34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#30934 Több fegyver = elegendő lőszer (mindegyikhez)
Igaz nagy súly.
De én is egy gépfegyverrel, és egy sniper-el rohangálok, amibe vettem egy rakat skulót a bárban, a gépfegyverbe, meg gyüjtögetem a lőszert, + veszek ha kell.
+ aranytartaléknak egy hangtompítós feljavitott pisztoj is lapul a hátimban xD -
IFOR #30933 Én is 3 stukkert használok
Vintar+ AK74 gránátvetővel+FT2000 + néhány gránát -
pervajakróv #30932 Szintén 3 fegyverrel mászkálok - VINTAR BC, Feljavított karabély ez a (TR 301 távcsővel, hangtompítóval, gránátvetővel, a zsoldosoknál találtam egy satuban) és egy .45-ös CORA pisztoly hangtompítóval.
-
#30931 MEg szep,h van ra igeny!! :) -
#30930 Én is 3 fegyverrel járok, mert kell. Egy Obokan+pso1+gp25, egy tr301, és egy v valami (az a 9mm-s hangtompítós géppisztoly)+pso1.
Azért kell mert: a zóna külsőbb területein 5.56x29 van sok, obokanba. A belsőbb részeken meg 5.45x25-ös, tr301-hez. 9x18-ast a hangtompítósba ritkán találok, de az úgyis csak akkor kell, ha csendben kell lőni. -
#30929 szerintem egy darab jó automata fegyver (3 tüzelési móddal lehetőleg), meg optikával természetesen, tökéletesn elegendő. jó közelharcra, jó távolra, jó mindenre. esetleg egy pisztolya mellé, vagy shoti. sok fegyver=nagy súly. -
Kanyhalos #30928 Hát majd átportoljuk Clear Sky-ra, mer az úgyse olyan lesz hogy ne álljam hogy hozzányúljak:-) -
#30927 Jó akkor úgy írom, hogy tudom :) -
#30926 Jobb klikk fegyon, aztán olyasmi, h unload? talán, 3 lehetőség van, ha van benne skuló, eqip (kiválasztás), kitárazás, eldobás.
Nah ezekközül rányomsz a kitárazásra, és má ki is jött belölle a golyó, aztán még egy jobb klikk, és el dobod, ha nem kell.
Ajánlatos mindig 1-2-t olyat tartani magadnál, aminek az egészségi állapota, még maximum-on van, mert háát ugyebár rongálódik, használódik a fegyver, és akkor egyre sűrűbben fog beakadni, amit reloaddal tudsz orvosolni, és háát 2-3 reload egy 4-5 fős npc ellen, már kicsit húzós.
Kb 2 féle gépfegyver, +1 sniper, elég bőven a háti-ba, és még marad hely egyéb nyalánkságoknak is.
A használódó fegyókat, meg idővel lecseréled.
Kb ennyi a szitu.
Sok sikert!! -
URH #30925 Jó tudni, hogy vannak ilyen szorgos, szabadidőt feláldozó, jómunkás emberek is. :) Köszönet érte!!!
Nagyon tetszik ez a mod nekem, bár még csak az elején mendegéltem egy keveset. Látom a lentebb leírt kocsis problémát, még mindig nem tudták megoldani. Nem csoda, hogy nem tették bele annó az alap stalkerbe, de azért ígyis jó móka. Amúgy kik gyártják ezt a modot? Ha jól sejtem köze van magyarokhoz... Mindenestre finom árut dobtak elénk ezzel az OL 2.0-val.
Azt hiszem hamarosan újra bevetem magam a zóna "örömeibe". -
#30924 szevasztok!
tudna vki segiteni h tudom CSAK a loszert felvenni a lelott ellensegtol..?!
mar 15 AK-t cipelek h egyaltalan meg tudjam vedeni magam...allandoan cserelgetni kell,raadasul a legtobb-ben alig van par skulo.... -
FoxMurder #30923 Igen, ha az OL 2.1 megjelenik, és lesz igény egy magyarosításra, akkor megcsinálom.
A blowout (kitörés) mutánsokat spawnol be a pályára, és az OL2-ben már olyan erős lett, hogy nem védhető ki a szabad terepen, csak épületekben vagy a föld alatt lehet átvészelni (de nem minden épület véd meg). Föld alatt is van blowout, bár ott csak a rengést lehet érezni és a hangját hallani és mutánsokat spawnol be oda is... A felszínen a kitörés háromféleképpen hat rád: radioaktív sugárzással, pszi-sugárzással és hőhullámmal, ezek közül bármelyik végezhet veled. Nem tudom, van-e olyan suit+artifact kombó, amivel túl lehet élni a szabadban. -
SaGa #30922 Az hiszel, amit akarsz... -
SaGa #30921 Ez nem a mod, hanem a motor hibája. Válts full-screen->windowed -> full-screen között a játékon belül, helyre jön. legalábbis nálam helyre szokott jönni. 6800 GT-vel csinálta, pár naponként... -
#30920 Aha ak74su-val 100 méterről? Azt nemhiszem. -
URH #30919 Na feltettem az oblivion lost-t. Rögtön van is problémám. Mikor esik az eső elkezd szemetelni a kép. Mintha túl lenne húzva a vga-m. Ha vége az esőnek elmúlik. Valaki tapasztalt már hasonlót? 8600gts-m van. -
SaGa #30918 Az 1 centis résen én is átlövök, megfelelő pukkantyúval...
A Stalkerben elég jól modellezett a világ. Erre a Red Forest körüli úton jöttem rá. Az úton van több betonlap "máglya" (egymásra fektetett betonlapok, köztük vékony, vizszintes résekkel), amik mögé elbújik egy-egy monolith gyalog. Jó puskával, pontos célzással át lehet lőni ezeken a réseken kiegyelni a mukikat a fedezékükből... -
#30917 Nem éppen hibaüzenet nélkül, bejön a szokásos bugreportot küldjek a készítőknek dolog. De nem küldök, mert nem az alapjátékban van a hiba, hanem a modban, azzal meg nemtudnak mit kezdeni. A néha falonátlövést, és az 1 centis résen csipőből kereszüllövős npc-ket nem lehet azzal jelenteni :)
Egyébként ol modban a járművek arra jók, hogy kb ugyanolyan sebességgel mész mintha sprintelnél, mert kerülgetni kell az akadályokat, aztán a pálya szélén mivel legtöbb helyen nem tudsz átmenni járművel, kiszállsz, és futsz :D -
URH #30916 áháááá! Most okosabb lettem neked hála. ;) Kösz az infót.
Ezt már biztos sokan kérdezték, de van magyarosítás ehhez? (2.0-ás verzióhoz?)
Amúgy ezek után szar lesz játszani a clear sky-al. :) Legalábbis így leírás alapján jóval izgibbnek tűnik ez az oblivion lost mod.
-
SaGa #30915 Blowout (kitörés): az az effekt, amit az alapjátékban az erőmű elülső részében kaptál. Volt 5 perced, hogy fedezékbe juss. Az OL-bban minden pályán előjöhet, egyre erősebb szinten (olyan végzetes, mint az alapjátékban, talán sehol sincs, de védelem nélkül elpusztít a belsőbb területeken), de minden pályán van megfelelő védelmet nyújtó búvóhely, illetve a jobb sugárvédelmű ruhák és artefaktok képesek kivédeni a hatását.
CTD: Catch to Desktop: Amikor egy program úgy áll le, hogy hirtelen az "asztalon találod magad", bármiféle előjel vagy hibaüzenet nélkül. -
URH #30914 Mi az a blowout? És mi az a ctd?
Mostanság újra ki akarom tolni a stalkert és egyre orientálódok erre a oblivion lost mod felé. A benne lévő járművek mennyivel jobbak, mint amiket még annak idején elő lehetett hozni benne? Mert azok elég szarok voltak. (Ellenség nem látott meg ha kocsiban ültem... :S) -
#30913 Nekem is működött, amíg a felszínen ért egy blowout. Aztán leszedtem. Így semmi ctd nincs soha. -
Kanyhalos #30912 Hát azért érdekes hogy az OL mod a GSC és Filefront fórumokon mindenkinek müködik:-D
És igen, a krekkelt exe az nem olyan stabil mint az eredeti, elég időt töltöttem már ezzel a játékkal hogy tudjam=) -
Roli97 #30911 hjjhjzjh -
Shidrovics #30910 szevasztok rég voltam ( felkészültem diákolimpiára kajak )
na mindegy nem tudja valaki hogy mikor aggya ki general vorogyin a freedomok kizavarását a vérszivófaluból?
csak azért mert elég zsiros jutalma van ( egy sniper VLA )
Na azzal aztán lehet... -
FoxMurder #30909 Ez nem STALKER vagy OL marketingduma akar lenni! Saját tapasztalatom (és egy rakás más stalkerrel játszóé is), hogy a vanilla stalker és bármelyik mod a crackelt és széthackelt exe-vel HAJLAMOSABB összecsuklani, és többször jön létre korrupt savegame, amit nem lehet visszatölteni, vagy töltés után azonnal ctd-zik.
Ez nem jelenti azt hogy a játék vagy a mod "creckkel nem mükszik". De végülis azt csináltok, amit akartok. -
tothgyorgy #30908 2.1 mikor lesz ? Mit javít ? Ha a creckkel nem mükszik, akkor sajna törlésre kerül. -
Kanyhalos #30907 Az OL mod soha nem CTD-zik ha nem nyúlsz hozzá, nem véletlenül van benne ennyi file és pont úgy átírva. -
#30906 Nemigazán. Főleg gyári dvd-ről nem lehet játszani, ez már vagy 5 éve megszűnt :D mostmár az egész játék megy a vinyóra. Na és persze nincs crack, tiszta ol2-rá, és ctd ->bugos.
Most csak módosított fegyverek vannak nekem (ol-ben nem is volt más ami tetszett volna, csak a jármű de az sem jó semmire, mert mindenhol akadályok vannak, és a legtöbb területről nem lehet átmenni a másikba vele), és ahogy eddig volt, nincs semmi probléma.
Így jó nehéz a játék, bár a nagy sebzések miatt a ruhák is gyorsan amortizálódnak. Tegnap pl 400% healthel, stalker suitban 1 fejlövéssel kinyírt egy katona obokannal(és ez novice fokozat). Mondjuk ezt én is megcsinálom. Kell is vennem lőszert abba a 9 milis hangtompítós géppisztolyba, mert mostmár szükség van a diszkrét gyilkolásra, mert nem mindig lehet 300 méterről harcolni (bár ilyen távolságból is simán eltalálnak, de legalább nem sorozattal).
Hát szóval kicsit ofp-s lett. 1-3 lövés, és halál npc-nek is, és nekem is :) -
guiltysoul #30905 volt már vkinek olyan problémája hogy a szemétteleprol nem tud sehowa se menni? -
FoxMurder #30904 Aki modokkal játszik, az ne nagyon használjon crackelt exe-t, mert azzal gyakran fog ctd-zni a játék. Az OL2 tiszta installal, buherálás nélkül, és gyári dvd-ről játszva produkált eddig a ctd mentességet. -
tothgyorgy #30903 Én 4 bo-t éltem túl. 2-t biztonságos helyen, 1x a freedom bázisra idejében beszaladva. 1x nyilt területen elkapott. Na ott volt szükségem 2-vel korábbi mentésre, mert különben kaputt. Most mennék másodszor túl a határon, de televan vérszívóval, meg rángatós szörnyekkel. Ráadásul mindig kidob az asztalra. Asszem törlöm a gamedatát v legelábbis átnevezem és felrakom tisztán az ol 2.0-t. Remélem segít. -
#30902 Tegnap játszottam, ol 2-vel. Aludni kellett, ok. Alvás közben blowout, felébred, vörösödik a kép, majd besötétedik, és ctd. Mondom biztos az alvás miatt. Megvárom alvás nélkül a blowoutot. Vörösödik a kép, elsötétedik, ctd. Fegyverconfig átmásol, ol kikapcs, visszatérés a sima stalker mentéshez.
Így a pontosabb nagyobb sebzésű fegyverekkel, érdekes az alap stalker. +400%-os healthel, és stalker suitban, 4 lövés vagyok ak74/2-vel. Igaz az ellenség is 2-3. Tehát úgylátom ol-ben nem csak a sebzés, hanem a hp is meg volt növelve. Enélkül, viszont még élethűbb, már megéri lopakodni, különben halál :) Közelharcban az nyer, aki először lő és talál.
Egyébként 1 blowouton már túl voltam, bár az az agroprom alatt ért, és ott nem is volt ctd. -
tothgyorgy #30901 nekem 2x20-as van. Ott nem tapasztaltam. -
#30900 Az hogy van, hogy 30-as radiation védelemmel, felveszek 3 -5-ös artifactot, és besugárzódom mint az állat(30-15 az 15 tehát még 3mat fel lehetne rakni)? A simában ezzel nem volt gond. Ez is valami új ol feature? -
K0CKA #30899 r2_gi off
Ezt az efektet érdemes bekapcsolni? -
tothgyorgy #30898 Igen a blowoutot értem vihar alatt. A multkor meghaltam egy beton őrházban, egy faházban meg túléltem. A mentéssel úgy éltem túl, hogy korábbi (nem az utolsót) töltöttem vissza és volt időm fedezéket keresni. Szoros volt így is. A gránát dobást szűk helyen rühellem, amikor anomália v radioaktivítás miatt nem lehet mozogni, v a sok teher miatt. -
FoxMurder #30897 Ha az npc gránátot dob, el kell futni messzire vagy egy fedezékbe, a mini térkép mindig mutatja a kis gránát ikonnal, hogy éppen dobják és hogy hová esett.
Engem az OL 2 tiszta installal még egyszer sem dobott ki, pedig benne van már pár tucat játékórám.
A vihar az a blowout nálad? Ezek szerint ha elég régi mentést töltöttél vissza, akkor ki tudtad kerülni?
A blowouttól védő helyek néha engem is meglepnek: pl. Dark Valleyben a banditák bázisánál a főbejáratnál levő hangárban simán behaltam, de ahol Borov szokott lenni, ott már védve voltam.
Ha új mod verziót teszek fel, mindig teljesen törlöm az előző gamedata könyvtárat, és bemásolom az új gamedatát, a felülírás szerintem nem mindig elég. -
tothgyorgy #30896 Egész jó lett az oblivon, csak nehéz. Ha az npc gránátot dob, csak reménykedni lehet hogy túléled. Sajnos elég sokszor kidob az asztalra, úgy hogy menteni kell sűsün. Ez a vihar ellen is jó. Ha van min 3 mentés, a vihar leküzdhető. Apropó vihar. Mitől függ hogy egy hely megvéd v nem ? A 2.1 változat mit javít ? Rátelepíthető a 2.0-ra ?
Egyébbként tényleg jó munkát végeztél. De tényleg. Gratula ! -
#30895 Az nv = fényerősítő :\