S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
A csapatszállító páncélos ágyúját nem lehet használni?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

SzocsA!
Továbbra se értem kik vannak veled, szerintem rosszul fogalmazod meg a dolgot, nem értem.

FoxMurder!
Mit láttál?😊 stalkert alászállni az égbõl?😊 csinálj már róla videót ha tudsz frapssal, majd ha megint lesz ilyen, okés?😊
kik akik velem vannak!
Azt hiszem, tudom mi lehetett a gond eddig...átmentem master (nincs hell szint?) szintre az OL 1.3.2-ben, és egybõl megnõtt a mutánsok száma, lassan térdig gázolok bennük. Most elõször láttam viszont kutyát és stalkereket alászállni az égbõl.<#wow1>

Milyen társaid? Kik?
ugye az én társaim is újraélednek vagy újra teszi a gép õket?
maffioso
swat4et toltam állandoan eddig de most az is elkezdett szaggatni én nemtudom mivan...biztos nem melegedik tul vagy ilyesmi, nemrég tettem be egy uj vinyot és akkor még tiszta volt

\"If in doubt, flat out!\"

OBLIVION LOST 1.3.2. megjelent! Lejjebb már leírtam magyarul hogy mi lesz(van) benne, de ha kell akkor majd leírom megint.

Itt találjátok a linkeket és a changelogot a lap alján:
http://www.gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums&s_game_type=xr&thm_page=1&thm_id=12491&sec_id=17
sevendoor
Én most az OLel játszom és gyakaorlatilag kihaltak az állatok. A csapos kér egy disznópatát, de egy rohadt egér sincs már 😞
Hozzáteszem ember sem nagyon spawnolodik, a roncstelepen már régóta nincs senki és szemben a betonelemeknél sem 😞

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Hardver hiba? Túlmelegedés? Van fent vmilyen hõmérsékletfigyelõ progi?
Koszos, poros hûtõ a procin, a graf. kártyán?
Más DirectX-es játék fut a konfigodon? 3D mark tesztek lefutnak?

Legújabb patch és magyarított változattal miért nem megy az autós mod?
Másnak is volt ilyen, hogy kilép desktopra?
Vmi spawn proléma vagy mi...

maffioso
full minimumon is rohadt játszhatatlan

VAN ITT VALAKI KÖZÜLETEK, AKI ÉRT A 3DSTUDIO MAXHOZ?
Hát ezzel az a gond, hogy az OL1.3.2. már random fog spawnolni.
Majd ezen még gondolkozok, hogy hogy kéne jól megcsinálni.
Köszi!
Igazából tudni kéne, hogy mibõl, hol, mennyi stb. spawnolódik, hogy tényleg ne az legyen, hogy mire arra a pályarészre odaérek, már csak a legutolsó sebesült mutánsnak kelljen egy kegyelemgolyót adni.

Ja, meg a disznók és a kutyák is irtják egymást, lehet azt ki kéne venni. Amúgy ááá tegnap hajnali 2ig scripteltem, reggel meg keltem 6kor😊, de legalább most már kész van a mod, csak pár apróság kell, amit csak le kell ülni megcsinálni.
Valamint Darius6 dolgozik a hold bugon, Photoshoppal lesz kijavítva.
Szerintem ez egy kicsit felborítja a természet egyensúlyát. <#hehe> Minden pályán már csak a legerõsebb fajjal fogsz találkozni, az evolúció csúcsával.
Én csak a bloodsuckert szeretném csúcsragadozóvá tenni, a többihez nem nyúlok.
Amúgy épp tegnap az OL 1.3-ban is láttam olyant, hogy a kutyák és a macskák kergették és kinyírták egymást.

SaGa!
Ebbõl nem lehet az hogy kinyírják egymást a mutánsok idõ elõtt?
Felraktam az általam átszerkesztett game_relations.ltx-et.
A változás a 195-224 sorok között van. Igyekeztem a valóságban is létez(het)õ ellentéteket leképezni az állatok és egyéb mutánsok között, és figyelembe venni a játékban kialakult összetartozásokat is (a burer-zombi, illetve controller-zombi csapatokat nem ugrasztjuk egymásnak)...

A dolog lényege: az elsõ oszlopban található lény a további oszlopok tetején olvasható lényekkel szemben közömbös, ha 0 az érték, barátságos, ha pozitív és ellenséges, ha negatív. Ha -2, akkor mindenképp megtámadja, amint meglátja, ha -1 akkor ha elég közel vannak egymáshoz, támad. Ha azt akarjuk, hogy az egyik agresszívabb legyen a viszonyban, mint a másik (pl a kutya mindenképp támadjon a macskára, de az inkább tartózkodjon, de ha kell, verekedjen), akkor a kutya-macska viszonyt -2-re, a macska-kutya viszonyt -1-re kell venni...

Biztosan hangolható még, mindenesetre jó nézni, ahogy kergetõznek egymással az ellenfeleim és sokszor elvégzik helyettem a munka piszkosabb részét...

Esetleg régebben static light volt beállítva, most meg dinamic?

maffioso
de mondom régen votl h tökjol ment, aztán egyik naprol a másikra szépen elkezdett szaggatni megminden....azota os reinstal is volt meg minden

Shep
Hát nekem 1 gigával régen folyamatosan töltögetett, mondjuk 3 gigával is be-be akad szóval optimalizálási gondok is vannak.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

maffioso
visszaolvastam mielõtt nan lebasztok de nem volt türelmem 30000kommentben megkeresni az okot, plz mondjátok meg h miért szaggat rohadtul a játék, nincs patchelve, de régen ment simán
e4200, 1gbram, ati 1650
mennie kéne, és mégsem megy...nagyon szarul csak....plz help

Shep
A csapatszállítót tudom vezetni, de a gépágyúját nem lehetne valahogy használni?

Shep
Megtaláltam Strelok pendriveját, hogy lehet leolvasni róla az adatokat?

Sziasztok,

Volt a játék elején a "Találkozz Vakond csapatával"küldi ami meglett, viszont "szerezz információt Lövészrõl Vakondtól"nem lett meg...össze tud jönni a Strelok szál így???pendrive és bújóhely megvolt, azt hiszem már csak a meet the guide hiányzik...

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

oks, köszi. nemsokára otthon leszek és folytatom a modot...
Ha el nem felejtem, felteszem a lényeges részt.

Az actor relációit nem változtattam, csak a szörnyek egymás elleni akcióit. Abban a részben, ahol -2 - +2 közötti értékkel lehet meghatározni, melyik melyikkel milyen viszonyban van.

A hold ha jól emlékszem a Wild Territoryn és talán Yantarban lógott bele kissé valamelyik távoli épületbe. Pripjatyban nappal voltam, ott nem tudom mi a helyzet. Másutt meg nincsenek olyan magas épületek...

game_relations.ltx, de amúgy leírhatnád SaGa hogy pontosan mit csináltál, azaz ki kivel ellenfél és/vagy haver...
"Ja: Az OL modban kicsit átszerveztem a mutánsok egymáshoz való viszonyát, így egymásra is vadásznak, nem csak rám. Kutyák a macskákra, macskák a tushkanokra, kutyák a zombikra, bloodsuckerek mindenre ami élõ stb."

Ez érdekelne... Mit kellene ehhez átírnom és hol, vagy esetleg emilben elküldhetnéd a fájlokat. Elõre is kösz.

Értem. Az azért van a Priboiban, mert nincs neki transparency-je, azaz nem átlátszó. Majd megcsinálom dezodornak, hogy neki is jobb legyen.
Én nagy ködöt nem rakok be sehova, nekem nem tetszik.
Melyik pályán volt az, hogy a hold a távolabbi épületek elõtt van?
Én ilyet láttam stancia2-n, ezért arrébbtettem a holdat, hogy ne tudj úgy belenézni. Máshol nem láttam ilyet. Ha tudsz mutatni screenshotot az jó lenne, amúgy nem tudom hogy ez mitõl van, szerintem a pályák hibája, s ugye alapból nem volt benne hold.
Még egy, kissé illúzióromboló problemát találtam az OL-ban. A Hold a távolabbi épületek elõtt van. A Priboi Story-ban még csúfabb, itt már nem annyira, de néha látszik. A PS-ban a köd, meg a Hold néha annyira közel volt, hogy egyszerûen nem láttam tõle azt az ellenfelet, aki simán lõdözött rám. Pl a szálloda tetején álló gaussgunos tag.

Ja és azt elfelejtettem hogy nem kell majd újat kezdeni, de csak az 1.3.1.-ra megy fel, mindegy melyik patch, nyugodtan vissza lehet tölteni a savegamet, spawnt nem módosítottam, scriptek csinálnak mindent.
Okés, köszi szépen SaGa a korrekt választ. Igazad van.
Most már respawnolódni fognak a kutyák a Bar elõtt, meg a pseudodog is, valamint lehet hogy találkohatsz majd bloodsuckerrel a Cordonban.
Army warehouse-on meg jobban szétszórtam a mutánsokat.
Lesz benne dinamikus idõjárás, bármikor beindulhat az esõ, vihar.
Lesz benne 2 új fegyver is, a BM16 Long vadászpuska, és az M-134 Minigun. Persze mindkettõ full animált, a ruszkik csinálták (SRP), csak ideadták nekem hogy használjam. BM16-ot a Barkeep árul, beszélni kell róla vele külön, de csak akkor áll szóba veled ez ügyben, ha van legalább 12000 pénzed. A minigunt pedig majd Army Warehouse-on kell megszerezni, egy új küldetés jutalma lesz, ki kell nyírni egy bandita vezért érte.
A legnagyobb újítás az 1.3.2.-ben az lesz, hogy az egyes frakciók megtámadják egymást.

Cordon:
- A military néha megtámadja a banditákat a carparkban

Garbage:
- A military néha megtámadja a Hangár és a Roncstelep környékét

Agroprom:
- Néhány Merc elõfordulhat hátul a tó környékén

Dark Valley:
- A duty és a military néha megtámadja a bandita bázist

Bar:
- A Freedom néha megtámadja a a duty bázist

Rostok:
- A military néha megtámadja a Merceket, õrjáratoznak

Army Warehouses:
- A duty és a military néha megtámadja a Freedom bázist

Red Forest:
- Minden frakció próbál átjutni a pályán, összecsapnak, valamint elõfordulhat hogy bezombulnak a psy emissiontól

Hangsúlyozom hogy ezek az események teljesen véletlenszerüen történnek, lehet hogy az elsõ végigjátszáskor alig látsz majd belõle valamit, vagy csak 1et 2õt, viszont ez nagyon jó lesz a freeplayhez, amikor visszajössz az erõmübõl.
Jelenleg a gépigény megnövekedése ellen küzdök.😊

Ha minden jól megy akkor ma kész leszek, még azt is meg kell csinálni, hogy üzenetet küldjön, ha valamelyik frakció betámadja a másikat...
Priboi Story: kijátszottam, nem igazán jött be. Az utalások az egyes doksikra, meg szükséges tárgyakra (dekóder, ajtókódok) nem mindig érthetõek, pedig elég jól értem az angolt, meg magát a Stalkert is ismerem. Bejártam vagy 8-10 alkalommal, mindenféle modokkal. A vége meg kifejezetten felbosszantott.
Találtam benne pár hibát, az uhsf fórumon jeleztem is Dezodornak. Meg kicsit sok eltt a virág és egyéb berakott tárgy, az élményhez képest túl sok erõforrást igényel (helyenként szaggat). Plusz nem is igazán érthetõ pár berakott jármû, hogy egyáltalán hogy kerülhetett oda. Kevesebb több lenne...
Egyébként az ötlet jó, a kidolgozás sem rossz, kicsit még lehetne rajta javítani...

Ja: Az OL modban kicsit átszerveztem a mutánsok egymáshoz való viszonyát, így egymásra is vadásznak, nem csak rám. Kutyák a macskákra, macskák a tushkanokra, kutyák a zombikra, bloodsuckerek mindenre ami élõ stb.

Megj: nekem sem jött vissza kutya az elsõ adak kiirtása után a BAR Garbage felöli bejáratájoz, illetve a Garbage területen sincsenek ott a pseudodogok, amikor a roncsteleprõl kihalnak az emberek. Az alapjátékban így volt. Meg a Military Warehouse területen valamiért nem jönnek be a "kapuból" a dögök. Ott tömörülnek egyre többen, míg közéjük nem eresztek valamit. 1.31-es OL...

Ahogy elmondta a kocsmáros: Borovnál van a kulcs egyik fele. A másikat oda adta. Keresd meg Borovot és beszéld rá, hogy adja oda. Ott van õ is Dark Valley-ban...

Vissza kell menni arra a földalatti folyosóra, ahonnan kijöttél az elsõ teleport felé. Lemész, és visszadob a Monolit labba...

Szerintem sehogy. Az egyetlen jó grafika javító mod a Float32 (thefloatingpoint.org). Az javít a minõségen és a sebességen is. Az Oblivion Lost és a Pribi Storí modokhoz nem javasolt, mert a berakott nap és Hold miatt kissé furcsa hatások lesznek...

Kezdõként nem jut át élve a Garbage-Dark Valley határon, mert 5 lépés után kifekteti a sugárzás. Oda minimum stalker suit kell, 2-3 antirad artefakttal. A padláson található Merc suit is jó lehet, de ahho is kell pár Fireball, azt meg legkorábban a Wild Territory-n találsz...

Ilyen egyszerû volna? Pedig szegény modder hosszú fejlesztésrõl panaszkodott a readme-ben.<#vigyor> Igaz, van valami key capture funkciója is a modnak, amit nem értek.

bind use_antirad kJ

Ennyi?

Sokkal egyszerûbb ha beírjuk az ui_st_keybinding.xml-be, ugyanúgy mint a bind turn_engine kB-t.
Akit szintén zavar, hogy az antirad használatot nem lehet gyorsbillentyûhöz rendelni, annak itt egy mod, ami megoldás a problémára:
http://files.filefront.com/stalker+keys+mod+by+heer0+v01fixzip/;8556154;/fileinfo.html/1/1

Kompatibilis minden moddal, amit a mod 3 db file-ja nem ír felül. Az Oblivion Losttal is mûködik. Vanilla stalkerhoz ki kell csomagolni a db fájlokat egy gamedata könyvtárba.
Használat: a 3 ltx és scripfile-t bemásolni a gamedata könyvtárba, a stalkerkeys.exe és start.bat fájlokat pedig a játék fõkönyvtárába tenni, és start.bat-tal indítani a játékot. A játékban ezután a J betûvel lehet gyógyszerezni.

Hát ez úgy volt, hogy ugye az OL1.2-ig ez benne volt a modban, és ki lett javítva az összes ogg-comment. Aztán kivettem a hangokat, mert elegem volt abból, hogy napi 5-6 emailt kaptam hogy hogy kell kivenni, mert nagyon sokaknak nem tetszett.
Így most opcionálisan letölthetõ, csak be kell másolni a modba, nem akad semmivel.
Amúgy meg Siro is tagja az OLP Team-nek, csak mostanában nagyon el van tûnve, mert nincs ideje.
Hamarosan hozom az OL1.3.2.-t, szerintem ma vagy holnap, csak most tesztelünk egyszerre hárman. Meg majd leírom az újításokat.
Amúgy a Priboi Storyt kijátszottátok? Kinek hogy tetszett?
TSL16b
Jé, errõl nem is tudtam. <#wow1> Siro telirakta minden marhasággal, aztán mikor Darius6 felajánlotta, hogy legalább a hibás .ogg-okat kijavítaná, azt meg elutasította. Akkor mégis lett egy normális cucc belõle, nagyszerû. <#eljen>

a falon volt egy gomb!! <#falbav>
2.5. Dark Valley
„Find the key for the lab”
itt ahol a kulcsot kell megszereznem itt a pincébe be van zárva egy társ hogy tudom kinyítni az ajtót?
killecske
Helló

Most vittem végig a játékot és nekem az a vége h a csávó kérdez valami attól a kõtõl és az megöli. Tudom h több befejezés is van hogyan lehetne megcsinálni h ne ez legyen a befejezés?
Van arra lehetõség h utána még lehessen járkálni a zónába?

Köszönöm

Ne a Siro's Sound Modot töltsétek le, az bugos, tele van invalid ogg-commenttel. Ez a javított verziója, az elõcsalja az orosz beszédet és ki is van javítva minden hiba.
http://www.mediafire.com/?dmtcigljwnv

A russian localization patch az cyrill szövegek, olyan mint a magyarosítás, csak az orosz gépeken fut, akinek RUS stalkerje van.

Amúgy bocs hogy nem jöttem mostanában, de éppen az 1.3.2.-en dolgozom, már majdnem kész van. Amúgy meg jó lenne ha valaki megcsinálná a magyarosítást, mert úgy látom hogy egyesek akkor is felteszik a vanillához való magyarosítást, ha elmondják neki hogy nemmegy.
Lehet hogy elindul vele stb, de majd késõbb bugos lesz, nem véletlenül mondtam hogy nem szabad rá feltenni.
Az 1.3.2.-höz meg majd fõleg nem, mert abban új küldetés is lesz 1 army warehouse-on.
TSL16b
Ha az nem, akkor esetleg a Siro's Sound Mod segíthet az orosz beszéd ügyében.

Shep
Aha, szóval visszafele kell menni, nem a teleportok felé. Kösz.