A legfrissebb verzió: 3.0.8 (Verzió info) |
\"\"/ | aao.hu | Freeze Fix | PB frissítés | SG.HU AA3 SteamGroup | AA3 Hungary SteamGroup

A 3.0.7-el nem tűntek el az eddig gyűjtött pontok, csak a trainingeket kell újra végigcsinálni!
  • panther112
    Üdv,

Viewsonic 2025wm monitorom van, tehát wide. Mindenkinek csak ajánlani tudom a wide-ot, AA legújabb verziója már azt hiszem hor+, de hogy ha még esetleg vert- lenne, akkor a következő verzióban, már tuti átállnak. Ezen a weblapon megnézheted a legtöbb játék wide támogatását. Mondom szerintem már az AA is támogatja, de még nem ellenőriztem le screenshot-okkal, de érzésre úgy tűnik, mintha hor+ lenne. (egyébként érzésre mindig úgy tűnik, pl. wow-ban tudom, hogy vert- van, de amikor játszom inkább úgy érzem, hogy pluszt kaptam oldalra.
    A monitoronál elsősorban ne a válaszidőt nézd, gyakorlatilag már 16ms-től észrevehetetlen (nekem van még egy régebbi 25-ös darabom is, és azon is csak a sötét részleteknél jön ki az utánhúzás). Viszont amire érdemes figyelni, hogy nehogy megvegyél egy TN+film paneles darabot, mert azoknak mind ocsmány képük van. Ezek a legolcsóbbak általában, bár egy-két extra példány felkúszhat akár a magas árszegmensbe is (ált. ezeknek extrémen kicsi a válaszidejük, vagy üveg borítású panelt kapnak...) 19-esben nem ajánlom a wide-ot, mert nagyon nagy a pixeltávolságuk, ha wide, akkor min 20". Érdemes használtan venni, mert sokkal (több 10ezer ft) olcsóbb, én is így szereztem be az enyémet. Pixelhibákat a helyszínen nézd meg, akár használtan veszed, akár újonnan. Felesleges rohangáslástól kíméled meg magad, ha már a boltban kiszűröd. Van erre egy nagyon egyszerű teszt is itt tudod letölteni, ezzel a szubpixel hiba is kiszűrhető. Ha használtan veszed, akkor kikapcsolt képernyővel súrolófényben nézd meg, hogy nem karcos-e a felülete. Kb. ennyi, sok baja nem nagyon lehet egy tft-nek a pixelhibán kívül, a háttérvilágítás meghalásáért meg a gyári garancia is csak 1 évre szól. PVA/MVA, vagy S-IPS panellal szerelt típust válassz, ezek valamivel drágábbak, de csak ezeknek van normális színhűségük (16,7 mill.) a TN csak pár százezret tud (16,2 mill. a jelölése).

Érdemes a prad.de weblapján panelt választanod, és ahhoz utána gyártót, pl. ezzel a panellal, ami nekem van 4 gyártó is szereli a monitorjait, tehát tulképp. uazt a monitort árulják. A legolcsóbb a Philips-é 89ezer ft, a legdrágább pedig a viewsonic, 130ezer ft. (mondjuk én mindegyiknél olcsóbban jutottam hozzá az enyémhez) Szóval ne ragaszkodj márkához. Samsung ált. maga gyártja a paneljait, de mivel vesz tőle több másik gyártó is, ezért sok nem samsung-ként árult samsung monitor van. Érdemes csempészett, vagy lopott monitort is venni, ezeket garancia nélkül kapod, de természetesen kipróbálhatod előtte. Nem kell mondanom, hogy a bolti felébe kerülnek általában, és samsungból szinte mindig a teljes kínálat van hirdetve aproneten, prohardver.hu-n. (közel van a szlovákiai samsung gyár, mindet onnan csempészik/lopják) Én eddig mindig használtan, vagy 'megbízhatatlan forrásból' vettem a monitorjaimat, és még egyszer sem kellett csalódnom, sőt, egyszer vett apám monitort boltból, természetesen odaadták neki a szubpixel-hibás darabot...