18
-
#18 :]]]]]]]]]]]]]]] -
Yeti #17 En ugy tudom, hogy eloszor lefoglaltak nehany nevet, aztan vegulis opteronnak nevezik el a szerverekbe szant hammereket, a home vonalon meg marad a jol megszokott athlon nev, ugyhogy zsozsonak igaza van. -
#16 Nem kell ide intel fan aki anyázik, imádott szilíciumlapotoknak még az elnevezésein sem tudtok megegyezni.
:D -
Supergamer_real #15 Nem zsozso es zerg... ez meg osszetettebb.... Leljebb megadok ket forrast...
Stewe: Csak, hogy ne csak azt lasd, hogy szavakkal dobaloztunk itt egy megbizhato forras.
Opteron lesz mind a Clawhammerbol es a Sledgehammerbol(szolt az eredeti bejelentes).
Forras:
http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1611&p=1
http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1611&p=2
Kicsit nagy a fejetlenseg, mert az elejen ugy lett volna Opteron mind2bol, de a roadmapen mar csak a workstation/server sekcioban van feltuntetve (egyenlore).De ennek majd pontosabban utanajarok...
Metaron: egy azsiai portal szerint ez lesz a desktop vonalon az oda tartozo Opteron "kategoriaju" proci neve. -
tomcs #13 te is rosszul tudod
clawhammer athlon pro64 sledgehammer meg opteron a metaron meg 1 lefoglalt nev... vagy mar valtozott amiota ne olvastam? -
Zerg #12 Zsozso-nal a pont! -
zsozso #11 Rosszul tudod!
A Clawhammer-> Athlon XP+ lesz
A SladgeHammer-> Pedig az OPTERON
A Metaron még relytély mi lesz :P
-
#10 Forditva:
A sledgehammer a serverekbe szant, es a clawhammer a home edition...
PyRex -
Borg #7 Ez kacsa. 99%.
Amúgymeg hiába inteles valaki, vagy nem, ez senkinek nem lenne előnyére ha igaz lenne.
Ha nem lesz versenyképes a proci, akkor szüknek az árak az intelnél megint felfele, és akkor hogy veszek én olcsón fasza intel processzort? Nagyon remélem hogy ez kamu csak. -
Supergamer_real #6 Mellesleg az ilyen kamu hirekrol csak annyit, hogy meg a cebit elott felreppent a hir egy azsiai portalrol, hogy a hammer egy kalap sz*r.Jo sokan elhittek ("europaba" szerencsere nem jutott el), de mindenki (akit beengedtek a sajtoszobaba:)) meggyozodhetett az ellenkezojerol.
Stewe:egyik sem
Az XP-k valtjak a duronokat.
Sledgehammer = opteron (hammer/ home)
Clawhammer = metaron (hammer / server)
A Clawhammerekrol meg annyit kell tudni, hogy 2 proci egy procimagon belul, de a ket procira "mindossze" egy memoria vezerlo jut.Ez amugy is szervermegoldas lesz. -
#3 Esetleg egy álhír az AMD részéről... mindenki úgy fogja várni, hogy "ja, az a bénaság, meg a neve is milyen már!", aztán meg *jó* esetben ütős lesz...
amit remélek :) -
#2 Velemenyem szerint ez csak egy kacsa, pontosabban egy rosszmaju fanatikus altal elinditott pletyka. Mindenesetre az igazsagra, vagyis a valos teljesitmenyre azt hiszem mindenki kivancsi. Lattunk mar peldat arra a masik oldalon (is), hogy magasztaljak az uj fejlesztesu processzor teljesitmenyet, es bar valoban eloremutato technologiakat vonultatnak fel benne, valahogy megis kevesebbet nyujt, mint varni lehetett volna.
Ezt a par napot szerintem mar mindenki ki fogja birni, es ha az emlitett bemutaton valoban melyseges csend lesz a teljesitmenyt illetoen, akkor azt hiszem lesz ok az aggodalomra. Ahogy a kozelmultban keszult elemzesek mutatjak, az AMD most igen kellemetlen helyzetet teremtene maganak, ha egy nagy baklovest kovetne el ezekkel a varva-vart, jo ideje beharangozott processzorokkal kapcsolatban. -
Supergamer_real #1 Kivancsi vagyok melyik iNTELes lesz az elso aki erre a vagy igaz vagy nem hirre nagy AMD anyazasba kezd...