S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ghost rider
az a fegyver a forgótáras gránátvetõ?😄 az elég brutális.
Gránátot lehet szerezni egy-két duty-s tól ha kinyírod csak akkor meg az a baj hogy minegyik duty-s lõni fog.De kipróbálni ki lehet vele.Amúgy hol jársz?

Ha egy NPC távcsöves Obokan-t használ ellenem hamarabb eltalál-e engem vagy ennek nincs jelentõsége csak diszlet a fegyveren ? Vagy beszerezhetõ tárgy ? Ja van a játékban egy automata gránátvetõ amit a Duty fönök kér ami nagyon teszik nekem csak az a baj vele hogy nem tudok hozzá löszert vásárolni ( A játékban két ilyen fegyvert találtam ) ! Lehet-e egyáltalán löszert vásárolni hozzá vagy egymillió melléküldetést kell csinálni ?
Sziasztok!

Hogy tudom a játékban beállítani a külsõ nézetet?Van valaki akinek mûkösött és normálisan is ment utána,azaz problémamentes volt a progi?
czky
Ha valaki jól játszik, nem kell vennie 1 db lõszert se. Mindíg az adott pályarésznek megfelelõ fegyvert kell használni, és akkor a hulláknál mindíg van elég lõszer...
De az összes trainer-ben ott van a pénz csalás, szal mivel úgyis csítelni akarsz, no problem!<#crazya>

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

ghost rider
Akkor bocsi a nyelvbotlásomért😄
Nekem a gépkarabélyomba a töltény (egy tár)
pl:Trs abba 24000 rubel
Nem tudom hogy miért de annyi😄
Mondjuk a 6000 se semmi😄

Van 1.1 patch, viszont nem olyan patch mint a többi, hanem mod, be kell másolni a gamedatát, és júniusi az utolsó módosított dátum a fileokban.
1.0004-es patchel megy, ez egy korai béta, és igen a GSC csinálta, és pár orosz embernek odaadták tesztelni, aztán õk most kitették, mert a GSC-t már nem érdekli, úgy gondolták hogy majd a modderek befejezik, de kb senkit nem érdekel, mert a freeplay már tavaly nyár óta kész van.
Ugyanolyan mint a vanilla, csak ki van véve a sztori, a quest npc-k, pl nincs se Wolf, se Fox, se Mole, senki ilyenek, nincs psy emission sem.
Viszont az erõmübõl ugyanúgy nem lehet visszajönni, és semmi újdonság nincs benne, valamint nagyon bugos is, CTD-zik néha, stb.
Szal én nem ajánlom senkinek, max egyet bohóckodni vele, másra nem jó.
Hol láttál te ilyet?

1.1-es patch nem létezik. Akartak ilyet, abba igértek freeplay-t, de mire elkészültek volna, a modderek csináltak vagy 3-at. A GSC nem hiszem, hogy küzdene vele, inkább a CS-t fejlesztik...

Aki tört játékkal küzd és gondolkodni sem tud, az így jár...

elõbb telepítesz, majd patchelsz, majd ez után kell az adott patchez a gyógyír. Az eredeti exe-t meg minden alkalommal al kell menteni.
Megj: az 1.0001 patchel ne küzdj, kezd rögtön az 1.0004-essel.

Izé...

Gépfegyver nincs a játékban, csak gépkarabély, és annak a lõszere is csak 6000 rubel körül van táranként. Mindegy. nem vásárolni kell a lõszert, hanem szerezni és takarékosan bánni vele...

_Atti_
valaki nézte a leakelt 1.1 patch freeplay módját?

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Sziasztok!

1 kis help kellene a patch-ekkel kapcsolatban...
AZ alapjátékot felraktam, patch nélkül , minden maxon , és már az 1. pályán, mikor az öreg adja a küldit és lépmék ki az ajtón, gyenge szaggatás lesz úrrá a monitorn, arról nem is beszélve mikor felmegyek a lépcsõn és meglátom a tájat.... az 1.0001-es patch-et próbáltam feltenni, de nem tetszett neki az original indító fájl, íy nem ment (bár lehet hogy nem kellett volna crack-elnem patch telapíté elõtt, nemtom :/ ) ..
- a Kérdés : az 1.00005-ös patch-tõl jobban fut majd a gép az XP-n , vagy Vista még jobb lenne

a konfig: MSI K9N SLI-F ; sAM2 AMD Athlon64 X2 5600+ ; 2GB DDR2 RAM;
2x MSI GF NX8600GT 256MB DDR3 Twin Turbo ; op.rendszer XP

...tehát úgy gondolom a konfiggal illene frankón mennie a játéknak , mikor egy UT 3, vagy CoD4, Gears of WaR, Bioshock akadás nélkül pörög full beállításokkal o.O ...

HELP plííz....

elõre is köszi..
ghost rider
Mert már kijátszottam és ki szeretném próbálni csíttel is.Meg hát tudod a freeplay modban 1 gépfegyverbe 30 töltény 20-30 ezer rubel.Tök röhejes.

Bocs, de ehez minek ,,csít"?
Nem olyan nagyon nehéz játék.
Ha csalsz benne, teljesen tönkre megy a játék élmény.

ghost rider
felhívtam õket de csak mikróra tudtak kölcsönadni mire hazaér a család<#crazya><#crazya>

06-40-50-50-50 <#crazya>
ghost rider
köszi a linket😊
még azt szeretném megkérdezni hogy pénz kód van?
mert igazából az kéne mert freeplaymod-dal játszom és a töltényeknek sokallom az árát😊

czky

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

ghost rider
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy valaki be tudna linkelni vagy tudna ide írni pár csítet?Mert már vagy 25 oldalt megnéztem és nem találok sehol csak örök futás csítet.

esetleg csinálj egy töredezettség-mentesítést. rontani nem fog rajta.
czky
Túlmelegszik a procid. Vagy nagyon koszos a hûtõje, vagy egyáltalán nem is mûxik.

Hello!
Lenne egy olyan problémám h a játék kb 2 percnyi játék után iszonyat elkezd laggolni. Ha ki lépek az option menübe és nem változtatok semmit és use-ra nyomok a játék megy normálisan majd 2 perc eltelével újra jelentkezik a prob. /1.0005 patch ,256 mb ati kártya, 2gb Ram, a virtuális memóri 4 gb./ Valakinek valami ötlet?
Köcce elõre is

Nem egészen.
Az 50%-os védelmû stalker suit meg 3 db fireball már elegendõ mindenhol a sugárzás ellen, kivéve a területhatárokat. Blowoutban is.

koschwarz
speciel én az endurance növelõket találom a leghasznosabbnak, kettõ is függ az övemen. az a baj, hogy ha pl. sugárzás ellen nincs meg a 100%-os védelem, akkor úgyis mindegy. illetve, persze, nem sebzõdik annyira, ha van valami, de így is úgy is nyomatni kell az injekciót...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ja: csak akkor érvényesülnek a hatások, ha az övedbe rakod a cuccot. A hátizsákban hurcibált darabok csak holtsúly...

Azokat az artefaktokat, amiknél a radiation pirossal van felírva, el kell adni, vagy ha pont olyat keres valamelyik boltos,akkor odaadni neki (stone flower, jellyfish). Akkor se használd, ha egyéb tulajdonságai esetleg jók. Igazából csak azokat érdemes övbe rakni, aminek csak zöld tulajdonságai vannak (kétféle Battery, Mamas nemtommi) vagy elhanyagolhatók, esetleg ellensúlyozhatók a káros hatások. Pl 2 db fireball az 40-nel növeli a sugárzás elleni védelmet, de 32-vel csökkenti a kitartást, amit egy Moonlight-tal vagy Sparklerrel ellensúlyozhatsz. A moonlight 109-et, a Sparkler 7x-et ad a kitartáshoz, de 10-et ront az elektromosság elleni védelmen, amit egy battery visszaad, sõt megnövel még 20-szal. A többit felesleges hurcibálni...

Ha alapjátékot játszol, akkor 3 fireball, egy sparkler vagy moonlight és egy battery a tökéletes kombó. Ez 60-nal növeli a sugárvédelmet, 60-nal a kitartást (moonlight esetén, ha sparkler van, akkor csak kb 10-zel), és 20-szal az elektromos védelmet. A többi rossz hatás (lövés, ütés, karmolás, sav, stb...) ellen meg megfelelõ védõruha (SEVA, Duty environmental suit, Armored military suit) kell. Modolva, 5-nél több hellyel az övön, durvább kombók is kialakíthatók.

megtaláltam a baj okozoját a leges legelsõ küldi után kapok valami vackot. ami +5 sugárzást ad.

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

sevendoor
Szerintem te magadra aggadtál valami vackot, amitõl folyamatosan nõ a sugárszinted, vedd le és tedd a hátizsákba.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Ja: blowout ellen nincs védelem, csak ha megtalálod azokat a menedékeket, ahova nem hatol be a sugárzás. Ezek általában a fém "lakókocsik", illetve föld alatti területek. Késõbb a fireballok ez ellen is elegendõ védelmet nyujtanak.

Ne gyalogolj bele a sugárzó zónába! Az elején gyakorlatilag csak a modolt játékban lehet sugárzást kapni, blowout idején. Csak fülelni kell, és amint meghallod a "kattogást", hátrálsz kicsit...

Késõbb meg beraksz az övedbe 2-3 Fireball artefactot és a kifejezetten halálos sugárzást ontó helyeken kívül mindenütt mászkálhatsz. A területek határain lévõ sugárzás ellen semmi sem véd.

Találtam pár apró bugot az OL1.3-ban, nem jelentõs dolgok, de gondoltam kijavítom, úgyhogy itt az Ol1.3.1.patch!
Csak másoljátok be a gamedatába, mindegy hogy 1.0004 vagy 1.0005, nincs köze hozzá.

http://rapidshare.com/files/90993784/___OL1.3.1.patch.7z.html
a játék leg elején mit kell csinálni a sugárzás ellen?
állandoan elkapom. és meghalok. 200 egy vodka hamar elfogy igy a pénzem is..

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

Köszi, már rátaláltam. A neten van egy jól használható oldal a Stalker optimalizálásról:
http://www.tweakguides.com/STALKER_1.html
Sajna angol, de sikerült néhány fps-t nyerni (minõségromlás nélkül) a segítségével. A -noprefetch nekem tényleg segített, most több pillanatnyi akadás van, az eddigi nagyobbak helyett. Egyetlen helyen, a Garbage-nál viszont így is van egy félperces akadás, talán amíg a gépem megvárja, amíg kinõ a fû (Tsl16b nem járt messze az igazságtól).
Amúgy van motion blur effekt is a játékban...aktiváltam is, elmosódnak a gyors mozgások, nekem bejön.

Közsi majd kipróbálom mihelyt lessz rá alkalmam az pedig legelöbb csütörtök.
Most kezdtem újra a gamét, mert kedvem támadt 1 kis lövöldözésre. Felraktam az idõközben megjelent 1.0005-ös patchet, fagyni nekem nem fagy, de nem lett számottevõen gyorsabb a játék.
Hangulat viszont full 10. Ez a link egyébként elég jól megalapozza a hangulatot, a fotók mellett a szöveget is érdemes elolvasni:
http://www.kiddofspeed.com/chernobyl%2Drevisited/
Ismétlem: ne küzdj a köztes verziókkal.
Tedd föl az alapot, majd erre húzd rá azt a patchet, ami rámegy. Ha az us akkor azt, ha a ww, akkor azt. majd ez után keríts a patchelt cucchoz való gyógyírt a gamecopyworldrõl.

Ne indítsd el a játékot patcheletlenül, mert az alap és az elsõ patch között komoly szintû ugrás volt, így a korábbi mentések sem mennek. A priboi csak azt ellenörzi, hogy megfelelõ verziójú (1.0004 vagy 1.0005 patch van-e fent...

Azt észre vettem hogy van WW és US verzio nah tegnap vagy 5X uninstalloltam a játékot a 1.00001 US verzió felmegy simán fut a játék, azután a 1.0003 is felmegy nem probáltam játszani hanem feltettem a 1.0004 et s onnantól nem akart semmit sem csinálni, ez a US verzió. amikor megpróbáltam a WW verziót akkor csak azt irta h US verzion detected vmi error s semmit nem akart vele csinálni. Nekem csak a priboi van meg egyenlöre de mikor el akartam kezdeni futtatni a setupot akkor vmi rengeteg errort irt ki. Most suliba vok s nincs alkalmam ujra próbálkozni mert koleszos vok s nem transzportáltam a computerem.
Nem eredeti a játékom, nem tom h a haverom honnan szerezte de ISO file van ráirva a DVD re uhogy alcohol 120% kal kell szórakozni vele.
Most nézem: tévedtem, még az 1.0005-bõl is van WW és US verzió...

A patch két esetben nem nmegy fel:
1: törött a játék. Ekkor kell szerezned egy eredeti, patcheletlen exet és visszarakni a tört helyére.
2: nem megfelelõ verziód van. Az alapjátékból (és az 1.0003-ig a patcheltbõl) volt US, worldwide és orosz verzió. A patch csak a megfelelõ verziójú korábbira ment föl. A torrentek általában a ww verziót tartalmazzák, így ahhoz a WW patch kell.
Az 1.0004 és 1.0005 patchek már mindegyik angol nyelvû verzióra felmennek, ebbõl már nincs külön US és WW verzió. A legegyszerûbb ha uninstallálod a játékot, törlöd a könyvtárat, újra telepíted és egybõl az 1.0004 vagy 1.0005 patchet rakod rá. A közbensõkre nincs szükség...

Nincs. Épp elég a 3 ikon (zöld, sárga, piros), illetve a kattogás sûrûsége.

Tölti a pálya következõ részét. Van egy opció (-noprefetch), amit az indító ikonhoz kell beírni paraméternek, akkor nem csinálja, cserébe gyakrabban "akad" meg egy-egy pillanatra. Nagyon látszik, hogy elmaradt a memória használat optimalizációja a fejlesztés során.

hát akkor (annak ellenére, hogy ezek szerint eredeti a játékod) crack-et neki. illetve az adott patch-hez hozzávaló crack.
Agyrákot kapok, kezd elegem lenni az egész patch+mod históriából tököm.vagy 3 fajta 1.00001,3,4,5 patchet töltöttem le egyszer kiírta h kapjam be corrupt file vagy mi, aztán meg nem teccet neki az alapjáték.... meg ilyen hasonló marhaságok. arra rájöttem hogy az alapjátékot nem kell patcholni, de mikor felmegy a sok 1.0004 közül az egyik akkor meg kéri a cd. Mikor beteszem neki akkor se csinál semmit szép hajacskám kezd <#bdead> hullani. segítsen valaki <#help><#help>
Haliho!
Nincs a játék során sehol sem egy konkrét adatokat szolgáltató doziméter, vagy egyéb sugárzásdetekor? Kíváncsi lennék itt-ott a 'valós' sugárzásra <#crazya>

Kit--Kat
Segítséget kérnék hogy mit tegyek fel milyen Patch-et vagy cracket a Stalkerhez? A gondom az hogy bármilyen beállítás alatt a játék lefagyogat szagatt pedig a gépem az igényeknek megfelel...

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

TSL16b
Olyankor növeszti a füvet a játékos körül. <#vigyor3>

Néztem a vinyót, de nem dolgozott az akadás alatt, szóval szerintem nem swap.
Ráadásul most ment a játék alatt a Fraps is, egyik pillanatban még 40 fps-t jelzett, aztán az akadás alatt nem mozdult az se, maradt kiírva a 40, aztán mintha mi sem történt volna, ment tovább 30-40 fps-el. Ha swap lenne, lement volna az fps 0-ra...
Úgy néztem, hogy kb. a pályák felénél csinálja, lehet, hogy valami preload féleség, vagyis ahogy közeledsz a pálya feléhez, folyamatosan tölti be a következõ felét (ezt csak saját kútfõbõl mondom, nem tudom, hogyan mûködik a játék).

svédcsepp
hmmm.érdekes.
Mióta fejlesztettem a gépet,azaz full újjat építettem nekem is hoszabb ideig akad,mint a régi gyengébb vassal...
Persze érthetõ ,mivel eleve dx9 graffal tolom.(ha már lúd,legyen kövér)
De te nem erõteljesebb swappolásra gondolsz?

Atomvillanáskor ne álljunk tank mögé,mert ránkolvad :D Asus P5E3PRO,Gigabyte GTS250,Intel Core 2 Duo E8400

czky
Nálam is ilyen (E6600, 4GB ram, 7900gto, x-fi xtreme gamer).
Amúgy most vista van fent nekem, és ennél kicsit jobb a helyzet, de xp-n rettenetesen tudott laggolni...

Nálatok is van olyan, hogy a pályák bizonyos pontjain (mindig ugyanott) a játék megáll, mintha lefagyna, de rövid gondolkodás után mégiscsak továbbmegy? Persze ezeken a kritikus helyeken kívül mindenhol máshol folyamatosan fut.
Mostanában volt egy komolyabb hardverfejlesztésem, még a hangkártyát is lecseréltem, de ugyanazokon a helyeken még mindig iszonyat nagy akadás van, fõleg, ha jármûben ülök, és megyek ezerrel. Lehet ezt valami beállítással megváltoztatni? Vagy szarul optimalizálták magát a játékot...végülis 2 giga rammal, 4.2 kétmagos procival és 7600gt-vel nem kéne ennyire akadnia.