S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az OL-hez azért annyi közük van, hogy a szöveg 95%-át õk írták. <#hehe>

Mostanában mi számít "jobb" modnak?
Nekem az utóbbi évek termésébõl egyedül az OGSE (0.6.9.2) tetszik, és feltételes módban - ha jól fog sikerülni, és nem csak a pályák lesznek szépek, hanem a játékmenet és a sztori is leköt hosszabb idõre - a Lost Alpha is szóba jöhet fordítás szempontjából, mégiscsak egy magyar arc a fõ-modder.

Shield
Természetesen minden létezõ mod-al nem fognak foglalkozni, de Prohardveren TSL16b-vel beszélgetve úgy véltem hogy a jobb mod-ok fordítására esély van. Az igazi az lenne minél több mod lenne lefordítva.

Az OL-hoz annyi közük van, hogy az Õ fordításuk lett kiegészítve OL-ra.

genndy
Törpök ellen a kés talán a leghatásosabb.

Azért a ficsoporttól se várj csodát, õk is csak az alapjáték+Complete magyarítást csinálták. Az OL-hoz pl. sok közük nincs. Úgyhogy biztos hogy nem fognak minden létezõ mod magyarításával foglalkozni, max a sajátjukéval.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Shield
Mikor indul végre a "ficsoport.hu" oldal, már nagyon várom? Ott végre meglehetne beszélni a fordításokkal kapcsolatos dolgokat és remélem lesz pörgõs fórum is.😄 A meglévõ fordításokat is ki kell egészíteni mert változtak közben a mod-ok.

Oblivion Lost 2.2-õt tolom, most kicsit megakadtam. Bent vagyok az erõmûben de nem igen tudok elõre haladni mert sok a "teleakármis törp", már halomra lõttem õket de nem fogynak el és még a vérszopók is jönnek egyszerre 3-4 és végem. Lövöm a "törpöket" gránátvetõvel, de nem igen hatásos. Az erõmûig minden rendesen ment, itt valami nem oké. Lehet hogy nem óvatosan kellene haladnom hanem Rambo-módban akkor talán nem lenne ennyi ellen? Már visszaállítottam a játékot a legkönnyebbe de így sem oké. Van valakinek ötlete vagy megoldása?

genndy
Vagy egyik, vagy másik, különben crash.
Amit mellérakhatsz, azok textúramodok (mondjuk Absolute-ok, ha bírja a géped).

fery02
Köszi szépen!
Ajánlott, hogy a játékon csak az OL 2.2-es mod legyen fent, semmi más?
Gondolom Complete nem maradhat mellette, mert abban is vannak módosított szövegek.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

genndy
Igen, abszolút. Artifactokból is érdemes így tartalékokat vinni (tehát mondjuk egy készlet harchoz, egy készlet felderítéshez / anomáliakereséshez).
Fõleg hogy az alapjátékban a ruhák nem javíthatók.

Prince of Máté
Egyébként van értelme +1 ruhának magunknál tartani?
Pl van rajtam egy harci ruha + a táskában egy scientist ruha, a sugárzott területek miatt.
Megéri a + súly?

Az alap játékban nem lehet hozzájutni, csak a sima Exo-hoz, azt is csak Pripyat-ben találod meg, ha megkaptad Fang sírjának koordinátáit, + az erõmû területén van még pár, de a sugárzás miatt nem mész vele semmire.
A Duty-s változathoz módra van szükség. PL All armor mod. De hogy azt hol tudod leszedni, azt már sajnos nem tudom. Talán a stalker.filefront.com-on, de nem biztos.

Savaran
Sziasztok! Hogyan lehet Duty-s Exoskeleton ruhát szerezni ill. vásárolni?

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Az kérem teljességgel ki van zárva. <#gonosz3>
Esetleg a Lost Alphához, ha jó lesz.
Egy jó fordításhoz sokat kell játszani az adott moddal, de mostanában már nem nagyon tolom a játékot, se moddal, se anélkül.

TSL16b: Nem gondoltam volna, hogy még 4 év után is játszani fognak az OL 2.2-vel. Ezek szerint a mod kiállta az idõ próbáját. Az ilyen Stalkersoup meg Narodnaya Solyankák többet akarnak, de keveset fognak, valami eszméletlenül bugosak. Ezért is nem játszom velük és fordítani sem szeretném õket.

TSL16b
Akartam is szólni, hogy a Prohardver fórumán nagyon kerestek, de látom, itt is jelen vannak a kedves olvtársak. 😊

Shield
Köszönjük!
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg másik modhoz nem-e csinálnál fordítást?😄

genndy
<#taps><#worship>

Látom sokan keresik az Oblivion Lost 2.2 magyarításomat még mindig, ezért felraktam ide, innen nem törlõdik egyhamar:

Oblivion Lost 2.2 magyarítás

A magyarítás kizárólag a 2008-as OL 2.2 alap modhoz jó (1.0004 és 1.0005). A complete, 2009, rc, ultimate és más hasonló OL2.2 rip modgyûjteményekhez nem ajánlom.

fuszhi
Én még annak idején tõlük vettem: http://www.supergamer.hu/advanced_search_result.php?keywords=+S.T.A.L.K.E.R.&x=5&y=9 az elsõ részt nagyon örültem hogy lehetett kapni. Hibátlan. Arra nyomattam a komplett módot.

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

fuszhi
Szerintem az ez a rész a legjobb a komplett móddal nincs bele variálva nagyon, és még is csak ez az elsõ része. A többinél elbaltázták hogy a közelébe se lehet menni az erõmûnek , de lehet hogy emiatt lesz mindörökre meg a varázsa az elsõ résznek. Off: nekem még a JOHN WOO BEMUTATJA : STRANGLEHOLD is tetszik mint fps ahol egy nyomozó bõrébe lehet bújni. Igazi halivúdi 😊)))))))

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

fuszhi
Nekem egyszer sikerült végigszenvedni a dolgot , viszont mintha olyan vége lett volna: mutatta ahogy az utolsó fegyverétõl a puskát leteszi a válláról eldobja a földre. Már alig van ereje, és azt hiszem mint ha megérintette volna a követ. De lehet nem jól emlékszek és csak kívánt valamit, mert mondott valami dumát. Utána egy mezõn ébredt ahol friss levegõ lengette a sûrû füves rétet süt nap és végre, vége minden rossznak.

Annyira imádom ezt a játékot, pont most játszottam ki megint és ezzel együtt elmondhatom hogy mind a 7 féleképpen kijátszottam 😄 el se hiszem 😄

Risu Führer
a pripyat-i résznél vagyok ahol le kell menni egy alagútba és valamiért körülbelül 2 perc után kilép a játék.mi lehet a probléma?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Azért kell sok RAM a gépbe, hogy ne dolgozzon sokat 😊 Manapság már 4GB sztem alap, fõleg Win7 alatt. 8GB-os RAM kitet már 13K körül lehet kapni bárhol
írtam ilyet ? de persze igaz. swap fájlt + ízlés szerint. 10 éve tiltom telepítés után. és nem tûnt fel még a hiánya. amúgy most igencsak használatba vettem a RAGE-el az SSD-t, szépen teljesít, remélem bírja is sokáig. bár ha belegondolok hogy a vincseszterek a mozgó alkatrészek miatt sokkal nagyobb terhelésnek voltak kitéve iylen játékoknál, ráadásul már évek óta, akkor ennek is bírnia kell. fõleg hogy csak olvastatom, írni csak mikor a készre telepített modolt játékot tolom rá

Swap fájlt viszont érdemes rátenni ha van 😊
Herold
Fölösleges az oprendszert SSD-re rakni, az egyszer töltõdik be, gépindításkor. A játék attól nem lesz gyorsabb.

genndy
Kimondottan a játékhoz nem kell az oprendszert SSD-re rakni, de én is azt írtam, hogy: "Az általános gyorsabb mûködés miatt az oprendszert..." A hangsúly az általános-on van. Tehát akkor gyorsabb lesz az indulás, a leállítás, a netezés, minden, amit az ember amúgy a gépén csinál, ezért éri meg.
De nem írtam én semmi kötelezõ érvényût. Ha csak a játékot rakod rá, az is jó.

na ezt már próbáltam kideríteni az SSD topicban, de érdemi válasz nem jött rá. sztem ez közhiedelem hogy az oprendszert SSD-re jobb rakni. játékhoz, miért is ?

a rendszer a memóriából fut, lapozófájlt alapból tiltom minden windóz verzióban, egyesegyedül a titan quest követelte meg a futtatáshoz, de az is ok nélkül. javallott legalább 4 GB memória amúgy. azt hiszem XP alatt is be lehet állítani hogy kihasználja, win7 meg 8ig lekezeli alapból.

nekem kisrackba van az SSD, vincsire telepítem a játékot, ott modolgaom ha olyan, és mikor minden fasza akkor a véglegest áttolom SSD-re. usb 2.0 10 MB/s bõven elég mindenhez 0 közeli elérési idõvel. hiába mondják sokan hogy az kevés és inkább SATA kábelon legyen az alaplapra kötve. a gothic 3 pl. hírhedt volt a játék közbeni tõtikézésével meg a mentett állások betöltésével. nahát ez akkor se gyorsult ha az alaplapra kötöttem az SSD-t

szóval ehhez kérnék oylan hozzászólást ami tényekkel alátámasztva ennek ellentmond, ugyanis már van SSD-m, használom, kipróbálgattam különféle módokon vásárlása után, és ezek a tapasztalataim. am Samsung 830 64 GB.

genndy
Az általános gyorsabb mûködés miatt az oprendszert mindenképpen, de a játék is csak akkor fog gyorsabban tölteni, ha annak a fájljait is az SSD-re teszed. Tehát mindkettõt tedd SSD-re, akkor jársz a legjobban.

Herold
Szerintem csak a játékot kell arra rakni.

Prince of Máté
SSD-nél amúgy ha kiakarnám használni a stalker gyorsabb töltési idejét, akkor a játékot is az SSD-re kéne rakni, nem csak az oprendszert?

Felesleges pénzem az nincs 😄 Egy SSD tényleg jól jönne, ha nem is a STALKER miatt, de a rendszer és mondjuk az FSX miatt igen. Köszi a választ.
genndy
Ha a Complete-t akarod használni, akkor jobban jársz az 1.0005-el (nekem is Steamesen van fönt, és szépen megy). Ha van felesleges pénzed, akkor viszont a STALKER az, ami meghálálja az SSD-t, pont a sok töltés miatt. Ha be tudsz ruházni egybe, akkor ennek a játéknak jót tesz (meg persze a rendszer is iszonyú gyors lesz).
1.0006 leginkább a multihoz kell (a verziószám-egyezés miatt, illetve úgy tudom ebben amúgy is csak azt patchelték).

Köszi. Érdemes amúgy feltenni az 1.0006-t? Felmegy így, hogy most már rajta van a complete? Ragaszkodnék amúgy a modhoz mert szebb a látvány és csak a töltési idõ sok, a játék nem szaggat 1920*1080 maxon minden, csak furcsálltam kicsit. Hálisten elhalálozás után visszatöltéskor nem kell ennyit várni
tutituti
mióta tervezem hogy elmegyek

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Herold
genndy
Szia!
Nem a Complete a hibás, a Steames változat csak 1.0005. Az 1.0006-t már kézzel kell rágyógyítani ha ragaszkodsz hozzá.
Bár a Complete szebb modelleket, textúrákat használ, az a töltési idõ sok. Gyenge a géped, vagy lassú a vinyód. Lehet hogy jobban jársz Complete nélkül.

Sziasztok! Megvettem a játékot akciósan a steamen és lenne pár kérdésem. Létezhet, hogy a Steam nem a legfrissebb 1.0006-os patchet rakta fel, vagy a késõbb feltett Complete2009 mod miatt váltott vissza 1.0005-re? Illetve, hogy Complete moddal valamivel több mint 5 percig tölt be és pályák között is ennyi a töltési idõ?
A 7970-n talán megbirkózik vele! 😊 Köszi az infót... 😊

www.smart-bus.hu

Épp most akartam írni hogy nekem simán ment vele... Profilhoz hozzáad XR_3DA.exe, a profilnál tweaks/direct 3D tweaks/vsync control - dynamic. A dynamic azért jó, mert ha a monitor frissítési frekije alá esne az fps, átvált off-ra, így nem lesz belassulás. De a DFC-vel ami kicsit alatta van, akármennyi fps-t beállíthatsz magadnak, az is mûködik, kipróbáltam.
Ha túl sok az erõforrásod, akkor az ambient occlusion-t is be tudod vele kapcsolni a játékra, legalábbis a legfrissebb bétával. Ez a környezeti árnyékokat emulálja.
No megoldódott... a RadeonPro-val sikerül ráerõltetnem. Köszi a tippet...

www.smart-bus.hu

A Radeon pro-t próbálgatom most, de nem akar sikerülni... :S

www.smart-bus.hu

Van ilyen opció, csak szarik rá. CCC alól W7, W8 alatt nincs force vsync. Külsõs program a D3Doverrider, az más programnál bevált, csak ez meg kifagy tõle... :S

www.smart-bus.hu

Vista/Win7 alatt nem mindig mûködik a vsync beállítás, az Ati Tray Tools-al meg lehet próbálni mert abban is van külön (nem driveres) vsync beállítás, vagy ott a RadeonPro, ami akár dynamikus vsync-et is tud...
Ha a játék videóbeállításainál nincs ilyen opció, CCC alól pedig nincs hatása akkor szerintem sehogy.
Üdv Urak!

Hogy lehet vsync-t erõltetni a játékra? d3doverrider esetén betöltésnél kifagy, CCC alól nem reagál, játék beállításra nem reagál... :S

www.smart-bus.hu

Imbolyog...élethûségre törekedtek, ez a grafikán is meglátszik...
Nem ittál túl sok vodkát?

Amúgy passz, valahogy lehet állítani a headbob-on de az már bonyolultabb mûvelet, nézz utána neten 😊
Szabi84
Szevasztok most megvettem steamen. Már egyszer játszottam vele de nem emlékeztem hogy a karakter ennyire imbolygott volna, mint valami tengerész?

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

mcmoha
<#eljen>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Jelentem sikerült, mûxik rendesen! Picktorrentrõl leszedtem a listán felülõr a másodikat, és lám hibátlanul teljesíthetõ bármely feladat a katonai raktáraknál is. Na végre...

Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,

Értem, köszönöm. Azért megpróbálkozok egy másik verzsönnel is. Talán...

Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,