60295

A legfrissebb verzió: 3.0.8 (Verzió info) |
\"\"/ | aao.hu | Freeze Fix | PB frissítés | SG.HU AA3 SteamGroup | AA3 Hungary SteamGroup

A 3.0.7-el nem tűntek el az eddig gyűjtött pontok, csak a trainingeket kell újra végigcsinálni!
  • bcs78
    Úgy értem a jelszóban ne legyen speckó karakter. Esetleg tűzfal gond?
  • vegytek
    4karakter_3karakter_HUN ez az acc.om :)
  • Marvin
    Legyen rövidebb, mint 19 karakter!
  • bcs78
    ne használj speckó karaktereket...
  • vegytek
    kicsit felb@szott a játék (2.7.0)
    felinstalláltam, belépek, kéri a loginhoz szükséges adatokat, megadom, login, erre azt irja ki, h nem jó a megadott jelszó, ehhez a accounthoz. wtf? pedig az americasarmy.com-on be tudok lépni a acc.+pass-ommal.

tapasztalta már ezt vki?
    mi lehet a hiba?

ui.: már vagy fél éve nem játszottam vele
  • Gfreiter
    Van olyanom :) Hinnye! :)

ATI X800 GTO-m van
    asszem...
  • Gfreiter
    Boldog szülinapot :) Meg még jópárat! Ne felejts el jól berúgni!
  • SACA_(HUN)
    Köszönöm, köszönöm, köszönöm mindenkinek! :)
  • Sadist
    Boldog szülinapot Saca! :)
  • Sadist
    Ha nem valami őskövület videokártyád van, akkor be :) Így néz ki ami a monitor vezetékén van, a kártyán ugyanilyen, csak tűk helyett lyukakkal.
  • Doma #56403
    Boldog szülinapot SACA!
  • Gfreiter
    Oks, akkor digitcscatlakozós.... Remélem be is tudom dugni a gépembe...
  • panther112
    Igen ez is fontos, én használtam pár hónapig egy tft-t 15 tűssel, hát rémes volt.
  • vegytek
    de csak is akkor, ha azon keresztül használja ;)
  • Sadist
    Az még kimaradt, hogy digit csatlakozós monitort érdemes venni, mert annak élesebb a képe és mentes minden hibától.
  • panther112
    Fix FOV, az azt jelenti, hogy se vízszintesen, se függőlegesen nem vág le a képből, ill. nem ad hozzá.
  • Gfreiter
    Fú köszi, nem gondoltam, hogy ennyi dologra kell figyelni. Igyexem kiválasztani a legoptimálisabbat. Sajna elég gyakran döntök rosszul.
    A fix FOV-okat nem tom mi, de a pixelekre igyexem figyelni :)

Én tulképpen két játékkal játszom immár 3 éve : AA és CoD 70-30% arányban, tehát különösebben nem érint a többi game :)

Na meek szunyálni mer jó sazr volt a mai nap, de fele annyira sem, mint a holnapi lesz... már előre fosok...

mindenkinek ;)
  • Mighty
    2.6-ban még nem támogatta. panther112 által említett oldalon ay AA-ról még 2.6-os képek vannak.

Itt lehet nézegetni, mely játékok támogatják a widescreen felbontást.
    http://www.widescreengamingforum.com/screenshots/

Érdemes megsasolni a surround rendszereket. Nagyon ütős. A fórumban van pár video is az ilyen rendszerekről (pl. Richard Burns Rally odabasz )
  • panther112
    Most veszem csak észre, hogy nem is a megfelelő embernek váalszoltam:) Torzítástól nem kell félni, minden játékban be tudod állítani a 4:3 arányú megjelenítést ehhez a vidkártyán be kell állítani, hogy az alkalmazások felbontásához igazodjék, és ne a monitoréhoz (sajnos ilyenkor mondjuk nem natív módban tudod csak használni a monitort, ami kis élesség romláshoz vezet). Pl. így lehet játszani régi stratégiai játékokkal, mint a w3. Ez igaz minden Fix FOV-ú játékra, ilyenek a régebbi rts, kalad, szerep... játékok. Az FPS-ek, szimulátorok, már régóta nem fix FOV-osak, ezért tudod őket natívban játszani. (sajnos az egyik kedvens fps-em fix FOV-os, a vietcong :( (FOV=field of vision, látótér kb.) (azért használtam enyit a FOV szót, mert angol nyelvű weblapok mindig így hivatkoznak rá, ha tudni akarod, hogy játék milyen, akkor is ezzela szóval keress rá google-n)
  • panther112
    Üdv,

Viewsonic 2025wm monitorom van, tehát wide. Mindenkinek csak ajánlani tudom a wide-ot, AA legújabb verziója már azt hiszem hor+, de hogy ha még esetleg vert- lenne, akkor a következő verzióban, már tuti átállnak. Ezen a weblapon megnézheted a legtöbb játék wide támogatását. Mondom szerintem már az AA is támogatja, de még nem ellenőriztem le screenshot-okkal, de érzésre úgy tűnik, mintha hor+ lenne. (egyébként érzésre mindig úgy tűnik, pl. wow-ban tudom, hogy vert- van, de amikor játszom inkább úgy érzem, hogy pluszt kaptam oldalra.
    A monitoronál elsősorban ne a válaszidőt nézd, gyakorlatilag már 16ms-től észrevehetetlen (nekem van még egy régebbi 25-ös darabom is, és azon is csak a sötét részleteknél jön ki az utánhúzás). Viszont amire érdemes figyelni, hogy nehogy megvegyél egy TN+film paneles darabot, mert azoknak mind ocsmány képük van. Ezek a legolcsóbbak általában, bár egy-két extra példány felkúszhat akár a magas árszegmensbe is (ált. ezeknek extrémen kicsi a válaszidejük, vagy üveg borítású panelt kapnak...) 19-esben nem ajánlom a wide-ot, mert nagyon nagy a pixeltávolságuk, ha wide, akkor min 20". Érdemes használtan venni, mert sokkal (több 10ezer ft) olcsóbb, én is így szereztem be az enyémet. Pixelhibákat a helyszínen nézd meg, akár használtan veszed, akár újonnan. Felesleges rohangáslástól kíméled meg magad, ha már a boltban kiszűröd. Van erre egy nagyon egyszerű teszt is itt tudod letölteni, ezzel a szubpixel hiba is kiszűrhető. Ha használtan veszed, akkor kikapcsolt képernyővel súrolófényben nézd meg, hogy nem karcos-e a felülete. Kb. ennyi, sok baja nem nagyon lehet egy tft-nek a pixelhibán kívül, a háttérvilágítás meghalásáért meg a gyári garancia is csak 1 évre szól. PVA/MVA, vagy S-IPS panellal szerelt típust válassz, ezek valamivel drágábbak, de csak ezeknek van normális színhűségük (16,7 mill.) a TN csak pár százezret tud (16,2 mill. a jelölése).

Érdemes a prad.de weblapján panelt választanod, és ahhoz utána gyártót, pl. ezzel a panellal, ami nekem van 4 gyártó is szereli a monitorjait, tehát tulképp. uazt a monitort árulják. A legolcsóbb a Philips-é 89ezer ft, a legdrágább pedig a viewsonic, 130ezer ft. (mondjuk én mindegyiknél olcsóbban jutottam hozzá az enyémhez) Szóval ne ragaszkodj márkához. Samsung ált. maga gyártja a paneljait, de mivel vesz tőle több másik gyártó is, ezért sok nem samsung-ként árult samsung monitor van. Érdemes csempészett, vagy lopott monitort is venni, ezeket garancia nélkül kapod, de természetesen kipróbálhatod előtte. Nem kell mondanom, hogy a bolti felébe kerülnek általában, és samsungból szinte mindig a teljes kínálat van hirdetve aproneten, prohardver.hu-n. (közel van a szlovákiai samsung gyár, mindet onnan csempészik/lopják) Én eddig mindig használtan, vagy 'megbízhatatlan forrásból' vettem a monitorjaimat, és még egyszer sem kellett csalódnom, sőt, egyszer vett apám monitort boltból, természetesen odaadták neki a szubpixel-hibás darabot...
  • CSUKA
    Melóhelyeden ilyen van és nem tudod, hogy megy rajta az AA? Mit csinálsz Te a melóhelyeden? Dolgozol?
  • Sadist
    Ha támogatja, akkor kíváncsi vagyok hogyan. Mert ha nem nyújtja a képet, akkor vagy a vízszintes látószöget kell növelni, vagy a függőlegest csökkenteni. Előbbi eset még aránylag jó is (ha nagyon kukacoskodunk, akkor ez is bizonyos fajta előny), utóbbi viszont már annyira nem kedvező.
  • bcs78
    Nekem melóhelyen wide LCD-m van, de játékkal nem próbáltam. De szerintem az a nagy kérdés, hogy a játék támogatja-e a széles képhez szükséges felbontásokat. Ha igen, akkor nincs gond, ha nem akkor csúnya elnyújtott lesz a kép.
  • Gfreiter
    Hm, köszi! Akkor lehet megelégszem a 8 ms-sel. Samsung nekem is szimpi. A pixelhibákról már olvastam valahol, de nem tudtam milyen színeket kell nézni.
    Nincs valakinek wide LCD-je? Olyan jó lenne tudni milyen rajta a játék!
  • Sadist
    Vásárlás előtt meg mindenképp próbáld ki a monitort, és fehér, fekete, piros, kék, zöld, sárga háttérrel nézd meg, hogy van-e rajta hibás pixel. Ha hajlandó vagy kicsivel többet áldozni rá, akkor vegyél Samsungot, az garantáltan hibamentes, vagy ha hibás is, azonnal cserélik.
  • Sadist
    Nekem 20 ms-es válaszidejű van, ezzel is tökéletesen lehet játszani. 8 ms fölötti válaszidejűt meg már nem is kapsz. Wide monitorról nincs tapasztalatom. Filmnézésnél biztos jó, játéknál már szerintem nem annyira.
  • Gfreiter
    Ja, egy kollégámnak van egy Acer 19" széles képernyős. azt mondta, hogy 70-ért odaadná. Azt mondja, olyan 100e körül van a béóté-ben ("bót"-ban). Nem a legjobb kollégám, annyira nem ismerem, szal a bizalomra nem alapozok. Sokkal inkább a jó tanácsokra ;)
  • Gfreiter
    Halihó skacok!

Régi szokásomhoz híven kicsit OFF leszek, de mivel az Army miatt kell döntést hoznom, ezért írom nektek :)

Épp tervezek némi újítást monitor téren. LCD lenne a páciens. Egyik kérdésem, hogy a válaszidő maximum mennyi legyen. Én igazság szerint 2 ms-est vennék, de ha azt mondjátok, hogy a 4 ms is tökéletesen műxik...

A másik fontos: nekem nagyon bejön ez a széles képernyős LCD monitorm ami olyan téglalap alakú, mint egy plazma TV. Viszont nem tudom, hogy ez mennyire torzítaná el a grafikát. Tehát pl ha belekukkantok játék közben a scope-ba, akkor a körből ovális alak lesz? Nem lesz a fegyóm másfél olyan széles? (Mondjuk ha az opfor kicsit dagi lenne, az nem gáz, jobban eltalálnám... :D )

Szóval mit gondoltok? Illete szerintetek milyen márka az, ami ne vegyek semmiképpen?
  • CSUKA
  • N3TuddKi
    ő is szerepelt a mátrixban?
  • Marvin
    Ha [dev]John Smith, akkor elhiszem. Egyébként nem. :P
  • N3TuddKi
    lehet John Smith volt csak még nem tudják melyik...
  • panther112
    Fogalamam sincs, eddig még egyszer sem néztem meg ki írja a cikkeket azon a weblapon. Ha megtaláltam volna, már rég idelinkeltem volna.
  • Marvin
    Na jó, de valamilyen Joe írta vagy egy dev?
  • Gfreiter
    vagy www.aao.hu :)
  • Gfreiter
    www.americasarmy.hu -> servers

most épp majdnem mind üres, kivéve:

ÿÿÿAASA ÿÿPFCS ÿHungarian ÿÿÿSF Honor ÿServer

Itt 18-an vannak per pill.
  • gstup
    Sziasztok!Lehet hogy off v idegesitő kérdés,de hol lehet elérni magyar szervereket?Előre is elnézést.Köszönöm a segitséget.
  • panther112
    Nem rossz ötlet, bár én itt is több opciót hagynék nyitva. Lehetnének rögtön kezdődő ismeretlen pályák kijutásos küldetésekkel, elvégre ezek pont azt a helyzetet adnák vissza, amikor elvész az irányítás, ezáltal pedig a team jobban együtt maradna, lassan, minden irányból egymást fedezve vonulnának utcáról utcára. Lehetne az amit Te is mondtál, egy rövid küldetés-ismertetés egy hozzávetőleges térkép alapján. És nem lenne hülyeség a kommandós, vagy Delta Force-os pálya sem, ahol túszmentést, avgy ilyesmi feladatokat lehetne végrehajtani. Itt a random map 'randomsága' kimerülne annyiban, hogy egyes ajtók, ablakok lennének csak máshol, és minden ilyen kommandós pályához tartozna kommandós training pálya is, ahol a modellezett mása lenne felépítve, és miles-ként lehetne készülni az éles bevetésre. Természetesen az éles pály ennek a miles verziónak lenne a minimálisan randomizált változata.
    A természeti pályák előtt szintén lehetne küldetésismertetés domborzati térképen. Természetesen maga a map itt is mindig más lenne (domborzat, tábor elhelyezkedése, figyelőtornyok, patakok, stb.)

Remélem tényleg megjelenik ez random map a következő verzióban, én erre várok egy éve:)
  • vegytek
    "Viszont egy városban, ahol nem tudod hogy állnak az utcák, gőződ nincs merre vannak a fedezékek, ott esélytelen vagy"

és ilyenkor is megkezdődik a kempelés
  • Sadist
    Csak akkor úgy volna korrekt, ha kör elején volna mondjuk 5 percig egy felülnézetes taktikai képernyő, ahol szépen meg lehetne dumálni a többi játékossal, hogy akkor most ki merre. Pl. mindenki látna egy felülnézetes műholdképet, a squad leader meg kijelölgethetne pontokat és útvonalakat a fireteameknek. Dzsungel mapon annyira nincs sok variáció, mert most tök mindegy, hogy egy fa x helyen van, vagy fél méterrel odébb. Viszont egy városban, ahol nem tudod hogy állnak az utcák, gőződ nincs merre vannak a fedezékek, ott esélytelen vagy.