34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • JIRZSI
    Úgy látszik elindult a reklám kampány mindennap hallunk valamit a STALKER-ről, ami persze nem baj, sőt végre valami mozgolódás, de csak akkor ha ezek a hírek mind pozitívak a nagyérdemű számára.
    Azért még van egy kis bizalmam, hogy játszani fogunk vele még idén.
    Tehát HAJRÁ!
  • Halfer
    THQ-n már ott volt hogy "now available" ennek örültem de hát még egy 6-8 hónap -> ez a legelterjedtebb hír. a játék olyan fázisban van hogy a THQ csinálja a videókat a játékhoz, meg még a sajtós faxságok, szal idén miénk a gém! (szvsz)
  • obe
    friss hir gamestar.hu-n:S.T.A.L.K.E.R.: Nincs semmi gond!
  • _Atti_
    csak sokan nem fogták fel mi az igazi hírt.
    Az hogy készen van az az hogy GONE GOLD
    Ők pedig pusztán Beta fázisba léptek..ennyi, ez is egy készenléti fázis de még nem az ahol csak a kiadó jelszavára várnak
  • mila69en
    of
    sg.hu-t olvasol?:DDDD
    on
  • mila69en
    thq.com-ot:)
  • [NST]Cifu
    Nem tudom te mit néztél, de a hivatalos oldalon ez olvasható:

Genre: Survival FPS/RPG
    Release Date: When it's done
    Publisher: THQ
  • [NST]Cifu
    Nem olvasok GameStart (ezer és egy okból), SG.hu-t olvasok.
  • mila69en
    a megjelenésnél már coming soon van szal biztos nemsokára kiirák:DD
  • Glpetyus
    Off
    Pl. itt a Crashday....kb 3 éve várom azt is,hogy megjelenjen,hisz nagyon jónak tünt...
    Erre kiadják a demót,és "oda minden reményem",mert ekkora okádék sz*rt rég láttam :S
    Remélem ennyire nem kúrják el a Stalkert :P
    On
  • _Atti_
    "STALKER készen van" mert te is gamestart olvasol..ott írták hogy készen van főcímben..de nem, ez annyit jelentett hogy béta fázisba lépett
  • [NST]Cifu
    Nézzük a realitást: a játék csúszik, már lassan három éve. Más játékok is szoktak sokat csúszni, ezzel nem is lenne probléma. Ugyanakkor a STALKER-nek továbbra sincs hivatalos megjelenési dátuma (Release date: When it's done). Azt mondják, hogy nincs semmi probléma, béta fázisban van a fejlesztés. Január elején kijött a hír, hogy a STALKER készen van, csak a kiadótól függ, hogy mikor kerül kiadásra. Akkor most mi a helyzet?

Egyébként nekem nagyon Half-Life 2 érzésem van az egésztől. Ott is igértek fűt-fát, minden jót, még mihamarabbi megjelenést is, aztán csaknem másfél éves késéssel jött ki, ráadásul sok téren be nem tartva az eredeti igéreteket (pl. AI).
  • Istencsászár
    már senkinek nemhiszek, akkot hiszem el ha ittlesz a gém
  • _Atti_
    azért kérdezte mert akik ott dolgoznak azoknak már ugyse hiszi el :P
  • báttyó02
    :DDD
  • mila69en
    igazság szerint ezt neked is fel lehetne tenni.... te ott dolgozol, hogy ennyire tudod az ellenkezőjét?
  • _Atti_
    "Regarding the technology leak, none of the designers gone has the rights to the game’s engine (all the S.T.A.L.K.E.R. technologies, including the X-Ray engine and S.T.A.L.K.E.R.-2 engine belong to the company). Even if the current or next-generation engine would appear on the net, their legal use is impossible. GSC does not intend to sell its technologies in the nearest time, so as does not intend to postpone the release of S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl due to rumours of that kind." ez azért érdekes :D ezzel be lett vallva hogy már igenis aktivan elkezdték a második részt :D
  • _Atti_
    nem de olvastam Oleg hszét az orosz gamemag.ru-n (babelfish:P )

nameg most látom mostmár ITT is megjelent..
  • Istencsászár
    te ott dolgzol hogy ennyire tudod?:)))
  • _Atti_
    már irtam lentebb..mindenesetre: arról van szó hogy pár grafikust áthelyeztek a heroes of anihilated empires projectre..azoknak akikre meg nem volt szükség ( pályaszerkesztők javára tán) azoknak véget ért a munkája. ennyi.. összesen nincs több mint 10 ember mozgatása ebben az egész hercehurcában
  • bertino
  • mila69en
    hát ez logikus mivel a másik cikket te linkelted be:))
  • Istencsászár
    higgyük el vagy ne higgyük el? én nem hiszem el:)))))
  • Halfer
    sg-n most gondok vannak ......
  • Maxtreme
    hogy ez miért ment el 2x 1commentbe, azt a jóisten sem tudja :D
  • Maxtreme
    LOL

STALKER: A PR válaszol

Dixie Flatline, 19:22 - PC - Játék: FPS - ADATLAP - (8 komment)

(C&VG) A GSC Game World ügyeletes PR vezetője, Oleg V. Yavorsky az egész reggelét azzal töltötte, hogy az orosz Gamemag.ru által elterjesztett, a STALKER körüli hercehurcára, fejlesztési gondokra utaló mendemondákat semlegesítse.

Oleg szerint az egész nem más, mint egy elhízott hoax. Megnyugtatta a kedélyeket, mondván a GSC teljes gőzerővel a játék befejezésén fáradozik. Reméljük igaza van és még idén elszabadulhatnak a száműzetésben élő küblicicák.
    STALKER: A PR válaszol

Dixie Flatline, 19:22 - PC - Játék: FPS - ADATLAP - (8 komment)

(C&VG) A GSC Game World ügyeletes PR vezetője, Oleg V. Yavorsky az egész reggelét azzal töltötte, hogy az orosz Gamemag.ru által elterjesztett, a STALKER körüli hercehurcára, fejlesztési gondokra utaló mendemondákat semlegesítse.

Oleg szerint az egész nem más, mint egy elhízott hoax. Megnyugtatta a kedélyeket, mondván a GSC teljes gőzerővel a játék befejezésén fáradozik. Reméljük igaza van és még idén elszabadulhatnak a száműzetésben élő küblicicák.
  • Halfer
    jujj emberek! én már annyira várom h nekem az is elég ha egyedül mászkálok egy pályán mp beta-nál ezzel is beérem. egy napra megunom mert hát így elég uncsi, de másnap megint elkezdem
    alpha-val tolom még, azon viszont elég nehéz. tök reális. pár lövés és nyekk. elég csunyus, de azért a dx9 efektek ütnek!!
  • Maxtreme
    ok, bocsi. Nem olvastam vissza, csak 1-2 postot :)
  • báttyó02
  • mila69en
    ezzel kicsit elkéstél:))
  • Maxtreme
    Pfff

A THQ két évvel ezelőtt eszmélt, hogy portfóliójuk főként könnyen emészthető, gyermekjátékokból és filmadaptációkból áll, ezért az orosz GSC által fejlesztett STALKER c. FPS-sel szerettek volna gátat robbantani. A projektre rá is tették a kezüket, feltehetőleg szép summával támogatták meg a csapatot, s remélték, hogy idővel kezükben lesz az álomjáték, melyet sokan a Half Life 2 méltó ellenfeleként aposztrofáltak, illetve sokszor olvashattuk a játék fejlesztőinek tulajdonított fellengzős, az előbbi játék képességeire irányuló negatív elszólásokat.

Egy ideig vártak is a THQ-nál, ám 2005 során valakinek eszébe jutott a fejlesztők körmére nézni. A szemlét feltehetőleg döbbenet követte, ugyanis 2005 év végén teljes hírzárlatot rendeltek el a játék kapcsán. A nagy csöndet a Gamemag.ru magazin törte meg egy-két néhai GSC alkalmazott megszólaltatásával.

A Gameguru által lefordított cikk szerint a THQ nagyon nem volt megelégedve a GSC-n belül kialakult helyzettel. Az egykori alkalmazottak egyike szerint: a THQ-nak fogalma sem volt, milyen együtt dolgozni a GSC-vel, meg sem értették kivel állnak szemben. A STALKER mindig is kezdeti tervek szintjén mozgott. Olyan projekt volt, amiről mindig többet állítottak, mint ami valójában készen állt belőle.

Egy másik forrás beszámolója alapján a THQ novemberben döntött a fejlesztés támogatásának leállítása mellett, s teljeskörű átvilágítást végzett, hogy átvegye a fejlesztést. Az egyik IGN újságírónak a THQ főnöke kifejtette: nem érdeklik milyen állapotban van a játék, 2006 során meg kell jelennie.

Múlt héten a STALKER fejlesztőcsapat felét egy másik projektre állították át, így a csapat másik fele feleslegessé vált. Jelentős elbocsátások voltak, állítja egy mostani GSC alkalmazott, majd hozzátette: úgy tudom következő héten érkezik egy, a projektet felügyelő THQ alkalmazott, aki a játék befejezéséig itt marad.

A harmadik megszólaltatott forrás szerint egy teljesen új, az X-Ray-től (ez dübörög a STALKER alatt) eltérő engine technológián dolgoztak a GSC-n belül, amit a STALKER feltámasztására szántak volna. Ám a csapat zöme elhagyta a stúdiót, s magával vitte a néhány hónapja készülő új technológiát. A GSC lopásnak minősíti az esetet, de az egykori alkalmazottak "különleges körülményekre" hivatkoznak.

A fejlesztők szerint a THQ felkeresett egy másik stúdiót, hogy fejezzék be a STALKER munkálatait, de a programozók egyike sem tartja valószínűnek, hogy erre belátható időn belül sor kerülne, ugyanis a kód nagyobbik része nincs dokumentálva.

Mi lesz így szegény küblicicáinkkal? Tömeges örökbefogadási programot kell indítanunk!

info by hardwired
  • icewolf
    csináltam szervert, aki akar jöhet. a név: magyar-zsoc... gyertek hátha tudunk játszani egy jót.
  • Halfer
    reeekláááám. miért biztos h váltak ki szerkesztők? miért biztos h nincs megelégedés? az egész azért van hogy ne felejtsük el a játékot amit már ígérnek annyi idő óta h biztos sokan elfeledték. "ja az a játék ami 100 éve készül?!" vagy még javában folyik a munka vele, ami elég furcsa, vagy totál kész van és az idegeinket huzzák
  • Glpetyus

pontosan... :)
  • _Atti_
    Forrás: Gsc forum, DOn Reba Az egyik főmoderátor
  • _Atti_
    "The source of these news is gamemag.ru, which is more or less like the russian version of "The Inquirer". It tends to manufacture rumours and be overly provocative. Anyway, Oleg has written a refutation. As for me, I can say that there are some true parts to the story, but not where it matters. I'll write more thoroughly about this later. Right now, I am swamped with work."

ford:
    A hír forrása a gamemag.ru, akik többé kevésbé az "Inquirer" orosz verziója. Szeretnek szóbeszédeket fabrikálni, és túlzottan provokatívak. Akárhogyis, Oleg cáfolta a dolgokat, aztmondhatom hogy vannak a sztoriban igaz dolgok, de nem azok amik számítanak. Később még behatóbban írok erről. Most sok a dolgom.
  • mila69en
    szvsz ez az egész arra megy ki, hogy nem sok van hátra a megjelenésig és hát ez a stalker nem egészen olyan lett mint ahogy beharangozták és most próbálják bele űltetni a fanokba a tudatot, hogy mit is várjanak a stalkertol...

sztem egyre több ilyen cikk fog napvilágot látni:)

szerk: engem nem érdekel milyen lett... a mostanában kijött FPS felhozatalt ugyis lenyeli kereszt-be nem is értem mit parázik a THQ meg a GSC... adják ide most azonnal
  • Glpetyus

Nem látjátok,hogy ez a reklámkampány része ? :)
    Ott sem csak hülyék melóznak. Nem egy 2 forintos biznisz,nem hagyják veszni.
  • mila69en
    na a giga lol ezt bírom hardwired-ben amit valakik ?-jellel tesznek azt ők 6 !-jellel

loool megnem erősített hírek ez ugyanaz a cikk csak angolul érdekes a gameguru ?-jelet használ na most még lejebb sűlyett számomra a hardwired mint a gamestar ők legalább nem jelentették ki

"Problémák a S.T.A.L.K.E.R.-rel?
    [2006. január 30. @ 10:06 - Kiri]
    Egyes, a kiadó által nem megerősített információk szerint nem haladnak a terv szerint a várva várt S.T.A.L.K.E.R utómunkálatai. Állítólag a THQ nincs teljes mértékben megelégedve a programozók által hosszú időn át kalapált játékkal, hiszen nem tettek eleget a srácok minden kérésnek. Azonban azt se felejtsük el, hogy a GSC Gameworld-ből már kivált azóta néhány ember, akik még a Stalker grafikus motorjának egyes részeit hegesztették...Reméljük nincs komoly baj."

gamestar.hu

• Varenga
    Hát ezt sajnos elkeseredve olvastam és nem hinném, hogy kamu lenne a hír, mert ezt lehetett vmilyen szinten érezni...
    Attól félek, hogy tényleg egy összedobott szedett-vedett Stalkert kapunk, ami nem olyan lesz mint ahogy beharangozták és ahogy mi elképzeltük, akkor viszont nem hiszem, hogy hasonló szintű játék (mint amilyen ez lenne) lesz vmikor is a közeljövőben.