34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • SaGa
    Nem egészen. Az igazi éjjellátó lehet IR kamera is, meg lehet fényerősítő (StarLight) is. Sokféle megoldás létezik, mert az IR kamerát pl megfelelő (szigetelő) ruházattal ki lehet cselezni, a fényerősítőt nem, ellenben a fényerősítő nem működik tényleges sötétségben (zárt hely, holdtalan, felhős éjszaka, stb...), mert valamennyi fény kell, amit erősíthet...
  • Sanyix
    Ja már az elején is sokféle ruhát hordanak az npc-k, mégsem lehet mindről levenni :\

Az nv-k a valóságban is színezik csak a képet, egyszerűbben felhúzzák a brightness-t :D az igazi "éjjellátó", az az ir kamera, de olyat normálisan megcsinálva még semmilyen játékban nem láttam.
  • Kanyhalos
    Az éjjellátó csak egy effektor, csak rajtad műküdik. Az npc-k nem használnak olyat. Ugyanúgy mint a psy emission, az is fake, csak szinezi a képet. Külső nézetben nem is működnek.
  • Shidrovics
    Mer álmos leszel tőle nappal XD
  • DranzerF1
    ssziasztok! S.T.A.L.K.E.R. : kedvenc játékom :D
  • SaGa
    De. A katonáknál gyakorlatilag mindnél van, a banditáknál is jó soknál. Gyakorlatilag Garbage után majd mindenki olyat hord, csak sokan nem kapcsolják be.
  • Sanyix
    Nemtom, még nem gyűjtöttem össze 30k-t rá, a szeméttelepen banditák által dobott cuccok nem érnek túl sokat, mert mind töktropa.
  • koschwarz
    éjjellátó nem a suitba van beépítve? már a sima stalker suitban is van, kívülről nem látszik.
  • Sanyix
    Nem, csak erdei tisztáson éjszaka felhőszakadás közben, körülvéve hegyekkel :) bár lehet csak túl jól látok sötétben. Éjjellátóról hallottam a stalkerben, de még senkin sem láttam(azon a 70 banditán és katonán akiket az aktuális játékomban megöltem), és nem is találtam senkinél.
  • SaGa
    Jártál már holdtalan, felhős éjszakán ez Alföld közepén, mindentől távol? Esetleg szakadó esőben?
    Hallottál már az éjjellátóról? Egy halom NPC-nek van. Neked is lehet. Egy hibája van: halkan fütyül, így meghallják a csöndes éjszakában...
  • Sanyix
    Hallásból valahogy semmilyen játékba nem sikerült céloznom, max csak kb-ra megsaccolni hol lehet :) asszem a valóságban sincs másképp. Lekapcsolt lámpával, lövöldözés nélkül is simán eltalálnak a koromsötétben. Úgylátszik bizonyos npc-k ilyen denevér szerű hangradart fejlesztettek :D
    Síkságon sem lehet olyan sötét mint egy erdőben, még felhős időben sem. A felhő az felhő nem betonfal. HDR-el jobban megcsinálhatták volna a fényviszonyokat, és hogy ahhoz a virtuális szem hogy alkalmazkodik, bár ez már a játékfejleszőkre tartozik.
  • SaGa
    Ha nem látnak, hallanak, mert csörtetsz, mint a vaddisznaj. Meg látják a lámpádat, a torkolattüzet, stb. Ki van ze találva jól, ahogy az életben is. Ha felhős az ég, a síkságon is sötét van, nem csak az erdőben. Ez nem egy működő város, ahol közvilágítás van...
  • Kanyhalos
    Bátya ezek nem mod problémák, amikről beszélsz az dll-be van beprogramozva.
    A sötét éjszakát az emberek 90% jobban szereti mint a világosabbat, én is, de át tudod írni a weather_default.ltx-ben.
    A kimaradt szörnyeket szeretjük.:-)
  • czky
    Pihentetem is. :)
    Clear Sky-ig nem nyúlok STALKER-hez! xD
  • Sanyix
    Na kipróbáltam az ol 2.0-t. Hát a lolfegyverek pontosítása, fegyverekké jó dolog. A járművek is, kis szépséghibával, hogy főleg a pályák szélén vannak az áthatolhatatlan akadályok amiken nem lehet átmenni velük, és sokszor közben is. Az éjszaka koromsötét, pedig nem kéne annak lennie(csillagok, hold, légkör fénytörése), max egy erdő mélyén. Ez sem lenne nagy probléma, ha az npc-k nem látnának lazán a sötétben bőven a lámpák hatótávolságán túl. Tehát éjszaka úgy lövöldöznek rám a banditák, hogy én csak a torkolattüzet látom amikor lőnek.
    Na meg ezek a kihagyott szörnyek sem szükségesek szerintem, mert a textúráik minősége nem nagyon illik a játékba :)
  • emixa
    pihentesd egy kicsit. kihagytam vagy két hónapot (fable, titan quest, hellgate london, timeshift, prey, és még várom a bioshock-fordítást), de már visszahúz a szívem. elkezdem hetedjére is...
  • K0CKA
    Éjszaka mért ne játszam?
  • czky
    Így van! :)
  • Shidrovics
    A játéki egyetln hibálya az g nem lehet cigizni .

Mert észrevettétek hogy a tüzek mellett mindig televan cigarettacsikkel?

Az npc k se cigiznek :(

Az új oblivion lostba belekéne tenni :)

Amugy kockának igaza van a hangulata téleg jó de éccaka ne játszd :D
  • K0CKA
    Jó már rájöttem!
    Alapból haragban vagyunk! XD
  • K0CKA

És az elején amikor elkezdek játszani még mindenkivel semleges vagyok?
    Hogyan tudom ezt megtartani hogy ne legyen ellenség csak a bandita?
  • czky
    Én már 10x vittem végig (különböző modokkal), de mindíg élvezetes volt. Talán most már kicsit belefáradtam...
    Nem lehet "kibékülni" az általad írottakkal. Ki kell nyírni őket! :)
  • K0CKA
    Emberek ez valami eszméletlen jó játék!(másodjára viszem)
    Aki nem játszott még vele az sűrgősen próblja ki!
    Akkora hangulatos überbrutál feelinges game!Besz*rás!!
    Grafika is néhol lélegzetelálító!
    Am lehet olyat csinálni a játékban hogy valamelyik frakcióval kibékülni?Mert én a monolith,bandita meg még párral ellenség vagyok!

• Ombika
    Nah az jo hir,aztan kezdhetem remelem magyarositassal jun vegen! :)
  • taksony
    huhuhuhúúú!!! alig várom!!!!!
  • koschwarz
    megtaláltam a második küldetést, amiben rossz helyre mutat a térkép, legalábbis szerintem. az egyik a bárban lévő ex-duty-s akit kirúgtak, mert elhagyta a fegyverét dark valley-ben, a másik meg a duty leader egyik küldetése, amiben egy kattant banditavezért kell kinyírni, szintén dark valley-ben. mindkettőnél (asszem) garbage-ra mutat, ha a küldetésre kattintok, pedig elvileg a dark v-ben kellene keresnem őket.

jól látom, hogy ez hiba, vagy van valami, amiről nem tudok?
  • Kanyhalos
    Az OL2.1 tesztje szerintem elindul, ha minden jól megy akkor jövő hét végén kiadom.
  • bertino
    http://galaxisnet.hu/shop
  • Sanyix
    A fix nemtudom műxik e, mert a kis modok általában nem. De újat kezdtem, berúgdostam az ajtófélfához 2 ládát, hogy ne tudjon becsukódni, azóta tárva nyitva áll. Elég gyorsan túljutottam ahol előzőleg jártam, pár óra alatt, már pripiaty mellé értem, van már stalker suit, meg valami jó pontos nyugati fegyver. De mivel még töltény nincs sok hozzá még, marad az obogan, meg a kézigránát :). Viszont érdekes, hogy a banditák nemnagyon akarnak elfogyni, mindig valahonnan újra jönnek, de nembaj, legalább gyorsan nől a rankem :) a kutyák is ezt csinálják, mostmár 10esével támadnak rám.
  • guiltysoul
    Valaki meg tudná mondani hogy mennyibe kerül azeredeti game?
  • taksony
    Szevasztok, érdeklődnék hogy mikor lesz ol mod 2.1 mert akkor nem teszem fel a 2.0-t. a 1.3-at már végigtoltam és még érdeklődnék hogy milyen új dolgok lesznek az újabb verzióban...csákómákó!!!
  • K0CKA
    Hali!

Hogy tudom azt megcsinálni hogy max beállítás mellet is legyen élsimítás?Bevan kapcsolva de nem látszik!
  • TSL16b
    Jaja, rohamléptekben fejlődik a technika.
  • FoxMurder
    Most néztem, hogy FI-ék azt írják, hogy az 1.20-as magyarosításban a videófeliratozás csak 1.0003-ig működik ugyan, de ez a verzió is kompatibilis az összes patch-el. Ezek szerint nem fagy az újabb patch-ekkel sem.
  • FoxMurder
    Ok, finomítva:
    Az FI csoport videófeliratozásos magyarosítása csak az 1.0003 verzióig működik. De van egy feliratozás nélküli verziójuk is, az minden patch-hez jó.
    Viszont az 1.0004-1.0005 patch olyan sok dolgot javít, hogy érdemesebb inkább ezeket felrakni. De te tudod.
    Az 1.0005 linkje pedig egy kumulatív patch-ra mutat, vagyis minden előző javítás benne van, ezért elég egyedül csak ezt felrakni.
  • simonl #30858
    KÖszönöm a gyors válaszod,

Akkor finomítsunk:)
    Telepítés után elég az 1.5 patch? A többi ebben mind benne foglaltatik? Ehhez menni fog az fi csoport mindkét magyarítása?
    Nekem praktikusan az kellenne amelyik a videókat is feliratozza.

Köszi
  • Kanyhalos
    Az 1.0006 patchet ne használjátok, azt visszahívta a GSC mert bugos.
  • FoxMurder
    Stalker SHOC 1.0005 patch world wide verzióhoz:

1.0005 WW patch

Magyarításból kétféle van, a FI csoporté:
    FI magyarítás

és a Pcgameshun csapaté:
    Pcgameshun magyarosítás

Először a patchet kell felrakni, aztán a magyarosítást, próbáld ki őket és döntsd el, melyik kell.

Az 1 tár 1 emberkébe kérdést pedig esetleg a modok javítják, egyébként a gyári stalkerban az 1.0005 után is maradt a "beletárazok-szuszog-táncol-újranekemjön" effekt.
  • simonl #30855
    Sziasztok,

Nagyon hosszú idő után szeretném végigjátszani újra a játékot.
    Természetesen eredeti a játék.
    Sorban hogyan kell most patch -elni a játékot úgy, hogy magyar nyelven tudjak játszani?
    Az is kellenne, hogy patch elés után melyik magyarítást tegyem fel?
    Lemaradtam az utolsó javításokról, orvosolták már, hogy ne kelljen 1 tár egy emberkébe?

Köszi
  • FoxMurder
    A fix felrakása után sajnos új játékot kell kezdeni. Esetleg próbáld meg a legutóbbi autosavét visszatölteni. De valószínű, hogy csak új játék indításával javítja ki a fix a hibát.