34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • ApPa123
    Hy hogy tok neten játszani?? Mert én már beírtam 1 cd key-t is de nem fogadta el vagy csak eredetivel lehet nyomni??Előre is kössz.
  • Miskolc88
    jah,ez az én bajom ezzel a gammel.
  • Sanyix
    Igen mert becélzod a fejét, azt nem arra meg a lövdék.
    5 méterről meg még nincs ideje kitérni.
  • Miskolc88
    Pontosan céloztam akármit is mondtok!
    Fejbe lőttem közelről akkor meghalt.
    De ha kb 10-15 méterről akarom leszedni kp-vel akkor meg semmi.
  • SaGa
    Akkor valamit nagyon benéztél, Minden lövedéknek van röppályája, a szubszonikusoknál erősebben esik, a gyorsabbaknál kevésbé. A Vintarnál jól látható, de a többi fegyvernél is, ha figyelsz.
    Állj be egy fém ajtóval,vagy sima fallal szemben, megfelelő távra és lőjj célba. Látni fogod, hogy van ballisztika a játékban rendesen. Elég jól modellezték.
  • Sanyix
    Van röppája? Igen, annyi hogy kilövöd, randomra kijelöl egy irányt szórás szerint merre menjen, és onnan nyílegyenesen repül akármeddig.
    Volt már olyan hogy arma, ofp miatt nagy távolságra kicsit fölé céloztam, de rájöttem, hogy nincs értelme, mert itt nem esik a lövedék a föld felé.
  • Sanyix
    Így van kezdőnél átíródik a fegyverconfig, nagyobb szórásra, profinál meg átíródik kisebbre :D LOL

Való életben amerre célzok nagyjából arra megy a lövedék(kezdőnek se fog elkanyarodni a lövedék mert kezdő, max célozni nem tud), a fegyver pontosságától függően. Itt nagyon nagyjából megy csak arrafelé.
  • kobra223
    lehet a gépem kevés hozzá amúgy minden szinte levan húzzva
  • kobra223
    sziasztok nagyon jó a ol mod nekem nagyon is tetszik csak az gondom szemét telepen lévő kitörés utáni esőzés nagyon be lassítja a játékot amikor mennék a hangárba segíteni, másik gondom amikor aludnék másnap regelik mindig meg halok ez mitől lehet egyáltalán valakinek van valami tippje?
  • Hompi01
    Hello nekem a vége felé van problémám lent vok egy laborban vagy mi az és van egy jégtömb féleség a videóban meg a patkányokat lövi egy csávó utánna se kép se hang kifagy mi lehet a baj ??
  • SaGa
    Hmmm...

Nekem mindig sikerült lelőnöm, akit akartam és mindig sikerült mögé osonni annak, akit másképp nem sikerült legyőzni. Az első pálya hídőreit pl azzal a hangtompítós pisztollyal, amit az út szélén lévő "lakókocsiban" lehet megtalálni. Egy alkalommal minden fegyvert "belőttem" egy megfelelő helyen. A szórás nem különbözik a való életben tapasztalható szórástól, csak a "gyakorlottsági" szinted befolyásolja, hogy mennyire lősz pontosan. Egy kezdő természetesen nagy szórásképet produkál, egy veterán meg pontosan lő.
  • tpM
    Hát itt is van olyasmi ballisztika mint ArmAban persze nem olyan élethű, de itt is van röppálya meg elpattanás.
  • Sanyix
    Látom nem érted. NEM arra megy a lövedék amerre célzol nem kell gondosan célozni, mert úgysem arra fog menni. Egyes lövéssel is. Még pontosítva is nagy a fegyverek szórása. Az armaban, és ofp-ben ott már számít a célzás (főleg mert ott nem nyílegyenesen repül a lövedék mint utt, hanem lassul, és kanyarodik a föld felé), de ott is egy ak47-ell 300m-re egész pontosan lehet pötyögni ironsightal, hosszabb csövű fegyverekkel pl pkm, már 600-700m-re is jól lehet lőni. Ott is szórnak a fegyverek, de élethűen. Itt 150m már soknak számít, és még pontosítva is úgy szórnak, hogy inkább szerencse mint célzás kérdése hogy 1 lövés-e vagy nem.

Osonni meg nemlehet, max fedezékezni, mert tökmindegy micsinálsz, akár mögöttük vagy, úgyis észrevesznek, főleg mert csomószor átlátnak/lőnek a falon is.
  • SaGa
    Nem tudom, hányszor toltam végig a stalkert, de sosem volt gondom a fegyverek szórásával. volt olyan mod is, ami javított ezen, attól sem lett jobb a dolog, mert az ellenfelek kezében pont úgy szór, mint a tiedben, tehát ha lézerpuskává alakítod a cuccokat, akkor téged is eltalálnak egy kilométerről, mindig.
    Tessék kihasználni a fedezékeket, a sötétséget, az osonást és türelememmel célozni. Természetesen egy rövid csövű AK, hosszú sorozattal szétszórja a lövedéket, de egyes lövésekkel gyönyörűen használható az is. Én pl kifejezetten kedvelem a Vintart a játékban, mert pontosan oda lő, ahova akarom, nem oda, ahova nézek, ahanem ahova a golyónak mennie kell. Ez nem egy doom, ahol ha csak arra nézel, találsz...
  • Sanyix
    jól kell célozni? Az 1.0-ban semmit sem jelentett a jó célzás, mert úgy szórtak a fegyverek, hogy mindenfelé repültek a lövedékek csak a célzás irányába nem. Itt már kevésbé van ez, de még mindig sok mák kell jó lövéshez, célzástól függetlenül.
  • Miskolc88
    aha
  • SaGa
    Mindenkibe csak egyet kell belelőni, csak jól kell célozni.
    Nem tudsz magaddal hívni senkit. Van ugyan coop mod, de nem sikerült, bugos...
  • Miskolc88
    Sziasztok!
    már többször is visszaraktam a játékot de mindig ugyanaz a véleményem:
    A játék jó lenne ha nem kéne 3 tárral az ellenfélbe lőni hogy meghaljon!!!
    Kérdésem:
    Lehet magammal hivni haverokat a küldetésekben?
    igy sokkal jobb lenne sztem!
  • Sanyix
    Akkor mi az ha nem grafika? zene? Hang? Vagy kispista kutyája?

Nem igazán realisztikus az, hogy narancssárgán rikítóak a fények reggel este, ha kimegyek az utcára ilyenkor, nem ilyen...

képzeld el, sima stalkerben is van valós fényforrás, elég csak ránézni az árnyékokra. Mitől változnak folyamatosan? Józsika lökdösi őket. Egyébként egy játékban fényforrás nélkül tudod mit látnál? Semmit. Egy nagy fekete képernyőt. OL miben változik? A felhős eget lecserélték tisztára, és odaraktak a fényforrásra egy TEXTÚRÁT, semmi mást.
    Alap stalkerben lens flare is van... nem egy textúrától függ az sem, hanem az erős fénytől, ami akár egy pixelből is jöhet.

És igen, dx9-ben játszom, full dynamic lightninggal, minden maxon+ 16x aniso.

Brightness, contrast, gammától meg nincs hatással a sárgaságra. Max a saturation lehetne, amit ugye nem lehet állítani.
  • ApPa123
    Hy hogy tok neten játszani?? Mert és már írtam be cd key-t is de nem fogadta el vagy csak eredetivel lehet nyomni??Előre is kössz.
  • FoxMurder
    LOL, nem a grafika változott, ember, értsd már meg. Ha javítani akarsz a grafikán, a user.ltx-edet irkáld át, ezt a mod nem változtatta meg. Vagy állítgass a brightness/contrast/gamma részen valamit. Dx9-ben játszol egyáltalán?

Szerintem amiről te beszélsz, az a reggel vagy délután, amikor a nap állásszöge miatt néha sárgásabbak a fények - ami teljesen realisztikus. De a táj nem természetellenesen sárga és főleg nem állandóan. Az OL-ben a nap valós fényforrás az égen, és a megvilágítás/fények/árnyékok a nap helyzetétől függően változnak. Az alap stalkernek nincs napja, keress benne olyan képet, amikor a lens flare effekt (ha tudod egyáltalán, hogy mi az) kiégeti a szemedet. Sok sikert a keresgéléshez.

A grafika változása nálam az, amikor pl. új shaderek kerülnek bele (float32, Sky4CE SkyGRAPHICS shaders) a játékba, vagy más textúrákat tesznek bele. Az OL-ben az alapnál jobb textúrája van pl. a suitoknak, a felhőknek, fegyvereknek, butított grafikát/textúrákat nem láttam a modban.
  • EK1TEP
    Van valakinek Pripjaty közelében mentése?
  • Kanyhalos
    Hülyeség. A "fű rángatózás" a Whirligig anomáliától van. Én meg nem moddoltam semmi árnyékot stb, sose érdekeltek az ilyenek.
    Nézz bele a user.ltx-edbe sztem...
  • EK1TEP
    Igaz az alapban nincs is nap!Szal csak a felhők mögül világít elvileg de itt meg bele is néztem épp csodálkoztam hogy mi ez az izé az égen
  • Sanyix
    Mégis mit lehet elkúrni egy kicsomagolásban? Fejtsd már ki bővebben.

Aha a sima stalkerben nincs nap... legalábbis nincs ott az a kör, ami egy textúra. Nem attól változtak meg a fényviszonyok, hanem azért, mert át lett írva.

Mondom, ha szerinted nem sárga napsütésben minden, hasonlítsd össze a simával. Ha nem látod a különbséget, baj van a szemeddel/monitoroddal.
  • EK1TEP
    Nem k*rt el semmit mer nálam is eléggé lebutult a grafika!
  • FoxMurder
    Haver, finomabban egy kicsit, én segíteni akartam.

Most néztem meg pár vanilla és ol screenshotot, a grafika semmit sem változott. Ellenben a vanillának nincs napja, az OL-nek igen, emiatt a fény-árnyék viszonyok megváltoztak, és az éjszaka töksötét lett.

Sárgás táj, "az árnyékok úgy 10 méterre egy éles sávval váltanak egy sötét pacáról élesre, grafikai beállítástól függetlenül. Eddig ilyen se volt. Na meg a füvet se fújja a szellő, hanem rángatózik".
    Ilyennel én nem találkoztam még soha ebben a modban. Valamit elqrhattál.
  • Sanyix
    nem. Aha ol semmit nem változtat a grafikán... sun_color = 0.818, 0.476, 0.108

ez is nyilván semmi. A töksötét éjszakák sem változtak. Te láttad már az alap stalkert egyáltalán?

Egyébként most kipróbáltam az ol2.1-et, nemtudom hogy hogy lehet az árnyékokat modból változtatni, de úgylátszik lehet, mert az árnyékok úgy 10 méterre egy éles sávval váltanak egy sötét pacáról élesre, grafikai beállítástól függetlenül. Eddig ilyen se volt. Na meg a füvet se fújja a szellő, hanem rángatózik.
  • FoxMurder
    EK1TEP, Sanyix:
    Használtok az OL2-vel együtt más modot is (float32, ilyesmi)? Az Oblivion Lost az égvilágon semmit sem változtat a grafikán, én még soha nem láttam "sárgás" tájat benne. Valami ott nálatok el van tolva, de nagyon.
  • Sanyix
    Tud valaki feltenni valahova egy ol2.1 mentést közvetlenül blowout előtt? Megnézném érdemes-e belefogni, nem lép-e ki megint, így hogy simán már végigvittem jó lenne máshogy is.

ol változtat a grafikán, legalábbis a 2.0-nál ronda, teljesen természetellenes sárgás lett az egész. Tűrhető, bár kicsit zavaró.
  • EK1TEP
    Hali!

Ez az új OL mod változtat a grafikán?
    Mert sztem csúnyább lett a játék!
  • TSL16b
    Ha van fenn magyarítás, próbálj meg nélküle túljutni ezen a ponton (tehát addig szedd le, ha lehet), vagy tedd fel a legújabbat, amiben ki lehet kapcsolni az álom-videókat. Legutóbb valakinek a ZRP mod oldotta meg ezt a problémát.
  • bakvarnyu
    Vannak magyar szinkronos játékok pl Splinter cell 2 de akik játszottak vele azt mondják elég fos lett.
  • galocza
    igazából a sztori uaz (nyilván), de mint a többi stalker overhaul, ez is jelentősen megváltoztatja a játékmenetet, speciel közelebb hozza azt a stalkert amit eredetileg terveztek (az alcím nem shadow of chernobyl hanem oblivion lost volt eredetileg). pár dolog:
    -nyitott vég (a befejezés után is lehet kószálni, pl felfedezni az erőművet stb)
    -szörnyik, ellenfelek reálisabb mozgása, szörnyek átcsapnak egyik pályáról a másikra, a frakciók között rendes háború dúl
    -vezethető járművek
    -stb.

én ha még 1x nekiállok, tuti vmi ilyesmivel, vagy ezzel, vagy az abc infernoval.
  • Lancelot0
    Az Oblivion MOD miben más mint a sima játék? Úgy értem egy teljesen más MOD, vagy valami plusz extrát ad, de a történet még ugyanaz?
  • Lancelot0
    Srácok, amikor beérek a föld alatti laborba, ott van egy elzárt ajtó kifelé menet. Egy fénygömböt elpusztítok, ekkor felrobban, és az ajtó is megnyílik. Bejátszik egy videót (a patkányosat), és utána lefagy a játék. Vége a videónak, és egyszerűen nem ugrik tovább :(. Mi lehet a gond?
  • Shidrovics
    akkor hogy kell?

ha valaki ért ehez akkr kérem szépenn mondja meg mer szerintem nagyonn baró lenne hogy amikor az ellenség ott döglődik a földön nakkor azt mondaná hogy a jó édes

MEg azép jó poén lenne az egész
  • bakvarnyu
    azér ez nem ilyen egyszerű
  • Shidrovics
    sziasztok!

Kérdeznék valamit: Ha meg akarok változtatni egy hangot a játékbann azt úgy megehetem hogy kitörlöm a régi hangfájlt és berakom az én hangfájlomat helyette??:S

Csak azért mert jó lenne ha a stalkerek magyarul beszélnének :D:D:D
  • FoxMurder
    LOL
    Szerintem ehhez semmi köze az OL 2.1 magyarításnak. Én végigvittem vele a játékot ctd nélkül, szóval tesztelve lett.
    Ott vagy túlmelegedett valami, vagy mittudomén, oprendszer vagy hardver hiba lehetett.