S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát hol lene ott van le kell menni a lépcsõn a földalá és valami dokumentum kell a 2. kereskedõnek!
de hogy jutok innen ki?
a bugos ajtót is ki kell támasztani vagy hogyan?
mert nem lehet kinyírni ezt a szörnyet már belelõttem 1000 golyót és 100 sörétet!
ghost rider
jah visszaolvastam és nem ott van😄

ghost rider
Ez x18-nál van?

jó megvan a dokumentum de nem tudom merre kell menni és elõtte az ajtó sarkához raktam olyan gömböt! és nem csukódott be!
nem lehet kinyírni azt a szörnyet amikor felveszed a dokumentumot aki azt õrzi az ajtó meg bezárta és lángol mit csináljak?
Próbáld ki ezt a videót:
http://www.livevideo.com/video/A8766B5C5CCE4867BBE0E4A89537CD0D/s-t-a-l-k-e-r-exiting-brain-sc.aspx

Valaki épp a brain scorcher terembõl lépett ki, és megy visszafelé. Nagy tartályokkal teli termek vannak egymás mellett, a legutolsó tartálynál jobbra fent van a bejárat a brain scorcherhez. Spoiler, mert megtudod, hogy utána mi jön.

"Ahol a kódolt ajtót találtad, nézz szét kicsit. Ha igaz, az elsõ bloodsuckeren már túl vagy, és a következõ teremben találtad az ajtót. Innen tovább tudsz menni egy nagyobb terembe, aminek a bal hátsó sarkában lesz egy kis ajtónyílás egy lefelé vezetõ lépcsõházra"
SaGa esetleg egy screenshotot vagy valamit dobhatnál, mert agyon keresem a bejáratot mégse nem találom. Egy konkrét lépcsõházat éppen találtam, az azonban máshova vezet, lejjebb a kelleténél.

A neten mindenhol azt írják, hogy a Stalker összeomlik Vista alatt. De találtam pár trükköt a Vista bugzásának kijavítására, állítólag jól mûködik. Ha szeretsz buherálni, és tudsz angolul:

I.
No problem with Stalker and Vista64.

I'm only using this trick:
You need the explorer ( http://www.ntcore.com/exsuite.php )
You open with this explorer the XR_3DA.exe in the bin folder from stalker.
On the left side you will find "NT Header/File Header". Click on File Header.
On the right side click on "click here".
Now you need to enable "App can handle> 2gb adressest " and to save.
I recommend to backup the XR_3DA.exe befor editing.

II.
"Now comes the additionally part for Vista32:

You have to go to start-program-equipment. Now you have to right click on input-request and start as Administrator.

Equals - "Start --> All Programs --> Accessories --> Run (As Administrator) It's important it says "This task will be created with administritive privileges"
Now enter: bcdedit /set IncreaseUserVA 3072

Simply paste :- bcdedit /set IncreaseUserVA 3072 and click run, you'll see a black screen pop up and disappear again quickly... reboot and you should be set... it's kinda like using the /3GB switch in XP.

After that you have to restart Vista. This is important!

The adress area for windows maschines is short and this trick only helps applications that are prepared to use more than 2 GB. Like the trick with "App can handle> 2gb adressest". You should only use the trick for exceptional cases."

tudjátok hogy mentem át a bugos ajtón ami nem akart kinyílni?
csináltam elõttem mentést közvetlenûl az ajtó elõtt! és mégegyet mikor leértem a lépcsön nos azt tölti be a gép utánna meg az én mentésemet betöltöm így nyítva lesz az ajtó de be aka csukodni egy kis spront és már bent is vagyok!<#hehe><#hehe><#hehe><#hehe><#hehe><#hehe>
Nightwish006
Ááá vistától nem akarok megválni, de a játékkal meg szeretnék játszani :S A másik gépen müxik (xp - alul írt config) de azon eléggé szaggat, éshát nem szivesen játszanék azon, ha 1 szobával arréb ott a normális :S
Patchben azt ígérték nemfog vistán crasholni a game, áá francba :S
Mind1, köszi azért

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

Jó hét felõlem lehet olyan a magyarosítás, de idétlen dolgok ne legyenek már benne légyszi😊
Na, az utolsó mondat félreérthetõ volt. Szóval helyesen: "Itt a fórumon látszik, hogy sokan még akkor is felteszik AZ OL MODRA a magyarosítást, ha..."

Nightwish:
Így elsõre szerintem a Vista és a Májkrószoft a fõ bûnbak.

Nightwish006
Csáó! Felraktam a játékot, de állandóan szétesik, kifagy, leáll a game :\
Driverekbõl csomot próbáltam, tettem fel 1 halom patchet, de még mindig szar :S
Vistát használok, a config : q6600 - 8800gt - 4gb ram
Elõre is köszi a segítséget!

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

Ezen múlna? Azért szerintem sem olyan ciki az anyanyelveden hallani ezeket a neveket. Persze, a kötelességiek meg szabadságosok elég gáz...de nehogy már ezen múljon egy profi fordítás az OL-hez. Na, srácok, egyezzetek már ki.

Na mindegy, nem az én dolgom, de biztosan sokkal többen tolnák az Oblivion Lost-ot, ha normális magyarosítás lenne hozzá. Itt a fórumon látszik, hogy sokan még akkor is felteszik a magyarosítást, ha kifejezetten megmondják nekik, hogy NEM fog rendesen mûködni, de mégis felrakják, mert angoltudás híján lövésük sincs hozzá, hogy mit kell csinálni a játékban.

gyerekekelakadtam !
ott ahol kddal kell kinyítni az ajtot lemész de állandóan repkednek feléd a tárgyak és van egy micsoda amit nem lehet megölni mert az az izé megfogja és a töbi szörny is újraéled!
mit csináljak?
Hááde ez annyi az egész hogy visszaírjuk a "Vakond" stb neveket angolra, majd ezt én megcsinálom ha úgy van. Valamint azok is elég gázosak hogy pl szervóruha = exoskeleton, tudományos kezeslábas = scientific outfit, stb😊 ezeket lécci nemár😊, amúgy majd összehozzuk közösen...
Nekem nincs semmi bajom Tsl16b-vel. Amúgy tudom hogy sokan nem szeretnek engem, fõleg az uhsf-en, mert annak idején elég bunkó voltam, bár ez nagyon-nagyon összetett sztori, s már nem is aktuális.
Amúgy amint látjátok már nem szoktam úgy beszélni, ha nem kezd ki senki direkt.
Most perpillanat én sem tudom fejbõl hogy pontosan mik vannak átírva, elég sokminden, viszont teljesen új file csak egy van, a többit össze kell hasonlítani a vanilla fájlokkal CompareIt-tel vagy WinMerge-el, aztán majd összeírom hogy miket kellene lefordítani.
TSL16b
Csak azért szóltam be, mert olyan érzésem volt, hogy minden hibát kizárólag a magyarítás okozhatna, pedig ez nem igaz. Ráadásul már többször kiderült, hogy vagy fenn sem volt, vagy mástól akadt ki a játék, szóval próbálom elérni, hogy ne a magyarítás legyen az elsõ számú univerzális bûnbak. Kanyhalos munkáját becsülöm, csak õ kicsit könnyen dühbe gurul (de hogy ennyire, az nekem is újdonság volt). <#crazya>

Ahogy régebben, most is olyan feltételt szab a fordításhoz, ami egyik csapat által sem teljesíthetõ (mint ismeretes, Kötelességiek a PGH magyarításában vannak, Vakond meg a miénkben), itt indokolt az úgynevezett beszélõ neveket lefordítani.

Kanyhalos!
Nem azért mert fordítani szeretnék, sajna nekem sincs idõm, de kb. mennyi szöveget kellene lefordítani az OL magyarosításhoz? Ha leírnád, talán lennének jelentkezõk, szerintem annyira nem lehet sok. Talán Tsl16b lenne a legilletékesebb, de ti ketten mintha nem lennétek haverok...

Találkoztam velük kifele. Meg is leptek jól, alig tudtam kilõni õket. Cserébe jól kitakarítottak egy szakaszt.
Kicsit kijjebb meg csak néztem, mi a fene volt itt: mindenhol csak hullák. Aztán megtaláltam a 3 bloodsucker dögöt is a konténerek között. Szóval kifele is lesz vagy 3 legalább...

Az OL Modban chimerák is lesznek ott😊
Befele menet 3. Kifele csak dögöket szoktam látni egy-két katona vagy monolit tag mellett...

köszönöm a segítséget, amint idõm engedi, végigviszem
Megjegyzem kifejezetten nem szeretem a vérszopókat :-)Sok lesz belõle ezen a pályán? eddig kettõvel találkoztam.

Ahol a kódolt ajtót találtad, nézz szét kicsit. Ha igaz, az elsõ bloodsuckeren már túl vagy, és a következõ teremben találtad az ajtót. Innen tovább tudsz menni egy nagyobb terembe, aminek a bal hátsó sarkában lesz egy kis ajtónyílás egy lefelé vezetõ lépcsõházra. Ott kell tovább menni. A Radar (Ez az Agyperzselõ vagy Brain Scorcher területe) pályán egy kódra sincs szükség, minden fontos ajtó nyitva áll...

Keresd meg a kart amit le kell húzni, egy nagy tartály mellett kell felmenni a lépcsõn, aztán egy kusza felüljáron átmenni, mutatja a pda.
Ott lesz egy kontrol panel, mellette fekszik egy csontváz, ott kell kikapcsolni, nyomj "F"-et a karra ugyanúgy mint Yantárban az X16 laborban.
Kanyhalos

akkor hogy kell lekapcsolni az agyperzselõt?

Oks SaGa, azért köszi. Esetleg ha valaki más megcsinálná az is jó lenne.

AZ 1.0005 nem javít semmit singleplayerben. Van 3 nagyon fontos script, dialog_manager.script, task_manager.script, és xr_motivator.script, ezeket elég komolyan átírja az 1.0005, csak az nem értjük hogy minek, mert semmit se javít, meg ezekkel eddig se volt baj, de mind1.
Lehet direkt azért hogy a modderekkel kicsesszenek, a GSC amúgy leszarja a moddereket, és ezt én sérelmezem, mert amúgy a stalkert 90%ban a modok tartják életben, a GSC fórumon is a hozzászólások kb 3/4-e a mod topikokban születik, de hát ez van, ilyenek õk.😞

X10ben nincs kódos ajtó, csak X18ban.
Ombika
Akkor fogjunk ossze! 😊

Hejho stalkerek! :-)
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy hol találom az x10 ajtónyitó kódokat?

Akkor még annyi se lenne. Besörözve érdekes fordítások tudnak kijönni...

Az a helyzet, hogy az ilyen melót, ha elvállalja az ember, akkor mihamarabb illik befejezni. Nálam nem lehet tudni, mikor esik be egy olyan meló, ami miatt akár hónapokra is félbeszakadhatna, az meg senkinek sem hiányzik.

Ombika
Fizetunk sort! 😊

Kösz, de nem. Annyi idõm sajna nincs...

Ombika
Nah akkor most igazodjon el ember,h melyikkel merjen nekivagni ujbol! 😊))

A vanilla stalkerrel csinálta ezt az 1.0005, mod nélkül, Prypjatban alig tudtam továbbmenni, mert vagy nyolcszor kidobott egymás után. Talán a nightvision effekt vagy a hangja miatt csinálta, mert miután kikapcsoltam, tovább tudtam menni.

Egyáltalán, az 1.0005-ben van valami újabb bugfix a single playerhez?

Az Oblivion Lost nem hajigál ki a desktopra 1.0005-tel, mivel nincsenek benne olyan scriptek, amik nem kompatibilisek mindkét patchel.
Semmi gond nincs az 1.0005-tel, én azt használom most is, amelyik mod nem megy vele az a mod készítõjének a hibája, hogy nem tudta megcsinálni.

Kocsik nincsenek a vanillában, töltsd le az én modomat, abban benne van az összes ami az eredeti stalkerben benne lett volna, valamint alapos javításon mentek keresztül.
Szerintem is inkább 1.0004, az a legmegbízhatóbb. Az 1.0005-el sokszor kihajigált a desktop-ra.

üdv. valahol mintha olyat olvastam volna, nem tudom amugy mennyi igaz belõle,hogy a játékban vannak vezethezõ jármûvek, ámbár módok nélkül ez mégsem megoldható. vki irna nekem errõl bõvebben, hogy akkor msot tényleg vannak benne eredetileg jármûvek, amiket lehet vezetni? és akkor ez mirét csak módokkal oldható meg? illetve a módokhivatalosak? vagy modderek készitették õket?
SaGa!
Nem csinálnád meg a magyarosítást az OL-hoz? Leírnám majd hogy mit írtam át, és miket addoltam új szövegeket. Annyi hogy ne legyen már benne ilyen hogy "Kötelességiek" meg "Vakond" hanem maradjanak az eredeti angol nevek. Persze ha van idõd meg kedved, meg ha egyáltalán elvállalod. Jó lenne mert látom hogy mennyien nem tudnak angolul...
Ombika
Az nem gond csak ne fagyjon ki vele?!

sevendoor
ehhez újra kell kezdeni vagy jó a mentésem?

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

1.0004 (szerintem, nekem az 1.0005 bugzott rendesen) és egyik honosítással sem lesz hiba mentes az OL. Egy halom új dolog van benne az eredetihez képest, a fordítások meg abból készültek. Egyetlen mod sem fog jól mûködni a fordításokkal, ha a texturákon és a fegyver tunningoláson túl bármit is tartalmaz. Ha csak kicsit is változott valahol a szöveg, már fújhatod...

Van még belõlük elegendõ. Igazából csak az állatok vadászgatnak egymásra, az is inkább kergetõzés, mint igazi harc, áldozatokkal. Mindig merad elég, amit le lehet lõdözni. A tényleges "mutánsok" még így is inkább csak a játékost kergetik, akkor is, ha van a közelben egyéb ellenfél.

Ami látványosan változik, az a többféle kis dögöt tartalmazó területeken (Cordon belsõ fele, Agroprom eldugottabb területei, Dark Valley déli része) el lehet osonni az egymást kergetõ falkák mellett, ha valaki nagyon nem akar velük foglalkozni. Futni így is kell sokat...

Ombika
Melyik patch-el vagjak neki ujbol es melyik honositassal mukodik jol szerinted?

Az 1.3.2. már visszarakja a szörnyeket. A beakadás és a hullaeltûnés az vanilla bug, nekem ma a fegyverem tûnt el amikor eldobtam, ez engine error, nem lehet kijavítani a gsc meg már úgyis lefossa a shocot.
Az meg nem úgy mûködik hogy a pálya elején van 20 szörny utána meg semmi, hanem esetleg ilyen is elõfordulhat. Minden random...
Amúgy a Hangár környékét majd fogják támadni a katonák is meg a Carparkot is, persze ugyanolyan random idõközönként, mint pl ahogy blowout jön. Lehet egy nap alatt kétszer, lehet hogy 2 napig se, játszátok ki, gyertek vissza az erõmûbõl, és majd akkor lesz a legjobb kisérletezgetni.😊 Ez most már igazán ad értelmet a freeplay modnak.
A TOZ nálam is vagy fél perccel csúsztatva játssza le a reload hangot.

Eddig frakcióharc: 2 bandita támadta meg a farm 1 szem életben maradt stalkerét, mert a többi lonert a husik lerendezték. A Garbage-nál a hangár megvédése után az életben maradt stalkerek agresszív felderítõ járõrt indítottak a roncstelep felõl a banditák bázisa ellen, de könnyedén lenyomták õket, így nekem kellett kipucolnom az alagút környékét.
Szóval nem sok, de mondom, még csak kb. 1-2 játékóra van mögöttem.

nem tudom hogy hívják õket azok az emberkék akik a térképen sárga pötyel vannak jelõlve!
mert ha visszamegyek az elõzõ pályára mindig kinyírják ritkítják õket és akiket megmentettem azokat is megölték!
hát az viszont tényleg eléggé izés hogy a pálya elején egyböl ött van vagy 20 kutya macska mutáns aztán utánna semmi!

volt olyan hogy falon átment a kutya meg az ajónál beakatt aztán szépen elkezdett felfele szálni!
meg néha eltünnek a hullák ha egybõl ha megölöm!
és nemigen rakja vissza teljes számban a szörnyeket!1.3.1 esnél
Hát azt hogy te tolják be egymást a tûzbe azt nem lehet kijavítani.
Sajnos maga az engine ekkora fos, nem tudok vele mit tenni.
Annyit lehetne tenni, hogy a stalkereket ne sebezze a tûz, viszont akkor a Burner anomáliát is át kell írni, mert az meg milyen lenne ha azon átsétálnának. Szóval majd utánanézek, amúgy már találtam én is két pici bugot, az egyik a TOZ34 reload hangja, a másik meg a BM16 zoom-ja.
Majd csinálok még úgyis patchet, és majd beleteszem, amúgy haver vette észre, nem én. A hold most már jobb lett, viszont még mindig látszik egy picit ha a kék nightvision fel van csapva, de már nem vészes.
Direkt azt figyeltem hogy milyen, amúgy nem lehet észrevenni sztem.
Ja és épp most kaptam az AMK Team-tõl egy nagyon durva Chiméra szkint, majd beleteszem a következõ patchbe.
Így néz ki: http://img90.imageshack.us/my.php?image=938726076tg9.jpg
Amúgy olyat láttál, hogy egyik frakció betámadja a másikat?
Én sem láttam még ilyent, éppen ezért gondoltam, hogy a megemelt nehézségi szint és a gyakoribb random spawn miatt fordulhatott most elõ kb. 5 percen belül ez a két dolog.

Még nem sokat toltam vele, de eddig szerintem szuper. Majd ha végigvittem, írok egy bõvebbet róla.

Egyébként most tettem le az OL 1.2.1-et, de ahhoz képest is rengeteget javult a mod, pedig még csak az elején, a Garbage-nál tartok:
- a kocsik nem lebegnek, irányításuk majdnem tökély, most már van súlyuk, és végre a kormány is analóg, és nem olyan érzés vezetni, mintha digitális lenne
- a mutánsok száma most rendben volt, sokkal agresszívabbak, vannak izgalmak a nyílt terepen, de remélem újra spawnolnak, mert a korábbi OL-ben az Army Warehouse és Wild Territory elõtti pályák teljesen kihaltak a kezdõ mutánsok leirtása után
- eddig 2 blowoutom volt, ez is kiegyensúlyozottabb lett, egy pincében vészeltem át õket, ami már nem véd meg teljesen, ezért el kellett tolni egy-két vodkás antiradot is, de nem volt életveszély
- tetszett a hangtompító, reálisabb a hangeffektje
- viszont még mindig beletolják egymást az NPC-k a tûzbe, ezért még mindig tele van hullákkal a tábortüzek környéke - nem tudom, hogy ezen lehet-e javítani, gondolom már megtettétek volna

Ezt nem én csináltam, semmi közöm hozzá, nem állítottam be semmilyen spawnt a Cordon - Garbage átjáróhoz, valamint ilyen még nem is láttam.
De amúgy hogy tetszik a mod?
Megint? <#vigyor2> Ahhoz állandóan futtatni kéne a fraps videocapture-t, de ahhoz terabájtós vinyók kellenének. Egyébként gondolkodtam már rajta, hogy film formájában kimentek egy végigjátszást, de egy számítógépboltnyi vinyó sem lenne elég hozzá.
Hogy pontosabb legyek, a Cordon - Garbage átjárónál a házban ácsorogtam, amikor két lone stalker fogott padlót elõttem a semmibõl, kicsit el is toltak a helyemrõl.
A kutya viszont szépen, légideszantos módjára szállt alá nyílt terepen a derült égbõl. Éljen a gyakori spawn!