, hogy van-e rajta hibás pixel. Ha hajlandó vagy kicsivel többet áldozni rá, akkor vegyél Samsungot, az garantáltan hibamentes, vagy ha hibás is, azonnal cserélik.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Nekem 20 ms-es válaszidejû van, ezzel is tökéletesen lehet játszani. 8 ms fölötti válaszidejût meg már nem is kapsz. Wide monitorról nincs tapasztalatom. Filmnézésnél biztos jó, játéknál már szerintem nem annyira.

Gfreiter
Ja, egy kollégámnak van egy Acer 19" széles képernyõs. azt mondta, hogy 70-ért odaadná. Azt mondja, olyan 100e körül van a béóté-ben ("bót"-ban). Nem a legjobb kollégám, annyira nem ismerem, szal a bizalomra nem alapozok. Sokkal inkább a jó tanácsokra 😉 <#worship>

\"Mára oly mértékben lebutították ezt a népet, hogy ha szénát tennének elé, azt is megenné!\"

Gfreiter
Halihó skacok!

Régi szokásomhoz híven kicsit OFF leszek, de mivel az Army miatt kell döntést hoznom, ezért írom nektek 😊

Épp tervezek némi újítást monitor téren. LCD lenne a páciens. Egyik kérdésem, hogy a válaszidõ maximum mennyi legyen. Én igazság szerint 2 ms-est vennék, de ha azt mondjátok, hogy a 4 ms is tökéletesen mûxik...

A másik fontos: nekem nagyon bejön ez a széles képernyõs LCD monitorm ami olyan téglalap alakú, mint egy plazma TV. Viszont nem tudom, hogy ez mennyire torzítaná el a grafikát. Tehát pl ha belekukkantok játék közben a scope-ba, akkor a körbõl ovális alak lesz? Nem lesz a fegyóm másfél olyan széles? (Mondjuk ha az opfor kicsit dagi lenne, az nem gáz, jobban eltalálnám... 😄 )

Szóval mit gondoltok? Illete szerintetek milyen márka az, ami ne vegyek semmiképpen? <#vigyor2>

CSUKA
<#gun><#hamm><#nevetes1>

Asus P5QL Pro, 4x1 Gb Kingstone HyperX 1066 RAM, INTEL E8400 CPU (nem húzok semmit), ATI x1950 256Mb VGA(fos tudom) OS: Windows Server 2008

N3TuddKi
õ is szerepelt a mátrixban?

Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.

Marvin
Ha John Smith, akkor elhiszem. Egyébként nem. 😛

\"Ne adj igazat. Neked túl sokba kerül; nekem meg épp van.\"

N3TuddKi
lehet John Smith volt csak még nem tudják melyik...

Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.

panther112
Fogalamam sincs, eddig még egyszer sem néztem meg ki írja a cikkeket azon a weblapon. Ha megtaláltam volna, már rég idelinkeltem volna.

Marvin
Na jó, de valamilyen Joe írta vagy egy dev?

Gfreiter
vagy www.aao.hu 😊

Gfreiter
www.americasarmy.hu -> servers

most épp majdnem mind üres, kivéve:

ÿÿÿAASA ÿÿPFCS ÿHungarian ÿÿÿSF Honor ÿServer

Itt 18-an vannak per pill.

Sziasztok!Lehet hogy off v idegesitõ kérdés,de hol lehet elérni magyar szervereket?Elõre is elnézést.Köszönöm a segitséget.

panther112
Nem rossz ötlet, bár én itt is több opciót hagynék nyitva. Lehetnének rögtön kezdõdõ ismeretlen pályák kijutásos küldetésekkel, elvégre ezek pont azt a helyzetet adnák vissza, amikor elvész az irányítás, ezáltal pedig a team jobban együtt maradna, lassan, minden irányból egymást fedezve vonulnának utcáról utcára. Lehetne az amit Te is mondtál, egy rövid küldetés-ismertetés egy hozzávetõleges térkép alapján. És nem lenne hülyeség a kommandós, vagy Delta Force-os pálya sem, ahol túszmentést, avgy ilyesmi feladatokat lehetne végrehajtani. Itt a random map 'randomsága' kimerülne annyiban, hogy egyes ajtók, ablakok lennének csak máshol, és minden ilyen kommandós pályához tartozna kommandós training pálya is, ahol a modellezett mása lenne felépítve, és miles-ként lehetne készülni az éles bevetésre. Természetesen az éles pály ennek a miles verziónak lenne a minimálisan randomizált változata.
A természeti pályák elõtt szintén lehetne küldetésismertetés domborzati térképen. Természetesen maga a map itt is mindig más lenne (domborzat, tábor elhelyezkedése, figyelõtornyok, patakok, stb.)

Remélem tényleg megjelenik ez random map a következõ verzióban, én erre várok egy éve😊

"Viszont egy városban, ahol nem tudod hogy állnak az utcák, gõzõd nincs merre vannak a fedezékek, ott esélytelen vagy"

és ilyenkor is megkezdõdik a kempelés <#falbav><#falbav><#falbav><#wilting><#wilting>

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Sadist
Csak akkor úgy volna korrekt, ha kör elején volna mondjuk 5 percig egy felülnézetes taktikai képernyõ, ahol szépen meg lehetne dumálni a többi játékossal, hogy akkor most ki merre. Pl. mindenki látna egy felülnézetes mûholdképet, a squad leader meg kijelölgethetne pontokat és útvonalakat a fireteameknek. Dzsungel mapon annyira nincs sok variáció, mert most tök mindegy, hogy egy fa x helyen van, vagy fél méterrel odébb. Viszont egy városban, ahol nem tudod hogy állnak az utcák, gõzõd nincs merre vannak a fedezékek, ott esélytelen vagy.

Gfreiter
"Így nincs több millió pálya, csak pár ezer max"

Az elmélet jó, de fél éves várakozások után így is örülünk, ha kapunk 2-3 új pályát... <#zavart2>

panther112
Kb. egy éve olvastam americasarmy.com-on.

Egyébként szerintem nem megvalósíthatatlan, ugyanis az elv az, hogy egy pálya sok apró elembõl épül fel. Monjuk képzelj el egy 4x4-es négyzetrácsot, amiben mind a 16 négyzetelem cserélhetõ. A random jelleg abból adódik, hogy van mondjuk 50-60 ilyen kis pálya, és ezekbõl kiválaszt 16-ot, amit tetszés szerint illeszt be bárhova. Így nincs több millió pálya, csak pár ezer max; és mivel mind kicsi, ezért nem is foglal sok helyet. Ezekbõl pedig könnyen felépíti mind az otthoni pc, mind a szerver az adott mapot. Annak a valszínûsége viszont, hogy 2x uazon a pályán játszol nagyon kicsi, ill. ha megtörténik is, nem fogod észrevenni.

Gfreiter
Eléggé lehetetlen lenne azt figyelembe véve, hogy hány szerveren megy a játék 0-24... Több millió pálya kéne... Mondjuk jó volna. Egyszer talán össze is jön, és dédunokáink dédunokái már nem fognak tudni visszaélni pályaismereteikkel <#vigyor1>

Marvin
Ezt ki írta és hol?

panther112
Remélem azért megoldják, mert nagy áttörés lenne a multi fps terén, az biztos. Amúgy a gépigényrõl vannak már info-k?

bcs78
A változó spawn pontok, hordozható és mindig máshol felbukkanó objectek már most is vannak, szerintem inkább ennek kiterjesztésérõl van szó. A teljesen dinamikusan generált pályák szerintem azért erõsen nehezen megvalósíthatóak bugmentesen (bár személy szerint baromi jó ötletnek tartom).

Szóval ha lesz valami hasonló, akkor - okulva a korábbi fejlesztésekbõl - kb annyiról lehet majd szó maximum, hogy egy-egy épület, objektum vagy ajtó körönként máshol jelenik meg.

De a lényeg valóban az, hogy majd meglátjuk a v3.0-ban....

itt már minden aa-s megtanulta: csak akkor hiszem, ha látom...
panther112
Üdv,

már legalább egy éve olvastam AA hiv. honlapon, hogy 2007 tavaszán érkezik egy teljesen új verzió (új engine is). Ami igazán érdekelne, hogy be volt harangozva, hogy eltûnnek a fix mapok. Minden meccs elején szerkeszt egy random mapot, az adott témára (pl. dzsungel, vagy arab falusi környezet stb.), amire ad is egy küldetést, ez szintén mindig más + telerakja civillel. Ezzel akarják kiküszöbölni a 'pályaismeret' hátrányait (spwan, camp, rush...) Ebbõl a célból mennyit adott le az AA, ill. kb. mikorra várható? Azt tudom, hogy pl. hasonló elõnyökkel hirdették a falrobbantást is, kevésbé betanulható játékmenet, de azért ez nem hozott áttörést.

MaxPayne
Melyik server keresõvel találhatok magyar
servereket? az ASE-t próbáltam de nem talált semmit.
ha az ase-ban kell akkor elmondjátok mit kell beállítani?

Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet. \"Bob Marley\"

DSL 1Mbit/128K
Számomra az is érdekes, hogy a serverek 90%-ánál a pinghez kérdõjel kerül... Miért nem tudja vajon az összeset pingelni? Pl.: ?/35
Softveres tûzfalam nincs, routeren keresztül netezek, amiben van beépített tûzfal, de azt nem hiszem, hogy túl sok vizet zavarna...

A természet igazságos: aki vak, az jobban hall, aki süket az jobban lát, akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.

Marvin
Milyen net kapcsolatod van?

Azt, hogy próbáld késõbb akkor írja ki, hogyha gyorsan egymás után nyomogatod a gombokat.

Igen, biztosan. Viszonylag sokat töltök és emiatt észrevenném, ha megszakadna... 😊 A legutóbbi alkalmakkor mikor játszottam, észrevettem, hogy ha megfigyelõ módban vagyok és "kiesem a játékból" akkor kattintásra kiírja a játék, hogy próbálja újra néhány perc múlva... Viszont számomra jó hír, hogy az utolsó próbálkozáskor nem tapasztaltam ezt a hibát. Nagyon sokáig játszottam és nem volt semmi baj. Úgyhogy még próbálkozom, remélem megjavul! Nagyon tetszik a játék, szomorú lennék, ha nem menne! 😊
Köszi a segítséget, még biztosan írok ha valami nem jó... 😊

A természet igazságos: aki vak, az jobban hall, aki süket az jobban lát, akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.

Sadist
Biztos, hogy stabil a netkapcsolatod? Megeshet, hogy csak pár másodpercre szakad meg, amit például böngészés közben észre sem veszel, de Armyban meg már elég ahhoz, hogy leszakadj a szerverrõl.

bcs78
Így gondoltam én is. Valami nálad lehet, magyarul egy pillanatra megszakad a kapcsolatod, és emiatt szakadsz le a szerverrõl. Bár az is lehet, hogy olyan peches vagy, hogy mindig pont akkor állítják le/váltanak pályát/indítják újra a szervert, amikor ott vagy.

Nem szakadozik! Félreértetted! Csak olyan mintha megszakadna a kapcsolat... Ilyenkor disconectelek az adott serverrõl és felmegyek egy másikra ahol elõbb utóbb újra ezzel a problémával szembesülök... 😞 Mintha a server fagyna le, de nem hiszem, hogy mindegyik server lefagyna. Valami nálam lehet... De az a legrosszabb, hogy semmilyen hibaüzit nem kapok, tehát nem is rögtön veszem észre, hogy már kívül "estem" a játékon. Sunyulok egy csomót aztán pedig észreveszem, hogy senki sem mozog. 😞

bcs78
Ezen inkább az internet szolgáltatód tudna segíteni. Ha szakadozik a kapcsolatod, akkor az AA-t hiába állítgatod.

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Jelentõs mértékben bénázom az AA-val, mert ma van a második napja, hogy elkezdtem vele játszani. Sajnos van egy problémám, amire nem tudok megoldást találni... Akár milyen serverre megyek fel egy rövid játék után a csapattársaim megállnak, az ellenségek eltûnnek és csak én futkorászok föl-alá tétlenül... Mintha megszakadna a kapcsolat. Olvastam a hivatalos magyar oldalon a FAQ-ba, hogy van ilyen, ilyenkor más serverek után kell nézni, de nekem kivétel nélkül mindig ez történik... <#conf> Van valami ötletetek? Segytsetek ha tudtok, köszi!

Sadist
Sam Fisher is már 50+ -os mégis elég jól tartja magát <#idiota>

Sadist
21. században vagyunk pázze, még hogy régies <#idiota>

bcs78
Na, a végén még kiderül, hogy egy vén f*sz vagyok... egy õskövület, múzeumi tárgy... <#vigyor3>

N3TuddKi
az új szóhasználat szerint az a helyes, de helyesírási versenyen nem katunk büntit a muszály miatt sem, mivel igazából ez nem helytelen írás, hanem a régies szóhasználatból eredõ különbség.

Mighty
Ez a nem semmi <#vigyor>

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Sadist

thx<#wow1><#beka2><#vigyor3><#wave><#worship><#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas>

AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor

Marvin
Hm.
Megnéztem és csak a muszáj van benne. :S

Milyen kiadást néztél?

N3TuddKi
a muszály az a szó amelynek mindkét írásmódja engedélyezett a helyesírási szótár szerint.<#nezze><#wink>
jól mondom Marvin?

Marvin
Nézd már!
Grétsy wannabe... <#taps>

bcs78
pláne... <#miaz>

Sadist
MuszáJ <#ejnye1><#nezze>